frida33 03.07.05, 10:53 Pragnę do Polski zaprosić na następne wakacje przyjaciół z Egiptu i totalnie nie wiem gdzie i co mam załatwić :-( Bardzo proszę o informacje. Może osoby mieszkające w Egipcie coś mi doradzą. Będę bardzo wdzięczna Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kreola Re: Pytanie do Egiptomaniaków 03.07.05, 15:26 Zapytaj na forum "Kraje arabskie" forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=10662 Pozdrawiam k. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: Pytanie do Egiptomaniaków IP: 82.201.226.* 04.07.05, 13:38 w Urzędzie trzeba zrobić zaproszenie. Najlepiej, żeby osoba zapraszajaca posiadała jakieś mieszkanie anjlepiej własnościowe i trzeba wysłać do Egiptu, następnie muszą w Ambasadzie złożyć odpowiednie dokumenty (jak z banku wyciągi, karty kredytowe- najlepiej niech zadzwonią do konsulatu)wraz z Twoim zaproszeniem i czekać na odpowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś
aseretka Re: Pytanie do Egiptomaniaków 05.07.05, 06:52 Poczytaj ten wątek: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=622&w=19937186&v=2&s=0 Podobno nie jest to takie proste... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzesiek Re: Pytanie do Egiptomaniaków IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.05, 08:43 Generalnie jest tak, że to nie my nie wpuszczamy Egipcjan do Polski, tylko Oni mają kłopoty z opuszczeniem kraju!!! Pamiętajcie, ze nadal trwa tam (od ponad 20 lat) stan wojenny, zdarzają się zamachy etc. Żeby było jasne: ja nie oceniam, tylko analizuję - wiem że trudno im jest wyjechać, a w każdym razie muszą się wylegitymować pewną zasobnością: kelner czy boy hotelowy, choćby byli najbardziej sympatyczni mają małe szanse wyjazdu!!! Pozdrawiam - Grzesiek Odpowiedz Link Zgłoś
frida33 Re: Pytanie do Egiptomaniaków 05.07.05, 11:55 to nie obsługa hotelu, tylko farmaceuta może będzie miał większe szanse :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzesiek Re: Pytanie do Egiptomaniaków IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.05, 12:19 Czego Ci życzę! Amen! Obawiam się jednak, że najbardziej liczy się grubość portfela!!! Pozdrawiam Grzesiek Odpowiedz Link Zgłoś