Dodaj do ulubionych

alkohol - Egipt

IP: *.81-161.gts.tkb.net.pl 02.03.06, 08:19
Jakie są ceny alkoholu w hotelach i restauracjach?
Myślę o zakupie opcji HB, ale czasem skosztowałoby się zimnego piwka...:-)
Czy bez problemu kupię tam alkohol?
Obserwuj wątek
    • pc_maniac Re: alkohol - Egipt 02.03.06, 08:55
      Ceny piwa jeszcze do przełknięcia. Choć jeśli weźmie się pod uwagę, że ceny
      podobne do tych w Polsce, a wszystko inne tańsze nawet o 70%, to jednak widzi
      się różnicę. Jeśli chodzi o alkohole wysokoprocentowe, to ceny potrafią być
      nawet wyższe niż w PL.

Cóż, to kraj muzułmański, gdzie alkohol to specyfik jak u nas kawior.
      • aleks98 Re: alkohol - Egipt 02.03.06, 10:12
        Piwko w restauracjach ok.5 do 8 funtów . W hotelach 15 do 19 funtow . Jezeli
        wybierasz opcje HB proponuje zaopatrzyc sie w wysokoprocentowe trunki w duty
        free po przylocie . Pozdrawiam .
        • Gość: Turysta Re: alkohol - Egipt IP: *.toya.net.pl 02.03.06, 10:21
          Nie zgadzam się z Aleksem98. Egipskie sklepy wolnocłowe, choć może nie zieją
          pustkami, to cenowo zdecydowanie przegrywa z polskimi wolnocłówkami na
          lotniskach. Nawet z wolnocłowymi zakupami na pokładach samolotów.
          Więc, o ile to możliwe, dutty free shop's w Egipcie pozostawcie sobie
          jako "ostatnią deskę ratunku".
          • derduch Re: alkohol - Egipt 02.03.06, 10:49
            Nie zgdze się z Tobą jeśli chodzi o ceny. Litrowa Finlandia i w Polsce i w
            Egipcie 11$, reszta cen podobna.
            Do tego nie kazdy wie że w bezcłowkach w Egipcie alkohole lokalne można kupowac
            także później niż 48h od przylotu.
            • Gość: Marek Re: alkohol - Egipt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.06, 11:08
              > także później niż 48h od przylotu
              Dokładnie , Derduch dobrze pisze

P.S. Nowy komp ? ;)
              • derduch Re: alkohol - Egipt 02.03.06, 11:28
                Gość portalu: Marek napisał(a):

> > także później niż 48h od przylotu
                > Dokładnie , Derduch dobrze pisze

No to chyba normalne, nie? Mój geniusz mam nadzieje jest juz powszechnie znany i
                obok skromności jest jedną z czołowych moich zalet.

> P.S. Nowy komp ? ;)

Klawiatura spoko, nie bój nic. Osobliwie że jak Cie czytam to zawsze coś pije,
                akurat zaspokajam pragnienie karkade.
                • Gość: Marek Re: alkohol - Egipt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.06, 11:57
                  >Osobliwie że jak Cie czytam to zawsze coś pije,
                  > akurat zaspokajam pragnienie karkade

To dobrze, rachunek prawdopodobieństwa jest niezawodny. Kwestia
                  czasu................. ;)
                  • derduch Re: alkohol - Egipt 02.03.06, 12:05
                    Gość portalu: Marek napisał(a):

> To dobrze, rachunek prawdopodobieństwa jest niezawodny. Kwestia
                    > czasu................. ;)

To zupełnie jak z moją 6 w lotto :-)

A wracając jeszcze do tematu wątku, warto dodać że w bezcłowych można też kupić
                    piwko bez ograniczeń czasowo-ilościowych za bardzo miłą dla portfela cene.
                    Tylko że nie pamiętam jaki to gatunek, niby europejski ale traktowany jako
                    lokalne... może ktoś pamięta?
                    • Gość: Marek Re: alkohol - Egipt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.06, 12:24
                      Grolsch, chyba tak się to pisze, takie przynajmniej było. Ale to jest w
                      zgrzewkach chyba po 20 czy 25 szt i mimo ,że cena "przyjemna" (ale nie pamiętam
                      dokładnie) to dałem spokój bo chciałem 2 a tak nie można-karton albo nic. A
                      tachać w plecaku zgrzewkę piwa mi się nie uśmiechało ;)
            • aleks98 Re: alkohol - Egipt 02.03.06, 16:31
              Co do fińskiej - to litrowa 30 złociszy kosztuje . Ale ja nie o tym . Chodzi mi tylko zeby nie tachać ze sobą paru dodatkowych kilogramów w postaci flaszek napełnionych płynem i już na polskim lotnisku wyglądać jak wielbłąd :-) . Nie lepiej kupić sobie na miejscu ? Przecież tak wygodniej :-) . Pozdrawiam i kłaniam się nisko .

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka