Gość: Kasia IP: *.jastrzebie.sdi.tpnet.pl 20.01.06, 01:11 Proszę mi powiedzieć który z tych dwóch jest lepszy? W opisach też są błedy w nazwie, więc już sama nie wiem, który wybrać. Dziekuje Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: piotre Re: Farana-Fanara????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.06, 09:30 iberotel fanara- zdecydowanie!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pari Re: Farana-Fanara????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.01.06, 10:04 Zgadzam się!!! Odpowiedz Link Zgłoś
alex359 Re: Farana-Fanara????? 20.01.06, 12:07 Iberotel Fanara!!! Stanowczo! Faranna mozesz byc niemile zaskoczona! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Farana-Fanara????? IP: *.jastrzebie.sdi.tpnet.pl 20.01.06, 13:37 Dziękuje za odpowiedzi, pozdrawiam-Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spaee Re: Farana-Fanara????? IP: 62.29.137.* 20.01.06, 16:43 ja byłem w Iberotel Fanara i było super Faraana ma chyba ładniejszą (tj, szerszą) plażę i podobną rafę, za to standard odrobinę niższy i animacje tylko po włosku. Najgorsze, że na plaży drą się w niebogłosy niczym przesterowany telewizor z RAI UNO i trochę trudno się odprężyć. Może z tym żałowaniem to nie do końca tak, bo ludzie generalnie byli zadowoleni z Faraany. Tyle, że my z Fanary bardziej ;-) pzdr hubert Odpowiedz Link Zgłoś
madzia112 Re: Farana-Fanara????? 20.01.06, 17:21 Faraana nie jest zła - a włoskie animacje nie każdemu przeszkadzają. Mnie na przyklad bardziej drażnią ruskie czy niemieckie ;-) Rzecz gustu. A wystarczy rozłożyć się nieco bliżej plaży Fanary i już mamy względny spokój. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Urszula Re: Farana-Fanara????? IP: *.adsl.inetia.pl 21.01.06, 10:09 Tylko Iberotel Club Fanara to jest hotel naprawdę godny polecenia. Wszystko nam sie podobało od hotelu począwszy(wygląd, wystrój , klimat)po przemiłą obsługę...no i ta cudowna rafa... Miłego Wypoczynku Ula i MAti Odpowiedz Link Zgłoś
madzia112 Re: Farana-Fanara????? 21.01.06, 10:29 To rozumiem, że w El Faraana też byłaś - skoro mówisz, że TYLKO... A może się mylę ? Odpowiedz Link Zgłoś
iit2 Re: Farana-Fanara????? 21.01.06, 19:39 My wybieramy się do El Farany i ostatnio dużo czytam na temat tego hotelu, coraz więcej głosów słyszę niedobrych na temat tego hotelu i trochę nam się odechciało wyjazdu. Odpowiedz Link Zgłoś
squoll81 Re: Farana-Fanara????? 21.01.06, 21:02 ile płaciliście za 2 tygodnie w iberotel fanara? i wyjazd z którego biura do tego hotelu polecacie Odpowiedz Link Zgłoś
madzia112 Re: Farana-Fanara????? 21.01.06, 23:05 iit - powiem Ci tylko tyle - zawsze znajdą się osoby, które są z czegoś niezadowolone. Niezależnie jak luksusowy byłby hotel. Faraana ma 4 egipskie gwiazdki i na tyle w pełni zasługuje. Poczytaj mnóstwo opisów w dziale Hotele - czy nie widzisz że ogromna większość wróciła zadowolona ? Proszę, nie psuj sobie wyjazdu ! Ja też kiedyś tak myślałam wybierając się do hotelu Pyramisa - takie bzdety niektórzy pisali, że wręcz chciałam aby zamienili nam hotel po przylocie... A było cudownie... Nie myśl, ze jestem osobą którą zadowoli byle co i nie widzę uchybień - tylko niektórzy popadają tu w skrajność. Podobnie rzecz ma się z egipskimi liniami lotniczymi - po lekturze niektórych postów poprostu bałam się lecieć. Niepotrzebnie... I zaraz spieszę wyjaśnić - w branży turystycznej nie pracuję ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrzej Re: Farana-Fanara????? IP: 83.168.106.* 22.01.06, 13:16 daj spokój, nie słuchaj tych malkontentów. faraana to rewelacyjny hotel z pięknymi widokami i cudowną rafą. jak ktoś chce, to zawsze znajdzie coś do czego można się przyczepić, ale suma wrażeń w przypadku faraany jest zdecydowanie pozytywna. prześlij mi swojego maila na neo@list.pl to podeślę Ci kilka fotek. od razu humor Ci się poprawi. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Urszula Re: Farana-Fanara????? IP: *.adsl.inetia.pl 26.01.06, 15:32 Witaj!!! Nie, nie byłam w EL Faranie ale w ten sposób chciałam zachęcić do Fanary:) Spędziłam miły urlop a wierz mi długo wybierałam hotel( współczuję mojej konsultance na marginesie pozdrowienia dla Pani Moniki Rudnickiej z wakacji.pl,która pomogła mi podjąć decyzję bo jestem bardzo marudna i ogromnie niezdecydowana:)ale byłam bardzo zadowolona. Natomiast pytałam ludzi, którzy byli w EL Faranie i tez byli zadowoleni wybór należy do Ciebie:) POzdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
melvin123 Re: Farana-Fanara????? 26.01.06, 17:10 Chciałem się spytać jak jest z dojściem do rafy. Czy ten odcinek między brzegiem a rafą jest dość wystarczająco głęboki by przepłynąć. I czy wogóle można popływać w tej części tzn. jakieś 10 m od plaży. Jak daleko od plaży należącej do Iberetolu Fanara jest ten pomost i czy można się tam bez problemu dostać by wskoczyć na glębszą wodę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka-nika Re: Farana-Fanara????? IP: 80.249.6.* 27.01.06, 09:22 Witam, Pytasz o rafę i nurkowanie, więc skorzystam z okazji i zapytam o coś z "tego zakresu". Miałam już okazję zakochać się w nurkowaniu z fajką na egipskich rafach (tyle, że w Hurgadzie), ale pamiętam też, że trochę się bałam pływać na głębokiej wodzie. Bałam się, że się zachłysnę i ... (rozszelnienie maski przydarzyło mi się kilkakrotnie, mimo, że jest dobrej jakości). Tak samo bały sie moje dzieciaki, a ja o nie jeszcze bardziej. To przeszkadzało. Piszę o tym, bo w tym roku latem znowu mam zamiar cieszyć się rafą, którą będę mieć przy hotelu, ale pomyślałam, że mogłabym do tego trochę lepiej się przygotować, tzn. sprawić dla siebie i dzieci (9 i 11) takie kamizelki z pianki, w których po pierwsze się nie utonie, po drugie chronią przed podrapaniem. No i właśnie o to chciałam zapytać? Czy to dobry pomysł? Czy ktoś może polecić, na co zwrócić uwagę przy zakupie (oprócz ceny oczywiście, ta jednak nie powinna być wysoka...) Będę wdzięczna za podpowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś
shippo Re: Farana-Fanara????? 22.01.06, 10:56 Proszę polećcie z jakiego biura mają dobrą ofertę rodziną lub 2+2 na koniec sierpnia - wrzesień Odpowiedz Link Zgłoś
iit2 Re: Farana-Fanara????? 22.01.06, 12:18 my lecimy z katalogu Tui oferta niemiecka,cenowo nieporównywalna z naszą z naszych biur za El Faranę chcieli 7800 zł. od 3 osób w tym 10 letnie dziecko jedna z tańszych ofert a z niemieckiego katalogu 6509 zł. za naszą trójkę i gdzie tu logika ? Mamy opcje niepełne All snack ale chyba wystarczy mam nadzieję ? Odpowiedz Link Zgłoś
madzia112 Re: Farana-Fanara????? 22.01.06, 16:57 iit2 - opcja All- snack moim zdaniem nie jest najlepszym rozwiązaniem. my mieliśmy pełne all i nie żałowalam wyboru choć przed wyjazdem niewiele brakowało a bym wzięla snack. Poprostu zamiast lunchu masz hamburgera lub temu podobną bułę. Byłam w lipcu, więc upaly były sakramenckie, a snack był wydawany w specjalnym punkcie w połowie schodów na plażę. Upał, zero cienia, więc tylko brać do ręki i jeść pod parasolką na plaży. Niefajnie to wyglądało. A pełne all - lunch jesz w klimatyzowanej restauracji - komfort bez porównania i menu też ma się rozumieć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrzej Re: Farana-Fanara????? IP: 83.168.106.* 22.01.06, 20:57 my byliśmy we wrześniu. snacki wydawane były przy plaży, przy dużym basenie (przy barze) i przy małym basenie. dodatkowo snacki jeszcze o godz. 18.30, a często również po 22.00. która wersja lepsza? ciężko powiedzieć. pewnie, że to lepiej zjeść obiad w restauracji niż wcinać przekąski, ale po prawdzie przy takiej temperaturze w ciągu dnia niespecjanie chciało się jeść, tym bardziej, że w perspektywie jest jeszcze kolacja. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka-nika Re: Farana-Fanara????? IP: 80.249.6.* 23.01.06, 08:15 Witam, Pytałeś/aś z jakiego biura mają dobrą ofertę. Wprawdzie my lecimy w czerwcu, ale znaleźliśmy tanie biuro w krakowie, które ma oferty wszystkich znanych touroperatorów, między innymi oba hotele o których tu piszą ludzie. Robiliśmy rozeznanie i są dużo tańsi niż jakiekolwiek inne biuro (nawet się zastanawialiśmy dlaczego, ale na forum znaliźliśmy dobre opinie - mam nadzieje, że dobrze szukalismy, i że nic sie nie zmieniło...) Nie jestem pewna, czy mogę to tu napisać, ale za Iberotel Faranę (niby ten lepszy) płacimy 9200zł za 14 dni 2+2 (dzieci 9 i 11 lat)plus ubezpieczenie od rezygnacji 300zł, plus wizy. Podejrzewam, że oferty na wrzesień nie powinny być droższe? A sprawdź na www.sunny-holiday.pl (tylko, że tam nie ma cen, tylko trzeba dzwonić)Aha, teraz dodaja jeszcze wycieczkę na Górę Mojżesza gratis. Mam nadzieję, że ktoś mi głowy nie urwie za podanie ceny? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iit Re: Farana-Fanara????? IP: 213.76.173.* / *.lokietek.wolbrom.pl 23.01.06, 09:53 Z Tui załacilibyście około 7500 z wizą za Club Faraana.No chyba,że chcieliście koniecznie Iberohotel. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: danuta_tarnow Re: Farana-Fanara????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.06, 11:39 Ja również jak koleżanka Anka-nika jadę za pośrednictwem sunny holiday z Krakowa, ale w lutym do Iberotela:) faktycznie mają dobrą ofertę na te oraz inne hotele, znajomi mi ich polecili także współpracują z dobrymi organizatorami. Na stronie mają już ceny, robiłam rezerwacje przez www. Wahałam się pomiędzy Faraną a Iberotelem, ale też słyszałam że Iberotel jest lepszy. Odpowiedz Link Zgłoś
iit2 Re: Farana-Fanara????? 26.01.06, 19:47 pewnie lepszy jak piszą forumowicze ale jest również o wiele droższy więc nie wiem czy warto przepłacać byle mieć lepiej urządzony pokój czy menu wzbogacone o dwie jakieś dodatkowe potrawy, ważna jest plaża , słońce i dobra zabawa. Ja zaczynam zastanawiać się raczej nad wyborami w których zwyciężył Hamas a Egipt nie bardzo pasuje do ich polityki ?!Pozdrawiam ! Odpowiedz Link Zgłoś
piwko12 Re: Farana-Fanara????? 11.02.06, 00:48 Witam, Mozesz spac spokojnie, jestem z Krakowa i juz rowniez z polecenia znajomych bylem od nich juz 3 razy a w zeszlym tygodniu kupilem u nich Kenie:-) tyle ze nie przez stronke tylko na miejscu w biurze. Pozatym i tak nie ma strachu przy zakupie imprezki u takiego agenta wystarczy poczytac prawo turystyczne :-) Aczkolwiek nie ma to jak cos przetestowane przez znajomych :-) Odpowiedz Link Zgłoś
iit2 Re: Farana-Fanara????? 11.02.06, 13:43 mam pytanie ? Czy Hotel El Faraana Club leży daleko od centrum? Co ewentualnie znajduje się pobliżu tego hotelu? Jak długo jedzie się z lotniska? Odpowiedz Link Zgłoś
madzia112 Re: Farana-Fanara????? 11.02.06, 16:28 Dam głowę że już Ci odpowiadałam na to pytanie - ale jakby to mnie pamięć zawodziła ;-) ( a podawałam Ci linki do map :) ) to poczytaj moją reację. Tam wszystko jest opisane : forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=14938&w=8529475&a=27074775 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rogaL Re: Farana-Fanara????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.06, 12:36 Głowy Ci napewno nie urwę:) Byłbym zobowiązany, jakbyś napisała z jakim touroperatorem lecicie z tą cenę w czerwcu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cleo Re: Farana-Fanara????? IP: *.gdynia.mm.pl 11.02.06, 23:53 Zdecydowanie Iberotel fanara...ale nie znaczy to wcale ,że Club Faraana jest zły... Myślę,że w fanarze jest lepsze jedzenie i trochę bardziej zróżnicowane towarzystwo. Zdecydowanie bardziej międzynarodowe. Faraana to mocno włoski klimat. Co do rafy to chmuuu ... i tak się pływa w te i z powrotem a hotele są od siebie ( plażą ) około 150-200m więc nie ma to znaczenia. Jedynie pomost w Faraanie to plus. Za to w iberotelu Fanarze jest tylko opcja all (doskonała!!!!!!!!!!!! ) więc nie ma równych i równiejszych! Poza tym jak wspomniałam na początku jedzenie jest odjazdowe!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sylwia Re: Farana-Fanara????? IP: *.spray.net.pl 13.02.06, 15:55 Jakie pokoje w Iberhotel i ktory basen z pogrzewana woda???? Odpowiedz Link Zgłoś