Gość: kejla777 IP: *.81-161.gts.tkb.net.pl 02.03.06, 08:19 Jakie są ceny alkoholu w hotelach i restauracjach? Myślę o zakupie opcji HB, ale czasem skosztowałoby się zimnego piwka...:-) Czy bez problemu kupię tam alkohol? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pc_maniac Re: alkohol - Egipt 02.03.06, 08:55 Ceny piwa jeszcze do przełknięcia. Choć jeśli weźmie się pod uwagę, że ceny podobne do tych w Polsce, a wszystko inne tańsze nawet o 70%, to jednak widzi się różnicę. Jeśli chodzi o alkohole wysokoprocentowe, to ceny potrafią być nawet wyższe niż w PL. Cóż, to kraj muzułmański, gdzie alkohol to specyfik jak u nas kawior. Odpowiedz Link Zgłoś
aleks98 Re: alkohol - Egipt 02.03.06, 10:12 Piwko w restauracjach ok.5 do 8 funtów . W hotelach 15 do 19 funtow . Jezeli wybierasz opcje HB proponuje zaopatrzyc sie w wysokoprocentowe trunki w duty free po przylocie . Pozdrawiam . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Turysta Re: alkohol - Egipt IP: *.toya.net.pl 02.03.06, 10:21 Nie zgadzam się z Aleksem98. Egipskie sklepy wolnocłowe, choć może nie zieją pustkami, to cenowo zdecydowanie przegrywa z polskimi wolnocłówkami na lotniskach. Nawet z wolnocłowymi zakupami na pokładach samolotów. Więc, o ile to możliwe, dutty free shop's w Egipcie pozostawcie sobie jako "ostatnią deskę ratunku". Odpowiedz Link Zgłoś
derduch Re: alkohol - Egipt 02.03.06, 10:49 Nie zgdze się z Tobą jeśli chodzi o ceny. Litrowa Finlandia i w Polsce i w Egipcie 11$, reszta cen podobna. Do tego nie kazdy wie że w bezcłowkach w Egipcie alkohole lokalne można kupowac także później niż 48h od przylotu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: alkohol - Egipt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.06, 11:08 > także później niż 48h od przylotu Dokładnie , Derduch dobrze pisze P.S. Nowy komp ? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
derduch Re: alkohol - Egipt 02.03.06, 11:28 Gość portalu: Marek napisał(a): > > także później niż 48h od przylotu > Dokładnie , Derduch dobrze pisze No to chyba normalne, nie? Mój geniusz mam nadzieje jest juz powszechnie znany i obok skromności jest jedną z czołowych moich zalet. > P.S. Nowy komp ? ;) Klawiatura spoko, nie bój nic. Osobliwie że jak Cie czytam to zawsze coś pije, akurat zaspokajam pragnienie karkade. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: alkohol - Egipt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.06, 11:57 >Osobliwie że jak Cie czytam to zawsze coś pije, > akurat zaspokajam pragnienie karkade To dobrze, rachunek prawdopodobieństwa jest niezawodny. Kwestia czasu................. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
derduch Re: alkohol - Egipt 02.03.06, 12:05 Gość portalu: Marek napisał(a): > To dobrze, rachunek prawdopodobieństwa jest niezawodny. Kwestia > czasu................. ;) To zupełnie jak z moją 6 w lotto :-) A wracając jeszcze do tematu wątku, warto dodać że w bezcłowych można też kupić piwko bez ograniczeń czasowo-ilościowych za bardzo miłą dla portfela cene. Tylko że nie pamiętam jaki to gatunek, niby europejski ale traktowany jako lokalne... może ktoś pamięta? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: alkohol - Egipt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.06, 12:24 Grolsch, chyba tak się to pisze, takie przynajmniej było. Ale to jest w zgrzewkach chyba po 20 czy 25 szt i mimo ,że cena "przyjemna" (ale nie pamiętam dokładnie) to dałem spokój bo chciałem 2 a tak nie można-karton albo nic. A tachać w plecaku zgrzewkę piwa mi się nie uśmiechało ;) Odpowiedz Link Zgłoś
aleks98 Re: alkohol - Egipt 02.03.06, 16:31 Co do fińskiej - to litrowa 30 złociszy kosztuje . Ale ja nie o tym . Chodzi mi tylko zeby nie tachać ze sobą paru dodatkowych kilogramów w postaci flaszek napełnionych płynem i już na polskim lotnisku wyglądać jak wielbłąd :-) . Nie lepiej kupić sobie na miejscu ? Przecież tak wygodniej :-) . Pozdrawiam i kłaniam się nisko . Odpowiedz Link Zgłoś