Dodaj do ulubionych

Air Memphis

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.04.05, 14:04
Witam
Leciał ktoś tymi liniami? Mam z nimi w czerwcu wylot do Hurghady. Hmm "trochę"
się boję.
Obserwuj wątek
    • Gość: Stiwi Re: Air Memphis IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 24.04.05, 15:24
      Nie dziwię się, że się boisz, też bym się bał, szczególnie Air Mepmhis. Co
      innego egipskie AMC (standard przyzwoity), ale Memphis ma nawet zakaz latania
      nad Wielką Brytanią. Niestety polskie biura czarterują te samoloty, żeby oferta
      była tania, coraz mniej firm czarteruje drogi LOT (w ub roku jeszcze Pegas
      czarterował, teraz już AMC), pewnie jest to efekt tego, że Polak mając do
      wyboru tą samą ofertę taniej o 100-200pln Memphisem niż LOTem wybierze właśnie
      Memphis (wystarczy spojrzeć na ofertę Alfa Star do SSH, we wtorki LOT, w
      czwartki Memphis - każda oferta Memphisem do tych samych hoteli jest tańsza o
      100-150pln) - dla Polaków bardzo często wybór jest prosty - tańsza oferta.
      • pacio Re: Air Memphis 25.04.05, 15:36
        kupujesz cenę czy komfort psychiczny?
        jak cenę leć, jak komfort, zmień. Linie jak linie, nigdy nie przewidzisz co się
        stanie.
        • Gość: Stiwi Re: Air Memphis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.05, 16:01
          Jeszcze ptzetłumacz na polski, to się chętnie ustosunkuje.
          • Gość: maja Re: Air Memphis IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.04.05, 18:51
            ja lecialam z nimi z Gdanska do Sharm el Shaik i nie narzekalam.nie masz sie
            czego obawiac
            • Gość: renia Re: Air Memphis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.05, 19:49
              A czy ktos z Was wie jakimi samolotami sie leci?Ja lece 12.07 z Wrocławia i
              szczerze to zaluje ze tylko od nas lata Air Memphis a nie AMC.
              • Gość: violka Re: Air Memphis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.05, 20:15
                A jaka jest różnica pomiedzy Air Memphis a AMC Airlines? Obydwie linie egipskie.
                W zeszłym roku leciałam Air Memphis i byłam bardzo zadowolona. Lot w obydwie
                strony punktualny , bez turbulencji. Załoga bardzo miła. W tym roku lecę AMC
                Airlines czy mam się czegoś obawiać?
                • Gość: Aneta Re: Air Memphis IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.04.05, 20:38
                  Witam
                  Ja z kolei w zeszłym roku leciałam AMC i bardzo chciałabym lecieć z nimi w tym
                  roku. Wszystko było w porządku i wszyscy bardzo mili. No a teraz mam lecieć Air
                  Memphis i się boję.
                  • Gość: renia Re: Air Memphis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.05, 21:49
                    Ja tez w zeszlym roku lecialam AMC i to byl najprzyjemniejszy lot ze wszystkich
                    do tej pory do Egiptu.W tym roku tez niestety mam leciec Memphis i tez sie
                    boje, bo opinie na forach miedzynarodowych nie sa zbyt przychylne.
                    • Gość: Aneta Re: Air Memphis IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.04.05, 22:19
                      Ano właśnie - mam to samo. Najlepiej byłoby chyba przestać szukać informacji -
                      wsiadać i lecieć :)
                      • Gość: mial Re: Air Memphis IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.04.05, 23:09
                        Roznica miedzy tymi przewoznikami jest taka ze AMC powstala na bazie firmy
                        zajmujacej sie serwisem maszyn lotniczych i po jakims czasie utworzyla wlasne
                        linie...jak narazie z tego co wiem zero sensacji i maja pozwolenie na latanie
                        do wszystkich krajow europy!!! Air Memphis ma zakaz lotow do wielkiej brytani
                        ze wzgledow na nie spelnianie norm bezpieczenstwa technicznego..... czarteruja
                        ta linie raczej biura turystyczne nizszego szczebla gdzie istnieje koniecznosc
                        oszcednosci:) Pozdrawiam:)
                        • Gość: Sornat Re: Air Memphis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.05, 22:18
                          Z tego co wiem to Memphis lata Airbusem A320 (choc wiem ze posiadaja jeszcze
                          B707 ktory jest baaardzo leciwym samolotem, ale jest to maszyna CARGO), A320
                          jest o wiele nowoczesniejsza od MD80, A300 i A310 uzywanych w AMC... a ze
                          posiadaja takowa tylko jedna wiec jest na okraglo w powietrzu, ale chyba o to
                          chodzi w tym biznesie... maszyna jak stoi to nie zarabia...
                          • Gość: eda Re: Air Memphis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.05, 00:03
                            5 kwietnia mialem okazje wracac z szam szek memphisem 7 godzin opoznienia przy
                            starcie naprawa samolotu w pelni z pasazerami wyobrascie sobie jkai stres a
                            obsluga chodzi i mowi no problem w koncu pasazerowie po buncie wyszli z
                            samolotu makabra jesli mozeci innym zmieniajcie samolot pozdrawiam
                            • Gość: Stiwi Re: Air Memphis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.05, 01:46
                              Powyższy post niech pozwoli się Polaczkom zastanowić czy naprawdę szkoda
                              dopłacić czasem 100-150pln od osoby i lecieć LOTem - mieć komfort i bardzo
                              dobre linie? W egipskich to standard, że coś się dzieje i są ciągłe opóźnienia,
                              byłem z Neckermannem na Kubie, zaryzykowałem w drodze powrotnej (do Frankfurtu)
                              przesiadkę do Polski na 4godziny później, wszystko na tip top, nawet przed
                              czasem, naprawdę nie rozumiem dlaczego polscy turyści są traktowani w taki
                              sposób, a co z tymi którzy mają np dolotówki do Poznania, Katowic, Krakowa,
                              Wrocławia itp? Jak można liczyć na te arabskie linie, jeśli co chwila
                              opóźnienia są rzędu 5-8godzin (a i więcej, co wcale nie jest rzadkością).
                              • Gość: Aneta Re: Air Memphis IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.04.05, 10:02
                                A Ty kim jesteś? Też "Polaczkiem"? Uważaj co piszesz!
                                • Gość: Stiwi Re: Air Memphis IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 04.05.05, 21:42
                                  Chciałem jedynie pokazać, że nasz naród niekoniecznie traktuje sprawy
                                  bezpieczeństwa serio, dla przeciętnego Polaka nie istotne jest to czym będzie
                                  leciał, liczy się niska cena, a może być nawet Flash AIR...

Napisałaś kilka postów wyżej, że chciałabyś ponownie lecieć AMC, ciekawe, nie
                                  dość że mają bardzo wysłużone samoloty w swojej flocie, to jeszcze takie
                                  kwiatki:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=622&w=23444680&a=23486912
          • Gość: pacio Re: Air Memphis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.05, 21:49
            wracaj do podstawówki Stiwi, na każdym forum jesteś naj...
            • Gość: Stiwi Re: Air Memphis IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 04.05.05, 21:52
              Nie jestem, niestety :-(

Ale Pozdrawiam równie serdecznie
              • pacio Re: Air Memphis 05.05.05, 10:00
                też pozdrawiam :)
    • Gość: Aneta Re: Air Memphis IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.04.05, 11:07
      Ale są serwisowani we Frankfurcie, więc nie może być tak źle:) Poza tym ten
      samolot jest trochę młodszy /ma 16 lat/od tego, którym leciałam z AMC /pierwszy
      lot miał w 1976 :D/. Głowa do góry.
      • Gość: ania Re: Air Memphis IP: *.jasfbg.com.pl / 213.25.194.* 27.04.05, 11:05
        leciałam z nimi w tamtym roku - bez zastrzeżeń w obie strony. Nie martw się.
        parę dni przed moim wylotem własnie w tamtym roku Air Polonia odwołała loty i
        wtedy na szybko szukali przewoźnika i znaleźli to właśnie Air Memphis.
        Przynajmniej od roku latają od nas do Sharm i nie słyszałam o żądnych
        niedogodnościach.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka