tangela 05.03.06, 10:50 Też bym pojechała do Egiptu , ale nie mam zkim. Na tym forum głownie się wypowiada młodzież, ja tez jestem młodzież tylko tuż przed emeryturą i poszukuję forumowiczki w podobnym wieku chętnej na wyjazd. Jestem z Krakowa. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: liszu Re: prawie emerytka IP: *.plusgsm.pl 05.03.06, 12:04 Niestety do młodzieży się już nie zaliczam, a do emerytury jeszcze kawał czasu... To nie jest problem, ze nie masz z kim jechać! Przecież nie tylko młodzi podróżują. Mama mojej przyjaciółki zawsze podróżuje sama w tym kilkakrotnie do Egiptu. Podróżuje sama ale nie samotnie:) Zawsze znajdą sie jakieś przyjazne osoby. Faktem jest, jak opowiada, że panie czasami są zazdrosne he he... ale tylko czasami. Czy dlatego masz sobie odmawiać podróży i zwiedzania?? Jeżeli masz fundusze to korzystaj i się nie zastanawiaj. Rok temu na wakacjach skumplowaliśmy sie z małżeństwem w wieku moich rodziców i zabawa była przednia. Było wiele młodszych osób, ale potrafili tylko narzekać. A my spędzaliśmy bardzo sympatycznie czas. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: efka ... też prawie emerytka IP: 62.121.136.* 05.03.06, 13:05 Nie tylko młodzież podróżuje! Powiem więcej: podróżują ludzie w naszym (przedemerytalnym) wieku, bo (właśnie) mają więcej czasu, pieniędzy, swobody... Też się gdzieś wybiorę w ciepłe kraje, ale jeszcze nie wiem gdzie, napewno zdecyduje się (jak zwykle) w ostatniej chwili (w czerwcu) i nie będę się martwić towarzystwem, zawsze się jakieś odpowiednie na miejscu znajdzie - to nie jest problem droga koleżanko. Odpowiedz Link Zgłoś
tangela Re: ... też prawie emerytka 05.03.06, 13:09 No i zapewne gdzieś sie wybiorę, ale z kims zawsze rażniej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: efka Re: ... też prawie emerytka IP: 62.121.136.* 05.03.06, 13:34 Zapewniam, że już na lotnisku poznasz jakąś inną "samotną" podróżniczkę - powodzenia Ci życzy, krakowianka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J.M. Re: ... też prawie emerytka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.03.06, 17:32 My tzn. ja ,mój mąż oraz nasza wnuczka wybieramy sie do Hurgady + rejs po Nilu z Eximem od 28.04. Też jesteśmy z Krakowa - zapraszamy do wspólnej podróży. Jeżeli chcesz jechać nie zastanawiaj się , tylko ruszaj w drogę - świat jest taki piękny! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przedwczesna eme Re:Oj Tangelo!!! IP: 217.153.164.* 05.03.06, 18:24 Gdybym Cię poznała osobiście, to bym Ci "wtłukła". A ja tak długo szukałam kogoś do towarzystwa! W końcu pojechałam sama. Nie narzekam, ale nastepnym razem zgłoś się! Bo jeśli tylko wystarczy mi funduszy (ta cholerna mamona) to pojadę jeszcze raz! Zwłaszcza na rejs po Nilu. Przedwczesna emerytka Odpowiedz Link Zgłoś
tangela Re:Oj Tangelo!!! 05.03.06, 22:20 No szkoda żę się nie dogadałyśmy. Jak tylko będziesz miała w planie jakiś wyjazd to pisz. Mamona jest barierą , ale może sie uda. Odpowiedz Link Zgłoś
tangela Re: ... też prawie emerytka 05.03.06, 19:38 Proszę przybliż mi te ofertę. Bo jakoś chyba tumańsko szukam i nie mogę znaleźć. Odpowiedz Link Zgłoś
tangela Re: ... też prawie emerytka 05.03.06, 19:40 Proszę coś o tej ofercie na 28.04.2006 Eximu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JM Re: ... też prawie emerytka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.03.06, 08:28 Jest to rejs po Nilu + wypoczynek nazywa sie "Tutenchamon"Jest to zwiedzanie podczas rejsu/przez 4 dni/ potem zwiedzanie Kairu /2 dni/ i wypoczynek w Hurgadzie przez pozostały czas .Razem z "dojazdem" 15 dni. Podobno rejs jest cudny i zachwalany jako nawygodniejsza forma zwiedzania. Dużo jest opowiadań na temat takiej formy zwiadzania na tym forum.Poczytaj.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
tangela Re: ... też prawie emerytka 06.03.06, 08:59 To sobie poszukam w oferci Eximu. Czy wylot jest z Pyrzowic, jak dostajecie się na lotnisko, no i oczywiscie jeczcze sprawa ceny+ dodatkowe koszty za singla.Dziękuję za informacje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JM Re: ... też prawie emerytka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.03.06, 12:16 Można zostawić samochód na pargingu - biura mają tańszy parking.My jednak za dodatkowa zapłatą jedziemy transportem z biura podróży.Taką ofertę ma w Reinbow Tours na Stradomiu Odpowiedz Link Zgłoś
tangela Re: ... też prawie emerytka 06.03.06, 12:35 Ale całość wycieczki załatwialiśnie w Eximie czy w Rainbon. Przepraszam, ze ja tak nudzę.A czy możęsz mi podać numer oferty czy wycieczki bo opcji Tutenchamon jest kilka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JM Re: ... też prawie emerytka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.03.06, 18:02 W Krakowie nie ma biura Eximu, możesz załatwić tylko przez pośredników albo przez internet /tak myślę/ .Ja wykupowałam poprzez biuro Rainbow Tours ponieważ okazało się że mogę przez nich załatwić tez transport. Program Tutenchamon jest jeden , różnica polega na tym, że poza rejsem i Kairem /jako stałe elementy/ sama wybierasz hotel w Hurgadzie ,ale nie konkretny hotel tylko standard hotelu tj ilość gwiazdek i opcja wyżywienia. My wybraliśmy 4 * i po zastanowieniu/ nie wiem czy słusznie/ all inclusive.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
tangela Re: ... też prawie emerytka 06.03.06, 18:10 Byłam dzisiaj w Rainbow Tours na Stradomiui wszystko już wiem. Dobłaty do singla w Eximie wynoszą 1250 zł.I nie ma możliwości dokoptowania kogoś. To biuro tym się nie zajmuje. Dokładnie przepytałam Panią w Biurze. Robi to Rainbow Tours, ale w tym czasie to biuro lata do Egiptu z Warszawy. Tak że sprawa jest nie aktualna. Dalej będę szukać kogoś. Ale bardzo dziękuję za życzliwość . Życzę wspaniałego wypoczynku i niezapomnianych wrażeń. Pozdrawiam serdecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JM Re: ... też prawie emerytka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.03.06, 08:32 Może spróbuj rozmawiac bezpośrednio z Eximem. Wejdź na strone Eximu www.eximtours.com.pl tam są ich wszystkie namiary.Może mają kogoś również zainteresowanego dokwaterowaniem /jeżeli tak planujesz/. Rzeczywiscie 1250 zl dopłaty to bardzo dużo. Chyba przesada. Sprawdź biuro Sun&Fun,mileli fajne oferty. Ja przeglądając oferty innych biur planując wyjazd gdzieś natknęłam sie na biuro które nie doliczało dopłat dla "singli", ale niestety nie pamietam które. Życze powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
tangela Re: ... też prawie emerytka 07.03.06, 09:21 Sun&Fun dolicza 750 więc też nie mało. Chyba narazie odpuszczę i cierpliwie będę szukać towarzystwa.W kazdym razie dziękuję. Jak coś gdzieś usłyszysz daj znać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hanter Re: prawie emerytka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.06, 16:25 Też miałam ten problem , jestem tegoroczną emerytką wic bardzo młodziutką :) i namówiłam siostrę na wyjazd. Wyjeżdżamy z Poznania na Egipt od A do Z z Alfa Star w terminie 28.03.06 do 11. 04.06 i mam nadzieje że będę bardzo zadowolona - po to jadę. Szkoda że nie pisałaś wcześniej bo może dałabyś się namówić na wspólny wyjazd. Pozdrowienia Hanter Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przedwczesna eme Re:do Tangeli IP: *.153.164.84.zdnet.com.pl 07.03.06, 22:30 Tangelo przepraszam Cię, ale nie codziennie wchodzę na forum i dlatego i odpowiadam Ci dopiero dzisiaj. Ja byłam z Sun Fan..., dopłatę miałam 1200 zł (wynika z tego, że teraz trochę jednak obniżyli, ale to i tak zdzierstwo nieuzasadnione), ale u nas rejs trwał 5 dni, potem 2 dni Kair. Można było wykupić wersję 7+7, albo tylko 7 - czyli sam rejs. W tym drugim przypadku pobyt w Hurgadzie jest bardzo krótki. Rejs po Nilu to naprawdę piękna impreza, to nie tylko porcja luksusu i lenistwa, ale również okazja do zwiedzenia podstawowych i najważnejszych zabytków starożytności. A te widoki! A te śpiewy muezinów pod gwiazdami! W Hurgadzie oczywiście zabytków nie ma, tam się wypoczywa, nurkuje, łazi po kawiarniach itp jak się ma z kim. Bo samej... Ale i tak jest pięknie. Wracając do Sun Fan: wynalazłam ich w internecie, foldery wzięłam z PTTK, ceny byłu trochę niższe niz w innych biurach. Acha... Sprawdź, czy nie ma tej oferty Itaka, która prawdopodobnie ma najniższe opłaty za singli i chwała jej za to! Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brzoza51 Re: prawie emerytka IP: *.osp.intranet / *.internetdsl.tpnet.pl 08.03.06, 07:32 "Prawie emerytko" Mam dla Ciebie propozycję. Podaj mi swój adres. Pozdrawiam Ewa Brzozowska Odpowiedz Link Zgłoś