Dodaj do ulubionych

Reinbow Tours 5 dni zamiast 7

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.05, 20:20
Jak już pisałem [patrz mój post o Triadzie,bo to ten sam przelot] byliśmy 5
dni zamiast 7 i nie było by tak szkoda gdyby nie walneli nas na ten ostatni
dzień.Co sądzicie o oszukańczych praktykach BP,które po kilku zmianach
godziny wylotu oferują nam wylot o godz. 23,55 -pierwszy dzień trwał 5 min.i
powrocie o 5 rano -ostatni dzień trwał te 5 godzin? I jeszcze jedno w taki
sposób można sprzedać jeden dzień/pokój 2 razy,bo my będąc w hotelu do godz
2,00 placimy raz i ci którzy są ok. 17,00 placą drugi raz.
Obserwuj wątek
    • annie2003 Re: Reinbow Tours 5 dni zamiast 7 02.07.05, 10:21
      coż, nie jest to miła praktyka, ale nie do końca wina leży po stronie BP..
      biuro nie wpływu na godziny "kursowania" samolotów, z czarterami tak jest
      zawsze. niby skąd jest zapis w każdej umowie każdego biura, że nie ponosi ono
      odpowiedzialności za zmiany w rozkładzie? nawet w katalogu jest taki zapis. a
      czartery mają to do siebie, że jeden samolot zalicza nawet 4 loty dziennie, by
      na siebie zarobić (stanie na lotnisku kosztuje). druga kwestia - pokoje - Ty
      zapłaciłeś za pokój do 2:00, a następny gość od 17:00, ale to już wchodzi w
      następną dobę. hotel nie sprzedaje dni, tylko noclegi, więc podany tu przykład
      nie bardzo jest trafiony. pracując w hotelu wiem, że wcale nie jest tak łatwo
      sprzedać podwójnie pokój na tą samą dobę :)) a jeśli się uda, to i tak na tym
      najwięcej zarabia hotel, a nie BP!
      • Gość: mart Re: Reinbow Tours 5 dni zamiast 7 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.05, 12:07
        Suchy,zapomniałeś dodać ,że ze wzgledu na awarie samolotu na wylocie ,zarówno
        triada jak i rainbow zakwaterowała swoich turystów w HOTELU WIKTORIA-SOFITEL w
        warszawie,wiec twoja metodologia liczenia korzyści biura jest wybitnie nie
        trafiona.Oba biura niedość ,że płaciły za hotele w egipcie to jeszcze drugi raz
        za to samo płaciły w polsce .a TABLICY W wIKTORII WIDNIEJE CENA 150 eur ZA
        DOBE.
        • Gość: suchy Re: Reinbow Tours 5 dni zamiast 7 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.05, 19:17
          Szanowna mart jeżeli wiesz że spędziliśmy noc w Victorii to musisz być
          pracownikiem BP ,a co do poniesionych kosztów to niech BP obciąży przewoźnika
          bo z nimi mają umowę a klienci biura niech obciążą biuro.Co do nocy w Victorii
          to nie po to kupiłem 7 dni w jednym z najlepszych hoteli z najlepszą opcją All
          za 2500 zł.na głowę żeby się przekimać kłodny w Victorii.
          • Gość: zuza Re: Reinbow Tours 5 dni zamiast 7 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.05, 19:29
            wcale nie trzeba byc pracownikiem BP, by o tym wiedziec. rownie dobrze mozna
            bylo byc uczestnikiem tej samej wycieczki lub pracownikiem hotelu. i moze
            przestan nieslusznie atakowac, Ty zadnych dodatkowych kosztow nie poniosles,
            najwyrazniej jednak lubisz robic burze w szklance wody, a nawet nie bardzo
            dokladne wiadomosci na poruszany temat posiadasz . nawet tui czy neckermann nie
            zagwarantuje Ci godziny wylotu, bo takimi prawami rzadzi sie rynek turystyczny.
            moze na przyszlosc dokladnie czytaj kazdy malenki punkt umowy, jak cos Ci sie
            nie podoba, to nikt nie kaze Ci tej umowy podpisywac. a gdyby biuro bylo
            rzeczywiscie tak niekompetente jak tu sugerujesz, to zostawiliby Was na
            lotnisku lub wypchneli do byle dziury.
    • Gość: suchy Re: Reinbow Tours 5 dni zamiast 7 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.05, 20:14
      Jeżeli uważnie czytasz to dobrze wiesz że nie chodzi mi o godzinę a o dzień
      wylotu.Wylot miał być pierwotnie 23.06. o 7 rano,potem o 23 a odbył się o
      godz.10 dnia następnego - jestem na starcie dzień pobytu w plecy czy nie? A co
      do osoby na którą rzekomo naskoczyłem to jak na pracownika hotelu jest zbyt
      dobrze poinformowana i nic jej do tego,jeżeli była to natomiast uczestniczka
      wycieczki i nie przeszkadza jej stracony dzień to tylko pogratulować.
    • Gość: Bob Re: Reinbow Tours 5 dni zamiast 7 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.05, 20:36
      Do mart i zuzy jeżeli jesteście turystkami to nikt was chyba nigdy w konia nie
      zrobił chociaż to mało prawdopodobne.Znamy wszyscy praktyki BP polegające na
      podszywaniu się za forumowiczów i wybielające swoje potknięcia.
      • Gość: Gocha Re: Reinbow Tours 5 dni zamiast 7 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.05, 23:23
        Szanowne koleżanki z Triady lub Rainbow posypcie głowy popiołem i nie
        czepiajcie się poszkodowanych turystów.Suchy ma rację że o tym pisze,a wy
        wciskacie ciemnotę pisząc że nie można jednej doby opchnąć dwa razy,otóż
        zapewniam że można a zyskiem można podzielić się po połowie.
        • Gość: zuza Re: Reinbow Tours 5 dni zamiast 7 IP: *.wawzh.rdsas.com / 213.17.173.* 04.07.05, 17:47
          do tych co maja cos do mnie - nie jestem pracownikiem triady. bylam natomiast i
          jestem w tym roku klientka tego BP i zgadza sie - jakos do tej pory nie
          trafilam ani na biuro ani na przewoznika, ktore by mnie zrobilo w konia, nie
          wiem czy mam zalowac, zeby Wam bylo lepiej? nie musze podszywac sie pod kogos
          innego, bo nie widze problemow, by przyznac sie kim jestem, to ze czesciowo
          bronie biura nie musi automatycznie oznaczac, ze jestem jego pracownikiem! co
          do pracownikow hotelu, wystarczy pracowac na recepcji lub w rezerwacji, by
          wiedziec o grupie, czy trzeba miec jakies specjalne przywileje, by wiedziec o
          zakwaterowaniu grupy? poza tym, recze Wam, ze gdyby podwojna sprzedaz pokoi
          byla tak dziecinnie latwa, hotele nie bilyby sie tak o kazdego klienta i z
          zalem odmawialay gdy maja 100% oblozenia. pracujecie w hotelu, ze macie inne
          info? zwlaszcza o podziale zyskow? chetnie zglosze sie do nich do pracy! :)
          moze tak jest w egipcie, o tym nie bede dyskutowac, bo sie nie znam, wiem jak
          jest u nas. i nie twierdze ze biuro mialo racje obcinajac Wam dni pobytu i ze
          to Wy jestescie be, bo sie czepiacie. ja tylko staram sie czesciowo wytlumaczyc
          przyczyny, bo niestety niektorzy zupelnie nie wiedza, skad ten niestety czesty
          proceder. roznica miedzy nami jest taka, ze ja potrafie zrozumiec iz macie zal,
          Wy natomiast nie mozecie pojac iz moze byc turysta zadowolony z uslug biura,
          ktore u Was dalo plame. jestem tylko ciekawa, co pisza lub beda pisac turysci,
          gdy nawali oslawione tui lub neckermann.. podejrzewam, ze przy odrobinie czasu
          mozna by cos znalezc na tym forum na ten temat.. pozdrawiam i zycze milszych
          doswiadczen przy okazji nastepnych wojazy
          • Gość: mariusz Re: Reinbow Tours 5 dni zamiast 7 IP: 195.205.73.* 05.07.05, 11:04
            jesli ktos mowi ze pokoj na okreslona dobe mozna sprzedac dwa razy w hotelu i
            podzielic sie zyskiem to szkoda czasu na taka dyskusje
            tlumacz glupiemu a i tak nie zrozumie
            • Gość: zuza Re: Reinbow Tours 5 dni zamiast 7 IP: *.wawzh.rdsas.com / 213.17.173.* 05.07.05, 13:01
              dzieki mariusz za wsparcie :) jak widac osoby ktore tak tu na mnie naskoczyly
              nie maja juz wiekszych argumentow by poprzec swoje zdanie.. "niestety"
              rzeczywiscie nie jestem pracownikiem BP tylko hotelu i wiem o czym mowie, a
              chyba nie wszyscy tutaj moga sie poszczycic tym samym. dobre sobie - podwojna
              sprzedaz doby hotelowej.. :P zreszta, obciecie 1 dnia z pobytu tez bylo - jak
              mozna to przeczytac w relacji - wynikiem zmian godzin wylotu, czyli wracamy do
              punktu wyjscia. szkoda ze BP nie moze wypiac sie na przewoznika :)) pozdrawiam!
              • Gość: mariusz Re: Reinbow Tours 5 dni zamiast 7 IP: 195.205.73.* 05.07.05, 13:06
                moja podpowiedz dla tych co marudza jest, nie kupujcie transferu samolotem
                tylko zalatwcie go sobie choc raz sami zobaczycie jak sie licza z turystami
                tani przewoznicy
                kiedys tez wkurzylo mnie niby skrocenie przez biuro pobytu wiec zalatwilem
                sobie tylko rezerwacje w hotelu a dolot sam, i co bylem na miejscu 2 dni
                pozniej niz reszta

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka