Dodaj do ulubionych

intro w hurghadzie

06.11.05, 14:14
Z uporem maniaka pytam : Dlaczego cena intro jest taka różna od 25 do 50 $ i
więcej. Czy ktoś może mi coś polecić ( bezpieczeństwo za rozsądną cenę)
najchetniej na maila , bo jak w odpowiedzi nie daj Boże pojawi się nazwa
jakiegoś biura , to zaraz charty forumowe skoczą mi do gardła. A potem admin
zrobi ciach i wątek poleci jak poprzedni.
Obserwuj wątek
    • Gość: Kala31 Re: intro w hurghadzie IP: *.sti.net.pl / 83.238.81.* 06.11.05, 16:04
      witaj , podaj maila albo gg, w tym roku nurkowałam w Egipcie pierwszy raz w
      życiu...pozdrawiam
      • Gość: agent33 Re: intro w hurghadzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.05, 16:54
        agent33 malpa gazeta.pl czekam niecierpliwie
    • wojtek37k Re: intro w hurghadzie 07.11.05, 18:12
      Myślę , że tak jest wszędzie . Najdrożej zapłacisz za intro u rezydenta biura
      podróży , nieco taniej w hotelowych centrach nurkowych , zwłaszcza przy
      droższych hotelach i najtaniej na mieście . Jest kilka możliwości nurkowania z
      polakami np. K. Sieniawą , VIP-em , SEA IT , mają podobne ceny , jest jeszcze
      Wojtek i chyba Dorota w międzynarodowej bazie Colona , tam jest trochę drożej .
      Pozdrawiam Wojtek
    • kruszynka301 Re: intro w hurghadzie 07.11.05, 19:43
      ceny zarówno za intro, jak i za nurkowanie bardzo się różnią. Najdroższe są bazy międzynarodowe, np Colona, ale oni za to mają najlepszy sprzęt - naprawdę odróżniają się od innych łodzi. W średnim przedziale cenowym mieszczą się wspomniane powyżej bazy polskie - i te bym jak najbardziej polecała, jako złoty środek. Najtańsze bazy mają Rosjanie, ale za to sprzęt i dbałość o bezpieczeństwo pozostawia wiele do życzenia.
      • cameltravel Re: intro w hurghadzie 08.11.05, 13:47
        ja robiłam intro w Safadze koszty tam to od 35 dp 60 USD bop to Safaga ale ceny
        intra w Hurghadzie kiedy potem robisz kurs to od 20 USD wzwyż.

Pozdrawiam Ewa
      • Gość: Maciek Re: intro w hurghadzie IP: *.such.nat.hnet.pl 09.11.05, 22:01
        Najwiecej zaplacisz za nurkowanie u posrednika (czyli rezydenta). Udajac sie
        bezposrednio do ktorejs z baz nurkowych mozesz wytargowac czasami od 30%do 50%
        nizsza cene od ceny ktora podaje Ci rezydent. Pamietaj takze o tym aby nie
        kupowac zarowno roznego rodzaju wycieczek jak i nurkowan od arabow
        sprzedajacych na ulicach bo moze (aczkolwiek roznie to bywa) sie to skonczyc
        niepotrzebnymi nieprzyjemnosciami. Najbardziej polecalbym udac sie do ktoregos
        z polskich centrow nurkowych (VIP, SEAIT). Ale wybor oczywiscie nalezy do
        Ciebie.
        Jezeli chcesz jeszcze bardziej wyczerpujacych odpowiedzi czekam na pytania.
        • Gość: marzenka Re: intro w hurghadzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.05, 21:00
          Od kiedy VIP jest polskim centrum nurkowym?
          • Gość: Maciek Re: intro w hurghadzie IP: *.such.nat.hnet.pl 13.11.05, 23:41
            Z tego co sie orientuje to od 3 lat
    • darcho Re: intro w hurghadzie 13.11.05, 17:19
      witam
      w zasadzie wiekszosc zostala tu juz powiedziana, od siebie dodam tylko ze o
      jakosci uslug nurkowych moze swiadczyc to ze placisz za nie po a nie przed :).
      Jesli zadaja od Ciebie kasy z gory to poszukaj innego centrum.
      Jak poszukasz moich postow na forum to dowiesz sie jakie centrum nurkowe w
      Hurghadzie polecam.
      Zdecydowanie nie polecam kupowania nurkowan u rezydentow bo slono przeplacisz
      bez gwarancji jakosci.
      Nie polecam tez tanich centrow nurkowych egipskich, rosyjskich i egipsko-
      rosyjskich ze wzgledu na bezpieczenstwo
      powodzenia
      • kruszynka301 Re: intro w hurghadzie 13.11.05, 17:54
        "o jakosci uslug nurkowych moze swiadczyc to ze placisz za nie po a nie przed :)."
        dokładnie;)). Widziałam przypadkek zostawienia delikwentów w morzu i odpłynięcie - zorientowano się po kilku minutach;). Inna sprawa, że zagubieni poszli jeszcze snurkować na rafach po podpisaniu listy obecności;)). Następnego dnia lista obecności była już podpisywana w trakcie płynięcia;).

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka