Dodaj do ulubionych

Jaka sytuacja w SHARM?

06.08.05, 16:26
Czy ktoś ostatnio wrócił z Sharm el Sheikh i może się podzielić swoimi
wrażeniami? Jaka atmosfera?, czy to prawda, że Włochów i Niemców zamachy
wypłoszyły?,że w hotelach i na plażach puściej? Będę bardzo wdzięczna za
wszelkie informacje.
Obserwuj wątek
    • magedha13 Re: Jaka sytuacja w SHARM? 06.08.05, 17:17
      W skrócie naprawdę wszystko wraca do normy nie wymyślajcie, teraz wszędzie jest
      niebezpiecznie, Egipt to nie jest Iraq, residenci tam robią wszystko żeby
      klienci czują bezpieczni i otto kilka info sms'em dostanie od nich na bieżąco:
      " U mnie bez zmian-24h praca.Znów dużo ludzi w Naama Bay, musi być lepiej. Full
      policji, jest bezp."
      Pozdrawiam
      • jackass5 Re: Jaka sytuacja w SHARM? 06.08.05, 17:22
        Dzięki Magedha, a czy włochów mniej?
        • Gość: Leon Re: Jaka sytuacja w SHARM? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.05, 21:43
          Wróciłem 5 sierpnia po dwóch tygodniach w Sharm. Turystów pozostało około 20
          %.Po pierwszej panice i wyjazdach wyjezdżają także ci którym pobyt kończy się
          planowo, natomiast przyjazdża niewielu. Na plażach pusto, w ostatni dnień
          mojego pobytu na plaży przy hotelu, gdzie mieszkałem o godz. 11.00 było trzech
          ratowników, dwoje anglików i ja z córką. Włochów wyjechało 90 %, w Nanama Bay
          na ulicach jest więcej Arabów niż turystów, to zadziwiający widok.
          • jackass5 Re: Jaka sytuacja w SHARM? 06.08.05, 22:17
            Dzięki za info. A swoją drogą to ciekawe, bo biura podróży twierdzą, że nie ma
            miejsc w samolotach do Sharm, tylu chętnych. Wierzyć jednak lepiej tym, którzy
            byli na miejscu.
            • Gość: Bożena Re: Jaka sytuacja w SHARM? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 06.08.05, 22:46
              Sadząc po wypowiedzi Leona był w jakimś hotelu, w którym głównie kwaterowani są
              przybysze z Europy Zach. Jak wiadomo oni najbardziej panikowali i opuszczali
              Sharm po zamachach i później rezygnowali z wyjazdów. Polacy reagują inaczej,
              uważają,że nawet pod własnym domem może im spaść cegłówka na głowę. Dlatego nie
              wyciągałabym daleko idących wniosków z tego, że w jednym hotelu było pusto.
              • jackass5 Re: Jaka sytuacja w SHARM? 06.08.05, 23:05
                Ale pustki w Naama o czymś jednak świadczą.
                • Gość: karolinka Re: Jaka sytuacja w SHARM? IP: 212.160.111.* 06.08.05, 23:32
                  Witam. Niestety nie w jednym hotelu zrobilo sie pusto. Razem ze znajomymi
                  bylismy w Sharm w 3 roznych hotelach i po zamachu znikneli z nich doslownie
                  wszyscy Wlosi oraz 90% innych narodowosci. W naszym hotelu zostali tylko Polacy
                  i paru Rosjan. W dzien mojego wyjazdu na basenie bylo juz moze z 25 osob na
                  1000 pokoi ! Wiekszosc wyjechala razem z nami bo rowniez konczyl im sie wyjazd.
                  Natomiast osoby ktorym zostal jeszcze tydzien mialy nadzieje ze dojada nowi na
                  wymiane z nami. Jak mnie poinformowali smsem dojechala 1 osoba. Wojska wszedzie
                  jest bardzo duzo, mimo to ja czulam sie jakos niepewnie i chcialam wracac. Moze
                  dlatego gdyz naszym hotelem wstrzasnelo i byl huk. Nie wiedzielismy co sie
                  dzieje i bylismy przerazeni. Osoby w hotelach w ktorych nie bylo nic slychac
                  nie przezyly tego az tak bardzo i to przede wszystkim one wybieraly sie do
                  Naama. Reszta czekala na wyjazd na basenach hotelowych.
                  Mimo wszystko nikomu nie odradzam wyjazdu do Egiptu.
                  • jackass5 Re: Jaka sytuacja w SHARM? 07.08.05, 02:33
                    A w jakim hotelu byłaś Karolinka, jeśli można spytać?
                    • Gość: Leon Re: Jaka sytuacja w SHARM? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.05, 11:35
                      Byłem w Laguna Vista, obok pusty Hostmark, Tropicana i Magic Life. Piszę tylko
                      o faktach i nie chcę wywoływać zniechęcenia. Jeżeli bym tylko mógł poleciał bym
                      do Egiptu następnym samolotem.
                    • Gość: karolinka Re: Jaka sytuacja w SHARM? IP: 212.160.111.* 07.08.05, 12:11
                      w Sharm Holiday
        • mike-great Re: Jaka sytuacja w SHARM? 09.08.05, 21:41
          Włosi po bombach dostali rozkaz rządowy do opuszczenia Egiptu, nawet im
          samoloty podstawili, a oni się grzecznie spakowali - i pitawa, bo swoją drogą
          to cholerne tchórze. No i w naszym hotelu zrobiło się luźniej (w drink barze, i
          basenie, a i leżak można było bez problemu dostać pod parasolem=w cieniu, no i
          nie było tych krzykliwych, wrzeszczących italiańskich, głupich animacji!)
          Cała reszta Sharm jest spokojna, i życie toczy się normalnie, wszystko działa,
          i jest super (1.8.2005)
          Pozdro!

jackass5 napisała:

> Dzięki Magedha, a czy włochów mniej?
    • Gość: pit Re: Jaka sytuacja w SHARM? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.05, 12:34
      Czytam wasze relacje z Sharmu o pustkach w hotelach i ciekawi mnie dlaczego pomimo takiej sytuacji ceny wycieczek w polskich biurach co prawda spadły ale nie aż tak bardzo. Interesujące czy to hotelarze nie obniżają cen czy biura sztucznie utrzymują na takim poziomie czy w końcu Polacy podróżują na dotychczasowym poziomie więc o obniżkach nie ma co mówić. Pozdrawiam.
      • jackass5 Re: Jaka sytuacja w SHARM? 07.08.05, 18:02
        Wydaje mi się, że polskie biura po prostu wykorzystują sytuację. Wiedzą,że
        Polacy nie tchórze i może być większe zainteresowanie Egiptem niż przed
        zamachami (wiadomo-ceny), więc zrobili tak:
        dajmy na to jakiś hotel kosztował 2.000 przed zamachami
        teraz piszą cenę 4.000 (wziętą z kosmosu), przekreślają ją, że niby taka obniżka
        podają cenę 2.500, a klient się cieszy,że taka okazja.
        • Gość: pit Re: Jaka sytuacja w SHARM? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.05, 18:53
          Czy ktoś z grupowiczów ma pojęcie jak wygląda sprawa obecnych cen wycieczek do Sharmu np. w biurach we Francji czy np. Niemczech??. Pozdrawiam.
          • jackass5 Re: Jaka sytuacja w SHARM? 07.08.05, 23:39
            podobno z Niemiec jest taniej, ale szczegółów nie znam.
    • mike-great Re: Jaka sytuacja w SHARM? 08.08.05, 23:36
      Wrócilem z Sharm 3.8.2005. Wszystko jest już OK po bombach - ulice pełne ludzi,
      wycieczki fakultatywne normalnie, bezpiecznie, Egipcjanie nas lubią - jak
      jesteś miły. polecam Sharm!!

jackass5 napisała:

> Czy ktoś ostatnio wrócił z Sharm el Sheikh i może się podzielić swoimi
      > wrażeniami? Jaka atmosfera?, czy to prawda, że Włochów i Niemców zamachy
      > wypłoszyły?,że w hotelach i na plażach puściej? Będę bardzo wdzięczna za
      > wszelkie informacje.
      • jackass5 Re: Jaka sytuacja w SHARM? 09.08.05, 03:40
        Dzięki Mike, trochę mnie pocieszyłeś.
        Czy to prawda, że pełno wszędzie wojska i policji, i że wszystkich co chwilę
        kontrolują?
        • Gość: Kris z Radissonu Re: Jaka sytuacja w SHARM? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.05, 07:49
          Jeszcze jak ja byłem, tydzień przed zamachami, to policja kontrolowała
          wszystkich arabów. Gdy jechałem busem z ze znajomymi i kilkoma arabami, to na
          takim "przystanku policyjnym", gdy policjant otworzył drzwi, arabi obok nas
          żucili się do drzwi by pokazać swoje dowody osobiste-bali się maksymalnie...Na
          nas tylko spoglądneli i odjechaliśmy...
          • jackass5 Re: Jaka sytuacja w SHARM? 09.08.05, 20:01
            Sugerujesz Kris, że coś wiedzieli o zamachach wcześniej?
            • Gość: kaarolinkaa Re: Jaka sytuacja w SHARM? IP: 212.160.111.* 09.08.05, 22:57
              To prawda ze od jakis 3 dni przed zamachami byly porobione kontrole przy
              wjezdzie do Naama i starego Sharm. Nawet zastanawialismy sie po co to wszystko
              i troche denerwowalismy sie ze przez to robily sie korki.
              Bedac juz w Polsce przeczytalam w gazecie ze mieli jakies ostrzezenia ze moga
              byc zamachy, ale chyba nie potraktowali tego serio, bo te kontrole byly takie
              troszke na pokaz.
              • madzia112 Re: Jaka sytuacja w SHARM? 10.08.05, 00:00
                Przy wjeździe do Naama były kontrole nawet i 10 dni przed zamachami. Ale i tak
                to był pic totalny
            • Gość: gośka Re: Jaka sytuacja w SHARM? IP: *.gazownia.pl 10.08.05, 12:10
              ja byłam w Egipcie w zeszłym roku i 2 lata temu i też kontrolowali na każdej
              bramce Arabów jak jechalismy jakimś busikiem, a nas nie sprawdzali, to u nich
              normalka, ze wszędzie policja.
        • mike-great Re: Jaka sytuacja w SHARM? 09.08.05, 21:44
          Tak było tylko w 1 i 2 dzień po bombach, tzn. kontrole, a teraz to tylko
          policji trochę więcej = bezpieczniej. Sharm is Great !!!

jackass5 napisała:

> Dzięki Mike, trochę mnie pocieszyłeś.
          > Czy to prawda, że pełno wszędzie wojska i policji, i że wszystkich co chwilę
          > kontrolują?
          • jackass5 Re: Jaka sytuacja w SHARM? 10.08.05, 01:58
            Też jestem tego zdania - Sharm is great!
            A swoją drogą to wolę być kontrolowana i 10 razy dziennie, byle było
            bezpieczniej.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka