Dodaj do ulubionych

Sun&Fun Last Minute

IP: *.interdom.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 22.08.05, 21:44
Mam pytanie. Kupiłam dziś ok. godz. 11 wycieczkę do Egiptu. Wycieczka ta
kosztowała 1590zł + Giftun Gratis. Następnie ok godz. 17.30(zaznaczam, że
biuro czynne do 18) na stronie pokazuje się nowe Last Minute 1590zł + Giftun
Gratis + 500zł zniżki dla drugiej osoby gdzie na samym dole jest napisane
Oferta ważna od 22.08.2005. Napiszcie czy biuro może tak zrobić skoro ja mam
umowę podpisaną też 22 ale mnie ta oferta nie obejmuje bo wykupiłam ją kilka
godz. wcześniej i jeszcze jej nie było na Internecie (kupowałam u agenta)?
Czy to jest uczciwe podchodzenie do klienta? Wiem jedno, z biurem Sun&Fun
jadę po raz ostatni.
Obserwuj wątek
    • Gość: Stiwi Re: Sun&Fun Last Minute IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.05, 22:59
      Hehe, dobre - a to czemu jedziesz po raz ostatni? Niestety nie mamy wpływu na
      promocje biur podróży...

Dla przykładu byłem ostatnio w Sharm, hotel Sol Verginia 4* HB na tydzień za
      870pln, promocja była ważna od piątku z wylotem w czwartek, ale Ci którzy
      wykupili ją w czwartek płacili 1550pln za tydzień - a byli tacy i nie mogli
      uwierzyć, że my płaciliśmy taką śmieszną cenę.
      • Gość: Iwona Re: Sun&Fun Last Minute IP: *.interdom.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 22.08.05, 23:10
        Mi chodzi tylko o to czemu napisali ze oferta jest od 22 sierpnia, skoro ja
        zamawialam 22 i jej jeszcze nie bylo. Mogli rownie dobrze napisac, ze oferta
        wazna od 23 (albo od 22 od godz.17.30) i nie mialabym o nic pretensji. Liczylam
        sie z tym ze jak wykupie wycieczke to nastepnego dnia moze byc jeszcze tansza.
        Ale to nie jest nastepny dzien. To jest ten sam dzien. A o ile wiem to 22
        zaczyna sie juz o godz. 24, wiec albo na stronie oferta powinna byc od rana
        albo w ogole. A nie oni mi na koniec dnia pokazuje ze dzis byla wazna taka
        oferta. No sorry ale mi sie to nie podoba. Ja sie ciesze ze kupilam ja za 1590,
        bo nie myslalam ze za tyle mi sie uda,ale wkurza mnie takie postepowanie,bo
        jest to troche nieuczciwe.
        • Gość: Stiwi Re: Sun&Fun Last Minute IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.05, 01:07
          Tak jak pisałem, tego się nie przewidzi. Często biura podróży, których centrale
          pracują do 18, wrzucają na swoje strony internetowe nowe oferty/promocje o godz
          16-17. Nie rzadko już po zakończeniu pracy - czemu to ma służyć owe wrzucanie
          po zakończeniu pracy a z terminem dnia bieżącego? Ano tym pośrednikom którzy
          pracują dłużej, biurom internetowym itp.

Ale nie ma tego złego, przy dobrych promocjach często są nerwy, nie ma miejsc -
          już nie jest tak prosto, biura przeważnie decydują się wypełnić ostatnie
          miejsca w samolocie promocją by zamknąć określony termin i pulę turystów,
          pozbawiają się tym samym ryzyka, że jakieś miejsca jednak zostaną
          niewykorzystane.
      • Gość: Iwona Re: Sun&Fun Last Minute IP: *.interdom.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 22.08.05, 23:17
        Piszesz ze oferta byla wazna od piatku a ci co wykupili ja w czwartek zaplacili
        wiecej i to rozumiem. Na tym polega Last Minute. Ale ta ofera o ktorej mowie
        jest wazna od 22 a ja ją kupilam wlasnie 22.No moim zdaniem to jest nie
        uczciwe, ale jesli sie myle no to przepraszam. Wakacje mam juz wykupione i
        zobaczymy jak Sun&Fun spisze sie na miejscu.
        • Gość: Tete Re: Sun&Fun Last Minute IP: *.echostar.pl 22.08.05, 23:53
          Mylisz sie. Promocja jak kazda okazja jest nieprzewidywalna. Kupujac wycieczke
          osoba, ktora Ci ja sprzedawala powinna sprawdzic w internecie jaka jest
          aktualna oferta (i z pewnoscia tak bylo). Co za roznica czy dopisza Ci godzine
          od ktorej obowiazywala - jak kupowalas wycieczke to jej nie bylo! Czy w
          supermarkecie jak kupisz cos za 100 zł przejdziesz przez kase zobaczysz, ze
          obnizono cene do 50 zł, mozesz sie wrocic i zadac zwrotu pieniedzy. Wydaje mi
          sie, ze nie! Moglas zaczekac, ale wiazalo sie to z ryzykiem, nie chcialas go
          podejmowac. Nie dziwie sie zreszta. Coz mialas pecha a ktos inny szczescie,
          rozpatrywalabym to raczej w tych kategoriach. Na pewno nie ma podstaw, aby
          Sun&Fun uwazac za zle biuro. Takie sa prawa rynku!
    • Gość: Jacek Re: Sun&Fun Last Minute IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.05, 00:04
      W jakim hotelu wykupilas pobyt?

Jacek
    • Gość: Iwona Re: Sun&Fun Last Minute IP: *.interdom.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 23.08.05, 09:09
      No ok skoro mowicie ze sie myle to pewnie tak jest. Ale powiedzcie mi jeszcze
      czemu na ofercie ktora ja wykupilam bylo napisane ze oferta wazna od
      18.08.2005, skoro 19 sierpnia o godz. 10 na 100% tego jeszcze nie bylo na
      stronie? Wiec co, ludzie ktorzy wykupili ja 19 o godz. 10 nie sa objecia ta
      oferta mimo ze jest napisane ze oferta jest od 18. Ja wiem ze w kwestiach
      prawnych pewni wszystko jest wykonane ok, ale takie akcje raczej zniechcecaja
      mimo niskiej ceny. Ja jade do Empire. Pozdrawiam wszystkich.
      • Gość: ivis Re: Sun&Fun Last Minute IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.08.05, 09:31
        Nie masz co sie martwić i raczej nie sugeruj sie ich stroną internetową,
        ponieważ ja juz dawno wiem , że wylatuję 1.09 rano , a na stronce w rozkładzie
        lotów widnieje 31.08 wieczorem.
        A poza tym o takich rzeczach to rozmawia sie z agentem i to już jego
        zmartwienie......
        Inne BP tez mają i to lepsze wpadki - bo np. możesz kupić wczasy z oferty Last,
        które de facto kosztują więcej niż kupione z katalogu.

Najważniejsze to zabrać uśmiech i dobry humor.
        pozdrawiam
        ivis
      • Gość: mm Re: Sun&Fun Last Minute IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.05, 10:01
        moge ci - z doświadczenia - poradzić jedną rzecz. Jeśli faktycznie kupowałaś u
        agenta i 22.08 to zadzwoń do biura SUn&fun i zapytaj dlaczego taki a taki agent
        nie udzielił ci zniżki na drugą osobę, skoro takowa od tego dnia obowiązywała?

jeśli jest na niej napisane ze od 22.08 to masz pełne prawo sie jej domagać.
        niezależnie od godziny o której została ogłoszona. Poza tym wcale nie musisz sie
        przyznawać ze wiesz o której godz. "wywiesili" te informacje. Wystarczy ze sobie
        weszłaś na ich stronkę aby cos sprawdzić (godz. lotów?) i zobaczyłaś ze od
        poprzedniego dnia obowiazuje zniżka ktorej tobie nie dano.

Bo Agent powinien udzielać zniżek proponowanych przez biuro. Jeśli tego nie robi
        wobec klienta to de facto sam zgarnia ten "rabat". Mozesz spróbować w ten sposób
        wywalczyć sobie tą zniżkę!!!

Biura bardzo często wysyłaja zawiadomienia o promocjach i zniżkach do agentów
        wczeżniej niz są one faktycznie oglaszane.
        • Gość: Iwona Re: Sun&Fun Last Minute IP: *.interdom.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 23.08.05, 10:21
          Do Sun&Fun dzwoniłam wczoraj. I to oni mi powiedzieli ze ta promocja została
          wystawiona dopiero przed chwila(ja nie wiedzialam o ktorej to wstawili) a agent
          ma prawo mi sprzedać za tak cenę jaka była aktualnie na stronie. Wiec ja
          powiedziałam ze skoro ja mam na umowie tą samą datę co jest na ofercie to chyba
          nie ma różnicy kiedy to zostało wystawione na stronie bo o promocji musieli
          wiedzieć wcześniej. Pan nie wiedział co mi odpowiedzieć, a ja już dałam sobie
          spokój. Powiedział tylko ze na umowie mam inny numer oferty a ta ze zniżka ma
          inny numer. No oczywiście ze mam inny numer,bo o tej nowej ofercie jeszcze nie
          wiedziałam. A tak w ogóle to chyba powinno być tak ze nowa oferta automatycznie
          kasuje starą. Wiec jeśli ta nowa obowiązuje od 22 wiec ja podpisałam umowę na
          nieaktualna ofertę. No ale mówi się trudno. Ważne że jadę.
          • Gość: Stiwi Re: Sun&Fun Last Minute IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.05, 11:24
            SunFun ma elektroniczny system rezerwacji dla agentów, więc jeśli w momencie
            podpisania umowy obowiązywałaby już ta promocja, to system sprzedaży już by to
            uwzględnił. Niestety kupiłaś za wcześnie o te kilka godzin - zdarza się :-(
        • Gość: Iwona Re: Sun&Fun Last Minute IP: *.interdom.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 23.08.05, 10:22
          Piszesz że z doświadczenia. To znaczy że miałaś podobną sytuacje? Napisz coś
          wiecej. Pozdrawiam
          • Gość: mariusz Re: Sun&Fun Last Minute IP: 195.205.73.* 23.08.05, 11:32
            niby jest to 500zl ale uwazam ze albo maja niedopracowane wprowadzanie promocji
            albo tna klientow
            stiwi czytaj ze zrozumieniem, skoro wiadomo od kiedy trwa promocja to nie pisz
            bzdur ze ktos przyszedl za wczesnie bo to wyglada tak jak bys sie nie znal na
            zegarku
            • Gość: Stiwi Re: Sun&Fun Last Minute IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.05, 11:41
              Przeczytaj co napisałem kilka postów wyżej, biuro wprowadza promocję ważną od
              dzisiaj, ale dopiero od godziny np 17:00 - tak robią bardzo często pod koniec
              swojej pracy lub już po jej zakończeniu, to że jest ważna jeszcze tego samego
              dnia - wyjaśniłem dlaczego - służy to agentom pracującym dłużej, biurom
              internetowym itp.

Jednym słowem, jeśli w systemie SunFun ta promocja byłaby zaaplikowana w
              momencie zakupu, to nie ma innej opcji żeby agent sprzedał ją nie po
              promocyjnej cenie - przecież agent sobie cen nie ustala, a rezerwuje i drukuje
              to co mu system rezerwacyjny SunFun aktualnie pokazuje.

Taka sytuacja, w której owa promocja już obowiązuje, a jakiś nierozgarnięty
              agent rezerwuje ją po normalnej, a nie promocyjnej, mogłoby mieć miejsce w
              przypadku starego faksowego systemu rezerwacji, od którego jednak już większość
              biur podróży odeszła.
              • Gość: mm Re: Sun&Fun Last Minute IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.05, 13:45
                pracuję dla biura podróży jesli można to tak nazwać, i mamy wiele zgłoszeń
                agencyjnych oraz czasem niezadowolonych klientów bo im agent nie dał zniżki,
                karty stałego kilenta itp itd. Wtedy kilenci dzwonią do nas i z reguly w takiej
                sytuacji zgadzamy się ich potraktować "zniżkowo".

I nigdy nie wprowadzamy zniżek w ten sposób, że agenci pierwsi mogą sprzedać, bo
                ich biuro jest dłużej otwarte. Fakt, ze względu na specyfikę imprez które mamy
                promocje nie są zbyt częste ale jeśli jest jakaś promocja to najpierw idzie
                komunikat do agenów, najczęsciej wieczoerm i potem wieszamy ją u siebie na
                stronie w necie. oferta wchodzi od rana następnego dnia. Nie ma ofert
                "obowiazujących od np. 17:30!)

Jeśli klient nie dostał zniżki (bo. np. agentowi nie chcialo się przeczytać
                komuikatu) to dajemy mu zniżkę. Lepiej żeby klient był zadowolony i
                przyprowadził kolejnych niż zeby potem na nas złorzeczył.

przyznaję nie znam systemu SUn &fun i ze my (jak mówię to inny typ imprez) nie
                mamy systemu rezerwacji on-line dla agentów, ale nadal, jeśli w warunkach
                promocji było napisane tylko ze od 22.08 a nie od 22.08 od 17:30 - to za takie
                przeoczenie nasza firma by musiała zapłacić czyli de facto oddać klientce
                różnice w cenie.
                • Gość: mariusz Re: Sun&Fun Last Minute IP: 195.205.73.* 23.08.05, 14:45
                  tak wlasnie myslelm ze to dziala, na miejscu kolezanki nie zostawilbym tak tej
                  sytuacji
                • Gość: Stiwi Re: Sun&Fun Last Minute IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.05, 17:25
                  Może w Twoim bp takich ofert nie ma obowiązujących od np 17:30 i myślę, że to
                  jest fair podejście, szanse dla wszystkich powinny być równe, a nie w momencie
                  kiedy pojawia się promocja po godz 18, to dla większości Polaków oznacza to
                  czekanie do następnego dnia, w którym de facto często już problem o miejsca
                  jeśli promocja była naprawdę dobra, a takowe są przeważnie w celu wypełnienia
                  ostatnich miejsc w samolocie.
              • Gość: JAGA Re: Sun&Fun Last Minute IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.08.05, 14:15
                A NIE ZAUWAZYLES DROBNEGO NIUANSA ZE ADENT SPISUJE UMOWE-CZESTO RECZNIE NA
                SWOIM PAPIERZE -NIE SUN-FUNA-A NIE DAJE CI WYDRUK REZERWACJI Z SYSTEMU
                MERLIN????I TY PLACISZ AGENTOWI-A AGENT DOPIERO PRZELEWA SUN-
                FUNOWI..TEORETYCZNIE MOZE WPISAC CO CHCE I ZNAM BIURO AGENCYJNE KTORE TAK
                WLASNIE ROBI-UPARCIE WYWIESZA STARE OFERT Z NIEAKTUALNYMI-CZESTO WYZSZYMI CENAMI
                • Gość: mariusz Re: Sun&Fun Last Minute IP: 195.205.73.* 23.08.05, 14:44
                  a czy ktos zmusza cie do korzystania z uslug takiego agenta
                  umowa spisana na zwyklej kartce? szyt glupoty ze strony klienta
                  • mrowka69 Re: Sun&Fun Last Minute 23.08.05, 15:46
                    i tu polemizowałabym z kolegą, zwykła kartka....myslę że najważniejsze umowy i
                    głowy państw także podpisują je na zwyklej kartce, tyle że zapisanej. a chozby
                    byłaby to zwykła kartka - umowa to umowa. chćby i pisana zwykłym długopisem.pzdr
                    • Gość: mariusz Re: Sun&Fun Last Minute IP: 195.205.73.* 24.08.05, 10:20
                      nie wiem czy sie dobrze zrozumielismy
                      dla mnie taka kartka oznacza wydruk z systemu z data nr rezerwacji itd
                      nie czyms co jest pisane odrecznie i np niezgodne z systemem
                      kto dzis sprzedaje wycieczki na telefon i dlugopis?
                      swiat idzie do przodu kolezanko
                • Gość: Stiwi Re: Sun&Fun Last Minute IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.05, 17:22
                  To jest stary system współpracy od którego odchodzą już biura podróży, a i
                  agenci niechętnie go stosują - raczej w awaryjnych sytuacjach typu "pad sieci".
                  Radzę zmienić agenta na takiego, który ma dostęp do internetu i w momencie
                  rezerwacji ma przed sobą faktyczną ofertę jaka obowiązuje już w systemie
                  konkretnego bp.
                  • Gość: aga Re: Sun&Fun Last Minute IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.08.05, 11:10
                    no to teraz hit dotyczacy umowy typu-kartka i długopis bylam dwa razy z
                    rzeczonym biurem S&F-kupuje tylko u touroperatora czyli dwa razy w biurze-
                    siedzibie na Trojdena i dwa razy-rok po roku mam umowy napisane recznie
                    dlugipisem na umowie zgloszeniu-zreszta identycznym jak jest do wyrwania z
                    katalogu-ostatnia strona....hmmmm czyzbym miala zmienic touroperatora na agenta
                    co to mi wydrukuje z merlina???a moze ta umowa nie wazna..jak mi sie wiec udalo
                    spedzic dwa razy udane wakacje??CUD??? nie , pewne standardy ktorych nie
                    dostrzegaja turysty u 50% innych odbierajacych voucher na lotnisku-wiekszosc
                    takie wlasnie umowy w lapce posiada:-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka