Dodaj do ulubionych

szkła kontaktowe

IP: .1.* / *.allianz.pl 25.04.05, 10:05
słuchajcie, a jak sie będą miec szkła kontaktowe w upalnych warunkach i
słonej wodzie?
Obserwuj wątek
    • Gość: Kasia_Kg Re: szkła kontaktowe IP: *.tkk.pl / *.tkk.pl 25.04.05, 10:26
      Noszę soczewki kontaktowe i byłam w marcu w Egipcie. Normalnie noszę 3-
      miesięczne. Jednak na wyjazd kupiłam sobie 1-dniowe. Wiadomo, nie ma idealnych
      warunków do dezynfekcji, a poza tym przy kapieli w morzu często dochodzi do
      sytuacji, że troche wody dostanie sie do oka np. przy snurkowaniu, pływaniu.
      Taka soczewka prędzej nadaje sie do kosza niż do powtórnego użytkowania. Poza
      tym po zgubieniu mozna założyc nową. W Egipcie praktycznie nie ma mozliwości
      zakupienia soczewek, podobnie jest z płynem. Radzę zabrać z Polski. Pozdrawiam!
      • Gość: zofia Re: szkła kontaktowe IP: .1.* / *.allianz.pl 25.04.05, 11:06
        dzięki za info. ja mam obawy, bo to bedzie "mój pierwszy raz" w soczewkach.
        pewnie pochodze troche w warszawie ale mimo wszystko...
      • dunia77 Re: szkła kontaktowe 25.04.05, 11:29
        Podpisuje sie pod soczewkami jednodniowymi ! Podobnie jak inna jest flora
        bakteryjna w pozywieniu, tak i w wodzie - rowniez morskiej (stad m.in. tak
        czeste wsrod tursytow w Egipcie zapalenie ucha). Przy jednodniowych soczekwach
        latwiej utrzymac higiene !
        • Gość: magdalenca Re: szkła kontaktowe IP: *.lublin.mm.pl 25.04.05, 17:36
          Nosze soczewki od 10 lat. Bylam w nich w Egipcie w 1 poł.; kwietnia, bez problemów ;) Dodam, ze byly to 3-mies. Bausche ;) Tez bralam pod uwage soczewki 1-dn., ale w koncu o nich zapomnialam, a przed samym wyjazdem nei mialam juz czasu za nimi biegac po miescie. Nie bylo zadnych problemów, uzywalam tak jak zwykle, nei kombinowalam z wodą, myłam zwyczajnei ręce mydlem i wodą z kranu. Poza tym chodzialm w nich codziennei na plaze i snurkowalam.
          Mysle, ze soczewki 1-dn. są szczegolnei przydatne podczas wycieczek objazdowych, wtedy chyba troche trudniej o normalne warunki ;)
    • Gość: WojtekG Re: szkła kontaktowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.05, 19:19
      Zainwestowałem w komplecik kontaktówek jednorazowych i nie miałem żadnych
      kłopotów, a przy okazji wreszcie miałem ostry obraz pod wodą - oczywiście w
      masce (do tej pory nie stosowałem kontaktówek).
      Do tego jeszcze okulary przeciwsłoneczne DOBREJ firmy i życ nie umierać!!

Pozdrawiam

WojtekG
      • Gość: myszka-ania Re: szkła kontaktowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.05, 22:29
        Witaj!Rowniez nosze kontakty-3 miesieczne.W lutym nurkowalam w masce ale
        czynilam to dosc ostroznie.Jak chcialam poszalec z plywaniem to po prostu
        zdejmowalam.Jedynie na jeep safari polecam dodatkowo okulary slonecze i plyn pod
        reka!Ale teraz nie powinno tak wiac!Milego pobytu.Myszka
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka