Dodaj do ulubionych

Egipt z PES TRAVEL

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.05, 16:58
Bardzo proszę o opinię toruńskiego biura PES TRAVEL, a w szczególnosci
wyjazdu do Egiptu, Hurghady, Hotelu Aqua Fun. Będę wdzięczna za każdą
informację. Jola.
Obserwuj wątek
    • Gość: Marcin H Re: Egipt z PES TRAVEL IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.03.05, 17:12
      Co to za biuro? Boze skąd Ty je wytrzasnęłaś?
    • Gość: Gość:Anieszka Re: Egipt z PES TRAVEL IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.05, 16:40
      Nie mogę jeszcze wyrazić opinii, tylko tyle,że zaliczkowałam z przyjaciółmi w
      PES Travel dużą sumę na Egipt w lipcu. Oferta cenowo średnio atrakcyjna, ale
      jeżeli wszystko odbędzie się zgodnie z umową na pewno wrócimy zadowoleni.
      Wczasy znaleźliśmy za pośrednictwem Podróże TV, w first minute ok. 500 zł
      taniej niż w innych BP. Jola napisz kiedy jedziesz i wróć do tematu po powrocie.
      • Gość: Jola Re: Egipt z PES TRAVEL IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.05, 16:54
        Witam, jadę 7 lipca. Agentem są równiez Podróże TV. Zaraz po powrocie napiszę
        jak było, ale do tego czasu sama będę żyła w niepewności. Pozdrawiam.
        • egipt-hotele Re: Egipt z PES TRAVEL 22.03.05, 17:16
          Jolu.Jedziesz na tydzień, czy dwa. My wyjezdżamy 21 lipca, dlatego jestem
          ciekawa czy "zdążę" przeczytać i skorzystać z Twoich doświadczeń przed
          wyjazdem. Pozdrawiam. Aga.
          • Gość: Jola Re: Egipt z PES TRAVEL IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.05, 18:07
            Będę w Egipcie dwa tygodnie, pozdrawiam.Jola
        • Gość: EMIL 14 lipiec IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.05, 01:17
          Ja wylatuję 14 lipca z Warszawy. Także wykupiłem poprzez podróże tv.
          Może się spotkamy
      • Gość: karola Re: Egipt z PES TRAVEL IP: *.tvk.torun.pl / 217.173.176.* 22.03.05, 18:35
        jestem z torunia, z biurem pes bylam w egipcie w ubieglym roku, tyle ze oni nie
        organizuja sami wycieczek tylko od eximu je kupuja...
        3 razy bylam z pesem w londynie- to juz ich wlasna organizacja byla, niestety
        nie najlepsza jesli chodzi o kontakt na miejscu i ewentualne zmiany, znani byli
        z totalnego olewania sprawy, egipt byl ok- ale jak mowie oni byli tylko
        przedstawicielem eximu
        pozdrawiam
    • tmi11 Re: Egipt z PES TRAVEL 23.03.05, 15:44
      Zarezerwowałem wyjzd do Egiptu w biurze "Podróże TV" oni sprzedają wycieczki
      biura PES. Może ktoś ma jakieś nowe informacje na temat biura PES??

Pozdrawiam
      tmi
    • Gość: f-cia Re: Egipt z PES TRAVEL IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.03.05, 20:22
      moj klient z pracy byl z nimi na dominikanie. obawial sie bo zaplacil smieszne
      pieniadze a wrocil bardzo zadowolony. podopno to biuro organizuje imprezy i
      promocje specjalnie dla podroze tv. poszukaj tez na www.wakacje.pl
      • Gość: obser Re: Egipt z PES TRAVEL IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.05, 20:45
        Ale u nich na stronie jakoś puściutko
        www.pes.pl
        • Gość: Gość Tom69 Re: Egipt z PES TRAVEL IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.05, 10:57
          Ostatnio strona BP PES Travel ruszyła. Sposób przedstawiania ofert w necie dośc
          atrakcyjny. Nie zaznaczają ofert aktualnych i już sprzedanych, to chyba minus.
          Trzeba by dołożyć parę groszy adminowi strony i powinno być w porzo.
          • w_madzik Re: Egipt z PES TRAVEL 19.04.05, 14:03
            hej, ja lecę z tym biurem do Egiptu 16tego czerwca na dwa tygodnie. jak wrócę
            to wam opowiem :-)
            • Gość: Agnieszka Do W_Madzik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.05, 15:57
              Napisz koniecznie, ja lecę z nimi 21 lipca, bardzo chce być bogatsza o Twoje
              doświadczenia. W jakim hotelu będziesz ? Pozdrawiam serdecznie :-))).
              • w_madzik Re: Do W_Madzik 21.04.05, 21:04
                hej, ok napisze na pewno.
                Jadę do Laguna Vista. a ty??
                • Gość: Agnieszka Re: Do W_Madzik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.05, 21:59
                  Ja też do Laguny Vista, dlatego tym bardziej ciekawa jestem Twoich
                  doświadczeń.Napisz po powrocie, pozdrawiam serdecznie.
                  • w_madzik Re: Do W_Madzik 01.07.05, 16:44
                    witaj, wróciłam . hotel cudo!!! szkoda tylko, że nie spędziłam tam całych 14
                    dnii, a nicale 6, w sumie 5 :-(
                    jak chcesz to odezwij się na gg:3294055 powiem wiecej ;-)
                    • Gość: Agnieszka Re: Do W_Madzik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.05, 21:23
                      Nie używam gg, proszę napisz więcej. Czekam szczególnie po tym co przeczytałam
                      w Twoim poscie w wątku niżej. My też jedziemy do tego hotelu z PES.
                      • w_madzik Re: Do W_Madzik 01.07.05, 21:57
                        Agnieszka,
                        napisalam ci moj numer telefonu. zadzwoncie
    • Gość: monia Re: Egipt z PES TRAVEL IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.05, 18:55
      Wlasnie wrocilam z Egiptu (27 kwietnia) z wycieczki organizowanej przez Podroze
      TV i PES TRAVEL. Moje wrazenia sa bardzo pozytywne. Na miejscu opiekowali sie
      nami egipscy rezydenci z lokalnego biura Sam Tours, ktore wspolpracuje z
      Podrozami TV. Organizacja byla bardzo sprawna i bez zarzutu. Na lotnisku
      odebral nas Ahmed z Sam Tours, a poniewaz bylysmy tylko we 2 (ja i moja
      siostra) po 0,5h bylysmy juz zakwaterowane w hotelu (Empire). Z polska
      rezydentka spotkalysmy sie nastepnego dnia ale ona wyjezdzala do Polski, wiec
      generalnie kontaktowalysmy sie tylko i wylacznie z egipskim rezydentem.
      Jestesmy mu szczegolnie bardzo wdzieczne za pomoc, ktorej nam udzielil po moim
      wypadku na quadach (ktory zakonczyl sie wizyta w szpitalu i zszywaniem palca).
      Gdyby nie pomoc Ahmeda nie wiem jak cala sytuacja by sie skonczyla. Dlatego
      polecam wyjazdy z Podrozami TV, jak rowniez hotel Empire :)
      • Gość: Stiwi Re: Egipt z PES TRAVEL IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.05, 21:27
        To co się stało na tych quadach, że odniosłaś uraz?
        • Gość: monia Re: Egipt z PES TRAVEL IP: 217.153.22.* 02.05.05, 17:23
          no coz, jak to na quadach jechalismy z dosc duza predkoscia (to w ogole byla
          opcja: 2h jazdy na quadach, bez wizyty w wiosce beduinskiej, ktora mialam
          przyjemnosc juz raz ogladac w czasie mojego pierwszego pobytu w egipcie, i ten
          raz mi wystarczyl :), piach, kurz, kiepska widocznosc, i niestety "napatoczyl
          sie" na drodze sporych rozmiarow kamien, ktory zauwazylam w ostatniej chwili.
          nie dalam rady go wyminac, i najechalam na niego. kierownica wyskoczyla mi z
          rak a ja sama spadlam z pedzacego quada. przekoziolkowalam kilka razy,
          poturbowalam sie tez troche (siniaki i zadrapania mam na ciele do tej pory, a
          wypadek zdarzyl sie jakis tydzien temu). ale najgorszy byl palec, ktory musieli
          mi zszyc (20 szwow, az sie polski chirurg zdziwil jak mi te szwy zdejmowal, ze
          az tyle ich zalozono). na szczescie nic nie zlamalam, wiec generalnie mialam
          sporo szczescia. uwazam jednak, ze powinni zapewniac na quadach przynajmniej
          kaski. ogolnie jednak polecam te "forme rozrywki", tylko zalecam ostrozniejsza
          jazde :)
          • Gość: Marta Re: Egipt z PES TRAVEL IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.05, 22:57
            Mam pytanie do Moni.Lecę z tego biura do Egiptu w lipcu i chcialabym się
            dowiedzieć jakimi liniami lotniczymi leciałaś?
            • Gość: monia Re: Egipt z PES TRAVEL IP: 217.153.22.* 18.05.05, 13:34
              Lecialam liniami egipskimi, zdaje sie AMC (i o ile mi wiadomo, to PES Travel i
              Podroze TV tylko z nimi lataja, pewnie wychodzi ich to taniej :) Ale nie moge
              narzekac. Lot przebiegl normalnie, cala zaloga byla egipska (wiec juz na
              lotnisku w Polsce ma sie przedsmak tamtego klimatu ;) Podali tez calkiem
              smaczne egipskie jedzonko. Aha, nie wiem jak jest z zamawianiem perfum i
              alkoholi. Nikt tego nie robil w trakcie mojego lotu, ale nie wiem czy po prostu
              tego nie praktykuja, czy akurat nikt z samolotu nie potrzebowal
              zadnych "tanszych artykulow"
      • Gość: Marta Re: Egipt z PES TRAVEL IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.05, 18:01
        Monia dzieki za odpowiedz.
      • Gość: maciek Re: Egipt z PES TRAVEL IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.05.05, 15:23
        czy dostałaś pokój z widokiem na basen bez bakszyszu.
        • Gość: monia Re: Egipt z PES TRAVEL IP: 217.153.22.* 20.05.05, 10:30
          Pokoj dostalysmy z widokiem na ulice (bez bakszyszu ale za to za mily
          usmiech :) i bylysmy bardzo z niego zadowolone (moglysmy wieczorami obserwowac
          nocne zycie ulicy w Hurghadzie). Poza tym to byl juz nasz drugi pobyt w tym
          hotelu i generalnie wiedzialysmy, ktore pokoje i na ktorym pietrze (5XX lub
          6XX) sa OK. Na poczatku poprosilysmy o ten sam pokoj, ktory mialysmy w zeszlym
          roku ale okazal sie zajety i przemily pan recepcjonista zaoferowal nam inny,
          rownie dobry choc odrobinke mniejszy niz ten stary. Generalnie radze najpierw
          sprobowac zalatwic pokoj bez bakszyszu, a dopiero jak sie nie uda to wtedy dac
          im kaske :)
          • Gość: mk Re: Egipt z PES TRAVEL IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 20.05.05, 20:05
            Mam pytanie do Moni. Wiesz może czym sie różni opcja HB od ALL w hotelu Empire?
            • Gość: monia Re: Egipt z PES TRAVEL IP: 217.153.22.* 23.05.05, 10:46
              opcja HB to sniadania i obiadokolacje w formie szwedzkiego stolu, zas opcja ALL
              to posilki 5 razy dziennie plus nieograniczone picie roznych napojow, w tym
              oczywiscie alkoholi, czyli w gre wchodzi raczej piwo Stella i jakies drinki. Z
              tego co wiem nie poleca sie picia tamtejszej wodki czy jakichkolwiek innych
              mocniejszych alkoholi bo jak to stwierdzil moj znajomy Egipcjanin: mozna po
              nich oslepnac ;) Ja mialam opcje HB, wiec nie moge ci dokladnie powiedziec co
              wchodzi w zakres opcji ALL ale podejrzewam, ze jedzonko jest serwowane takie
              samo w obu opcjach, tylko w ALL masz je 3 albo 5 razy dziennie :)
              • Gość: mk Re: Egipt z PES TRAVEL IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 23.05.05, 14:27
                Dzięki Monia! Jakby ktoś wrócił z Empire kto korzystał z all to proszę o
                informację. Mariusz.
    • szaga33 Re: Egipt z PES TRAVEL 01.07.05, 21:17
      Ja też byłam w Egipcie w maju z Podróżami TV. Bez zarzutu. Przemiła rezydentka
      w Sharm el Sheikh opiekowała się nami - Sylwia. Biuro miejscowe Sam Tours
      wywiązywało się z wycieczek fakultatywnych zgodnie z obietnicami. Byłam w
      hotelu Palmyra Resort. Wszystko zgodnie z wcześniejszymi informacjami z biura.
      We wrześniu jadę znów również z Podróżami TV. Mam nadzieje, że i tym razem
      wszystko zagra.
      • Gość: pszczola Re: Egipt z PES TRAVEL IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.05, 17:32
        A ja nie jestem zadowolona z firmy PES TRAVEL. po pierwsze juz po przylocie do
        Egiptu poinformowano nas o zmianie oczywiście na moją niekożyść (zmiana
        dotyczyła hotelu tydzień w innym tydzień w tym co zarezerwowalismy), bardzo miła
        niespodzianka, a potem jeszcze właśnie pani Sylwia dolewała do ognia innymi
        przykrymi wiadomościamy. Poprostu zwalili mi urlop. NIE POLECAM TEJ FIRMY, RADZĘ
        LECIEĆ Z INNĄ NP. tui LUB nekerman ONI SĄ PEWNI. A TU NO CÓŻ NIGDY NIE WIADOMO
        NA CO SIĘ TRAFI WIELKA LOTERIA.
        • Gość: Karol Re: Egipt z PES TRAVEL IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.05, 21:10
          Napisz o jaki hotel chodziło, z forum wynika, że te zmiany hoteli
          to "specjalność " PES-u. Ja też jadę z nimi za 2 tygodnie.
        • Gość: Madzik Re: Egipt z PES TRAVEL IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.05, 21:37
          mam uczucie jakbyśmy byli na tej samej wycieczce
        • w_madzik Re: Egipt z PES TRAVEL 06.07.05, 21:38
          mam wrażenie jakbyśmy byli na tej samej wycieczce
          • w_madzik Re: Egipt z PES TRAVEL 01.08.05, 19:11
            my wnieśliśmy skargę do PES z żądaniem zwrotu kosztów i wypłacenia
            odszkodowania.
            Odpowiedź PES jest właściwie tym, czego można się było po nich spodziewać...
            hmmm...no to walki ciąg dalszy. PES twierdzi, że mają prawo zmieniać hotel i
            proponują ochłap jako rekompensatę....no cóż
    • Gość: rick Re: Egipt z PES TRAVEL IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.05, 21:10
      a co jeszcze narozrabiali?
      • Gość: Burno Do Pszczoły IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.05, 21:17
        Napisz o jaki hotel chodziło i jak się tłumaczyli, dodaj więcej o co chodziło
        na miejscu.
    • Gość: Stary Łoś !!! Re: Egipt z PES TRAVEL IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.05, 19:37
      Zdecydowanie nie polecam !!!
      Byłem z nimi w Egipcie.Rezerwacji i wpłaty zaliczli dokonałem w styczniu 2005
      na wycieczkę w lipcu.Z ze zwykłej ostrożności 2 tygodnie przed wyjazem
      potwierdzałem telefonicznie w biurze dokonanie rezerwacji na pokoje superrior
      za które biuro wzięło pieniądze, miały być z własnym zejściem do basenu i
      sąsiadujące ze sobą. Pracownik biura Pani Agnieszka Staniuk zapewniała,że
      rezerwacja zrobiona i potwierdzona w hotelu w Egipcie. Zależało nam na pokojach
      o wyższym standarcie (za które wzięli kilkaset dolarów dopłaty) oraz aby
      mieszkać w sąsiedztwie. Kto był wie, że w Egipcie w jednym hotelu można
      mieszkać kilkaset metrów od siebie. Ja Stary Łoś pomyślałem: zarezerwuję pół
      roku wcześniej i będzie ok. Pani z biura potwierdzi rezerwację w hotelu i tylko
      odpoczywać. Moje zdziwienie wzbudził zapis na kwicie hotelowym otrzymanym na
      Okęciu - stało jak byk - pokój normal.Telefon do biura i znów kojące słowa Pani
      Agnieszki Staniuk,że na pewno wszystko jest zgodnie z umową, a zapis na kwicie
      wskazujący na pokój normal, wynika z tego że takie mają w systemie
      komputerowym. Tu Stary Łoś znowu oczywiście uwierzyłem. Pani Agnieszka
      powiedziała leszczowi, który wydawał kwity na Okęciu aby dopisał nam długopisem
      superior i postawił pieczątkę i ja Stary Łoś zadowolony w drogę. Na miejscu
      rezydentka w koszulce biura zawiozła nas do hotelu tam Stary Łoś zdziwiłem się
      kolejny raz,dostajemy pokoje normal oddalone od siebie o kilkaset
      metrów.Rezydentka mówi, że to nie jej wina i dlaczego mamy do niej pretensje i
      odjezdża z turystami do innych hoteli. W hotelu pokazują nam dokument
      rezerwacji zrobionej przez biuro i znów Stary Łoś się zdziwiłem. Kasę
      wpłaciliśmy w styczniu biuro robi rezerwację 29 maja na dwa pokoje normal. Mam
      teraz ten hotelowy kwit w domu(Arab dał mi za 5 USD oryginał) wraz z umową bo
      pewnie przyda się w toruńskim Sądzie Rejonowym. Pierwsze dwie doby słuchałem
      płaczu dzieci bo nie jest tak jak obiecywaliśmy, nie są obok siebie, nie ma
      basenu pod nosem i znowu wszystko na.... Starego Łosia. Potem za sprawą
      rezydentki przenoszą nas do pokojów normal sąsiadujących ze sobą. Z zazdrością
      patrzę na ruskich nuworyszy, Japańczyków i Niemców, którzy z obszernych tarasów
      schodzą wprost do basenu, a punkty o strategicznym znaczeniu tj. bary mają pod
      nosem. Teraz w ramach retorsji (oprócz spotkania w sądzie) znajdę trochę czasu
      raz w tygodniu nie aby się odegrać ale po to aby przestrzec innych przed tym
      biurem i napiszę w każdym nowym wątku jak zostałem Starym Łosiem. Tak nazwała
      mnie drugiego dnia w Egipcie moja 7-letnia córka. Pozdrawiam Panią Agnieszkę
      Staniuk, która udowodniła że kłopoty polskich turystów w Egipcie to nie wina
      egipskiego bałaganu tylko łosi w polskiej turystyce. Miałem z nimi jechać na
      Dominikanę ale na szczęście Stary Łoś uczy się na błędach. PES Travel i Podróże
      TV to teraz jedna firma - drodzy Państwo proponuję Wam za free nowe hasło
      reklamowe - ŁOSIE PRECZ Z POLSKIEJ TURYSTYKI. Tym których nie odstrasza moja
      relecja chętnie rozwinę temat - checsz znać prawdę o PES TRAVEL &
      PODRÓŻE TV podaj swój numer telefonu oddzwonię na swój koszt. Relecja z
      ewentualnej ugody bądź procesu po zakończeniu. Pozdrawiam wszystkich turystów,
      życzę wspaniałego wypoczynku za granicą a w Polsce unikania łosi w turystyce.

• cameltravel Re: Egipt z PES TRAVEL 04.08.05, 19:48
        pes już nie robi egiptu- sprzedają przez siebie oferty eximu
        ]
        Ewa
        • Gość: krola Re: Egipt z PES TRAVEL IP: *.tvk.torun.pl / 217.173.176.* 04.08.05, 21:38
          ha, pisalam w marcu i widze, że nie tylko ja mialam przeboje z wpłaceniem
          kasy... 2 lata temu pieniadze wpłacilam miesiąc wcześniej do Pesu - bo to last
          minute bylo- a 1 dzień przed wyjazdem dzwonili z Eximu że pieniądze do nich nie
          dotarły i w związku z tym nie ma wycieczki ;) pamietam że wylot mialam rano a
          o 17 dnia porzedniego wciąz nie wiedzialam czy wlasciwie lece. Jak się okazuje
          praktyka wciąz ta sama, po 100 telefonach do Pesu i eximu udało się w koncu (
          tłunaczenie PES: "bo oni mają umowę z Eximem i nie musza im wplacać wcześniej
          pieniędzy"... tralalala ;)
          pozdrawiam serdecznie
        • Gość: Stary Łoś Re: Egipt z PES TRAVEL IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.05, 22:17
          PES Travel i Podroże TV pownny organizować tylko wycieczki po toruńskiej
          starówce dla mongolskich turystów. Łosie precz z turystyki.
          • Gość: Maks Re: Egipt z PES TRAVEL IP: *.acn.waw.pl 23.08.05, 22:36
            Po prawdzie, my byliśmy z PES na Rodos, było bardzo fajnie, tylko rezydentka
            kłamczucha (samochód za 3 razy większą cene niż wszedzie)

Oferty ze strony podróży oczywiście też są wyssane z palca
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka