Dodaj do ulubionych

mam pytanko

25.05.05, 20:19
odniosnie wyjazdu do Hurgady iaka jest odleglos miedzy tym miastem a Giza
bedzie to nasz pierwszy pobyt w tym kraju i mojemu mezowi sie marza piramidy
i jeszcze z jakiego biura najtaniej i najbezpieczniej wiem ze z biura z
ktorym sie leci nieoplaca sie wykupowac wycieczek wiem to z autopsji bo smi
przeplacalismy w turcji z gory dziekuje
Obserwuj wątek
    • pc_maniac Re: mam pytanko 25.05.05, 20:31
      ok. 550 km.
      Niestety do Kairu należy jechać z konwojem, a zanim sie uformuje i ruszy trochę
      czasu sie traci.
      Spowrotem już bez konwoju.
      • Gość: Paweł Re: mam pytanko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.05, 09:35
        A dlaczego spowrotem bez konwoju? Z Hurghady do kairu nie jest bezpieczny
        przejazd? A w drodze powrotnej nie ma już zagrożeeń???
        • pc_maniac Dlaczego nie w konwoju 26.05.05, 09:46
          Moim skromnym zdaniem to konwój nie ma nic wspólnego z bezpieczeństwem, czy
          jego brakiem.
          W trakcie przejazdu konwoju zatrzymywany jest całkowicie ruch drogowy, często
          również pieszy. Jesli weźmie się pod uwage, że taki konwój składający się z
          kilkudziesieciu autokarów i tyleż samo samochodów osobowych i busów, pędzi z
          zawrotną prędkością ponad 100 km/h, to ma się odpowiedź - konwój jest po to by
          jak najszybciej przebyć tą bardzo długa trasę, nie stwarzajac zagrożenia dla
          ruchu.

Z tego co wiem, są formowane konwoje na drogę powrotną. Sami w pobliu takiego
          parkowaliśmy, jednak zależne to jest od czasu, jeśli mamy zbyt napięty program
          zwiedzania - nie zdążymy na konwój i musimy się liczyć z powrotem indywidualnym.
          Konwój nie jest do/z samej Hurghady, lecz są to odcinki, gdzie zmieniają się
          piloci i obstawa policyjna. Konwój się rozdziela, łączy w inen grupy.
          Majac na uwadze, jak jeżdżą Egipcjanie (no i patrząc na efet wypadku drogowego
          sprzed 2 laty) lepiej jednak jeździć w konwoju, gdzie policja może choćby
          powiadomić pomoc techniczną, że autokar się zepsuł lub uległ wypadkowi.
          Pomóc i tak nie pomogą, ale na pustyni czasem warto wiedzieć, że ktoś wie o
          Twoim losie.
          • pc_maniac No i napisałem głupotę 26.05.05, 09:48
            (cyt.) "Moim skromnym zdaniem to konwój nie ma nic wspólnego z bezpieczeństwem,
            czy jego brakiem.".

Oczywiście, ze ma duzo wspólnego z bezpieczeństwem, ale drogowym, a nie
            tewrrorystycznym!
    • Gość: ORBIT TOURS Re: mam pytanko IP: 217.139.165.* 26.05.05, 17:24
      Witam ze slonecznej Hurghady. O ile bedziecie w Hurghdzie ,zapraszam do naszego
      biura turystycznego,ktore miesci sie po przeciwnej stronie ulicy od hotelu
      Sultan Beach tutaj na miejsu udziele wszelkich informacji dotyczacych wycieczek
      po Egipcie. Diana
    • Gość: donata72 orbit IP: *.telkab.pl 26.05.05, 19:36
      dzieki za odpowiedz bedziemy was szukac jak bedziemy na miejscu napewno narazie
      nieznamy dokladnej daty ale bedziemy napewno pozdrowienia z goracej Polski
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka