Dodaj do ulubionych

prawie emerytka

05.03.06, 10:50
Też bym pojechała do Egiptu , ale nie mam zkim. Na tym forum głownie się
wypowiada młodzież, ja tez jestem młodzież tylko tuż przed emeryturą i
poszukuję forumowiczki w podobnym wieku chętnej na wyjazd. Jestem z Krakowa.
Obserwuj wątek
    • Gość: liszu Re: prawie emerytka IP: *.plusgsm.pl 05.03.06, 12:04
      Niestety do młodzieży się już nie zaliczam, a do emerytury jeszcze kawał
      czasu... To nie jest problem, ze nie masz z kim jechać! Przecież nie tylko
      młodzi podróżują. Mama mojej przyjaciółki zawsze podróżuje sama w tym
      kilkakrotnie do Egiptu. Podróżuje sama ale nie samotnie:) Zawsze znajdą sie
      jakieś przyjazne osoby. Faktem jest, jak opowiada, że panie czasami są
      zazdrosne he he... ale tylko czasami. Czy dlatego masz sobie odmawiać podróży i
      zwiedzania?? Jeżeli masz fundusze to korzystaj i się nie zastanawiaj. Rok temu
      na wakacjach skumplowaliśmy sie z małżeństwem w wieku moich rodziców i zabawa
      była przednia. Było wiele młodszych osób, ale potrafili tylko narzekać. A my
      spędzaliśmy bardzo sympatycznie czas.
      pozdrawiam
    • Gość: efka ... też prawie emerytka IP: 62.121.136.* 05.03.06, 13:05
      Nie tylko młodzież podróżuje! Powiem więcej: podróżują ludzie w naszym
      (przedemerytalnym) wieku, bo (właśnie) mają więcej czasu, pieniędzy, swobody...
      Też się gdzieś wybiorę w ciepłe kraje, ale jeszcze nie wiem gdzie, napewno
      zdecyduje się (jak zwykle) w ostatniej chwili (w czerwcu) i nie będę się
      martwić towarzystwem, zawsze się jakieś odpowiednie na miejscu znajdzie - to
      nie jest problem droga koleżanko.
      • tangela Re: ... też prawie emerytka 05.03.06, 13:09
        No i zapewne gdzieś sie wybiorę, ale z kims zawsze rażniej
        • Gość: efka Re: ... też prawie emerytka IP: 62.121.136.* 05.03.06, 13:34
          Zapewniam, że już na lotnisku poznasz jakąś inną "samotną" podróżniczkę -
          powodzenia Ci życzy, krakowianka.
        • Gość: J.M. Re: ... też prawie emerytka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.03.06, 17:32
          My tzn. ja ,mój mąż oraz nasza wnuczka wybieramy sie do Hurgady + rejs po Nilu
          z Eximem od 28.04. Też jesteśmy z Krakowa - zapraszamy do wspólnej podróży.
          Jeżeli chcesz jechać nie zastanawiaj się , tylko ruszaj w drogę - świat jest
          taki piękny!
          • Gość: Przedwczesna eme Re:Oj Tangelo!!! IP: 217.153.164.* 05.03.06, 18:24
            Gdybym Cię poznała osobiście, to bym Ci "wtłukła". A ja tak długo szukałam
            kogoś do towarzystwa! W końcu pojechałam sama. Nie narzekam, ale nastepnym
            razem zgłoś się! Bo jeśli tylko wystarczy mi funduszy (ta cholerna mamona) to
            pojadę jeszcze raz! Zwłaszcza na rejs po Nilu.
            Przedwczesna emerytka
            • tangela Re:Oj Tangelo!!! 05.03.06, 22:20
              No szkoda żę się nie dogadałyśmy. Jak tylko będziesz miała w planie jakiś
              wyjazd to pisz. Mamona jest barierą , ale może sie uda.
          • tangela Re: ... też prawie emerytka 05.03.06, 19:38
            Proszę przybliż mi te ofertę. Bo jakoś chyba tumańsko szukam i nie mogę znaleźć.
          • tangela Re: ... też prawie emerytka 05.03.06, 19:40
            Proszę coś o tej ofercie na 28.04.2006 Eximu
            • Gość: JM Re: ... też prawie emerytka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.03.06, 08:28
              Jest to rejs po Nilu + wypoczynek nazywa sie "Tutenchamon"Jest to zwiedzanie
              podczas rejsu/przez 4 dni/ potem zwiedzanie Kairu /2 dni/ i wypoczynek w
              Hurgadzie przez pozostały czas .Razem z "dojazdem" 15 dni.
              Podobno rejs jest cudny i zachwalany jako nawygodniejsza forma zwiedzania.
              Dużo jest opowiadań na temat takiej formy zwiadzania na tym
              forum.Poczytaj.Pozdrawiam
              • tangela Re: ... też prawie emerytka 06.03.06, 08:59
                To sobie poszukam w oferci Eximu. Czy wylot jest z Pyrzowic, jak dostajecie się
                na lotnisko, no i oczywiscie jeczcze sprawa ceny+ dodatkowe koszty za
                singla.Dziękuję za informacje.
                • Gość: JM Re: ... też prawie emerytka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.03.06, 12:16
                  Można zostawić samochód na pargingu - biura mają tańszy parking.My jednak za
                  dodatkowa zapłatą jedziemy transportem z biura podróży.Taką ofertę ma w Reinbow
                  Tours na Stradomiu
                  • tangela Re: ... też prawie emerytka 06.03.06, 12:35
                    Ale całość wycieczki załatwialiśnie w Eximie czy w Rainbon. Przepraszam, ze ja
                    tak nudzę.A czy możęsz mi podać numer oferty czy wycieczki bo opcji Tutenchamon
                    jest kilka.
                    • Gość: JM Re: ... też prawie emerytka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.03.06, 18:02
                      W Krakowie nie ma biura Eximu, możesz załatwić tylko przez pośredników albo
                      przez internet /tak myślę/ .Ja wykupowałam poprzez biuro Rainbow Tours ponieważ
                      okazało się że mogę przez nich załatwić tez transport.
                      Program Tutenchamon jest jeden , różnica polega na tym, że poza rejsem i Kairem
                      /jako stałe elementy/ sama wybierasz hotel w Hurgadzie ,ale nie konkretny hotel
                      tylko standard hotelu tj ilość gwiazdek i opcja wyżywienia.
                      My wybraliśmy 4 * i po zastanowieniu/ nie wiem czy słusznie/ all
                      inclusive.Pozdrawiam
                      • tangela Re: ... też prawie emerytka 06.03.06, 18:10
                        Byłam dzisiaj w Rainbow Tours na Stradomiui wszystko już wiem. Dobłaty do
                        singla w Eximie wynoszą 1250 zł.I nie ma możliwości dokoptowania kogoś. To
                        biuro tym się nie zajmuje. Dokładnie przepytałam Panią w Biurze. Robi to
                        Rainbow Tours, ale w tym czasie to biuro lata do Egiptu z Warszawy. Tak że
                        sprawa jest nie aktualna. Dalej będę szukać kogoś. Ale bardzo dziękuję za
                        życzliwość . Życzę wspaniałego wypoczynku i niezapomnianych wrażeń. Pozdrawiam
                        serdecznie.
                        • Gość: JM Re: ... też prawie emerytka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.03.06, 08:32
                          Może spróbuj rozmawiac bezpośrednio z Eximem. Wejdź na strone Eximu
                          www.eximtours.com.pl tam są ich wszystkie namiary.Może mają kogoś również
                          zainteresowanego dokwaterowaniem /jeżeli tak planujesz/. Rzeczywiscie 1250 zl
                          dopłaty to bardzo dużo. Chyba przesada. Sprawdź biuro Sun&Fun,mileli fajne
                          oferty.
                          Ja przeglądając oferty innych biur planując wyjazd gdzieś natknęłam sie na
                          biuro które nie doliczało dopłat dla "singli", ale niestety nie pamietam które.
                          Życze powodzenia
                          • tangela Re: ... też prawie emerytka 07.03.06, 09:21
                            Sun&Fun dolicza 750 więc też nie mało. Chyba narazie odpuszczę i cierpliwie
                            będę szukać towarzystwa.W kazdym razie dziękuję. Jak coś gdzieś usłyszysz daj
                            znać.
    • Gość: Hanter Re: prawie emerytka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.06, 16:25
      Też miałam ten problem , jestem tegoroczną emerytką wic bardzo młodziutką :) i
      namówiłam siostrę na wyjazd. Wyjeżdżamy z Poznania na Egipt od A do Z z Alfa
      Star w terminie 28.03.06 do 11. 04.06 i mam nadzieje że będę bardzo zadowolona -
      po to jadę. Szkoda że nie pisałaś wcześniej bo może dałabyś się namówić na
      wspólny wyjazd. Pozdrowienia Hanter
      • Gość: Przedwczesna eme Re:do Tangeli IP: *.153.164.84.zdnet.com.pl 07.03.06, 22:30
        Tangelo przepraszam Cię, ale nie codziennie wchodzę na forum i dlatego i
        odpowiadam Ci dopiero dzisiaj. Ja byłam z Sun Fan..., dopłatę miałam 1200 zł
        (wynika z tego, że teraz trochę jednak obniżyli, ale to i tak zdzierstwo
        nieuzasadnione), ale u nas rejs trwał 5 dni, potem 2 dni Kair. Można było
        wykupić wersję 7+7, albo tylko 7 - czyli sam rejs. W tym drugim przypadku pobyt
        w Hurgadzie jest bardzo krótki. Rejs po Nilu to naprawdę piękna impreza, to nie
        tylko porcja luksusu i lenistwa, ale również okazja do zwiedzenia podstawowych
        i najważnejszych zabytków starożytności. A te widoki! A te śpiewy muezinów pod
        gwiazdami!
        W Hurgadzie oczywiście zabytków nie ma, tam się wypoczywa, nurkuje, łazi po
        kawiarniach itp jak się ma z kim. Bo samej... Ale i tak jest pięknie. Wracając
        do Sun Fan: wynalazłam ich w internecie, foldery wzięłam z PTTK, ceny byłu
        trochę niższe niz w innych biurach. Acha... Sprawdź, czy nie ma tej oferty
        Itaka, która prawdopodobnie ma najniższe opłaty za singli i chwała jej za to!
        Pozdrawiam.
    • Gość: brzoza51 Re: prawie emerytka IP: *.osp.intranet / *.internetdsl.tpnet.pl 08.03.06, 07:32
      "Prawie emerytko" Mam dla Ciebie propozycję. Podaj mi swój adres.
      Pozdrawiam Ewa Brzozowska
      • tangela Re: prawie emerytka 08.03.06, 14:35
        Podaję adres. tangela@.gazeta.pl
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka