Dodaj do ulubionych

rejs po nilu

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.06.05, 11:16
Szukam odpowiedniej dla siebie ofert wlasnie jezeli chodzi o 7 dni rejsu + 7
dni wypoczynku.
Jezeli chodzi o wypoczynek to zdecydowalem sie na Megawish w HRGH, natomiast
nie wiem jakie biuro wybrac.
Oczywiscie chcialbym rowniez odwiedzic Kair, czy ktores z BP oferuje rejs
uwzglednając przy tym Kair? Czy bezwzglednie nalezy wykupic dodtakowa
wycieczke?

Pozdrawiam

Mar
Obserwuj wątek
    • Gość: Paweł Re: rejs po nilu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.06.05, 13:06
      Ja lecę na Rejs po Nilu z Rainbow Tours i wycieczka obejmuje też Kair. Z tym,
      że nie jest to 7+7, a objazdówka. Pozdrawiam...
    • Gość: AnAn Re: rejs po nilu IP: 192.160.110.* 02.06.05, 14:31
      My zdecydowalysmy sie na wyjazd z Triada 7+7, rejs po Nilu. Wprawdzie bez Kairu
      ale to sobie odrobimy na fakultecie. Hotel na odpoczynek to wlasnie Megawish.
      Pozdrawiamy
      • Gość: Mariusz Re: rejs po nilu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.06.05, 08:29
        Witam,

Nam wlasnie tez wypada Triada - chyba, jeszcze nie postanowione, bo chcemy
        jechac w sierpniu a Triada nie ma jeszcze ofert promocyjnych na sierpien.

Mozesz mi powiedziec w jakim terminie jedziecie? Ile zaplaciliscie z dodatkami?

Mar
        • Gość: meguś Re: rejs po nilu IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 03.06.05, 19:30
          Ojjj....... tylko nie do Mega(wszy), w zeszłym roku byłam na rejsie 7+7 Triada,
          słyszałam od ludzi z Magawisha, ze to była męczarnia u nich w hotelu, a nie
          wypoczynek (smród, brud i wszechobecne jaszczurki) . Radzę wybrać INNY hotel.
          Polecam ROMĘ, tez ****, ale bez porównania. Pozdrawiam. masz pytanka? gg 8898324
    • Gość: Ania Byłam z Alfa Star IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.05, 09:05
      Hej. Uważam że twój pomysł na Egipt jest dobty. Byłam na takim Rejsie we wrześniu z Alfa Star i nie było żadnych problemów. Ale Triade bym ci zdecydowanie wybiła z głowy. Tu na forum ma fatalną opinie, że nie dotrzymuje warunków, pozatym dziś wp[rasie pojawiły się już jej kolejne przekręty (oto link:
      wiadomosci.wp.pl/prasaWiadomosc.html?wid=7318207&kat=9919&rfbawp=1117781731.771&redId=1910124334429ffee3c13d2&redTs=1117781731
      Jeśli chcesz jakieś info to postaram się odpowiedzieć. Ja byłam za Hurgadą w Shams Safaga w hotelu 4* (60 km za hurgadą), piękna i duża plaża. Licz się od razu że jak przyjedziesz to warto włożyć w paszport 10 dolców (przy pobycie 7 dniowy,) aby dostać lepszy pokój. My w sumie do 9 dni dopłaciliśmy 50 dol do bungalowa, który był przy plaży i z widokiem na morze.
      Pozdrawiam Ania
      • Gość: Ania Popytaj sie o Ajmana rezydenta Alfa Star IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.05, 09:07
        • pc_maniac Re: Popytaj sie o Ajmana rezydenta Alfa Star 03.06.05, 09:16
          Nie wnikam w kwestie organizacyjne na wycieczkach Triady, bo np. autokarowe 7+7
          mają z relacji forumowiczów całkiem udane. Jednakze zastanawia mnie chęć
          wybrania sie na rejs z tym biurem badziewnym stateczkiem o nazwie Achetaton,
          nota bene 4*, gdy inne biura maja w swojej ofercie jedynie 5* statki, które nie
          przypominają jak w/w barki na Odrze.

Kolejna sprawa to dywagacje, jaki hotel wybrać. Z wszelkich relacji forumowiczó
          właśnie z rejsu, najwięcej (80%?!) zmian hoteli występuje właśnie w opcji z
          rejsem. Biuro na takiej imprezie gwarantuje wyłącznie standard (ilość
          gwiazdek), a reszta w kwestii do jakiego hotelu się trafi to opcja "traf".

Więc nie ostrzcie sobie ząbków na jakiekolwiek upatrzone hotele, bo na bank się
          rozczarujecie (i to bez względu jakie biuro wybierzecie).
        • Gość: Paweł Re: Popytaj sie o Ajmana rezydenta Alfa Star IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.06.05, 09:17
          Triada jest mistrzem w przekrętach. To ostatnie biuro, z ktorego odważyłbym się
          skoryzstać. Pozdrawiam.
          • Gość: kasik a ja była z Triadą IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.06.05, 09:30
            A ja własnie wróciłam z wakacji zorganizowanych przez Triade (7+7 rejs) i nic
            złego mi się nie przytrafiło,wize kupiłam za 15$ i ogólnie jestem zadowolona z
            urlopu tym bardziej że nie kosztowały mnie te wakacje dużych pieniędzy.
            Natomiast "mój hotelowy sąsiad" był z Alfa Star i miał duże problemy, gdyż
            przez tydzień siedział w hotelu 3* zamiast 4* które miał wykupione.
            • Gość: turysta Ty była z Triadą, ale nic nie piszesz o statku IP: *.toya.net.pl 03.06.05, 10:12
              Rozmowa zeszła na statki i wybór hoteli.
              Niestety ani nie napisałaś czy płynęłaś barką Achetaton, ani o wyborze hotelu,
              czy mogłaś zarezerwować sobie taki jaki chciałąś, czy też był to traf.
              • Gość: kasik Re: Ty była z Triadą, ale nic nie piszesz o statk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.06.05, 11:24
                Tak płynełam tą "barką" i hotel miała typu traf.A z tego co się naczytałam tu
                na forum o tym statku to jak na niego weszłam to się mile
                rozczarowałam.Oczywiście że pływają po Nilu o wiele, wiele lepsze statki niż
                ten ale ja na tym wyjeździe nie nastawiałam się na luksusy tylko na zwiedzanie,
                więc to co miałam w zupełności mi wystarczyło.Ważne że miałam czysto.
                A jeśli kiedykolwiek bym się miała jeszcze wybrać do Egiptu to wtedy wybiore
                sobie konkretny hotel i nie będę się z niego ruszać!!!
              • Gość: AnAn Re: Ty była z Triadą, ale nic nie piszesz o statk IP: 192.160.110.* 03.06.05, 11:41
                Oto co Triada pisze o swojej ofercie TRAF:
                "W przypadku tej oferty niespodzianka jest zawsze miła - można trafić dobrze,
                albo jeszcze lepiej. Wystarczy wybrać region podróży, minimalny gwarantowany
                standard i czekać ...na coś lepszego! Przydział miejsc w zróżnicowanej puli
                hoteli jest przypadkowy, dlatego płacąc minimalną kwotę, można trafić na
                miejsce o podwyższonym standardzie, a nawet na luksusowy hotel."
                My nie przepadamy za niespodziankami tego typu, zwłaszcza w czasie urlopu,
                dlatego też woląc nie ryzykować wybrałyśmy konkretny hotel (Magawish) i statek
                (dopłaciłyśmy do 5*). Jak porównasz sobie ceny, to okaże się, że oferta TRAF
                jest tańsza od oferty z samodzielnie wybranym hotelem o ok. 200-300zł. Wszystko
                jednak zależy od terminu wyjazdu, aktualnych promocji itp. Najlepiej samemu
                sprawdzić i porównać. Wybierając konkretny hotel i typ oferty kierowałyśmy się
                opiniami internautów i dzięki temu przynajmniej w przybliżeniu wiemy czego się
                spodziewać (np. wiemy już, że fakultety lepiej wykupić w miejscowych biurach,
                wizy nie kupować u przedstawiciela Triady, co zabrać, czego nie). Nasze motto
                brzmi: MINIMALIZOWANIE NIESPODZIANEK TO MINIMALIZOWANIE STRAT.
                Pozdrawiamy i życzymy udanego wyjazdu
          • Gość: AnAn Re: Popytaj sie o Ajmana rezydenta Alfa Star IP: 192.160.110.* 03.06.05, 10:20
            A ja byłam z Triadą na 5 wycieczkach: 2 objazdówki: Włochy i Hiszpania, 3
            wyjazdy typu 7+7: Grecja, Hiszpania, Turcja i nie tylko przeżyłam ale jeszcze
            super się bawiłam i odpoczęłam. Zawsze miałam do czynienia z kompetentnymi
            pilotami wycieczek, rezydenci na pobycie też nie budzili zastrzeżeń. Wszystko
            przebiegało zgodnie z planem i pokrywało się z warunkami zawartymi w umowie.
            Czy sądzicie, że gdyby choć raz dali plamę, to ryzykowałabym wyjazd w następnym
            roku z tym samym biurem?!? Z obserwacji wiem, że część negatywnych opinii
            pochodzi albo od ludzi którzy powielają czyjeś niesprawdzone opinie, albo od
            tych którzy za niewygórowaną sumę oczekują pałaców z lokajami. Nie przeczę, że
            zdarzają się sytuacje nieprzyjemne i obsługa Triady czasem nawala, ale przy
            takiej masie turystów nie jedno może się zdarzyć - jak w każdym BP.
            Zapominacie, że rozżaleni klienci chętniej dzielą się "traumatycznymi"
            przeżyciami, niż ci którzy wracają z wycieczki zadowoleni i już planują kolejny
            wyjazd. Po drugie niepochlebne opinie znacznie szybciej rozchodzą się wśród
            ludu i bardziej zapadają w pamięć. W tym roku kolejny raz (już 6) jadę z
            Triadą, tym razem do Egiptu i jeśli coś pójdzie nie tak to na pewno wam doniosę.
            PS. A tak dla wyjaśnienia: nie jestem pracownikiem Triady.

• Gość: turysta Czy my tu rozmawiamy o Turcji czy Grecji IP: *.toya.net.pl 03.06.05, 11:23
              Polecam biuro El Greco, bo byłem z nimi we Włoszech i wszystko było OK. Nie
              ważne, ze już nie istnieje, ale i tak polecam.

Ludziska mówcie o konkretach, a nie pieprzcie głodnych kawałków.
              Pytanie gość zadał JAKIM STATKIEM pływa się po Nilu i czy Triada przypadkiem na
              rejsach nie zmienia hoteli jak rękawiczek. Co mnie kurna obchodzi, ze Ty byłaś
              z Triadą we Włoszech.

Gwarantuję Ci, że na pewno we Włoszech NIE PŁYWAŁAŚ PO NILU!
              • Gość: cleo Re: Czy my tu rozmawiamy o Turcji czy Grecji IP: *.agh.edu.pl 03.06.05, 20:00
                ważne aby wybrać biuro które umożliwi ci wmiarę zwiedzanie bez tłoku. Z tego co
                wiem Triada stara tak sobie ustawiać rejs aby sie rozmijać z innymi. Dla mnie
                jest to duży plus.
      • Gość: Mariusz Re: Byłam z Alfa Star IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.06.05, 11:18
        Nigdy nie podrozowalem ani z Triada ani z AS, jedny opinie jakie moge wyrazic
        na ten czas to takie, ze od kilku tygodni nie moge doprosic sie o katalog z
        Alfy, nawet zapewnienia mailowe pracownika nic nie zmienily, IMO - niedobrze to
        swiadczy o tym BP.
        Jednakze uwazam, ze 90 % opini o kazdym z biur na tym forum jest pisana przez
        nieuczciwa konkurencje.

Dlatego prosze o opinie osoby, ktore nie sa w jakikolwiek sposob powiazane z BP.
        Jeszcze jedna sprawa dotyczaca rejsu, slyszalem opinie ze osoby, ktore biora w
        nim udzial to tzw 'ciechocinek' czyli podstarzali malkontenci ;) a my jestesmy
        para porownywalnie mlodsza.

Mar
        • Gość: Ania Byłam z Alfa Star IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.05, 08:57
          Mariuszku,
          Ja mam 27 lat i na Rejsie większość to byli młodzi ludzie w wieeku 26-32 lata, a nawet 2-ka dzieci. Pozatym jestem z Olsztyna i całą wycieczkę załatwiał mój chłopak w pośredniczącym biurze podróży , które ma najlepszą opinię w naszym mieście(Bajer Biuro podróży, (0-89) 535 24 31). Panie które tam pracują zawsze szczerz i uczciwie podchodzą do klientów. Mówią o ewentualnych niespodziankach, itp. Opinia ludzi , że na rejsach są staruszkowie to lekka przesada. Zaletą rejsu jest to, że płyniesz, siedzisz w basenie i sączysz np. piwko. A autokar to sam se dopowiedz.
          Ania
    • Gość: aw Re: rejs po nilu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.06.05, 12:57
      w październiku 2004 byłam z Alfa Star program Egipt w przekroju, ten program
      poleciła nam zaprzyjaźniona osoba z INNEGO biura podróży właśnie ze względu na
      rejs i wycieczkę do Kairu. Mimo obaw po lekturze forum wróciliśmy bardzo
      zadowoleni. Wybraliśmy hotele 4*, w tym programie nie ma możliwości wyboru
      konkretnego hotelu. Zarówno pred częscią odjazdową (Sindbad Aquapark), jak i po
      niej (Ocean View w El Gounie) byliśmy zadowoleni z przydzielonych hoteli.
      Wcześniej podróżowałam również z Triadą, wprawdzie nie do Egiptu, ale również
      nie miałam zastrzeżeń do realizacji programu wycieczki.
    • Gość: lazurel Re: rejs po nilu IP: *.chello.pl 05.06.05, 00:07
      Byłam w marcu z Selectours w Hurgadzie z rejsem po Nilu.Organizacyjnie bardzo w
      porządku.Hotel Marlin inn.Sam hotel ok, plaża nie jest rewelacyjna ale
      pojechałam zwiedzać. Obawiam sie że nie ma gwrancji wybranego hotelu, tak
      naprawde decydują przy objazdówkach rezydenci na miejscu a nie biuro w
      Polsce.Selectours mówi o tym otwarcie. Grupy z Selecours i Exim są łączone,
      więc nie ma zasadnicej różnicy.A może Sharm a nie Hurgada?
      • dekar Re: rejs po nilu 05.06.05, 23:05
        Właśnie wróciłem z rejsu z Selectursem, część pobytowa była w Golden 5 Club
        (opcja 4* HB) w Hurgadzie, pokoje porażka, przestrzegam i uczulam, aby walczyć
        o lepsze jeżeli będą próbowali kwaterować w standardowych "klitkach dla
        ekshibicjonistów" (pokoje z widokiem na ścianę budynku i okno sąsiada)
        lub "witrynie sklepowej" (pokoje na parterze przy podjeździe dla autobusów,
        taksówek, busów itp.).
        • Gość: Monika Re: rejs po nilu IP: 195.136.98.* 06.06.05, 14:29
          Ja też byłam na rejsie z Selectours - Kair+rejs super (choć skład to
          Ciechocinek :-), hotel Golden 5 (budynek glowny 5*, po dyskusji na recepcji
          dostalismy super pokoj bez zadnych doplat). Osobiscie jednak polecilabym chyba
          wyjazd z Eximem - trasa rejsu ta sama, a moze organizacja lepsza?

Monika
          • apia2 Re: rejs po nilu 06.06.05, 16:22
            Ja byłam w październiku na rejsie z Alfastar. Było świetnie. Przede wszystkim
            za sprawą przewodniczki pani Basi, która o Egipcie wiedziała naprawdę dużo i
            potrafiła nas tą wiedzą czarować.
            Apia
            • jdutkowski Re: rejs po nilu 06.06.05, 22:08
              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=622&w=15505806&a=15505806

pozdrawiam
              Jacek
              • Gość: Bozena La Reine Du Nil -STATEK TRIADY IP: *.imgw.gdynia.pl 01.07.05, 07:02
                Byłam z Triadą na rejsie i było super.Miałam wykupiony statek 4* a trafił mi
                się 5*. Nazywa sie La Reine Du Nil.Podaje strone na ktorej mozna go zobaczyc.
                Dodam ze statek w ofercie Triady pływa jako 4*. pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka