leszek_gl 14.09.05, 19:09 Lecę 22 września do Egiptu samolotem Fischera-czy ktoś już z Was leciał tą linią??Jakie są Wasze opinie o tym przewożniku.Będę wdziędzny za informacje. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ekaska Re: Fischer Air IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.09.05, 19:55 Wg mnie beznadziejne samoloty, leciałam w sierpniu tymi liniami. Brak cateringu i bardzo mało miejsca pomiędzy rzędami Odpowiedz Link Zgłoś
cameltravel Re: Fischer Air 14.09.05, 19:58 W swojej flocie mają nie tylko Boeingi ale także Air busy. Raczej nie słysząłam skarg. normalne linie porównywalne z Centralwingsem (LOT). ich stronki: www.fischer.com.pl i www.fischerair.pl Ewa Odpowiedz Link Zgłoś
pacio Re: Fischer Air 15.09.05, 00:06 Flota Fischer Polska 2 szt 757 (maszyna troche mniejsza od 767) i 737. Arbuza migdy nie mieli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola Re: Fischer Air IP: *.cable-modem.tkk.net.pl 14.09.05, 20:32 Leciałam w lipcu i już w samym samolocie było okej-miła obsługa,można było kupić jedzenie, picie.Gorzej było przed odlotem. Wylot do Hurgady miał być o 8.55, ale na lotnisku o 6 rano powiedzieli nam ,że jednak wylot będzie o 13, bo samolot gdzieś tam poleciał i dopiero wróci. Żeby jakoś nam to zrekompensować linie lotnicze zaprosiły nas na śniadanie. Niby o godzinie 10 mieli zaserwować nam kanapki, potem przesunięto to na 11, a w efekcie dawali je każdemu przy wsiadaniu do samolotu przed godziną 13. Przyznam,że wiele osób było naprawdę wściekłych, bo na lotnisku czekali od samego rana niektórzy po całonocnej podróży z odległych miast.Gorzej jednak mieli inni podróżni,którzy tymi samymi liniami mieli lecieć do Malagi i już po odprawie dowiedzieli się,że nie polecą za chwilę -tylko jutro. Linie lotnicze zafundowały im hotel na przeciwko lotniska . Nasz samolot nie był zły , ale mam wrażenie ,że te linie mają zbyt wiele rejsów szczególnie w sezonie i po prostu się nie wyrabiają, stąd opóźnienia. Srasznie drogo w samolocie np. "gorący kubek" -chyba 5, czy 6 złotych, a w sklepie niecałą złotówkę, zdzierają też na kanapkach, kawie i wszystkim innym.A naprawdę żadne luksusy. Odpowiedz Link Zgłoś
cleopathre Re: Fischer Air 14.09.05, 21:04 o mamma mija...lece z nimi o 8 rano jutro...za godzinę wyjeżdżam z Gdyni ..mam nadzieję,że będzie ok..bo nie usmiecha mi się nie spać 2 doby.... Odpowiedz Link Zgłoś
izzaa Re: Fischer Air 14.09.05, 22:07 lecialam z nimi co prawda nie do Egiptu lecz do Maroka i rzeczywiscie tez mielismy dwugodzinne opoznienie, poniewaz ich wczesniejszy lot z Krety do Wawy nieco sie spoznil. Samolot boeing 757-200 super, na pokladzie serwowano kanapki i cos do picia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: esc Re: Fischer Air IP: 213.76.137.* 15.09.05, 08:37 a czy na pokladzie jest sklep wolnocłowy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tigi Re: Fischer Air IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.09.05, 08:53 Witaj Leszku ja również lecę 22.09 do Egiptu, gdzie lecisz? ja Hurghada Hilton Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: survey Re: Fischer Air IP: *.um.katowice.pl 15.09.05, 08:56 witam. Ja też 22.09 do sharm z katowic - a ty skąd? Odpowiedz Link Zgłoś
beti22 Re: Fischer Air 15.09.05, 11:20 Ja leciałam 4 lata temu na Kanary i było super ( w porownaniu z Lotem) lot trwał 4,5 godz dostalismy 2 posiłki napoje non-stop ,dzieci dostay kolorowanki,kredki,dmuchane samolociki no i obsługa bardzo miła ( w porownaniu z lotem)w tamtym roku leciałam do Egiptu lotem i nie było nic nawet obsługa do bani.POZDR Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: esc Re: Fischer Air IP: 213.76.137.* 15.09.05, 13:43 Fischer Air... istnieje od 96 roku, ale jako firma czeska, w tym roku otworzyono oddział w naszym kraju - Fischer Air Polska :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kroliczek Re: Fischer Air IP: *.aster.pl 15.09.05, 15:04 W polowie sierpnia lecialam do i z Egiptu. Normalne linie. Catering platny jesli biuro nie wykupi jedzonka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ser Re: Fischer Air IP: 217.153.99.* 15.09.05, 18:47 Sprawa wygląda tak. Fischer Air Polska posiada w swojej flocie 2 Boeingi 757 oraz jednego 737-300. Lata w Polsce od tego roku.Na pokoladzie NIE MA sklepu wolnoclowego więc radzę zaopatrzyć się na Okeciu.Leciałem tymi liniami w lipcu i w zamian z rezygnacji z cateringu nie pobierano od nas dodatkowych pieniędzy w ramach "opłaty paliwowej". W drodze na wczasy raczej kupować na pokładzie nie bedziecie ale już spowrotem sytuacja będzie wygladła zgoła inaczej,wygłodniali i spragnieni "polskiego jedzenia" pasażerowie spałaszują wszystko co możliwe. Smoloty są istotnie dość ciasne,ale da się wytrzymać te 2-3 godzinu lotu. Załoga jest w porządku,tak więc nie stresować się tylko cieszyć nadchodzącymi wakacjami. Pozdrawiam, Andrzej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bk Re: Fischer Air IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.05, 21:12 Ja też z nimi leciałam w sierpniu - miła załoga, faktycznie troche ciasno. Jak lecieliśmy do Egipyu nikt nic nie pił i nie jadł. A spowrotem,hihihii, wielkie wzięcie miały "gorace kubki" - rosół i pomidorowa (nie miało znaczenia , ze kosztują 5 zł) i piwo chyba Lech -0,33 7zł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adriana Re: Fischer Air IP: *.lubin.dialog.net.pl 15.09.05, 22:16 Leciałam tymi liniami do Egiptu 25 sieprpnia i po dwóch tygodniach wracała. Wszystko super piloci super i wszystko na plus. Pane na pokładzie miłe. Prawdą jest to, że nie ma kateringu ale jest w sumie zalężne od biura podróży z jakim leci. Na pokłądzie funkcjonuje barek : kawa 5 zł, herbata 5zł, kanapki od 7 zł do 12 ( zalezy jaka ) słodycze, piwo i takie podstawowe pierdułki. Co do godzin odlotu... ja tez miałam zaplanowany wylot na 8.00 potem była zmiana na 13.00 a potem na 15.00 ale wiedziałam o tym juz na kilka dni przed wylotem . Prawda jest taka, że zmiany godzin lotu nie są zalezne od przewoznika i uwierzcie mi że wszystkie linie mają takie zmiany. :-) Drodzy turysci troszkę optymizmu i usmiechu na twarzy. Jak stać nas na to aby lecieć na wakacje za granice to nie mówicie, że kupienie sobie herbaty czy kawy na pokładzie za 5 zł jest aż tak okrutnym problemem. pozdrawiam Adrianna - juz po urlopie Hilton Long Beach 25.08 do 09.09 Hurghada Odpowiedz Link Zgłoś