Dodaj do ulubionych

Hotel przy plaży (z dzieckiem 5 lat)- doradźcie:)

15.03.06, 13:57
Od ponad tygodnia podczytuję to Forum i w tej chwili mętlik w głowie mam
totalny:(
Bo już naprawdę nie wiem, dokąd powinnam jechać ( a w zasadzie - do którego
hotelu?). Może Ktoś mi pomoże, pls!!!
Planuję wyjazd do Egiptu jesienią z 5-letnim synkiem i mężem, oczywiście,
też:)
A mały lubi moczyć tyłek w wodzie, więc zależałoby mi, żeby plaża była przy
hotelu i jeszcze miała jakieś zejście do morza - wiem, że nie powinnam
oczekiwać zbyt wiele, ale niech to będzie chociaż namiastka plaży i żeby
dziecko też mogło w morzu się trochę pochlapać i rybki pooglądać. No i hotel
powinien być dobry (hi, hi - kto chce miec zły?), no i jeszcze mieć opcję All
Inclusive. No i w Sharm. No i żeby rafa też była ładna...
Za dużo żądam?? Doradźcie coś, bardzo proszę...:)

Pozdrawiam Egiptomaniaków - po Waszych opisach już się nie mogę doczekać,
kiedy tam wyląduję, założę maskę i zanurzę łeb w Morzu Czerwonym!!
Obserwuj wątek
    • Gość: aga Re: Hotel przy plaży (z dzieckiem 5 lat)- w SHARM? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.03.06, 15:30
      a te w/w ządania dotyczyły Sharm..o ile się nie myle..
      Shedwan nijak nie lezy w Sharm...
    • margarita23 Re: Hotel przy plaży (z dzieckiem 5 lat)- doradźc 21.03.06, 17:22
      Może Hauza Beach? Jade do tego hotelu z Kopernikiem w kwietniu (11 - 18)i jak
      wrócę to mogę szczegółowo opowiedzieć. Z tego, co do tej pory czytałam (na
      stronach rosyjskich i ukraińskich, na naszych cos ludzie nie piszą o tym
      hotelu), wygląda zachecająco. Opinie oczywiście są bardzo rózne: od bardzo
      entuzjastycznych (podejrzane) do bardzo niepochlebnych (też podejrzane), ale
      wszyscy podkreślaja, że jest to idealny hotel do wypoczynku z małymi dziećmi.
      Duże terytorium, mini zoo, 3 duże baseny i kaskada mniejszych baseników,
      strumień z flamingami, dwie plaże (jedna duża z oczyszczonymi, piaszczystymi i
      łagodnymi zejściami) + dość długi pomost, z którego skaczesz na
      kilkudziesięciometrową głębię
      • bogna71 Re: Hotel przy plaży (z dzieckiem 5 lat)- doradźc 22.03.06, 09:57
        Napisz, napisz, jak wrócisz (może na forum Hotele?) - bo to, co przeczytałam w
        Twoim poście brzmi bardzo zachęcająco!
        Będę czekać na relację!
        Pozdrawiam i życzę udanego wypoczynku!
        Bogna
    • ewa-31 Re: Hotel przy plaży (z dzieckiem 5 lat)- doradźc 22.03.06, 15:19
      lecimy dzisiaj z 6 letnia córeczka jak wrócimy 3 kwietnia odpisze Ci
      • bogna71 Re: Hotel przy plaży (z dzieckiem 5 lat)- doradźc 23.03.06, 12:39
        Bardzo proszę o relację - będę czekać:)
        Pozdrawiam serdecznie!
        • Gość: li 1210 Re: Hotel przy plaży (z dzieckiem 5 lat)- doradźc IP: *.szczecin.mm.pl 23.03.06, 21:02
          Podaję Ci dwa hotele w których byłam i spełniają Twoje oczekiwania.Pyramisa i
          El Farana Club.Pozdrawiam serdrcznie.
      • Gość: johana7611 Re: Hotel przy plaży (z dzieckiem 5 lat)- doradźc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.06, 15:42
        ewa byłaś w Hauzie opisuj wszystko bo chcę tam jechac z dzieckiem a muszę już
        rezerwowac wyjazd i nie wiem czy warto, czekam z niecierpliwością pozdrawiam sia
    • Gość: Joanna Re: Hotel przy plaży (z dzieckiem 5 lat)- doradźc IP: *.petrus.com.pl 24.03.06, 09:22
      Ja bym radziła Coral Beach, co prawda nie ma tam opcji all, ale 3 posiłki będą
      wystarczające. Plaża jest ładna. Pluskają się dzieciaczki.
    • Gość: tomek Re: Hotel przy plaży (z dzieckiem 5 lat)- doradźc IP: *.adsl.inetia.pl 31.03.06, 12:51
      jesli chcesz tanio poleciec to polecam Menaville w Safadze
      Bylem tam 2 lata temu Rodzinny spokojny hotel przedszkole dla dzieci dobre
      jedzenie dobre warunki jest to 30 km od hurghady Jesli jedziesz z dzieckiem to
      i tak nie pozwiedzasz sobie My bylismy tam z 2 dzieci 7i8lat bylo super
      Ceny są już od 1600 za 2 tyg a standard b. dobry
      • Gość: iva Re: Hotel przy plaży (z dzieckiem 5 lat)- doradźc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.06, 23:18
        ja polecam Alladin w Hurghadzie byłam w zeszłym roku z dziećmi 1.5 i 4.5 lat
        blisko plazy baseny też przy plaży jedzenie i obsługa naprawdę dobra dla dzieci
        są animacje i można chodzić do sąsiednich hoteli Ali Baba i Jasmin w Jasmin
        jest zoo
        • Gość: daol Do iva IP: *.kop.osi.pl 01.04.06, 00:08
          A w jakim terminie tam byłaś?jadę w czerwcu z 2 latką i 7 latkiem,powoli
          zaczynam sie bać,zwłaszcza jak mała to zniesie.My lecimy do Alibaby.Czy dopadła
          Was zemsta?Was i dzieciaczki?pozdrawiam i z góry dziękuję za odpowiedz daol
          • madzia112 Hotel 01.04.06, 22:48
            Polecam z całego serca hotel El Faraana W Sharm, 4+* All Inclusive.Idealny dla
            rodzin z dziećmi. Łagodne zejście do morza, a piękna rafa tuż obok. Poczytaj
            więcej na forum Hotele.
          • Gość: iva Re: Do iva IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.06, 15:50
            bylam w pierwszej polowie lipca dzieci nie mialy zemsty zreszta male zazwyczaj
            nie maja mozna na wszelki wypadek zabrac nifuroxazyd a my z mezem jednodniowa
            ja bez goraczki
      • Gość: eya Re: Hotel przy plaży (z dzieckiem 5 lat)- doradźc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.05.06, 13:22
        ja w ubieglym roku bylam w hurgadzie w hotelu sindbad z mezem i 2 dzieci (6 i 10lat). Ktos napisal
        wyzej ze z dziecmi i tak nie pozwiedzasz. To zalezy, nie zgodze sie do konca, bo my bylismy i w sharm
        el naga (rezerwat przyrody - piekna rafa) i na lodzi z przeszklonym dnem (rafa nas ujela wiec
        powtorka) i na nurkowaniu w aqalungu (czy jak to sie tam pisze z butlami w kazdym razie w pelnym
        rynsztunku :)) i w kairze (2-dniowa wycieczka) bylismy wiec... i dzieci mialy jeszcze wiecej energii niz
        nie jeden dorosly Tak ze dzieci tu w niczym nie przeszkadzaja jezeli wogole monaby tak o dzieciach
        napisac. W tym roku jedziemy do sharm el sheikh hotel club farana i tez sie nastawiamy na jakies
        zwiedzanko moze gora mojzesza moze jerozolima a napewno nurkowanie i rafka codziennie, bo
        podobno na wlasnej hotelowej plazy jest cudna.Ahhh pojedziemy zobaczymy ... :)
    • Gość: mmm Re: Hotel przy plaży (z dzieckiem 5 lat)- doradźc IP: *.acn.waw.pl 02.04.06, 13:21
      Raczej wszystkie 4* i 5* . My byliśmy z dzieckiem 2 lata i 3 lata w Ali Babie
      Hurghada i w Le Meridien w Makadi Bay (właściwie też Hurghada). Oba mają place
      zabaw, baseny dla dzieci, duże ogrody plus animacje i inne atrakcje. Polecam
      • Gość: li1210 Re: Hotel przy plaży (z dzieckiem 5 lat)- doradźc IP: *.szczecin.mm.pl 02.04.06, 18:27
        Kochani Ona chce do Sharm ,i prosi o właściwy hotel ,gdzie z dziecko może się
        kąpać w morzu \łagodne wejście\ itp
    • ewa-31 Re: Hotel przy plaży (z dzieckiem 5 lat)- doradźc 03.04.06, 15:20
      Witaj Bogna - jesli zdecydujesz sie na Hurgadę to polecam hotel San Rice de
      Palacio wrócilismy własnie wczoraj z dzieckiem 6 letnim - holtel połozony na
      rafie - można nurkowac - warunki super plac zabaw ,mini disco i dla dorosłych
      tez jak bedziesz zaintersowana napisz na priv
      • Gość: Maraska Re: Hotel przy plaży (z dzieckiem 5 lat)- doradźc IP: *.zr.univ.gda.pl 03.04.06, 18:40
        Ja dolaczma sie do tych co polecaja kompleks Aladdin, Ali baba, wlasnie
        wrocilam, uwazam ze hotele sa swietna, szczegolnie dal rodzin z dziecmi,
        szerzej opisze (pewnie jutro) na forum hotele
        tylko jeden maly minus...to rejon Hurghady a autorka pyta o Sharm...no coz tam
        ejszcze nie bylam :-) ale gdybys zmienila zdanie...hi hi
        pozdrawiam
        maraska
      • bogna71 Od Bogny:)) 05.04.06, 18:05
        Dzięki Wam za wszystkie propozycje:))
        Jednak raaaczej wolałabym Sharm - wymyśliłam sobie pływanie z delfinami, a w
        Hurghadzie tego nie ma. A zresztą mam nadzieję, że nie będzie to mój jedyny
        pobyt w Egipcie, więc jak Młode podrośnie, to wtedy brałabym kurs na Hurghadę,
        bu stamtąd bliżej do wszystkich zabytków, teraz jednak nie będę się pchać z 5-
        latkiem pod piramidy...
        Biorę bardzo pod uwagę Iberotel Fanara, lub El Faraana Club - ze względu na
        plażę i łagodne wejście do morza. Myślałam jeszcze o Reef Oasis ale nie bardzo
        udało mi się ustalić, które biuro tam wozi. No i ten hotel Hauza Beach też mnie
        zainteresował. Może Ktoś go w końcu dokładniej opisze????
        Pozdrawiam Wszystkich!
        • Gość: MALINA27 Re: Od Bogny:)) IP: *.icpnet.pl 07.04.06, 20:41
          MY BYLIŚMY DWA LATA TEMU W PALMYRA RESORT ALE PLAZA NIE BYLA TAM
          ZBYT FAJNA DLA NASZEGO WTEDY CZTEROLETNIEGO SYNA.COPRAWDA JEXDZILISMY
          TEZ NA PŁATNA PLAŻE KTORA BYLA SUPER!! W ZESZŁYM ROKU TRAFILISMY
          DO HILTON LONG BEACH I BYLO POPROSTU SUPER. PLAŻA NIE BYŁA TAK
          FAJNA DLA MAŁEGO JAK PRZEDSZKOLE W KTÓRYM BYŁA POLSKA OPIEKUNKA. TERAZ
          W CZERWCU WYBRALIŚMY HOTEL PYRAMISA PODOBNO FAJNY ALE SIE PRZEKONAMY.
          JEŚLI KTOS MA INFO NA TEMAT TEGO HOTELU TO BARDZO PROSZE.
        • Gość: zeeb Re: Od Bogny:)) IP: *.chello.pl 05.05.06, 20:54
          Zdecydowanie Club Farana spełni twoje pragnienia jest all plaza przy hotelu
          piasek łagodne zejscie na głebszą wode rybki podpływają na płycizne tak ze i
          maluch zobaczy poza tym najlepsza rafa w Sharm
          • Gość: Stary Wyga Mlodym mamom polecam hotel Manaville IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.06, 16:43
            ... do plazy max 100 m. Szerokosc hotelowego wybrzeza - 700 m! Rafy zaczynaja
            sie 20 m od brzegu - niewielkie, ale mozna dojsc "na piechote" (Jest grunt!)
            Sporo zywych korali i rybki jak ze snu po LSD! Podplywaja, skubia po nogach...
            Barakudy - w nieszkodliwym rozmiarze 15 cm (narybek:-) I wszystko to z dzidzia
            na widoku. Mnóstwo mlodych mam (wiekszosc rosyjskojezycznych). Kolacje w
            plenerze z wystepami... Ale to 55 km od Hurgady, i 5 km od Safagi - jest tam
            cztery hotele razem. Ten ma w ofercie poznanskie biuro Ecco. Maja supertanie
            last minute. Oczywiscie basen ze slodka woda, kids klub, mili animatorzy (z
            Tunezji!) zabiegi kosmetyczno - lecznicze - nie korzystalismy, ale jacuzzi na
            wysepce w srodku basenu tak! cena jakies 5 zl od osoby za 30 min.
            • Gość: Gość Re: Mlodym mamom polecam hotel Manaville IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.06, 18:51
              I ja polecam. To najwspanialszy hotel dla rodzin z dziećmi i chcących odpocząć.
              Byłam w nim kilka razy i za rok pojadę tam z moją wnuczką.
              W ciągu dnia dzieci mogą bawić się w Kids Clubie pod opieką animatorki.
              Jest naprawdę super.
            • Gość: BeataG Re: Mlodym mamom polecam hotel Manaville IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 22.05.06, 22:36
              Ja polecam z czystym sumieniem hotel- SIVA GRAND BEACH. Super plaza(jedna z
              najladniejszych)z piekna laguna,dziecko moze pluskac sie w cieplutkiej,plytkiej
              wodzie,robic piekne piramidy z piasku.Bajka hotel,pyszne jedzenie,wszedzie
              blisko.Transfer z lotniska 10 min. Zapomnialam tylko jakie BP w Polsce ma ten
              hotel.Alfa Star?????jest takie????

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka