Gość: Jola IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.05, 16:58 Bardzo proszę o opinię toruńskiego biura PES TRAVEL, a w szczególnosci wyjazdu do Egiptu, Hurghady, Hotelu Aqua Fun. Będę wdzięczna za każdą informację. Jola. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Marcin H Re: Egipt z PES TRAVEL IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.03.05, 17:12 Co to za biuro? Boze skąd Ty je wytrzasnęłaś? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość:Anieszka Re: Egipt z PES TRAVEL IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.05, 16:40 Nie mogę jeszcze wyrazić opinii, tylko tyle,że zaliczkowałam z przyjaciółmi w PES Travel dużą sumę na Egipt w lipcu. Oferta cenowo średnio atrakcyjna, ale jeżeli wszystko odbędzie się zgodnie z umową na pewno wrócimy zadowoleni. Wczasy znaleźliśmy za pośrednictwem Podróże TV, w first minute ok. 500 zł taniej niż w innych BP. Jola napisz kiedy jedziesz i wróć do tematu po powrocie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jola Re: Egipt z PES TRAVEL IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.05, 16:54 Witam, jadę 7 lipca. Agentem są równiez Podróże TV. Zaraz po powrocie napiszę jak było, ale do tego czasu sama będę żyła w niepewności. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
egipt-hotele Re: Egipt z PES TRAVEL 22.03.05, 17:16 Jolu.Jedziesz na tydzień, czy dwa. My wyjezdżamy 21 lipca, dlatego jestem ciekawa czy "zdążę" przeczytać i skorzystać z Twoich doświadczeń przed wyjazdem. Pozdrawiam. Aga. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jola Re: Egipt z PES TRAVEL IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.05, 18:07 Będę w Egipcie dwa tygodnie, pozdrawiam.Jola Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EMIL 14 lipiec IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.05, 01:17 Ja wylatuję 14 lipca z Warszawy. Także wykupiłem poprzez podróże tv. Może się spotkamy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karola Re: Egipt z PES TRAVEL IP: *.tvk.torun.pl / 217.173.176.* 22.03.05, 18:35 jestem z torunia, z biurem pes bylam w egipcie w ubieglym roku, tyle ze oni nie organizuja sami wycieczek tylko od eximu je kupuja... 3 razy bylam z pesem w londynie- to juz ich wlasna organizacja byla, niestety nie najlepsza jesli chodzi o kontakt na miejscu i ewentualne zmiany, znani byli z totalnego olewania sprawy, egipt byl ok- ale jak mowie oni byli tylko przedstawicielem eximu pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
tmi11 Re: Egipt z PES TRAVEL 23.03.05, 15:44 Zarezerwowałem wyjzd do Egiptu w biurze "Podróże TV" oni sprzedają wycieczki biura PES. Może ktoś ma jakieś nowe informacje na temat biura PES?? Pozdrawiam tmi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: f-cia Re: Egipt z PES TRAVEL IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.03.05, 20:22 moj klient z pracy byl z nimi na dominikanie. obawial sie bo zaplacil smieszne pieniadze a wrocil bardzo zadowolony. podopno to biuro organizuje imprezy i promocje specjalnie dla podroze tv. poszukaj tez na www.wakacje.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obser Re: Egipt z PES TRAVEL IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.05, 20:45 Ale u nich na stronie jakoś puściutko www.pes.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Tom69 Re: Egipt z PES TRAVEL IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.05, 10:57 Ostatnio strona BP PES Travel ruszyła. Sposób przedstawiania ofert w necie dośc atrakcyjny. Nie zaznaczają ofert aktualnych i już sprzedanych, to chyba minus. Trzeba by dołożyć parę groszy adminowi strony i powinno być w porzo. Odpowiedz Link Zgłoś
w_madzik Re: Egipt z PES TRAVEL 19.04.05, 14:03 hej, ja lecę z tym biurem do Egiptu 16tego czerwca na dwa tygodnie. jak wrócę to wam opowiem :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agnieszka Do W_Madzik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.05, 15:57 Napisz koniecznie, ja lecę z nimi 21 lipca, bardzo chce być bogatsza o Twoje doświadczenia. W jakim hotelu będziesz ? Pozdrawiam serdecznie :-))). Odpowiedz Link Zgłoś
w_madzik Re: Do W_Madzik 21.04.05, 21:04 hej, ok napisze na pewno. Jadę do Laguna Vista. a ty?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agnieszka Re: Do W_Madzik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.05, 21:59 Ja też do Laguny Vista, dlatego tym bardziej ciekawa jestem Twoich doświadczeń.Napisz po powrocie, pozdrawiam serdecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
w_madzik Re: Do W_Madzik 01.07.05, 16:44 witaj, wróciłam . hotel cudo!!! szkoda tylko, że nie spędziłam tam całych 14 dnii, a nicale 6, w sumie 5 :-( jak chcesz to odezwij się na gg:3294055 powiem wiecej ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agnieszka Re: Do W_Madzik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.05, 21:23 Nie używam gg, proszę napisz więcej. Czekam szczególnie po tym co przeczytałam w Twoim poscie w wątku niżej. My też jedziemy do tego hotelu z PES. Odpowiedz Link Zgłoś
w_madzik Re: Do W_Madzik 01.07.05, 21:57 Agnieszka, napisalam ci moj numer telefonu. zadzwoncie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monia Re: Egipt z PES TRAVEL IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.05, 18:55 Wlasnie wrocilam z Egiptu (27 kwietnia) z wycieczki organizowanej przez Podroze TV i PES TRAVEL. Moje wrazenia sa bardzo pozytywne. Na miejscu opiekowali sie nami egipscy rezydenci z lokalnego biura Sam Tours, ktore wspolpracuje z Podrozami TV. Organizacja byla bardzo sprawna i bez zarzutu. Na lotnisku odebral nas Ahmed z Sam Tours, a poniewaz bylysmy tylko we 2 (ja i moja siostra) po 0,5h bylysmy juz zakwaterowane w hotelu (Empire). Z polska rezydentka spotkalysmy sie nastepnego dnia ale ona wyjezdzala do Polski, wiec generalnie kontaktowalysmy sie tylko i wylacznie z egipskim rezydentem. Jestesmy mu szczegolnie bardzo wdzieczne za pomoc, ktorej nam udzielil po moim wypadku na quadach (ktory zakonczyl sie wizyta w szpitalu i zszywaniem palca). Gdyby nie pomoc Ahmeda nie wiem jak cala sytuacja by sie skonczyla. Dlatego polecam wyjazdy z Podrozami TV, jak rowniez hotel Empire :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stiwi Re: Egipt z PES TRAVEL IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.05, 21:27 To co się stało na tych quadach, że odniosłaś uraz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monia Re: Egipt z PES TRAVEL IP: 217.153.22.* 02.05.05, 17:23 no coz, jak to na quadach jechalismy z dosc duza predkoscia (to w ogole byla opcja: 2h jazdy na quadach, bez wizyty w wiosce beduinskiej, ktora mialam przyjemnosc juz raz ogladac w czasie mojego pierwszego pobytu w egipcie, i ten raz mi wystarczyl :), piach, kurz, kiepska widocznosc, i niestety "napatoczyl sie" na drodze sporych rozmiarow kamien, ktory zauwazylam w ostatniej chwili. nie dalam rady go wyminac, i najechalam na niego. kierownica wyskoczyla mi z rak a ja sama spadlam z pedzacego quada. przekoziolkowalam kilka razy, poturbowalam sie tez troche (siniaki i zadrapania mam na ciele do tej pory, a wypadek zdarzyl sie jakis tydzien temu). ale najgorszy byl palec, ktory musieli mi zszyc (20 szwow, az sie polski chirurg zdziwil jak mi te szwy zdejmowal, ze az tyle ich zalozono). na szczescie nic nie zlamalam, wiec generalnie mialam sporo szczescia. uwazam jednak, ze powinni zapewniac na quadach przynajmniej kaski. ogolnie jednak polecam te "forme rozrywki", tylko zalecam ostrozniejsza jazde :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: Egipt z PES TRAVEL IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.05, 22:57 Mam pytanie do Moni.Lecę z tego biura do Egiptu w lipcu i chcialabym się dowiedzieć jakimi liniami lotniczymi leciałaś? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monia Re: Egipt z PES TRAVEL IP: 217.153.22.* 18.05.05, 13:34 Lecialam liniami egipskimi, zdaje sie AMC (i o ile mi wiadomo, to PES Travel i Podroze TV tylko z nimi lataja, pewnie wychodzi ich to taniej :) Ale nie moge narzekac. Lot przebiegl normalnie, cala zaloga byla egipska (wiec juz na lotnisku w Polsce ma sie przedsmak tamtego klimatu ;) Podali tez calkiem smaczne egipskie jedzonko. Aha, nie wiem jak jest z zamawianiem perfum i alkoholi. Nikt tego nie robil w trakcie mojego lotu, ale nie wiem czy po prostu tego nie praktykuja, czy akurat nikt z samolotu nie potrzebowal zadnych "tanszych artykulow" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: Egipt z PES TRAVEL IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.05, 18:01 Monia dzieki za odpowiedz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciek Re: Egipt z PES TRAVEL IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.05.05, 15:23 czy dostałaś pokój z widokiem na basen bez bakszyszu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monia Re: Egipt z PES TRAVEL IP: 217.153.22.* 20.05.05, 10:30 Pokoj dostalysmy z widokiem na ulice (bez bakszyszu ale za to za mily usmiech :) i bylysmy bardzo z niego zadowolone (moglysmy wieczorami obserwowac nocne zycie ulicy w Hurghadzie). Poza tym to byl juz nasz drugi pobyt w tym hotelu i generalnie wiedzialysmy, ktore pokoje i na ktorym pietrze (5XX lub 6XX) sa OK. Na poczatku poprosilysmy o ten sam pokoj, ktory mialysmy w zeszlym roku ale okazal sie zajety i przemily pan recepcjonista zaoferowal nam inny, rownie dobry choc odrobinke mniejszy niz ten stary. Generalnie radze najpierw sprobowac zalatwic pokoj bez bakszyszu, a dopiero jak sie nie uda to wtedy dac im kaske :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Egipt z PES TRAVEL IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 20.05.05, 20:05 Mam pytanie do Moni. Wiesz może czym sie różni opcja HB od ALL w hotelu Empire? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monia Re: Egipt z PES TRAVEL IP: 217.153.22.* 23.05.05, 10:46 opcja HB to sniadania i obiadokolacje w formie szwedzkiego stolu, zas opcja ALL to posilki 5 razy dziennie plus nieograniczone picie roznych napojow, w tym oczywiscie alkoholi, czyli w gre wchodzi raczej piwo Stella i jakies drinki. Z tego co wiem nie poleca sie picia tamtejszej wodki czy jakichkolwiek innych mocniejszych alkoholi bo jak to stwierdzil moj znajomy Egipcjanin: mozna po nich oslepnac ;) Ja mialam opcje HB, wiec nie moge ci dokladnie powiedziec co wchodzi w zakres opcji ALL ale podejrzewam, ze jedzonko jest serwowane takie samo w obu opcjach, tylko w ALL masz je 3 albo 5 razy dziennie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Egipt z PES TRAVEL IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 23.05.05, 14:27 Dzięki Monia! Jakby ktoś wrócił z Empire kto korzystał z all to proszę o informację. Mariusz. Odpowiedz Link Zgłoś
szaga33 Re: Egipt z PES TRAVEL 01.07.05, 21:17 Ja też byłam w Egipcie w maju z Podróżami TV. Bez zarzutu. Przemiła rezydentka w Sharm el Sheikh opiekowała się nami - Sylwia. Biuro miejscowe Sam Tours wywiązywało się z wycieczek fakultatywnych zgodnie z obietnicami. Byłam w hotelu Palmyra Resort. Wszystko zgodnie z wcześniejszymi informacjami z biura. We wrześniu jadę znów również z Podróżami TV. Mam nadzieje, że i tym razem wszystko zagra. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pszczola Re: Egipt z PES TRAVEL IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.05, 17:32 A ja nie jestem zadowolona z firmy PES TRAVEL. po pierwsze juz po przylocie do Egiptu poinformowano nas o zmianie oczywiście na moją niekożyść (zmiana dotyczyła hotelu tydzień w innym tydzień w tym co zarezerwowalismy), bardzo miła niespodzianka, a potem jeszcze właśnie pani Sylwia dolewała do ognia innymi przykrymi wiadomościamy. Poprostu zwalili mi urlop. NIE POLECAM TEJ FIRMY, RADZĘ LECIEĆ Z INNĄ NP. tui LUB nekerman ONI SĄ PEWNI. A TU NO CÓŻ NIGDY NIE WIADOMO NA CO SIĘ TRAFI WIELKA LOTERIA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karol Re: Egipt z PES TRAVEL IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.05, 21:10 Napisz o jaki hotel chodziło, z forum wynika, że te zmiany hoteli to "specjalność " PES-u. Ja też jadę z nimi za 2 tygodnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Madzik Re: Egipt z PES TRAVEL IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.05, 21:37 mam uczucie jakbyśmy byli na tej samej wycieczce Odpowiedz Link Zgłoś
w_madzik Re: Egipt z PES TRAVEL 06.07.05, 21:38 mam wrażenie jakbyśmy byli na tej samej wycieczce Odpowiedz Link Zgłoś
w_madzik Re: Egipt z PES TRAVEL 01.08.05, 19:11 my wnieśliśmy skargę do PES z żądaniem zwrotu kosztów i wypłacenia odszkodowania. Odpowiedź PES jest właściwie tym, czego można się było po nich spodziewać... hmmm...no to walki ciąg dalszy. PES twierdzi, że mają prawo zmieniać hotel i proponują ochłap jako rekompensatę....no cóż Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rick Re: Egipt z PES TRAVEL IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.05, 21:10 a co jeszcze narozrabiali? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Burno Do Pszczoły IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.05, 21:17 Napisz o jaki hotel chodziło i jak się tłumaczyli, dodaj więcej o co chodziło na miejscu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stary Łoś !!! Re: Egipt z PES TRAVEL IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.05, 19:37 Zdecydowanie nie polecam !!! Byłem z nimi w Egipcie.Rezerwacji i wpłaty zaliczli dokonałem w styczniu 2005 na wycieczkę w lipcu.Z ze zwykłej ostrożności 2 tygodnie przed wyjazem potwierdzałem telefonicznie w biurze dokonanie rezerwacji na pokoje superrior za które biuro wzięło pieniądze, miały być z własnym zejściem do basenu i sąsiadujące ze sobą. Pracownik biura Pani Agnieszka Staniuk zapewniała,że rezerwacja zrobiona i potwierdzona w hotelu w Egipcie. Zależało nam na pokojach o wyższym standarcie (za które wzięli kilkaset dolarów dopłaty) oraz aby mieszkać w sąsiedztwie. Kto był wie, że w Egipcie w jednym hotelu można mieszkać kilkaset metrów od siebie. Ja Stary Łoś pomyślałem: zarezerwuję pół roku wcześniej i będzie ok. Pani z biura potwierdzi rezerwację w hotelu i tylko odpoczywać. Moje zdziwienie wzbudził zapis na kwicie hotelowym otrzymanym na Okęciu - stało jak byk - pokój normal.Telefon do biura i znów kojące słowa Pani Agnieszki Staniuk,że na pewno wszystko jest zgodnie z umową, a zapis na kwicie wskazujący na pokój normal, wynika z tego że takie mają w systemie komputerowym. Tu Stary Łoś znowu oczywiście uwierzyłem. Pani Agnieszka powiedziała leszczowi, który wydawał kwity na Okęciu aby dopisał nam długopisem superior i postawił pieczątkę i ja Stary Łoś zadowolony w drogę. Na miejscu rezydentka w koszulce biura zawiozła nas do hotelu tam Stary Łoś zdziwiłem się kolejny raz,dostajemy pokoje normal oddalone od siebie o kilkaset metrów.Rezydentka mówi, że to nie jej wina i dlaczego mamy do niej pretensje i odjezdża z turystami do innych hoteli. W hotelu pokazują nam dokument rezerwacji zrobionej przez biuro i znów Stary Łoś się zdziwiłem. Kasę wpłaciliśmy w styczniu biuro robi rezerwację 29 maja na dwa pokoje normal. Mam teraz ten hotelowy kwit w domu(Arab dał mi za 5 USD oryginał) wraz z umową bo pewnie przyda się w toruńskim Sądzie Rejonowym. Pierwsze dwie doby słuchałem płaczu dzieci bo nie jest tak jak obiecywaliśmy, nie są obok siebie, nie ma basenu pod nosem i znowu wszystko na.... Starego Łosia. Potem za sprawą rezydentki przenoszą nas do pokojów normal sąsiadujących ze sobą. Z zazdrością patrzę na ruskich nuworyszy, Japańczyków i Niemców, którzy z obszernych tarasów schodzą wprost do basenu, a punkty o strategicznym znaczeniu tj. bary mają pod nosem. Teraz w ramach retorsji (oprócz spotkania w sądzie) znajdę trochę czasu raz w tygodniu nie aby się odegrać ale po to aby przestrzec innych przed tym biurem i napiszę w każdym nowym wątku jak zostałem Starym Łosiem. Tak nazwała mnie drugiego dnia w Egipcie moja 7-letnia córka. Pozdrawiam Panią Agnieszkę Staniuk, która udowodniła że kłopoty polskich turystów w Egipcie to nie wina egipskiego bałaganu tylko łosi w polskiej turystyce. Miałem z nimi jechać na Dominikanę ale na szczęście Stary Łoś uczy się na błędach. PES Travel i Podróże TV to teraz jedna firma - drodzy Państwo proponuję Wam za free nowe hasło reklamowe - ŁOSIE PRECZ Z POLSKIEJ TURYSTYKI. Tym których nie odstrasza moja relecja chętnie rozwinę temat - checsz znać prawdę o PES TRAVEL & PODRÓŻE TV podaj swój numer telefonu oddzwonię na swój koszt. Relecja z ewentualnej ugody bądź procesu po zakończeniu. Pozdrawiam wszystkich turystów, życzę wspaniałego wypoczynku za granicą a w Polsce unikania łosi w turystyce. Odpowiedz Link Zgłoś
cameltravel Re: Egipt z PES TRAVEL 04.08.05, 19:48 pes już nie robi egiptu- sprzedają przez siebie oferty eximu ] Ewa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krola Re: Egipt z PES TRAVEL IP: *.tvk.torun.pl / 217.173.176.* 04.08.05, 21:38 ha, pisalam w marcu i widze, że nie tylko ja mialam przeboje z wpłaceniem kasy... 2 lata temu pieniadze wpłacilam miesiąc wcześniej do Pesu - bo to last minute bylo- a 1 dzień przed wyjazdem dzwonili z Eximu że pieniądze do nich nie dotarły i w związku z tym nie ma wycieczki ;) pamietam że wylot mialam rano a o 17 dnia porzedniego wciąz nie wiedzialam czy wlasciwie lece. Jak się okazuje praktyka wciąz ta sama, po 100 telefonach do Pesu i eximu udało się w koncu ( tłunaczenie PES: "bo oni mają umowę z Eximem i nie musza im wplacać wcześniej pieniędzy"... tralalala ;) pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stary Łoś Re: Egipt z PES TRAVEL IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.05, 22:17 PES Travel i Podroże TV pownny organizować tylko wycieczki po toruńskiej starówce dla mongolskich turystów. Łosie precz z turystyki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maks Re: Egipt z PES TRAVEL IP: *.acn.waw.pl 23.08.05, 22:36 Po prawdzie, my byliśmy z PES na Rodos, było bardzo fajnie, tylko rezydentka kłamczucha (samochód za 3 razy większą cene niż wszedzie) Oferty ze strony podróży oczywiście też są wyssane z palca Odpowiedz Link Zgłoś