kura26 21.03.06, 11:00 Czy ktoś był w tym roku i z jakim biurem.Za jaką cenę. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: jaro Re: makadi palace lub grand IP: *.szczecin.mm.pl 10.04.06, 20:10 Nie ale zamierzam tam jechać z Oasis Tours w terminie 01 lipiec - 15 lipiec jestem również zainteresowany komentarzami JM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: teskniacy Re: makadi palace lub grand IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.06, 11:18 czy masz na mysli Grand Makadi czy Grand Hotel?? bylam rezydentka Oasis, spedzilam w tych hotelach ponad rok. Chetnie odpowiem na wszelkie pytania. Odpowiedz Link Zgłoś
tayarbey Re: makadi palace lub grand 14.04.06, 13:22 Witam Cię serdecznie> Powiedz mi proszę czy wybór hotelu Grand Makadi De Luxe, jest dobrym wyborem na podróż poślubną??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kura26 Re: makadi palace lub grand IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.06, 15:11 Wybor bardzo dobry.Hotel jak z bajki.Byłam w tamtym roku i w tym też jadę.Opisać to trudno pooglądaj zdjęcia na stronie www.holidaycheck.de .klikniesz na rejon Makadi Bay. Zdjęć jest około setki. Do tego hotelu należy również Makadi Palace więc kliknij też i na ten hotel. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia Re: makadi palace lub grand IP: *.chello.pl 26.04.06, 14:44 Ja byłam w zeszłym roku 2 razy i lecę w maju. Hotel cudowny, ja nie miałam żadnych zastrzeżeń. Ciekawa i bogata infrastruktura, niezła rafa(płaszczki, żółw, kolorowe rybki), obsługa sprawna no i jedzenie dobre (szczególnie śniadanka mniam) Odpowiedz Link Zgłoś
cairo7 Re: makadi palace lub grand 26.04.06, 15:36 Gosia-a dużo Cię leci???A i dokładnie kiedy?Nas dwoch 27.05,a 20.05 nasza straż przednia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia Re: makadi palace lub grand IP: *.chello.pl 29.04.06, 19:22 Leci nas 2+2. Wylot też 27.05. To już tylko 29 dni:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: makadi palace lub grand IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.06, 19:22 Na podróż poślubną może być ,ale ogólnie wszystko Makadi i Soma,oprócz hoteli to kicha. Odpowiedz Link Zgłoś
cairo7 Re: makadi palace lub grand 01.05.06, 20:17 To wiadomo od zawsze...ale co to dla nas!!!!My i tam zaprowadzimy cywilizację...taką po naszemu oczywiście! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaro Re: makadi palace lub grand IP: *.stargard.mm.pl 25.04.06, 21:54 teskniąca czy mogłabyś opisać ten hotel i podać kilka cennych wskazówek no Wiesz dobre pokoje, opieka rezydenta, zwyczaje JM Odpowiedz Link Zgłoś
teskniacy1 Re: makadi palace lub grand 26.04.06, 16:11 ogólnie mówiąc hotel jest b.dobry i wiekszość gości nie narzekała. Restauracji na terenie jest z tego co pamiętam 8 i wszystkie należą do wersji All Inclusive ( w hotelu nie ma innej wersji wyżywienia). Do AI nie należy lobby bar, Shisha Bar i chyba alkohole po pólnocy. Wyżywienie jest naprawdę smaczne i można przytyć :-o)) Restauarcje al'carte sa dwie - trzy i polega to na tym ze poprostu wczesniej nalezy do nich podejsc i zamowic sobie stolik. Hotel Grand Makadi i Makadi Palace to jeden obszar, nie ma miedzy zadnej granicy, w ubieglym roku Palace byl w trakcie wykonczen i czesto goscie kwaterowalo sie w Palace pomimo ze kupowali w POlsce Grand Makadi. Nie ma miedzy nimi zadnej roznicy!!! Wiekszosc pokoi jest taka sama... minusem jest to ze na poczatku pobytu mozna sie pogubic. Nie mam zadnych oznaczen budynkow, zadnych strzalek, zadnych numerkow budyneczkow. Moja rada, gdy dostaniecie klucz do pokoju (karte magnetyczna) nalezy pojsc obejrzec pokoj i dopiero pozniej zglaszac jakies "postulaty". Obluga hotelu jest najczesciej na wysokim poziomie i pomocna... tylko na Boga nie wolno na nich krzyczec, zwracac uwagi tonem mentorskim i sie denerwowac. Wszystko mozna zalatwic spokojem, cierpliwoscia i usmiechem... Plaza - wejscie jest kamieniste, wiec radze zaopatrzec sie w obuwie. Kilka metrow od brzegu jest mala rafa. Obuwie i maske do nurkowania mozna kupic na miejscu, tyle ze za cene 3 razy wyzsza od normalnej. Jesli chodzi o sklepiki, to niestety jest tylko jeden maly ze slodyczami, pamiatkami (nie polecam) i duperalami. Hotel, jak zapewne juz wiesz, oddalony jest od Hurghady o 25 km, co 2h odjezdza bezplatny busik do Centrum (do hotelu Grand), wiec mozna wybrac sie na zakupy na Sekalle. Niektorzy goscie narzekali na odleglosc do Hrg, kiedys zdarzyl mi sie gosc narzekajacy ze nie moze zjesc schabowego :-)). Hotel napewno jest dobry dla nowozencow, ktorzy chca nacieszyc sie soba; rodzin z malymi dziecmi, osob ktore chca lezac na plazy, byc obslugiwane, chca poleniuchowac. Odradzalam bym ten hotel dla mlodych, ktorzy chca bawic sie na dyskotekach, spotykac sie z Egipcjaninami. Oczywiscie mozna taksowka wracac "po nocy", ale jest to dosyc kosztowne i czasem taksowkarze nie chca brac takich kursow. Odpowiedz Link Zgłoś
emkop Re: makadi palace lub grand 01.05.06, 11:36 witam! byliśmy w zeszłym roku w Grand Makadi w podróży przedślubnej, polecamy z czystym sumieniem, hotel jak z bajki; jeżeli ktoś zainteresowany mogę wysłać kilka fotek na email; pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
cairo7 Re: makadi palace lub grand 03.05.06, 23:15 Wiemy,że będzie jak w raju...i dlatego się boję,że będzie za nudno!!!Ja bardzo namawiam wesołych ludzi-najlepiej grających w siatkę,pijących ciut ciut lub więcej.Przyjeżdżajcie!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacksohn Re: makadi palace lub grand IP: *.elpos.net / *.elpos.net 04.05.06, 06:53 Ja ruszam tam już 6 maja!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaro Re: makadi palace lub grand IP: *.stargard.mm.pl 15.05.06, 21:36 CZY KTOŚ JEDZIE DO TEGO HOTELU 01 LIPCA? JM Odpowiedz Link Zgłoś