edytaegipt 12.10.05, 17:12 Ktoś wcześniej pisał, tylko nie moge tego znaleźć, że wpisanie we wniosku o wizę "Synaj only' powoduje brak opłaty za wizę (oczywiiście w przypadku Sharmu). Czy tak samo można zrobić w Hurghadzie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
derduch Re: Wiza 12.10.05, 17:19 szukaj.gazeta.pl/szukaj/0,52001.html?VE_szukaj_a=Synaj+only&ile=15&sort=data_desc&spojnik=and&forum=622&poz=0&A_szukaj=tresc&x=23&y=7&zywe=2 Odpowiedz Link Zgłoś
abirka Re: Wiza 12.10.05, 18:00 A od kiedy Hurgada leży na Synaju? Może mała powtórka z podstaw geografii przed wyjazdem. Odpowiedz Link Zgłoś
edytaegipt Re: Wiza 13.10.05, 10:21 Oczywiście, że Hurghada nie leży na Synaju. To był przykład, który pamiętałam, że ktos tak wpisał do wniosku o wizę jadąc do Sharmu. Moje pytanie, czy tak samo można zrobić w Hurghadzie, należało przeczytać- przez analogię, czyli "Hurgada only". Czasem, gdy szybko się pisze, i używa "skrótów myślowych" to czasami wygląda to na nieznajomośc podstaw geografii. Trochę wyrozumiałości a mniej złośliwości :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
abirka Re: Wiza 13.10.05, 15:15 A może trochę jasnego wyrażania myśli zamiast pseudo "skrótów myslowych" po których niewiadomo z jakiej racji czytający ma sie domyslac "co autor miał na myśli". Ewentualnie odrazu instrukcję obsługi do tego jak nalezy przeczytać i rozumieć napisany przez siebie tekst ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmmm Re: Wiza IP: *.piekary.net / *.netia.piekary.net 13.10.05, 19:40 Jedna złośliwsza od drugiego!!! Odpowiedz Link Zgłoś
abirka Re: Wiza 13.10.05, 21:09 Nieee. Tylko precyzyjna w wyrażaniu myśli i zamiarów, dokładna i bezpośrednia :))). Jasność wyrażania myśli to jedna z podstawowych zasad komunikacji interprsonalnej bardzo ją ułatwiająca i powodująca, że unika się niejasności, niedomówień i nieporozumień:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmmm Re: Wiza IP: *.piekary.net / *.netia.piekary.net 13.10.05, 21:12 Tylko precyzyjna w wyrażaniu myśli i zamiarów, dokładna i > bezpośrednia :))). Dodaj jeszcze :uszczypliwa i najmądrzejsza z całej gminy :):) Odpowiedz Link Zgłoś
abirka Re: Wiza 13.10.05, 21:38 Nieee. To Twoja subiektywna ocena, którą zreszto wyrażasz anonimowo - to dużo mówi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: annie2003 Re: Wiza IP: *.wawzh.rdsas.com / 213.17.173.* 14.10.05, 12:14 przy takim rozumowaniu, caly Egipt moglby byc zwolniony z oplaty wizowej.. Odpowiedz Link Zgłoś
pc_maniac Re: Wiza 13.10.05, 20:05 Sinai Only rozumie się przez możliwość poruszania się po strefie specjalnej (zdemilitaryzowanej) leżącej na półwyspie Synajskim. Synaj to nazwa geograficzna półwyspu. Więc jakiekolwiek porównyywanie z Hurghadą jest niemożliwe. Więc nie wiem skąd pomysł na wizę Hurghada Only?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariusz Re: Wiza IP: 195.205.73.* 14.10.05, 16:01 wpisz tak a mubarak cie przetraci czego to Polak nie wymysli jesli ktos nie rozumie wpisu synay only nic dziwnego ze chce kopiowac Odpowiedz Link Zgłoś
edytaegipt Re: Wiza 15.10.05, 12:46 Ludzie, jak bym rozumiała, to bym nie pytała!!!!! Sądziłam, że mogę zapytać i liczyć na spokojne wytłumaczenie a na nie złośliwości i uszczypliwości. Nie każdy, kto pierwszy raz wybiera się do Egiptu, musi wszystko rozumieć i wiedzieć. Miałam nadzieję, że właśnie to forum jest najlepszym miejscem, by wprost pytać, nie zastanawiając się, czy pytanie jest na odpowiednim poziomie, nie obawiając się, że ktoś mnie wyśmieje. Ale widzę, że nie jest to miejsce dla "początkujących". Gratuluję!!! Zacznijcie jeszcze rozdawać karty wstępu na to forum, weryfikując uczestników, z prawem wypowiadania się i zadawania pytań, tylko dla tych, których wiedza na temat Egiptu jest na wystarczajco wysokim poziomie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j trochę tolerancji i uśmiechu! IP: *.aster.pl 15.10.05, 15:41 To apel do wszystkich WIELKICH ZNAWCÓW EGIPTU z tego forum. Mniej zgryźliwości i złośliwości. Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariusz Re: Wiza IP: 195.205.73.* 17.10.05, 15:26 przesadzasz juz 1 osoba chciala ci pomoc kopiujac linki do stron gdzie ten temat swego czasu byl walkowany wielokrotnie forum sluzy dyskusji a ta ma jakis poziom jesli ludzie mysla to tak jak napisalas przez analogie Odpowiedz Link Zgłoś
edytaegipt Re: Wiza 17.10.05, 17:02 No może trochę przesadziłam, bo zapomniałam podziękować derduchowi za linki i pc_maniakowi za krótkie i rzeczowe wyjaśnienie. Dzięki bardzo. Najważniejsze, że za 11 dni będę wygrzewać się na słoneczku i oglądać kolorowe rybki. Pozdrawiam serdecznie! Odpowiedz Link Zgłoś