Dodaj do ulubionych

Farana-Fanara?????

IP: *.jastrzebie.sdi.tpnet.pl 20.01.06, 01:11
Proszę mi powiedzieć który z tych dwóch jest lepszy? W opisach też są błedy w
nazwie, więc już sama nie wiem, który wybrać. Dziekuje
Obserwuj wątek
    • Gość: piotre Re: Farana-Fanara????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.06, 09:30
      iberotel fanara- zdecydowanie!!!!!!!!!!!!
      • Gość: pari Re: Farana-Fanara????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.01.06, 10:04
        Zgadzam się!!!
        • alex359 Re: Farana-Fanara????? 20.01.06, 12:07
          Iberotel Fanara!!! Stanowczo!
          Faranna mozesz byc niemile zaskoczona!
          • Gość: Kasia Re: Farana-Fanara????? IP: *.jastrzebie.sdi.tpnet.pl 20.01.06, 13:37
            Dziękuje za odpowiedzi, pozdrawiam-Kasia
          • Gość: spaee Re: Farana-Fanara????? IP: 62.29.137.* 20.01.06, 16:43
            ja byłem w Iberotel Fanara i było super
            Faraana ma chyba ładniejszą (tj, szerszą) plażę i podobną rafę, za to standard
            odrobinę niższy i animacje tylko po włosku. Najgorsze, że na plaży drą się w
            niebogłosy niczym przesterowany telewizor z RAI UNO i trochę trudno się
            odprężyć.
            Może z tym żałowaniem to nie do końca tak, bo ludzie generalnie byli zadowoleni
            z Faraany.
            Tyle, że my z Fanary bardziej ;-)
            pzdr
            hubert
            • madzia112 Re: Farana-Fanara????? 20.01.06, 17:21
              Faraana nie jest zła - a włoskie animacje nie każdemu przeszkadzają. Mnie na
              przyklad bardziej drażnią ruskie czy niemieckie ;-) Rzecz gustu. A wystarczy
              rozłożyć się nieco bliżej plaży Fanary i już mamy względny spokój.
    • Gość: Urszula Re: Farana-Fanara????? IP: *.adsl.inetia.pl 21.01.06, 10:09
      Tylko Iberotel Club Fanara to jest hotel naprawdę godny polecenia. Wszystko nam
      sie podobało od hotelu począwszy(wygląd, wystrój , klimat)po przemiłą
      obsługę...no i ta cudowna rafa...
      Miłego Wypoczynku
      Ula i MAti
      • madzia112 Re: Farana-Fanara????? 21.01.06, 10:29
        To rozumiem, że w El Faraana też byłaś - skoro mówisz, że TYLKO...
        A może się mylę ?
        • iit2 Re: Farana-Fanara????? 21.01.06, 19:39
          My wybieramy się do El Farany i ostatnio dużo czytam na temat tego hotelu,
          coraz więcej głosów słyszę niedobrych na temat tego hotelu i trochę nam się
          odechciało wyjazdu.
          • squoll81 Re: Farana-Fanara????? 21.01.06, 21:02
            ile płaciliście za 2 tygodnie w iberotel fanara? i wyjazd z którego biura do
            tego hotelu polecacie
            • madzia112 Re: Farana-Fanara????? 21.01.06, 23:05
              iit - powiem Ci tylko tyle - zawsze znajdą się osoby, które są z czegoś
              niezadowolone. Niezależnie jak luksusowy byłby hotel. Faraana ma 4 egipskie
              gwiazdki i na tyle w pełni zasługuje. Poczytaj mnóstwo opisów w dziale Hotele -
              czy nie widzisz że ogromna większość wróciła zadowolona ?
              Proszę, nie psuj sobie wyjazdu ! Ja też kiedyś tak myślałam wybierając się do
              hotelu Pyramisa - takie bzdety niektórzy pisali, że wręcz chciałam aby
              zamienili nam hotel po przylocie... A było cudownie... Nie myśl, ze jestem
              osobą którą zadowoli byle co i nie widzę uchybień - tylko niektórzy popadają tu
              w skrajność.
              Podobnie rzecz ma się z egipskimi liniami lotniczymi - po lekturze niektórych
              postów poprostu bałam się lecieć. Niepotrzebnie...
              I zaraz spieszę wyjaśnić - w branży turystycznej nie pracuję ;-)
          • Gość: andrzej Re: Farana-Fanara????? IP: 83.168.106.* 22.01.06, 13:16
            daj spokój, nie słuchaj tych malkontentów.
            faraana to rewelacyjny hotel z pięknymi widokami i cudowną rafą.
            jak ktoś chce, to zawsze znajdzie coś do czego można się przyczepić, ale suma
            wrażeń w przypadku faraany jest zdecydowanie pozytywna.
            prześlij mi swojego maila na neo@list.pl to podeślę Ci kilka fotek.
            od razu humor Ci się poprawi.
            pzdr
        • Gość: Urszula Re: Farana-Fanara????? IP: *.adsl.inetia.pl 26.01.06, 15:32
          Witaj!!!
          Nie, nie byłam w EL Faranie ale w ten sposób chciałam zachęcić do Fanary:)
          Spędziłam miły urlop a wierz mi długo wybierałam hotel( współczuję mojej
          konsultance na marginesie pozdrowienia dla Pani Moniki Rudnickiej z
          wakacji.pl,która pomogła mi podjąć decyzję bo jestem bardzo marudna i ogromnie
          niezdecydowana:)ale byłam bardzo zadowolona. Natomiast pytałam ludzi, którzy
          byli w EL Faranie i tez byli zadowoleni wybór należy do Ciebie:)
          POzdrawiam
      • melvin123 Re: Farana-Fanara????? 26.01.06, 17:10
        Chciałem się spytać jak jest z dojściem do rafy. Czy ten odcinek między
        brzegiem a rafą jest dość wystarczająco głęboki by przepłynąć. I czy wogóle
        można popływać w tej części tzn. jakieś 10 m od plaży. Jak daleko od plaży
        należącej do Iberetolu Fanara jest ten pomost i czy można się tam bez problemu
        dostać by wskoczyć na glębszą wodę
        • Gość: anka-nika Re: Farana-Fanara????? IP: 80.249.6.* 27.01.06, 09:22
          Witam,
          Pytasz o rafę i nurkowanie, więc skorzystam z okazji i zapytam o coś z "tego
          zakresu". Miałam już okazję zakochać się w nurkowaniu z fajką na egipskich
          rafach (tyle, że w Hurgadzie), ale pamiętam też, że trochę się bałam pływać na
          głębokiej wodzie. Bałam się, że się zachłysnę i ... (rozszelnienie maski
          przydarzyło mi się kilkakrotnie, mimo, że jest dobrej jakości). Tak samo bały
          sie moje dzieciaki, a ja o nie jeszcze bardziej. To przeszkadzało. Piszę o tym,
          bo w tym roku latem znowu mam zamiar cieszyć się rafą, którą będę mieć przy
          hotelu, ale pomyślałam, że mogłabym do tego trochę lepiej się przygotować, tzn.
          sprawić dla siebie i dzieci (9 i 11) takie kamizelki z pianki, w których po
          pierwsze się nie utonie, po drugie chronią przed podrapaniem. No i właśnie o to
          chciałam zapytać? Czy to dobry pomysł? Czy ktoś może polecić, na co zwrócić
          uwagę przy zakupie (oprócz ceny oczywiście, ta jednak nie powinna być wysoka...)
          Będę wdzięczna za podpowiedź.
    • shippo Re: Farana-Fanara????? 22.01.06, 10:56
      Proszę polećcie z jakiego biura mają dobrą ofertę rodziną lub 2+2 na koniec sierpnia - wrzesień
      • iit2 Re: Farana-Fanara????? 22.01.06, 12:18
        my lecimy z katalogu Tui oferta niemiecka,cenowo nieporównywalna z naszą z
        naszych biur za El Faranę chcieli 7800 zł. od 3 osób w tym 10 letnie dziecko
        jedna z tańszych ofert a z niemieckiego katalogu 6509 zł. za naszą trójkę i
        gdzie tu logika ? Mamy opcje niepełne All snack ale chyba wystarczy mam
        nadzieję ?
        • madzia112 Re: Farana-Fanara????? 22.01.06, 16:57
          iit2 - opcja All- snack moim zdaniem nie jest najlepszym rozwiązaniem. my
          mieliśmy pełne all i nie żałowalam wyboru choć przed wyjazdem niewiele
          brakowało a bym wzięla snack. Poprostu zamiast lunchu masz hamburgera lub temu
          podobną bułę. Byłam w lipcu, więc upaly były sakramenckie, a snack był wydawany
          w specjalnym punkcie w połowie schodów na plażę. Upał, zero cienia, więc tylko
          brać do ręki i jeść pod parasolką na plaży. Niefajnie to wyglądało. A pełne
          all - lunch jesz w klimatyzowanej restauracji - komfort bez porównania i menu
          też ma się rozumieć.
          • Gość: andrzej Re: Farana-Fanara????? IP: 83.168.106.* 22.01.06, 20:57
            my byliśmy we wrześniu.
            snacki wydawane były przy plaży, przy dużym basenie (przy barze) i przy małym
            basenie.
            dodatkowo snacki jeszcze o godz. 18.30, a często również po 22.00.
            która wersja lepsza? ciężko powiedzieć. pewnie, że to lepiej zjeść obiad w
            restauracji niż wcinać przekąski, ale po prawdzie przy takiej temperaturze w
            ciągu dnia niespecjanie chciało się jeść, tym bardziej, że w perspektywie jest
            jeszcze kolacja.
            pzdr
      • Gość: Anka-nika Re: Farana-Fanara????? IP: 80.249.6.* 23.01.06, 08:15
        Witam,
        Pytałeś/aś z jakiego biura mają dobrą ofertę. Wprawdzie my lecimy w czerwcu,
        ale znaleźliśmy tanie biuro w krakowie, które ma oferty wszystkich znanych
        touroperatorów, między innymi oba hotele o których tu piszą ludzie. Robiliśmy
        rozeznanie i są dużo tańsi niż jakiekolwiek inne biuro (nawet się
        zastanawialiśmy dlaczego, ale na forum znaliźliśmy dobre opinie - mam nadzieje,
        że dobrze szukalismy, i że nic sie nie zmieniło...) Nie jestem pewna, czy mogę
        to tu napisać, ale za Iberotel Faranę (niby ten lepszy) płacimy 9200zł za 14
        dni 2+2 (dzieci 9 i 11 lat)plus ubezpieczenie od rezygnacji 300zł, plus wizy.
        Podejrzewam, że oferty na wrzesień nie powinny być droższe? A sprawdź na
        www.sunny-holiday.pl (tylko, że tam nie ma cen, tylko trzeba dzwonić)Aha, teraz
        dodaja jeszcze wycieczkę na Górę Mojżesza gratis. Mam nadzieję, że ktoś mi
        głowy nie urwie za podanie ceny?

• Gość: iit Re: Farana-Fanara????? IP: 213.76.173.* / *.lokietek.wolbrom.pl 23.01.06, 09:53
          Z Tui załacilibyście około 7500 z wizą za Club Faraana.No chyba,że chcieliście
          koniecznie Iberohotel.
        • Gość: danuta_tarnow Re: Farana-Fanara????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.06, 11:39
          Ja również jak koleżanka Anka-nika jadę za pośrednictwem sunny holiday z
          Krakowa, ale w lutym do Iberotela:) faktycznie mają dobrą ofertę na te oraz
          inne hotele, znajomi mi ich polecili także współpracują z dobrymi
          organizatorami. Na stronie mają już ceny, robiłam rezerwacje przez www.
          Wahałam się pomiędzy Faraną a Iberotelem, ale też słyszałam że Iberotel jest
          lepszy.

• iit2 Re: Farana-Fanara????? 26.01.06, 19:47
            pewnie lepszy jak piszą forumowicze ale jest również o wiele droższy więc nie
            wiem czy warto przepłacać byle mieć lepiej urządzony pokój czy menu wzbogacone
            o dwie jakieś dodatkowe potrawy, ważna jest plaża , słońce i dobra zabawa. Ja
            zaczynam zastanawiać się raczej nad wyborami w których zwyciężył Hamas a Egipt
            nie bardzo pasuje do ich polityki ?!Pozdrawiam !
        • piwko12 Re: Farana-Fanara????? 11.02.06, 00:48
          Witam,
          Mozesz spac spokojnie, jestem z Krakowa i juz rowniez z polecenia znajomych
          bylem od nich juz 3 razy a w zeszlym tygodniu kupilem u nich Kenie:-) tyle ze
          nie przez stronke tylko na miejscu w biurze. Pozatym i tak nie ma strachu przy
          zakupie imprezki u takiego agenta wystarczy poczytac prawo turystyczne :-)
          Aczkolwiek nie ma to jak cos przetestowane przez znajomych :-)
          • iit2 Re: Farana-Fanara????? 11.02.06, 13:43
            mam pytanie ? Czy Hotel El Faraana Club leży daleko od centrum? Co ewentualnie
            znajduje się pobliżu tego hotelu? Jak długo jedzie się z lotniska?
            • madzia112 Re: Farana-Fanara????? 11.02.06, 16:28
              Dam głowę że już Ci odpowiadałam na to pytanie - ale jakby to mnie pamięć
              zawodziła ;-) ( a podawałam Ci linki do map :) ) to poczytaj moją reację. Tam
              wszystko jest opisane :

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=14938&w=8529475&a=27074775
        • Gość: rogaL Re: Farana-Fanara????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.06, 12:36
          Głowy Ci napewno nie urwę:) Byłbym zobowiązany, jakbyś napisała z jakim
          touroperatorem lecicie z tą cenę w czerwcu.
    • Gość: Cleo Re: Farana-Fanara????? IP: *.gdynia.mm.pl 11.02.06, 23:53
      Zdecydowanie Iberotel fanara...ale nie znaczy to wcale ,że Club Faraana jest
      zły...
      Myślę,że w fanarze jest lepsze jedzenie i trochę bardziej zróżnicowane
      towarzystwo. Zdecydowanie bardziej międzynarodowe. Faraana to mocno włoski
      klimat. Co do rafy to chmuuu ... i tak się pływa w te i z powrotem a hotele są
      od siebie ( plażą ) około 150-200m więc nie ma to znaczenia. Jedynie pomost w
      Faraanie to plus.
      Za to w iberotelu Fanarze jest tylko opcja all (doskonała!!!!!!!!!!!! ) więc
      nie ma równych i równiejszych! Poza tym jak wspomniałam na początku jedzenie
      jest odjazdowe!!!
    • Gość: Sylwia Re: Farana-Fanara????? IP: *.spray.net.pl 13.02.06, 15:55
      Jakie pokoje w Iberhotel i ktory basen z pogrzewana woda????
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka