Dodaj do ulubionych

Alfastar-EGIPT-Empire

IP: *.internet.v.pl 12.09.05, 21:51
21 Pazdziernika wybieramy sie do Egiptu do hotelu Empire z firma Alfastar.
Czy ktos juz korzystał z tej firmy i tego hotelu? Wybieram sie pierwszy raz i
chcialabym znac wasze opinie :)
Obserwuj wątek
    • Gość: Anka Re: Alfastar-EGIPT-Empire IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.05, 21:59
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=14938&w=8234106&a=13962502
      Poczytaj sobie
    • Gość: PSZCZÓŁKA Re: Alfastar-EGIPT-Empire IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.09.05, 22:15
      Nie wiem czy czytałaś mój wcześniejszy post:

Wróciłam z Empire 30 lipca.2005. Hotel bardzo mi się podobał. Co prawda nie ma
      własnej plaży, ale to nawet zaleta, bo dzięki temu można korzystać ze
      wszystkich atrakcji zarówno hotelu Empire, jak i Empire Beach. Leżaki na plaży
      są bezpłatne. Plaża jest b. fanie zagospodarowana. Na plaży są hamaki, parasole
      czyste toalety, prysznice, 4 baseny, dwa jacuzzi, organizowany jest aqua
      aerobic, jest też bar z dobrym jedzonkiem i boisko do gry w siatkę. Rafa też
      jest b. blisko, wystarczy dosłownie kilka metrów, jest trochę jeżowcy, ale to
      już dalej Co do samego hotelu Empire, miła obsługa, pokoje czyste, codziennie
      wysprzątane za 1-2LE bakszyszu. W hotelu 3 baseny, restauracje, sklepiki. My
      mieliśmy pokój na 5 piętrze z widokiem na morze. W porównaniu do 2 pokoi
      naszych znajomych nasz był b. duży, bo podobno był to apartament dla nowożeńców
      (pomogło 5$ w paszporcie na dzieńdobry), miał nr 525 i składał się z
      przedpokoju z szafą i sejfem, dużej łazienki, części wypoczynkowej z fotelami,
      toaletką tv i lodówką i częśći sypialnej z łóżkiem i balkonem. Widok z okna
      niesamowity. Co do jedzenia to był duży wybór, ale monotonne. Na śniadania
      naleśniki, omlety, sałatki i jarzyny, płatki z mlekiem, sery, jakaś ich wędlina
      (mortadela), słodkie bułki w różnej postaci, pieczywo, grejfruty i melony,
      kawa, herbata, soki (pomarańczowy-smak niegazowanego napoju heleny, czerwony-
      smakował trochę jak burak).Śniadania wydawane od 8 do 10. Obiadokolacje
      kurczak, mięso duszone, ryż w różnej postaci, owoce, jarzyny (pomidory,
      papryka, oliwki, ogórki) sałatki, zupa, fasola, grilowane warzywa, ciasta
      przynajmniej z 10 rodzajów.Kolacja wydawana od 18 do 22. Raz w tygodniu lepsza
      kolacja przy basenie z tańcem brzucha. Mimo wszystko jedzenie monotonne, a po 2
      tygodniach marzyliśmy o schabowym i szyneczce. Ale hotel jak na 3*** to
      naprawdę super. Znajduje się w dahar, ale po wyjści z hotelu mnóstwo sklepików,
      a niedaleko knajpa Alhambra z piwem po 5 LE. Polecam też biuro podróży
      Discovery Tours. Chhłopaki mają naprawdę konkurencyjne ceny 4 wycieczki (kair,
      luxor, giftun i wioska beduinów)kosztowały nas 70$. To młodzi egipcjanie z
      którymi można się dogadać i są uczciwi. My byliśmy na wakacjach z biurem alfa
      star.
      Także:
      hotel oceniam na 5

biuro alfa star co do organizacji wyjazdu 5

rezydentów na -10
      ( byli beznadziejni i postarali się o to żebyśmy nie zostali wpuszczeni na
      kolację po wycieczkach, ani nie dostali suchego prowiantu na wycieczki, bo
      wykupiliśmy je właśnie u chłopaków z lokalnego biura Discovery, a nie za
      kosmiczną cenę w Alfie Star.)

plaże na 5

Uważaj na rezydentów z Alfy. Biuro było w porządku, ale rezydenci do bani. Pani
      Agnieszka Tartir rezydentka Alfy wykazała się wyjątkową złośliwością, nie mam
      pretensji do biura, ale właśnie do tej rezydentki, dlatego uważaj jeśli na nia
      trafisz. Nie kupuj w Alfie wycieczek są 3x droższe i takie same jak w lokalnych
      biurach
      Pozdrawiam

• Gość: nigri Re: Alfastar-EGIPT-Empire IP: *.internet.v.pl 12.09.05, 22:24
        Bardzo Ci dziekuje za tak obszerny opis. Bardzo mi pomoglas i praktycznie
        rozwialas ostatnie watpliwosci :)). Mam nadzieje, ze bedzie fajnie bo pierwszy
        raz wybieram sie na taka wyprawe :)))
        • Gość: Pszczółka Re: Alfastar-EGIPT-Empire IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.09.05, 22:35
          Z pewnością kiedy wyjdziesz z samolotu i podczas transferu do hotelu przez
          pierwsze 30 minut będziesz Egiptem niemiło rozczarowana: temperatura, piach i
          pozorna pustka, ale kiedy będziesz wyjeźdżać napewno będziesz Egiptem
          oczarowana. Większość tak ma m.in ja też.Pozdrawiam i życzę cudownych wakacji.
    • ania_b-ca Re: Alfastar-EGIPT-Empire 16.09.05, 19:52
      Niedawno wróciłam z Egiptu i to własnie z Empire z Alfa Star, wszystko bez
      zarzutu. Była to kolejna wizyta z tym biurze w tym hotelu i jestem bardzo
      zadowolona.
      Jedna dobra rada nie kupowac wycieczek u rezydenta tylko iść do biura Discovery
      Tours na przeciwko hotelu przy drodze na plażę, ceny o połowe niższe a warunki
      takie same jak nie lepsze.
      Pozdrawiam Ania
    • Gość: dede Re: Alfastar-EGIPT-Empire IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 17.09.05, 14:49
      ja bylam w lipcu. Przy zameldowaniu od razu zabieraja bagaze do pokoju, ktory
      wyznacza rezydent Alfy (nam trafila sie wyjatkowa malpa, niejaka pani
      Agnieszka). Nie daj sobie zabrac bagazu tylko wybierz sie na zwiedzanie pokoju
      (cokolwiek o przepelnieniu hotelu mowila by wspomniana Agnieszka) Nam za 10
      dolarow udalo sie wymienic nore na fajne 4 osobowy apartamencik z widokiem na
      glowny basen. Hotel w pozadku, jedzenie mojemu chlopakowi znudzilo sie po
      tygodniu ale ja do konca bylam zadowolona. Niestety ominelo nas kilka kolacji o
      co zadbala pani Agnieszka, dzieki niej nie dostalismy rowniez suchego prowiantu
      na droge. Jedyna wycieczka, ktora wykupilismy u rezydenta byla objazdowka po
      Hurgadzie po 7 $ i moim zdaniem warto bylo (nie rzucajcie sie od razu na kupno
      papirusow bo bedzie jeszcze mnostwo okazji taniej kupic oryginalny papirus).
      Reszte wycieczek kupilismy w ohod tours (ten sam wlasciciel co love egipt -
      biuro znajdziecie w drodze na plaze). Niby duzo taniej, ale 2 razy zapomnieli
      nas odebrac z hotelu, a o polskojezycznym przewodniku (mino obietnic!!!!) w
      kairze mozna zapomniec (dobrze ze mowilismy po angielsku jako jedyni z 11
      osobowej grupy Polakow bo byl angielskojezyczny arab za przewodnika), za to na
      safari przewodnik byl rosyjskojezyczny co nie dalo nic nam ani holendrom nam
      towarzyszacym w zwiazku z tym zmylismy sie z safari kilka godzin przed czasem.
      Nawet nie chcielismy sie klocic z niejakim tigerem z love egipt tylko
      powiedziec, ze decydowanie go nie polecimy nikomu. Gosc wydarl sie na nas , ze
      ma nas dosyc i ze to nasz problem. Zgodnie z obietnica: nie polecamy go ani
      niejakiego samiego z ohod tours. Choc kurcze blade bylo i tak 3 razy taniej niz
      z alfa starem. Z pieciu wycieczek na ktorych bylismy zapewne zamienilibysmy
      wycieczke na giftun na nurkowanie po raz drugi:)
      Co do plazy w empire beach to warto sie wybrac tam tuz przed zachodem slonca,
      polezec na hamaczku i wyjsc na molo. pieknie, ehh:)
      pamietajcie, ze busem do centrum placicie po 1 le od lepka. zaznaczyc ze nie
      chcecie taxi tylko bus i ze 1 le od g l o w y. i najwazniejsze: nigdy nie
      placcie przec opuszczeniem busa. my zaplacilismy raz. w tym momencie pan
      podwoil cene albo opuszczamy busa. bylo niemilo, nawet grozba turist police nie
      pomogla bo bylismy na jakims odludziu.
      Recepcja mila i pomocna. tylko raz mnie zawiedli jak znalezlismy paszport
      pewnej polki. nie oddali jej go od razu i kobieta wyplacila sie na latanie po
      policji i ambasadach po czym zaoferowali jej oddanie paszportu za 10 euro,
      swinie.
      Wspomnianych rezydentow alfy nalezy omijac z daleka, pani agnieszka sypie jadem
      na lewo i prawo, jej pomocnosc i troskliwosc w skali 1 do 10 oceniam na minus
      milion.
      Samolot lini centralwings (biuro wczesniej poimformowalo nas ze beda to linie
      egipskie) spoznil sie cos z 5 godzin o czym nas poinformowano jak juz sie
      zblizalismy do lotniska w katowicach. Pani spytana o powod tak poznego
      poinformowania nas nie potrafila wymyslec nic, powiedziala przepraszam co tak
      srednio umililo nam kilkugodzinne oczekiwania na lotnisku.
      Empire bardzo fajny i wyjatkowo czysty jak na 3 gwiazdki, serio wyjatkowo (w
      porownaniu z 4 gwiazdkowym brudasem jaki mielismy w kairze, brrr)
      ale sie rozpisalam:)

zycze milej wycieczki i wielu cucownych wspomnien jakie i my przywiezlismy.
      • Gość: Kaja Do dede IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.05, 18:44
        "i najwazniejsze: nigdy nie
        placcie przec opuszczeniem busa. my zaplacilismy raz. w tym momencie pan
        podwoil cene albo opuszczamy busa"- czyli kiesy płaci sie kierowcy za przejazd?
        • Gość: dede Re: Do dede IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 18.09.05, 19:12
          no w momencie jak jestes juz na miejscu i opuszczasz busika, albo juz po jego
          opuszczeniu wreczasz pieniadze za przejazd. nie daj sie nabrac tez na probe
          roznych tranzakcji finansowych w busiku (typu czy mozemy rozmienic pieniadze
          itp, niejeden na tym stracil:) ) pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka