pigwaa 08.08.08, 17:12 Dzwoni mi ostani dzwonek na dziecko. Nie wiem czy się zdecydować, czy prowadzić nadal życie jakie prowadzę. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marzeka1 Re: Ostatni dzwonek 08.08.08, 17:29 Nikt prócz ciebie 9no i partnera) nie podejmie takiej decyzji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiecha3 Re: Ostatni dzwonek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.08.08, 17:46 wiesz... dziecko to nie jest zabawka co sobie ją sprawisz a jak się znudzisz to odstawisz do konta, albo wyrzucisz.. a opisanie tej sprawy w lakonicznym zdaniu.. dobrze nie świadczy o twoim podejściu do sprawy.. może napisz szerzej ile masz lat.. i jakie to życie prowadzisz.. nam będzie łatwiej się ustosunkować.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Ostatni dzwonek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.08, 21:50 może napisz szerzej ile masz lat.. i jakie to życie prowadzisz.. nam będzie łatwiej się ustosunkować.. a po co? myslisz, ze kogos to interesuje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Ostatni dzwonek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.08, 19:17 może napisz szerzej ile masz lat.. i jakie to życie prowadzisz.. nam będzie > łatwiej się ustosunkowa odpowiedź na twoje pytanie forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=49416&w=83062274&a=83062274odpowiedz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewaq Re: Ostatni dzwonek IP: 217.98.20.* 08.08.08, 17:57 pigwaa napisała: > Dzwoni mi ostani dzwonek na dziecko. A ile masz lat? >Nie wiem czy się zdecydować, > czy prowadzić nadal życie jakie prowadzę. Super podejscie do sprawy. Anonimy z forum mają podjąc tak wazna decyzje ? Urocze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: Ostatni dzwonek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.08, 18:19 Twoje życie. każdy podejmuje ważne decyzje za siebie. Ty chyba jeszcze nie dorosłaś do tej decyzji, jeśli pytasz na forum. To żałosne.Baw się dalej życiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nosek Re: Ostatni dzwonek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.08, 12:13 Nie przesadzajcie, u wielu kobiet instynkt budzi się dopiero kiedy są w ciąży, a miłość do dziecka nie pojawia się natychmiast z momentem narodzin! Nie znam też żadnej kobiety która by żałowała że ma dziecko. Odpowiedz Link Zgłoś
ivy15 Re: Ostatni dzwonek 08.08.08, 20:41 Myślę, że zadanie tutaj tego pytania jest odpowiedzią samo w sobie. Jeśli chcesz się zdecydować na dziecko tylko dlatego, że zegar biologiczny bije, to lepiej daj sobie spokój. Po co unieszczęśliwić siebie i dziecko. Ale oczywiście wybór należy do Ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
iberia.pl Re: Ostatni dzwonek 09.08.08, 21:57 pigwaa napisała: > Dzwoni mi ostani dzwonek na dziecko. Nie wiem czy się zdecydować, > czy prowadzić nadal życie jakie prowadzę. i na tak wazne pytanie szukasz odpowiedzi na forum u obcych ludzi??? Moze lepiej zebys nie byla matka.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nosek Re: Ostatni dzwonek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.08, 12:20 Skąd taka pewność że będzie złą matką?? Nie spotkałaś nigdy kobiet które zaliczyły 'wpadki' a potem mimo wszystko kochają swoje dzieci nad życie? Albo takich które nigdy nie przepadały za dziećmi, ale dostają bzika na punkcie swoich? Może będzie lepsza matką od ciebie??? Odpowiedz Link Zgłoś
lilith76 Re: Ostatni dzwonek 11.08.08, 09:15 nosek, to bardzo miłe, że wierzysz w mit 100% miłości macierzyńskiej. Niestety, znam kobiety, które nie pokochały swojego dziecka i nie są dobrymi matkami, a o zgrozo niektóre dziecko chciały i planowały. Nie wspominam już o "dzieciach w beczkach". Dziecko trzeba chcieć mieć albo zdawać sobie sprawę, z tego, że jego posiadanie to lata ciężkiego wychowywania, zmiany trybu życia i odpowiedzialnej pracy na czułym emocjonalnie materiałem. Ostatni dzwonek to za mało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: Ostatni dzwonek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.08, 22:00 nie decyduj się bo po co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miss_moniq Re: Ostatni dzwonek IP: *.chello.pl 10.08.08, 13:59 nie sugeruj sie jakims owczym pędem wsrod innych kobiet - uczciwie sama przed soba sie przyznaj czy chcesz dziecka czy wolisz jeszcze cieszyc sie wolnoscia - i masz odpowiedz Odpowiedz Link Zgłoś
lisia312 Re: Ostatni dzwonek 10.08.08, 17:14 to ma być jak rozumiem "in vitro"? Bo o tatusiu ani słowa, chyba , że jesteś wiatropylna. Trole mają urlopy Odpowiedz Link Zgłoś
green_land Re: Ostatni dzwonek 11.08.08, 09:27 Zdecyduj się Jeżeli się wahasz i nie potrafisz podjąć decyzji, chociaż jesteś właściwie na tak, to znaczy, że się boisz, ale dziecko chcesz. Tak przynajmniej sobie myślę Dziecko zmienia całe życie kobiety. Kobieta zaczyna patrzeć inaczej na świat, dojrzewa, zmieniają się jej wartości, priorytety. Mój doc powiedział mi na ostatniej wizycie - nich pani zachodzi w ciążę! ?mam już jedno 5-cio letnie/. Bo znam tyle par, które z jakichś powodów się nie zdecydowały, a gdy nadeszła starość nie mogły odżałować tamtego egoizmu czy braku odwagi. Życzę Ci dzidziusia Odpowiedz Link Zgłoś