Gość: zibi IP: *.chello.pl 26.02.06, 15:48 Czy ktoś ostatnio korzystał po przylocie do Sharm z tej opcji i czy są jakieś z tym problemy jade do Jordanii i nie zamierzam kupywać wizy egipskiej wbrew temu co mówi Biuro Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
derduch Re: "Only-Sinaj 26.02.06, 16:06 Miesiąc temu nie było najmniejszych problemów, podchodzisz do okienka i mówisz o co chodzi, dostajesz pieczątke i luzik. Pamiętaj jednak że wracając z Jordani wizę Egipska bedziesz musiał kupić, darmowa dotyczy tylko turystów którzy przylecieli samolotami do Sharm lub Taby. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zibi Re: "Only-Sinaj IP: *.chello.pl 26.02.06, 16:14 o tym nie wiedziałem myslałem ze to działa na całym Synaju także po wyjsciu z promu w Neweibie dziekuje za ostrzeżenie pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
derduch Re: "Only-Sinaj 26.02.06, 16:37 Co ciekawe, jadąc do kolorowego kanionu na punkcie kontrolnym był problem z brakiem wizy, w koncu zabrali nam paszporty na czas pobytu i oddali przy wyjeździe, a niby to Synaj jak najbardziej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zibi Re: "Only-Sinaj IP: *.chello.pl 27.02.06, 21:41 A jak sie ma do tego relacja Miriam czy Skorpio ze wracali z Izraela do Egiptu idostali only-Synaj własnie czytałem ich wspomnienia Odpowiedz Link Zgłoś
miriam_73 Re: "Only-Sinaj 27.02.06, 22:20 Ma się tak że Scorpio pisał po wyjeździe bodaj w kwietniu ja zas przełom czerwca i lipca a w 2 poł. lipca 2005 był zamach w Sharmie... Podobno wówczas Egipcjanie zmienili podejście do sprawy. W każdym razie ja 2 razy w ub. roku siedziłam w Sharmie na SO, raz na tym wyjeździe do Izraela (w obie strony) - nie miałam problemów z wyjazdem do Dahab i ABu Galoum, ale już był kłopot z Kolorowym Kanionem i wcześniej wracając samolotem z Akaby w Jordanii - nie robili problemów z SO na lotnisku w SSH. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: deo Re: "Only-Sinaj IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.02.06, 16:40 do derducha .... .... rozebrane zdjecie mojej zony ...to jest swietne ... juz je rozesłałem akurat pod hasłem pokłonu dla urody pięknych pań .... .... czasem nie chce wchodzić .... Odpowiedz Link Zgłoś
iwwo2 Re: "Only-Sinaj 28.02.06, 08:46 Informacje z maja zeszłego roku. Jechałem z Jordanii do Egiptu promem do Nuweiby. Ponieważ samolot powrotny miałem z Kairu, należałem do tych nielicznych, którzy musieli wykupić normalną wizę. Większość ludzi bez problemów dostawała "Sinai only". Wręcz trzeba było mocno zaznaczać, że chcę pełną wizę. Odpowiedz Link Zgłoś