Dodaj do ulubionych

Biuro Oasistours.....kto zna??

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.06, 18:45
Wykupiłam wycieczke w tym biurze, czy ktos leciał z tym biurem do Egiptu?
Obserwuj wątek
    • Gość: kałużny Re: Biuro Oasistours.....kto zna?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.01.06, 18:53
      Najpierw wykupiłes,a teraz pytasz?.
      To juz po ptakach!.
      moze Ci sie uda!
      • pc_maniac Oasis Tour największa żenada wśród biur 07.01.06, 19:09
        Moi znajomi zaś byli w listopadzie z Oasis Tour i po wysłaniu ich z Asuanu do
        Kairu
        pociągiem (żaden przewodnik ani przedstawiciel BP nie jechał z nimi) zostali
        zakwaterowani we "wspaniałym hotelu" gdzie głóną atrakcją były polowania na
        karaluchy, liczenie dziur w prześcieradłach oraz plam na ręcznikach.
        Ale to nie wszystkie atrakcje jakie im Oasis Tour zafundowało, bo pomimo, że
        mieli
        wykupione All Incl. okazało się, że w hotelu w Kairze nie dostaną NIC do
        jedzenia, ani śniadania, ani obiadu ani kolacji (napojów również).
        Po wielokrotnych telefonach do Hurghady i do Polski, łaskawie jeden z
        pracowników hotelu zabrał ich do restauracji na mieście, która bardziej
        przypominała mleczny bar dla meneli. Cała grupa kilkunastu osób odmówiła
        stołowania się w tak karygodnych pod względem higieny warunkach. I sami za
        własną kasę znaleźli sobie lokal gdzie zjedli posiłek.
        Mało tego, w pierwszy dzień (chociaż przyjechali do Kairu w nocy, więc pierwszy
        dzień mieli praktycznie cały do wykorzystania) BP Oasis Tour nic im nie
        zaoferowało, bo nawet nie zobaczyli na oczy przewodnika (przewodnik w nocy
        owszem dostarczył ich z dworca do hotelu i się ulotnił), więc na szczęście na
        własną rękę zorganizowali sobie zwiedzanie Alabastrowego Meczetu i wyjazd do
        Sakkary. Jednak uważam, że sprzedawanie dwudniowego Kairu przez BP jedynie po
        to by pierwszy dzień zwiedzać... hotel, gdzie się jest zakwaterowanym to
        chamski sposób na zarabianie kasy.
        Owszem w drugi dzień mieli do zwiedzenia piramidy, Muzeum Kairskie, perfumerię
        i Bazar. Ale to mimo wszystko nie może wynagrodzić wykupienia dwudniowego
        Kairu, bo takie atrakcje mają także ci, którzy jadą tam na jeden dzień.

Podaję również link do wspomnień podejrzewam, że również uczestnika tej
        wycieczki (no chyba, ze wszystkie wycieczki z Oasisu tak samo wyglądają):
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=622&w=32279366&a=32279366
        • pc_maniac Gratuluję logiki"najpierw wykupię potem się zapyta 07.01.06, 19:11
          No i gratuluję logiki "najpierw wykupię potem się zapytam".
          • puma1 Re: Gratuluję logiki"najpierw wykupię potem się z 09.01.06, 09:48
            Byłam z nimi w czerwcu 2005.Brak uwag wszystko było ok,ale ja nie korzystałam z ich wycieczek.
    • Gość: Monika Re: Biuro Oasistours.....kto zna?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.01.06, 12:12
      Bylam z nimi rok temu w Hurghadzie, 2 tyg. sniadania i obiadokolacje. Zgrzytow
      nie mialam zadnych, ale nie korzystalam z ich wycieczek. Jedynie w autokarze z
      lotniska do hotelu wynikla klotnia miedzy paroma uczestnikami a pilotem.
      Uczestnicy ci kupili sami wizy i nie chcieli zwrocic pilotowi kasy. Ja chociaz
      wiedzialam, ze na lotnisku wiza kosztuje 15$ a nie 18$ jak to Oasis chcial, nie
      kupilam jej tam tylko od pilota. Od 3$ nie zbiednieje a przynajmniej nie mialam
      problemow.

Pozdrawiam
      • cairo7 Re: Biuro Oasistours.....kto zna?? 09.01.06, 17:46
        A jaki oni mieli problem????I cosik mi sie widzi,że skoro jechałaś tym samym
        autokarem to i tak czekałaś czym się zakończą kłótnie....
        • pc_maniac Re: Biuro Oasistours.....kto zna?? 09.01.06, 18:04
          cairo7 napisał:

> A jaki oni mieli problem????I cosik mi sie widzi,że skoro jechałaś tym samym
          > autokarem to i tak czekałaś czym się zakończą kłótnie....

Z tego co wiuem, a co również było opisywane przez kogoś tu na forum, to
          chodziło o to, że rezydenci Oasis Tours pomimo wykupienia przez niektórych
          turystów LEGALNEJ wizy w okienku bankowym za 15$ zmuszali turystów do
          wykupienie drugiej, u nich za 18$, co jest już szczytem chamstwa.
          • cairo7 do pc_maniac 10.01.06, 12:08
            Tak prowokacyjnie pytałem....bo też byłem w takim autokarze i czekam na
            odpowiedż Moniki.....i niech nie zapomni wszystkim dawać po 3$,żeby mieć święty
            spokój...no nie wiem od kogo zacząć....panom od pilnowania samochodu.?..czekam
            na inne pomysły
          • Gość: Monika Re: Biuro Oasistours.....kto zna?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.01.06, 12:09
            Dokładnie tak było jak mówisz.
        • Gość: Monika Re: Biuro Oasistours.....kto zna?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.01.06, 12:08
          Problem polegal na tym ze pilot nie chcial ich zakwaterowac w hotelu. Oni sie
          klocili, a ja przez okno klimatyzowanego autokaru podziwialam widoki.
      • pc_maniac Re: Biuro Oasistours.....kto zna?? 09.01.06, 18:11
        > Od 3$ nie zbiednieje a przynajmniej nie mialam
        > problemow.

Fakt
        Ja również uważam, że jak idę do lekarza, to na wejściu powinienem dać mu
        kopertę, przecież od 100 zł w kopercie również nie zbiednieję!

Tyle, że od tych 3$ od każdego turysty biuro jednak się wzbogaca i to nawet nie
        płacąc za to podatku. Już nie wspomnę, ze gdyby to był całkowicie legalny
        proceder, to mogli sobie te 3$ dodać do ceny wczasów, a nie robić lewizny.
        Pomnóż sobie te 3$ (choć w niektórych biurach to nawet 5 lub 10$ przez ilość
        turystów naciąganych corocznie. I co zaskoczona, ze to tak ogromne kwoty się
        zrobiły?

Ja nie, bo jak oszukiwać to na dużą skalę, ale tak mało dotkliwie, by nikomu
        nie opłacało się iść z tym do prokuratora.
        • Gość: Monika Re: Biuro Oasistours.....kto zna?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.01.06, 12:11
          Masz racje, ale powiem Ci, ze wolalam stracic te 3$ i miec swiety spokoj niz
          klocic sie jak ci co kupili na lotnisku.
          • cairo7 Re: Biuro Oasistours.....kto zna?? 10.01.06, 12:29
            Ja już to raz opisywałem.....w każdym razie-wizę kupiłem sam,nikomu nic nie
            dopłacałem,a w hotelu....no tak chwilkę to trwało,ale było po mojemu....bo
            właśnie nie chodzi o sumę ,bo niby nie duża,ale w imię czego mam się dać
            rolować?
      • Gość: Anika Wiza Egipska IP: *.chello.pl 13.03.06, 09:41
        witam, dziwię się takim praktykom pobierania dodatkowych pieniędzy za wizę. sama
        pracowałam swego czasu jako rezydentka w Egipcie i nie pobierałam extra kasy za
        wizę. MAło tego uważałam,że na wizie się nie zarabia. To jest prymitywne i
        nieludzkie. Wiem, że rezydenci z czegoś muszą żyć.. ale by żyli z wiz? fakt
        kalkulacja jest prosta: 3USD * około 120osó = 360USD jeden lot i jest około
        1200zł dodatkowej kasy - bez żadnej rpboty. Ale to świństwo. Powinno się
        zarabiać na wycieczkach fakultatywnych - choć Polacy ostatnio i tak mało kupują
        od rezydentów- bo myślą, że chcą ich naciągnąć - a oni po prostu z tych
        wycieczek żyją. Acha i muszą oddać lwiączęść do biura a sami mają niewielkie
        pieniądze z tego ale zawsze jakieś za ciężką pracę. Pozdrawiam
    • Gość: twiggy Re: Biuro Oasistours.....kto zna?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.06, 06:38
      Moniko - poczytaj i zobacz zdjęcia www.oasistour.republika
      • Gość: braffka Re: Biuro Oasistours.....kto zna?? IP: 82.115.70.* 11.03.06, 10:15
        link nie działa
    • gadu_lec Re: Biuro Oasistours.....kto zna?? 12.03.06, 18:10
      Oasis tours zaczyna sie zmieniac, maja teraz nowy wizerunek, zmienil im sie
      egipski tour operator z ktorym pracuja i maja nowa rezydentke...wszystkie
      zmiany na lepsze mozna powiedziec...
      • Gość: Grzesiek Re: Biuro Oasistours.....kto zna?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.03.06, 10:06
        Potwierdzam - Oasis właśnie prowadzi nabór, odświeża całą kadrę, a z egipskiego
        współpracownika sami byli niezadowoleni. A tego typu sytuacje można praktycznie
        przypisać każdemu BP - wszystko zależy od personelu i kooperantów. Ja np zawsze
        miałem zaufanie do EXIMu, a ostatnio się na nich przejechałem!!! Ideały nie
        istnieją.
        pozdrowienia
        Grzesiek
        • Gość: teskniacy Re: Biuro Oasistours.....kto zna?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.06, 18:10
          Bylam rezydentem Oasis i wiele moglo by sie o tym biurze powiedziec... Jezeli
          mozecie omijajcie to biuro z daleka!!!!
          Jesli chodzi o egipskich kooperantow, to byl moment ze Oasis wspolpracowal z
          trzema - wciaz cos "kombinowal", oszukiwal, do dzis ma wielkie zaleglosci w
          platnosciach w stosunku do swoich "partnerow". Z tego co wiem w tej chwili
          wspolpracuje z dwoma - CET i Grand Tours. CET ma monopol na hotele Red Sea -
          hotele same w sobie sa OK, trzymaja swoje standardy, w wiekszosci "okupowane" sa
          przez gosci z Niemiec i Anglii, zapomnijcie wiecej o jakichkolwiek polskich
          kanalach w TV. Pokoj jaki Panstwo dostaniecie w duzej mierze zalezy od Rezydenta
          i jego "stosunkow" z Recepcja. Wycieczki fakultatywne wykupywane u Rezydentow
          naleza do najdrozszych w Hurghadzie.
          Grand ma swojej ofercie okolo 10 hoteli, o standardzie roznym. Wycieczki
          fakultatywne w cenach normalnych.
          Jesli chodzi o rezydentow - osoba pracujaca jako rezydent w biurze CET, jest
          wzieta z tzw. "lapanki" , nie ma zadnych uprawnien pilockich, nie ma ZADNYCH
          kontaktow z biurem polskim (wiec zadna Panstwa reklamacja nie bedzie wlasciwie
          zalatwiona)... Jesli chodzi o osoby pracujace w Grand - w tej chwili
          rzeczywiscie byl robiony nabor nowych rezydentow (miejmy nadzieje, ze beda to
          osoby kompetentne).
          Osoby pracujace na rejsach sa to "wolni strzelce", nie majacy z Oasisem nic
          wspolnego. Osobom tym nie zalezy za bardzo na zadoweleniu klientow, im chodzi
          tylko o "kase" ktora z tego dostana. Przygotujcie sie Panstwo na dodatkowe
          ciagle koszty, obowiązkowe 15$ na napiwki - z czego tak naprawde polowa idzie do
          kasy biura, platnosci za wycieczki fakultatywne....
          Oasis jest firma, ktora lubi oszukiwac swoich klientow, ale rowniez swoich
          pracownikow ma za nic.
          Jezeli ktos mialby jakies pytania, chetnie na nie odpowiem...
          • Gość: Anika Re: Biuro Oasistours.....kto zna?? IP: *.chello.pl 14.03.06, 07:37
            Witaj, ja też byłam rezydentką w Hurghadzie. Jak było tak było ale nie powiem ,
            że było cudnie. Niemniej nie odważyłabym się na takie ostre słowa... No cóż..
            Jednak powiem Ci, że tamten wyjazd i tamta praca nauczyła mnie czegoś i do
            życia podchodzę juz inaczej...
            Egipt zmienia
          • Gość: :) Re: Biuro Oasistours.....kto zna?? IP: 195.117.77.* 14.03.06, 10:16
            Hmm troszkę za ostre i nieobiektywne są twoje sądy. Byłam w Egipcie i rownież z
            Oasisem, było jak było ale nie posunęłabym sie do takich zarzutów jezeli nie
            znasz całej prawdy. Pozdrawiam i odpuśc sobie:)
          • Gość: limonek Re: Biuro Oasistours.....kto zna?? IP: *.piotrkow.cvx.ppp.tpnet.pl 14.03.06, 21:27
            teskniacy, jak można się z tobą skontaktować?
            • Gość: teskniacy Re: Biuro Oasistours.....kto zna?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.06, 10:50
              jestem dostepna pod mailem teskniacy@yahoo.com
              • Gość: limonka Re: Biuro Oasistours.....kto zna?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.06, 11:29
                dzieki! napiszę jesli mozna!
                • Gość: teskniacy Re: Biuro Oasistours.....kto zna?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.06, 09:23
                  wiem ze yahoo jakos nie dziala, wiec sprobuj na teskniacy1@gazeta.pl
              • megann.i Re: Biuro Oasistours.....kto zna?? 15.03.06, 19:51
                Gość portalu: teskniacy napisał(a):

> jestem dostepna pod mailem teskniacy@yahoo.com

niestety ale maile wysłane pod ten adres wracają:(((
                • Gość: teskniacy Re: Biuro Oasistours.....kto zna?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.06, 09:23
                  sprobuj na teskniacy1@gazeta.pl
    • Gość: alex.ab Re: Biuro Oasistours.....kto zna?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.03.06, 15:44
      Byłam z Oasisem dwukrotnie w Hurghadzie. Nigdy nie było żadnych problemów. Z
      wycieczek fakultatywnych nie korzystałam, jak również z usług rezydenta.
      Zakweterowano mnie w wybranym hotelu, wszystko było na czas i właściwie nic
      złego się nie działo na linii klient-biuro. Następnym razem również
      pojechałabym z tym biurem bez większych obaw.
      Pozdrawiam
    • Gość: mim Re: Biuro Oasistours.....kto zna?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.03.06, 19:49
      Od 2 lat jestem stałym bywalcem tego forum, pozwole sobie zatem osobą nowym dac jedna informacje.Mianowicie,90%tematow oczerniajacych biura podrózy pisze konkurencja.Ostatnio byłem w jednym z biur podrózy i tam pracownik czynnie uczestniczył w tym forum,piszac mozna sie tylko domyslic co,poniewaz zasłonił momentalnie monitor.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka