Gość: Monika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.06, 18:45 Wykupiłam wycieczke w tym biurze, czy ktos leciał z tym biurem do Egiptu? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kałużny Re: Biuro Oasistours.....kto zna?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.01.06, 18:53 Najpierw wykupiłes,a teraz pytasz?. To juz po ptakach!. moze Ci sie uda! Odpowiedz Link Zgłoś
pc_maniac Oasis Tour największa żenada wśród biur 07.01.06, 19:09 Moi znajomi zaś byli w listopadzie z Oasis Tour i po wysłaniu ich z Asuanu do Kairu pociągiem (żaden przewodnik ani przedstawiciel BP nie jechał z nimi) zostali zakwaterowani we "wspaniałym hotelu" gdzie głóną atrakcją były polowania na karaluchy, liczenie dziur w prześcieradłach oraz plam na ręcznikach. Ale to nie wszystkie atrakcje jakie im Oasis Tour zafundowało, bo pomimo, że mieli wykupione All Incl. okazało się, że w hotelu w Kairze nie dostaną NIC do jedzenia, ani śniadania, ani obiadu ani kolacji (napojów również). Po wielokrotnych telefonach do Hurghady i do Polski, łaskawie jeden z pracowników hotelu zabrał ich do restauracji na mieście, która bardziej przypominała mleczny bar dla meneli. Cała grupa kilkunastu osób odmówiła stołowania się w tak karygodnych pod względem higieny warunkach. I sami za własną kasę znaleźli sobie lokal gdzie zjedli posiłek. Mało tego, w pierwszy dzień (chociaż przyjechali do Kairu w nocy, więc pierwszy dzień mieli praktycznie cały do wykorzystania) BP Oasis Tour nic im nie zaoferowało, bo nawet nie zobaczyli na oczy przewodnika (przewodnik w nocy owszem dostarczył ich z dworca do hotelu i się ulotnił), więc na szczęście na własną rękę zorganizowali sobie zwiedzanie Alabastrowego Meczetu i wyjazd do Sakkary. Jednak uważam, że sprzedawanie dwudniowego Kairu przez BP jedynie po to by pierwszy dzień zwiedzać... hotel, gdzie się jest zakwaterowanym to chamski sposób na zarabianie kasy. Owszem w drugi dzień mieli do zwiedzenia piramidy, Muzeum Kairskie, perfumerię i Bazar. Ale to mimo wszystko nie może wynagrodzić wykupienia dwudniowego Kairu, bo takie atrakcje mają także ci, którzy jadą tam na jeden dzień. Podaję również link do wspomnień podejrzewam, że również uczestnika tej wycieczki (no chyba, ze wszystkie wycieczki z Oasisu tak samo wyglądają): forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=622&w=32279366&a=32279366 Odpowiedz Link Zgłoś
pc_maniac Gratuluję logiki"najpierw wykupię potem się zapyta 07.01.06, 19:11 No i gratuluję logiki "najpierw wykupię potem się zapytam". Odpowiedz Link Zgłoś
puma1 Re: Gratuluję logiki"najpierw wykupię potem się z 09.01.06, 09:48 Byłam z nimi w czerwcu 2005.Brak uwag wszystko było ok,ale ja nie korzystałam z ich wycieczek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monika Re: Biuro Oasistours.....kto zna?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.01.06, 12:12 Bylam z nimi rok temu w Hurghadzie, 2 tyg. sniadania i obiadokolacje. Zgrzytow nie mialam zadnych, ale nie korzystalam z ich wycieczek. Jedynie w autokarze z lotniska do hotelu wynikla klotnia miedzy paroma uczestnikami a pilotem. Uczestnicy ci kupili sami wizy i nie chcieli zwrocic pilotowi kasy. Ja chociaz wiedzialam, ze na lotnisku wiza kosztuje 15$ a nie 18$ jak to Oasis chcial, nie kupilam jej tam tylko od pilota. Od 3$ nie zbiednieje a przynajmniej nie mialam problemow. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
cairo7 Re: Biuro Oasistours.....kto zna?? 09.01.06, 17:46 A jaki oni mieli problem????I cosik mi sie widzi,że skoro jechałaś tym samym autokarem to i tak czekałaś czym się zakończą kłótnie.... Odpowiedz Link Zgłoś
pc_maniac Re: Biuro Oasistours.....kto zna?? 09.01.06, 18:04 cairo7 napisał: > A jaki oni mieli problem????I cosik mi sie widzi,że skoro jechałaś tym samym > autokarem to i tak czekałaś czym się zakończą kłótnie.... Z tego co wiuem, a co również było opisywane przez kogoś tu na forum, to chodziło o to, że rezydenci Oasis Tours pomimo wykupienia przez niektórych turystów LEGALNEJ wizy w okienku bankowym za 15$ zmuszali turystów do wykupienie drugiej, u nich za 18$, co jest już szczytem chamstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
cairo7 do pc_maniac 10.01.06, 12:08 Tak prowokacyjnie pytałem....bo też byłem w takim autokarze i czekam na odpowiedż Moniki.....i niech nie zapomni wszystkim dawać po 3$,żeby mieć święty spokój...no nie wiem od kogo zacząć....panom od pilnowania samochodu.?..czekam na inne pomysły Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monika Re: Biuro Oasistours.....kto zna?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.01.06, 12:09 Dokładnie tak było jak mówisz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monika Re: Biuro Oasistours.....kto zna?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.01.06, 12:08 Problem polegal na tym ze pilot nie chcial ich zakwaterowac w hotelu. Oni sie klocili, a ja przez okno klimatyzowanego autokaru podziwialam widoki. Odpowiedz Link Zgłoś
pc_maniac Re: Biuro Oasistours.....kto zna?? 09.01.06, 18:11 > Od 3$ nie zbiednieje a przynajmniej nie mialam > problemow. Fakt Ja również uważam, że jak idę do lekarza, to na wejściu powinienem dać mu kopertę, przecież od 100 zł w kopercie również nie zbiednieję! Tyle, że od tych 3$ od każdego turysty biuro jednak się wzbogaca i to nawet nie płacąc za to podatku. Już nie wspomnę, ze gdyby to był całkowicie legalny proceder, to mogli sobie te 3$ dodać do ceny wczasów, a nie robić lewizny. Pomnóż sobie te 3$ (choć w niektórych biurach to nawet 5 lub 10$ przez ilość turystów naciąganych corocznie. I co zaskoczona, ze to tak ogromne kwoty się zrobiły? Ja nie, bo jak oszukiwać to na dużą skalę, ale tak mało dotkliwie, by nikomu nie opłacało się iść z tym do prokuratora. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monika Re: Biuro Oasistours.....kto zna?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.01.06, 12:11 Masz racje, ale powiem Ci, ze wolalam stracic te 3$ i miec swiety spokoj niz klocic sie jak ci co kupili na lotnisku. Odpowiedz Link Zgłoś
cairo7 Re: Biuro Oasistours.....kto zna?? 10.01.06, 12:29 Ja już to raz opisywałem.....w każdym razie-wizę kupiłem sam,nikomu nic nie dopłacałem,a w hotelu....no tak chwilkę to trwało,ale było po mojemu....bo właśnie nie chodzi o sumę ,bo niby nie duża,ale w imię czego mam się dać rolować? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anika Wiza Egipska IP: *.chello.pl 13.03.06, 09:41 witam, dziwię się takim praktykom pobierania dodatkowych pieniędzy za wizę. sama pracowałam swego czasu jako rezydentka w Egipcie i nie pobierałam extra kasy za wizę. MAło tego uważałam,że na wizie się nie zarabia. To jest prymitywne i nieludzkie. Wiem, że rezydenci z czegoś muszą żyć.. ale by żyli z wiz? fakt kalkulacja jest prosta: 3USD * około 120osó = 360USD jeden lot i jest około 1200zł dodatkowej kasy - bez żadnej rpboty. Ale to świństwo. Powinno się zarabiać na wycieczkach fakultatywnych - choć Polacy ostatnio i tak mało kupują od rezydentów- bo myślą, że chcą ich naciągnąć - a oni po prostu z tych wycieczek żyją. Acha i muszą oddać lwiączęść do biura a sami mają niewielkie pieniądze z tego ale zawsze jakieś za ciężką pracę. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: twiggy Re: Biuro Oasistours.....kto zna?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.06, 06:38 Moniko - poczytaj i zobacz zdjęcia www.oasistour.republika Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: braffka Re: Biuro Oasistours.....kto zna?? IP: 82.115.70.* 11.03.06, 10:15 link nie działa Odpowiedz Link Zgłoś
gadu_lec Re: Biuro Oasistours.....kto zna?? 12.03.06, 18:10 Oasis tours zaczyna sie zmieniac, maja teraz nowy wizerunek, zmienil im sie egipski tour operator z ktorym pracuja i maja nowa rezydentke...wszystkie zmiany na lepsze mozna powiedziec... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzesiek Re: Biuro Oasistours.....kto zna?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.03.06, 10:06 Potwierdzam - Oasis właśnie prowadzi nabór, odświeża całą kadrę, a z egipskiego współpracownika sami byli niezadowoleni. A tego typu sytuacje można praktycznie przypisać każdemu BP - wszystko zależy od personelu i kooperantów. Ja np zawsze miałem zaufanie do EXIMu, a ostatnio się na nich przejechałem!!! Ideały nie istnieją. pozdrowienia Grzesiek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: teskniacy Re: Biuro Oasistours.....kto zna?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.06, 18:10 Bylam rezydentem Oasis i wiele moglo by sie o tym biurze powiedziec... Jezeli mozecie omijajcie to biuro z daleka!!!! Jesli chodzi o egipskich kooperantow, to byl moment ze Oasis wspolpracowal z trzema - wciaz cos "kombinowal", oszukiwal, do dzis ma wielkie zaleglosci w platnosciach w stosunku do swoich "partnerow". Z tego co wiem w tej chwili wspolpracuje z dwoma - CET i Grand Tours. CET ma monopol na hotele Red Sea - hotele same w sobie sa OK, trzymaja swoje standardy, w wiekszosci "okupowane" sa przez gosci z Niemiec i Anglii, zapomnijcie wiecej o jakichkolwiek polskich kanalach w TV. Pokoj jaki Panstwo dostaniecie w duzej mierze zalezy od Rezydenta i jego "stosunkow" z Recepcja. Wycieczki fakultatywne wykupywane u Rezydentow naleza do najdrozszych w Hurghadzie. Grand ma swojej ofercie okolo 10 hoteli, o standardzie roznym. Wycieczki fakultatywne w cenach normalnych. Jesli chodzi o rezydentow - osoba pracujaca jako rezydent w biurze CET, jest wzieta z tzw. "lapanki" , nie ma zadnych uprawnien pilockich, nie ma ZADNYCH kontaktow z biurem polskim (wiec zadna Panstwa reklamacja nie bedzie wlasciwie zalatwiona)... Jesli chodzi o osoby pracujace w Grand - w tej chwili rzeczywiscie byl robiony nabor nowych rezydentow (miejmy nadzieje, ze beda to osoby kompetentne). Osoby pracujace na rejsach sa to "wolni strzelce", nie majacy z Oasisem nic wspolnego. Osobom tym nie zalezy za bardzo na zadoweleniu klientow, im chodzi tylko o "kase" ktora z tego dostana. Przygotujcie sie Panstwo na dodatkowe ciagle koszty, obowiązkowe 15$ na napiwki - z czego tak naprawde polowa idzie do kasy biura, platnosci za wycieczki fakultatywne.... Oasis jest firma, ktora lubi oszukiwac swoich klientow, ale rowniez swoich pracownikow ma za nic. Jezeli ktos mialby jakies pytania, chetnie na nie odpowiem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anika Re: Biuro Oasistours.....kto zna?? IP: *.chello.pl 14.03.06, 07:37 Witaj, ja też byłam rezydentką w Hurghadzie. Jak było tak było ale nie powiem , że było cudnie. Niemniej nie odważyłabym się na takie ostre słowa... No cóż.. Jednak powiem Ci, że tamten wyjazd i tamta praca nauczyła mnie czegoś i do życia podchodzę juz inaczej... Egipt zmienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: Biuro Oasistours.....kto zna?? IP: 195.117.77.* 14.03.06, 10:16 Hmm troszkę za ostre i nieobiektywne są twoje sądy. Byłam w Egipcie i rownież z Oasisem, było jak było ale nie posunęłabym sie do takich zarzutów jezeli nie znasz całej prawdy. Pozdrawiam i odpuśc sobie:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: limonek Re: Biuro Oasistours.....kto zna?? IP: *.piotrkow.cvx.ppp.tpnet.pl 14.03.06, 21:27 teskniacy, jak można się z tobą skontaktować? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: teskniacy Re: Biuro Oasistours.....kto zna?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.06, 10:50 jestem dostepna pod mailem teskniacy@yahoo.com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: limonka Re: Biuro Oasistours.....kto zna?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.06, 11:29 dzieki! napiszę jesli mozna! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: teskniacy Re: Biuro Oasistours.....kto zna?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.06, 09:23 wiem ze yahoo jakos nie dziala, wiec sprobuj na teskniacy1@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
megann.i Re: Biuro Oasistours.....kto zna?? 15.03.06, 19:51 Gość portalu: teskniacy napisał(a): > jestem dostepna pod mailem teskniacy@yahoo.com niestety ale maile wysłane pod ten adres wracają:((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: teskniacy Re: Biuro Oasistours.....kto zna?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.06, 09:23 sprobuj na teskniacy1@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alex.ab Re: Biuro Oasistours.....kto zna?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.03.06, 15:44 Byłam z Oasisem dwukrotnie w Hurghadzie. Nigdy nie było żadnych problemów. Z wycieczek fakultatywnych nie korzystałam, jak również z usług rezydenta. Zakweterowano mnie w wybranym hotelu, wszystko było na czas i właściwie nic złego się nie działo na linii klient-biuro. Następnym razem również pojechałabym z tym biurem bez większych obaw. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mim Re: Biuro Oasistours.....kto zna?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.03.06, 19:49 Od 2 lat jestem stałym bywalcem tego forum, pozwole sobie zatem osobą nowym dac jedna informacje.Mianowicie,90%tematow oczerniajacych biura podrózy pisze konkurencja.Ostatnio byłem w jednym z biur podrózy i tam pracownik czynnie uczestniczył w tym forum,piszac mozna sie tylko domyslic co,poniewaz zasłonił momentalnie monitor. Odpowiedz Link Zgłoś