Gość: sierra IP: *.oi.asp.gda.pl 05.04.06, 14:42 czy ktos leciał liniami AMC, proszę o opinię Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: renia Re: AMC linie lotnicze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.06, 20:07 Witam serdecznie!Ja leciałam AMC już kilka razy i naprawdę nie masz się czego obawiać. Samoloty (podobnie jak wszystkich, polskich oczywiście też, linii lotniczych) są może nie najnowsze i nie wypieszczone i błyszczące, ale w bardzo dobrym stanie i ja osobiście nie mam im nic do zarzucenia, a troszkę się na tym znam bo mam (nie chwaląc się)licencję pilota. Jedzenie na pokładzie, jak na catering pokładowy jest całkiem dobre a obsługa bardzo sympatyczna. Jedyną wadą jest to że stewardesy i stewardzi mówią naogół tylko po angielsku, chociaż zdarzało mi się trafić także na mówiących po polsku :))))) AMC dysponuje dość dużą flotą, więc w zależności od liczby turystów wysyłają różne samoloty. Ja leciałam kilka razy Airbusem A310-322 ( w nim wogóle nie czujesz że lecisz bo jest duży) i Boing'ami 737-86N. Moim zdaniem AMC są lepsze niż niejedne polskie linie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sierra Re: AMC linie lotnicze IP: *.oi.asp.gda.pl 06.04.06, 08:58 dzięki bardzo za tak wyczerpujacą odpowiedź, troszkę mnie uspokoiłaś, tym bardziej, że lecę z dwuletnią córeczką, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iza Re: AMC linie lotnicze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.06, 23:57 Trzy dni temu wróciłam z Sharm.AMC-bez najmniejszych zastrzeżeń.W obie strony lot spokojny i przyjemny.Żadnych opóżnień.Załoga przemiła.Miło wspominam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: VALDO Re: AMC linie lotnicze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.05.06, 14:21 Wracałem z Hurghady 29-05. Półtora godziny opóźnienia. Samolot trochę ciasny, ale bez żadnych zastrzeżeń. Dobre żarcie, trochę mniej miła obsługa. Najłagodniejszy start i lądowanie jakie przeżyłem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: AMC linie lotnicze IP: 82.160.7.* 06.04.06, 09:26 Leciałam z nimi w zeszłym roku w kwietniu i teraz też się wybieram w maju Samolot nie był najnowszy, ale dolecieliśmu szczęśliwie i bez opóźnień Obsługa bardzo miła,a pilot próbował coś mówić po polsku Pozdrawiam Ewa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ani11 Re: AMC linie lotnicze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.04.06, 09:48 A ja leciałam w zeszłym tygodniu, samolot super, dużo lepszy i dużo nowszy od tego którym leciałam do Egiptu (Centralwings). Obsługa przemiła, lot bez niespodzianek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eda Re: AMC linie lotnicze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.06, 11:12 Lecialem rok temu z hurgardy do wroclawia tragedia juz w hurgadzie opoznienie 7 godzin po wejescu do samolotu awaria wyszli wszyscy na wlasne zadanie bo oni mowili tylko no problem po 2 godzinach usunieto awarie czesc ludzi nie p0oleciala tymi liniami z powrotem to byl poprostu koszmar i nigdy wiecej pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: renia Re: AMC linie lotnicze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.06, 12:33 Każdym liniom zdarzają się wpadki, a opóźnienia to nie wina samolotu tylko lotniska i zezwoleń na lot, bo to nie chodzi tylko o to że samolot ma sobie wystartować i lecieć, bo całe niebo jest jego!!! Są ściśle wyznaczone trasy i godziny przelotów i choćby 30 min opóźnienie na lotnisku może spowodować ogromne opóźnienie samego lotu ze względu na skomunikowanie z innymi samolotami na trasie. A awarie oczywiście się też zdarzają!!!Czy samochody się Wam nigdy nie psują?To też tylko maszyna i chyba lepiej poczekać na lotnisku na naprawę (jak np siądzie jeden bezpiecznik itp) lub nowy samolot, jeśli usterki nie da się szybko usunąć. Niestety naprawa samolotu trwa troszkę dłużej niż samolotu, bo tu jeśli siądzie choćby jeden bezpiecznik nie tylko nie można polecieć ale i po naprawie trwającej 10 min, trzeba sprawdzić całą resztę a to już trwa o wiele dłużej.Pomyślcie troszkę rozsądnie a nie tylko narzekajcie!!!!!! Pozdrawiam ciepło Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HiHi Re: AMC linie lotnicze IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.04.06, 12:02 Nowy nabytek linii AMC www.lotnictwo.net/foto.php?id=125189 nowiutki B737-800 Za lotnictwo.net: "Egipski przewoźnik czarterowy AMC Airlines pod koniec marca odebrał pierwszy z czterech zamówionych samolotów Boeing 737-800" A tu ciekwostka: www.airliners.net/search/photo.search?cnsearch=32669/1895&distinct_entry=true tak wygladal jeszcze przed montazem Wyglada na to ze AMC bedzie mialo jedna z najwoczescniejszych flot na rynku czarterow Odpowiedz Link Zgłoś
100krocia Re: AMC linie lotnicze 06.04.06, 12:43 Leciałam 4 lata temu do Sharmu LOTem. Jak już wszyscy pozajmowali miejsca w samolocie to kazali nam wychodzić bo mieli awarię podwozia. Naszczęście opóźnienie było tylko o godzinę. Wszystkim się to może zdarzyć. W tym roku lecę AMC i wierzę, że będzie OK :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kam23 Re: AMC linie lotnicze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.06, 13:07 o matko !!! Ja bym chyba już z powrotem nie wsiadła . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mmm Re: AMC linie lotnicze IP: 217.153.76.* 06.04.06, 15:33 No to zostaniesz w Egipcie na zawsze ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sierra Re: AMC linie lotnicze IP: *.oi.asp.gda.pl 09.04.06, 10:00 czy w samolatach AMC są numerowane miejsca i czy podróżujących z dziackiem traktują troszkę inaczej tzn. czy można sobie wybrać miejsce, czy takie osoby są wpuszczne jako pierwsze na pokład Odpowiedz Link Zgłoś
derduch Re: AMC linie lotnicze 09.04.06, 11:19 Miejsca są oczywiście numerowane, miejsce można sobie wybrać, na wielu lotniska osoby z małymi dziećmi odprawiane są w pierwszej kolejności Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzesiek Re: AMC linie lotnicze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.04.06, 10:14 AMC NICZYM się nie różnią - reguły lotu i rezerwacji takie same jak w innych na tej trasie (Fischer, Centralwings...) W przeciwieństwie do Reni uwazam tylko że katering jest raczej niejadalny, zwłaszcza "sałatka" ()surowe warzywa, byle jak pokrojone, z dodanym osobno sosem imitującym majonez!). Ale warunki - dobre, a obsługa sympatyczna! Wpadki nie częstsze niż w innych liniach!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GOść Re: AMC linie lotnicze IP: *.gorzow.mm.pl 07.05.06, 09:45 nie wiecie czy tymi linami będą wysyłać ze scan holiday? Odpowiedz Link Zgłoś
iit2 Re: AMC linie lotnicze 08.05.06, 17:59 właśnie my lecimy z tui w lipcu do Sharmu i nie wiem jakimi liniami, chyba AMC ale nie jestem pewna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blaz Re: AMC linie lotnicze IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 08.05.06, 22:02 scan holiday zmienil fischera na AMC Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koza Re: AMC linie lotnicze IP: *.crowley.pl 31.05.06, 22:59 TRAGEDIA-do Sharm lecielismy Fisherem z powrotem AMC samolot z lat 60-tych MC DONELL DOUGLAS DC6 -NIGDY WIECEJ!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
anuulka Re: AMC linie lotnicze 31.05.06, 23:10 4 maja lecialam AMC do Hrg z Warszawy nowiutkim Boeingiem 737 i tymzesamym wracalam 18go. Jedzenie na pokladzie podawali. Odpowiedz Link Zgłoś
dideq Re: AMC linie lotnicze 25.06.06, 14:40 Gość portalu: koza napisał(a): > TRAGEDIA-do Sharm lecielismy Fisherem z powrotem AMC samolot z lat 60-tych MC D > ONELL DOUGLAS DC6 -NIGDY WIECEJ!!!!!!!!!!!!! Kolego/koleżanko: To jest Douglas DC6: www.airliners.net/open.file/0078127/M/ A to samolot, którym leciałes/-aś - Mc Donell Douglas MD-83 (DC9-83)z 1996 roku: www.airliners.net/open.file/0915073/M/ Chyba zgodzisz się ze mną, że obydwa egzemplarze znacząco się od siebie różnią... Odpowiedz Link Zgłoś
walus24 Re: AMC linie lotnicze 01.06.06, 20:06 Witam Przylecieliśmy teraz z Egiptu tymi liniami. Podczas lotu podaja jedzenie i picie. Wszystko byłoby ok gdyby nie urwali nam kółka od torby tylko że trudno ogadnąć gdzie sie to stało czy na okeciu czy w Sharm ale tak to wszystko ok Piotr Odpowiedz Link Zgłoś
iit2 Re: AMC linie lotnicze 01.06.06, 21:02 dlatego pisałam już gdzieś to samo, mają jeden samolot nowy i komus się uda tym leciec ,a sto starych i panika gotowa. Sam lecę w lipcu i zastanawiam się ,czy będę miał na tyle szczęścia ,że polecę tym nowym???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edek_kraków Re: AMC linie lotnicze IP: 85.198.201.* 04.06.06, 11:50 Do Europy latają jednym nowym (Boeing 737-800) oraz dwoma z 1996 roku (MD-83 oraz MD-88), wiec nie wiem po co ta panika. Mają oprocz tego jeden samolot z 1982 (Airbus A300, na ok. 300 osób), ale on dawno do Polski nie latał, oraz jednego bardzo starego Boeinga 737-200 na ok. 130 osób, który lata tylko w Afryce. Nie bój żaby, to dobre linie. Na pewno 100 razy lepsze niz nasz Fischer. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p Re: AMC linie lotnicze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.06, 12:31 walus bagażami to się zajmuje obsługa naziemna lotnisk.To tak jakbym powiedział,że jak leciałem AMC to przez cały pobyt w Sharm wiało,a jak Fischerem to pogoda wspaniała :)) Odpowiedz Link Zgłoś
maja9957 Re: AMC linie lotnicze 26.06.06, 12:17 leciałam z nimi do Hurghady i było wszystko o.k.Dają jedzonko. Odpowiedz Link Zgłoś