Gość: Perl IP: *.214.60.120.coditel.net 05.04.06, 11:32 witam czy ktos byl w Hurgardzie z biura Sun Fun? jakie doświadczenia??? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: GrzesH Re: Hurgarda Sun Fun IP: *.raszyn.sdi.tpnet.pl 05.04.06, 15:05 Witam Byłem w 2004 roku z tym biurem w hotelu Sun Rise Palacio. Wszystko było ok. Żadnych niespodzianek, bardzo miła opieka rezydenta, niestety nie pamietam imienia tej pani. Więc mogę polecić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iva Re: Hurgarda Sun Fun IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.06, 22:11 byłam w 2005 w lipcu wszystko ok dobra organizacja polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maja Re: Hurgarda Sun Fun IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.04.06, 09:07 Ja lecę pierwszy raz z Sun&Fun do Sunrise El Palcio też jestem ciekawa jakie to biuro.Ja tylko latałam z Neckermannem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: byla rezydentka Hurgarda.... IP: 87.207.18.* 05.04.06, 22:27 A gdzie to? W Ekibcie? Lol. Chcesz jechac i nie wiesz gdzie, dobre, dobre... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misiureczek Re: Hurgarda Sun Fun IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.04.06, 14:11 Byłam z nimi w ubiegłym roku w Sun Ris Palacio, byliśmy bardzo zadowoleni i dlatego jedziemy z nimi ponownie w czerwcu do Aladdina. Odpowiedz Link Zgłoś
ewa_im Re: Hurgarda Sun Fun 09.04.06, 22:17 Też jedziemy w czerwcu ( II-ga połowa) do Aladdina. Jedziecie w dwójkę czy większą liczbą? W jakim terminie ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M@RIUSZ Re: Hurgarda Sun Fun IP: 83.238.186.* 07.04.06, 08:11 Byłem z nimi w tamtym roku w Egipcie w hotelu SUNRISE HOLIDAYS było super .Rezydenci sprawowali się na 5 z + .POLECAM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Re: Hurgarda Sun Fun IP: 195.94.198.* 07.04.06, 13:05 Byłem w grudniu 2005 w hotelu Sinbad w Hurghadzie. Serwis OK. Pilotki nawet się sprawdziły. Profesjonalizm na "czwórkę". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monika Re: Hurgarda Sun Fun IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.06, 21:49 Byłam z nimi w zeszłym roku w Beach Albtros i było super. Pan rezydent niezbyt lotny ale sama wycieczka oki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Hurgarda Sun Fun IP: 83.16.116.* 08.04.06, 13:11 Witam.Opinie na temat biura są przeważnie pozytywne.Tylko,że gdy w styczniu rezerwowałem tygodniowy pobyt w Aladdinie na umowie-zgłoszeniu zaznaczono mi 7 noclegów.Teraz podano godziny wylotów z Katowic i wychodzi na to,że tych noclegów będzie 6(nie można chyba nazwać noclegiem nocy,gdy o 5 rano przyjedzie się do hotelu,zwłaszcza,że jak podają biura pierwszy i ostatni dzień imprezy może być przeznaczony na podróż w tym przypadku dojazd trwa pierwszy i drugi dzień(noc).Tak samo z posiłkami.Zawsze było tak że rozpoczynało się pobyt śniadaniem kończyło kolacją,lub odwrotnie.Tytaj ten warunek też nie będzie spełniony,gdyż wylot jest po południu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Hurgarda Sun Fun IP: 83.16.116.* 08.04.06, 13:15 Sorry.Pisząc wylot na końcu poprzedniego postu miałem na myśli powrót. Odpowiedz Link Zgłoś
alex359 Re: Hurgarda Sun Fun 10.04.06, 09:11 w Hurghadzie słyszałam, że Pani Ewa rezydntka Sun&Fun jest ok. Ogólnie nie mam najlepszego zdania o tym biurze. Jak się nic nie dzieje, wszysko jest cacy, jak już powstaną jakieś problemy-sory radz sobie sam (nie piszę tu o podaniu rolki papieru itp. tylko o ewentualnej zmianie hotelu, kradzieży, pobycie w szptalu). Myślę jednak, że każde biuro ma jakieś wpadki... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bartosz Re: Hurgarda Sun Fun IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.04.06, 11:05 bylem w zeszlym roku w Reemyvera z S&F. W Polsce wszystko w porzdaku ale na miejscu TRAGEDIA. Rezydenci sa beznadziejni - zadnej pomocy i oszukuja. Przez 2 tygodnie oszukiwali nas o godzinie wylotu, ze sie zmienila (pozniej o 12 godzin). Chca tylko sprzedac jak najwiecej wycieczek a reszte maja w dupie. Wszystko musielismy zalatwiac sobie sami (przedluzenei pokoju, AllInc, zmian epokoju bo byly pewne nieprawidlowosci ale ze strony hotelu - nie biura) NIE POLECAM SunFun Odpowiedz Link Zgłoś
aga_wa1 Re: Hurgarda Sun Fun 18.04.06, 14:24 no mam nadzieje ze nie byles malkontentem na moim "turnusie" bo byla taka rodzinka...filiżanke mieli nie domytą beeee biuro!!!! wszyscy rezydenci sa tam po to zeby sprzedawac fakultet, i to zenada oczywiscie (np info ze jak kupisz u diany to nie masz lunchu haha panie Michale moj zenujacy sasiedzie na dorobku...., ale w kwestii pokoju to tak naprawde mają g...o do powiedzenia-bo to ty jestes klient! a sun fun jako jedyne po przesunieciu wylotu dla katowic zostawilo gosci w pokoju na dodatkowe 14 godzin (taki bonus wakacje dłuzej):-)))co Orbisowi nie przyszlo do glowy i dwoje malych dzieci zostawilo w holu na owe 14 godzin... wiec-nie bylo tak zle. inn arzecZ ze sie sun fun wyedukowalo i ma lunch boxy wstrzymywac...no zooobaczymy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majka Re: Hurgarda Sun Fun IP: *.k1.pl 25.04.06, 14:18 Ja tez byłam w zeszlym roku z tym biurem w Reemyvera i akurat na temat rezydentki nie mogę powiedzieć złego słowa. Pani Ewa była bardzo sympatyczna, pomocna i spotykała się z nami o umówionych porach. W sumie było tych spotkań kilka. W tym roku jadę równiez z tego biura, tyle że do Tunezji. Polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miisiureczek Re: Hurgarda Sun Fun IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.04.06, 16:05 Byłam w ubiegłym roku i w tym roku jadę z nimi również. Nie mogę narazie im nic zarzucić Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jestem przeciw S-F Re: Hurgarda Sun Fun IP: *.149.246.27.zdnet.com.pl 26.04.06, 02:02 Ja nie ma najlepszego zdania, niestety. O zmianie terminu wylotu z Warszawy dowiedziałam się po południu(przyspieszono z godzin popołudniowo - wieczornych na wczesno poranną), podczas gdy dojazd pociągiem do W-wy mozliwy był tylko pociągiem odjeżdżającym za 2 godziny. Ach, cóz to był za pośpiech! Następnie siedziałam całą noc na lotnisku, bo nic więcej w ostatniej chwili nie byłam w stanie załatwić. Jak mnie zostawili w hotelu w Hurgadzie, to juz pies z kulawą nogą nie zapytał, czy żyję. Byłam tam jedyną Polką chyba, reszta to Rosjanie - a przecież nie mogłam się doprosić informacji w jakim hotelu będę itp, za to dopłatę do pokoju 2-osobowego ściągnięto ze mnie skrupulatnie, chociaż prosiłam o dokwaterowanie. Na pobyt i hotel nie narzekam absolutnie, ale Sun-Fun mogłoby sie pofatygować i powiedzieć, że ostatni nocleg nie jest zarezerwowany (obsługa hotelu też w tym wzgledzie slowa nie rzekła), przedłużyłabym rezerwację sama. Wyszlo na to, że chociaz planowany odlot z Hurgady był o 6-ej rano, to ostanim moim posiłkiem było śniadanie poprzedniego dnia (wersja HB), a ostatnia imprezą siedzienie z torbami w holu ponad 12 godzin. Byłoby jeszcze dłużej, ale w nieświadomości urządziłam sobie kąpiel przed odlotem. W efekcie mnie wyrugowano z pokoju i dopiero wtedy dowiedzialam sie, że przebywam tam juz nielegalnie. Na dodatek na żaden list skierowany do S-F nie otrzymałam ani jednego slowa odpowiedzi. Przecież uczono mnie, że odpowiada się na listy choćby przez nawyki kulturalne. Nie lubie sie po sądach włóczyć, ale więcej z nimi nie pojadę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zgrzyt Re: Hurgarda Sun Fun IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.04.06, 00:01 Jeszcze nie wylecialem a już zgrzyt, palce za 7 jade na 6 dni wylot zamiaz kolo poludnia ,przesunięty na 22.30 czyli będac w Katowicach o godz 12.00 będe już zameldowany w titaniku (ciekawe)doba hotelowa rozpoczyna się o 12 .00 jakbym jechal sam to jeszcze przeżyje,ale jade calą rodziną i cena jest dość wysoka podobna do neckermana ,więc już zaczynam żalować,zobacze po powrocie ..... Odpowiedz Link Zgłoś
100krocia Re: Hurgarda Sun Fun 28.04.06, 08:52 Wylot został przesunięty z 20 na 22.30, a nie z południa. Płacisz za 7 nocy i korzystasz z 7 (coprawda nie pełnych) a nie 6. Gdybyś korzystał z 6-ciu, to porzyjeździe do hotelu ok 4.30 nie wszedłbyś do pokoju, tylko czekał na godzinę 12 czy 14. Wtedy to był byś dopiero niezadowolony. Sorry, ale nie wszyscy mogą przylecieć na miejsce na godz 12 i odlecieć po 12. Zazwyczaj najlepsze godziny wylotów ma warszawa. Nikt Ci nie każe lecieć z Katowic. I chyba przesadzasz, że cena jest podobna do nekermanna, doliczyles opłaty lotniskowe? Sama tez lece w czerwcu z Sun&Funa z Katowic do Hurghady i jakoś uważam, że nie należy już przed wyjazdem się źle nastawiać, bo cały wypoczynek będzie zepsuty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zmagda Re: Hurgarda Sun Fun IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.04.06, 09:21 Ja tez lecę z nimi w czerwcu i mam nadzieję, że wszystko będzie ok. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zgrzyt Re: Hurgarda Sun Fun IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.05.06, 00:17 nie z 20 na 22 tylko przy podpisywaniu umowy bylo 11.30 a jest 22.30 czyli sami policzcie wylot 4.05 22.30 powrót 11.05 godz 18.35 czyli ile będziemy ??? Odpowiedz Link Zgłoś
100krocia Re: Hurgarda Sun Fun 03.05.06, 02:14 Jak ja podpisywałam umowę (początek lutego) to wylot z katowic byl o 20 ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zgrzyt Re: Hurgarda Sun Fun IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.05.06, 03:43 A ja 28 lutego i wylot miał być do południa,a gdzie robiłaś rezerwacje??? Wróciłem ;o( Odrazu pisze : Wylot miał być o 22.30 opuzniony o godz czyli na 23.30,lot 4 godz samolot boing 737 egipskich lini lotniczych ,podczas lotu poczęstunek.Po wylądowaniu: lotnisko w remoncie(W Katowicach również)dwóch rezydentów egipcjan,władających dobrze łamaną polszczyzną ale bardzo miłych pokazują i pomagają jak wypełnić kartki(cel przybycia,miejsce pob.,nr.paszportu itd.)gdzie kupić WIZY i TU UWAGA Przy kupnie wiz !!!!Kasjerzy potrafią oszukać !! Najlepiej mieć zgodne 15$głowa.Następnie odprawa paszportowa,sprawdzenie paszportów(co wogóle niejest już potrzebne)i po torby tam już czeka pierwszy "bakszysz"gostek ściąga wam torby z taśmy i za to chce"bak"Potem 200/300metrów z tobołami na parking gdzie stoją panie rezydentki EWA&ELA i kierują do odpowiednich autobusów w autob. dopiero od pasażerów dowiedziałem sie że potrzebuje jakąś karte do hotelu , więc ponownie cisne do pani REzydent Eli a ona mi że dostane w hotelu /ok/ wszyscy spakowani wchodzi pani Ewa i pyta czy ktoś niedostał karty bo jedna została :o( Doj. do hotelu(byłem w Tytaniku) pani rezydent z nami wszystko załatwia obiaśnia i zaprasza na dzień następny na spotkanie inform.poczym jedzie dalej.odbieramy klucz i idziemy do pokoju z bagażowym.Jest godz 6.30. Byłem z rodziną kupiłem pakiet 2+2 .Wchodzimy do pokoju a tam dwa łużka i jedna dostawka , a więc do bagażowego co jest ?? ale jesteśmy już tak zmęczeni że postanawiamy tam zostac byle by sie przespać, a tu co pół godz bagażowy raz z poduszkami,pot kołdr,pot ręczniki za 3 razem powiedziałem z klejącymi oczami ok dałem "bak"ibyle sie przespać.I czy przybycie do Hotelu o 7 rano można nazwać noclegiem ???Hotel ładny,marmury ,dywany,szkło ,Super aquaPark,aha koszt wejścia do parku dla osób z poza Tytanika: 20$ od osoby do 16. Po 16 10$ .Jeśli chodzi o jedzenie typowe potrawy tej kuchni(niekażdemu pasujące) Brak Rożnorodności OWOCów (małe egipskie banany i pomarańcze) w ostatnie dwa dni pokazał sie arbuz wydzielany przez kucharza.Bardzodobra jest kuchnia w barze na plaży w hotelu Alladyn w którym klijenci hotelu Titanik mogą zamawiać przekąski jest bar sałatkowy POLECAM pizze i spagettii.Na spotkaniu zgłosiłem fakt iż dostałem pokój z 1 dost a nie z 2 jaednak żadnej reakcji ze strony rezydenta :o( ,pokój był naprawde pechowy :1 niebył to pokuj 2+2 w dodatku bez pościlii ręczników, 2 był na parteże i posiadał okno przesówne przez które wychodziło sie na basen ale niezamykało się z obydwu stron (z jednej było otwarte)Naprawili!!3 zaczeło kapać z sufitu w przedpokoju (okazało sie że połączenie rurek z klimatyzacji było zaizolowane taśmą izolacyjną )Naprawili!!4 Drzwi do pokoju zaczeły otwierać się bez klucza a ponieważ są tam zamki zatrzaskowe poprostu takjakby pokój`był otwarty.Podsumowójąc Hurgarda jest miejscem gdzie można przyjechać i odpocząć z dziećmi.Pomyłką jest pchanie się na wycieczki do Kairu(700km/w jedną strone)lub Luksoru (270km/w j.)ponieważ jest to męczące ,za to można ponurkować, zarzywać kąpieli: słonecznych,w morzu,w basenie,poszaleć w aqua parku,pojechać na JEEp Safari.Jeśli kiedykolwiek tam wróce to tylko dlatego. Pozdrawiam Rafał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zgrzyt Re: Hurgarda Sun Fun IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.05.06, 00:25 Jeszcze raz mielismy leciec o 11.30 z miedzylondowaniem w warszawie bylbym na 18/19 stracilbym kilka godzin a nie calą noc ,a w nekermannie niema oplat lotniskowych w wersji all. tylko od czerwca wyloty z katowic ,oprócz tego ma w ofercie pokoje 'famili' w Titanicu a SunFun mam 2 dostawki za jedną place pelną cene ,a spi na dostawce Odpowiedz Link Zgłoś
emcia28 Re: Hurgarda Sun Fun 28.04.06, 22:49 Wróciliśmy z Hurghady wczoraj, wszystko ok. Rezydentka sympatyczna, żadnych "niespodzianek" nie było. Polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: StanlejW-wa Re: Hurgarda Sun Fun IP: 213.212.202.* 29.04.06, 13:48 Jestem jeszcze tutaj tydzin w EMPIRE, bylem juz w Luksorze z Pania Agnieszka P. kupilem wycieczke wysylajac sms i otrzymalem potwierdzenie rezerwacji. Autobus przyjechal pod hotel prawie punktualnie, zaplacilem w autobusie 35$ i do przodu.W Luksorze nasza grupa 12 osobowa otrzymala przewodnika i tu sie zaczelo, okazalo sie ze to jakis egipcjanin co dopiero od dwoch miesiecy uczy sie polskiego jezyka i ma 0+ wiadomosci o historii.Przegonil nas jak bure suki a najwazniejsze bylo dla niego abysmy kupili jak nawiecej papirusow. To byla wycieczka handlowa a nie zwiedzanie zabytkow. Mozna naciac sie ras ale teraz to koniec ,nigdy wiecej wycieczek od posrednikow. Przestrzegam wszystkich takich leniwych jak ja ,szukajcie biur tutejszych to sie oplaca a ceny maja takie same lub miejsze i z tego co slyszalem ,znajomi wykupili w biurze turystycznym Orbit Tours zaplacili tyle samo ale mieli super przewodnika i udana wycieczke. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ma Re: Hurgarda Sun Fun IP: *.21.pl / *.21.pl 01.05.06, 21:23 W ub. r. w sierpniu byłam z tym biurem w Sharm el Sheikh w hotelu Club Faraana. Bardzo byłam zadowolona z pobytu, z rezydentki p. Ani również. Teraz jadę z nimi do Hurgady, mam nadzieję, że będzie dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agata do StanlejW-wa Hurgarda Sun Fun IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.05.06, 09:20 wybieramy sie 11.05. do Hurgady z Sun&Fun - interesują nas namiary na BT Orbit - gdzie możemy znaleść to biuro w Hurgadzie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: do StanlejW-wa Hurgarda Sun Fun IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.06, 11:33 na przeciwko hotelu Marmara Odpowiedz Link Zgłoś
karols.1 Hurgada - ORBIT TOUR 29.05.06, 08:48 Biuro w Hurgadzie znajdziecie na przeciw hotelu Sultan Beach i Marmara Club lub w orbittours.net Obok sklep z papirusami, Mini Market i sklep z fajkami wodnymi. Z Sakali możecie wsiąść w busa (nie taxi) i za 1,5 LE od łepka podjechać. Wystarczy powiedzieć kierowcy, że chcecie wysiąść przy Orbit Tours / Sultan Bech. W biurze Polaków obługuje Diana ale ze wszystkimi porozumiecie się po En. Biuro najlepiej odwiedzić w godzinach późno popołudniowych lub wieczornych. Czynne do 23:00. Przez dwa tygodnie jeździłem z Orbitem - Kair 2 dni, Quady Safari, kilka snurkowań na rafach, Sharm el Naga - polecam. Ceny prawie o połowę niższe niż u rezydentów. PS. Nie słuchajcie opowieści rezydentów, że z lokalnym biurem to Was utopią na nurkowaniu, okradną albo nie odwiozą z wycieczki. Wasze ubezpieczenie obejmuje cały pobyt i teksty, że jak Wam się coś zdarzy na takiej wycieczce to sami będziecie płacić za leczenie to bzdura. Uważajcie bo czasami rezydenci złośliwie mogą anulować Wam Lunch Boxy przed wyjazdem do Kairu i Luxoru. Odpowiedz Link Zgłoś