Dodaj do ulubionych

Wycieczka do Abu Simbel

11.04.06, 10:19
Czy ktoś mi może coś napisać na temat możliwości wykupienia zorganizowanej
wycieczki z Hurghady do Abu Simbel. Nie widzę jej w ofertach polskich biur
podróży, dlatego też nie wiem, gdzie wykupić, żeby było bezpiecznie, z
polskim przewodnikiem no i jaka jest jej cena. Kolejno, czy nie jest na nią
za gorąco w połowie lipca i czy w ogóle warto pojechać.
Pozdrawiam i z góry dziękuję za info.
Obserwuj wątek
    • monjan Re: Wycieczka do Abu Simbel 11.04.06, 11:36
      nieprawda!
      pani agnieszka nie ma w ofercie abu Simbel
      my kupiliśmy u rezydenta-drogo, ale warto!nie było inaczej jak zalatwić-brak czasu
      • Gość: Karolka Re: Wycieczka do Abu Simbel IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.04.06, 11:44
        opowiedz więcej - jaka organizacja, ile kosztuje i u rezydenta którego biura?
        • monjan Re: Wycieczka do Abu Simbel 11.04.06, 11:58
          ja kupilam u rezydenta biura z jakim jechałam, czyli kopernik
          koszt 35$ za osobe, autokarowa z Asuanu(bylam na rejsie)
          • monjan Re: Wycieczka do Abu Simbel 16.05.06, 08:57
            ups poprawka
            koszt 60$ za osobe
      • Gość: jarecki Re: Wycieczka do Abu Simbel IP: 80.68.236.* 11.04.06, 12:22
        Nie zebym chcial reklamowac cokolwiek. Ale jezeli ktos pisze ze nie ma. To ja
        mu napisze: jak nie jak tak. Powiem wiecej rozmawialem z niejaka pania
        Agnieszka i wycieczka jest. Zatem nie podawaj falszywej informacji - zla
        informacja jest gorsza od braku informacji. Ponizej wypisalem informacje ze
        strony o wycieczce. Acha nie reklamuje i nie polecam tego wyjazdu bo jeszcze na
        nim nie bylem, jak bede to napisze co o tym mysle...

Asuan i Abu Simbel (2 dni): Wyjazd klimatyzowanym autokarem we wczesnych
        godzinach porannych spod hotelu w Hurghadzie do Asuanu. W Asuanie lunch, Stara
        Tama Asuańska, Niedokończony Obelisk, przepłynięcie feluką po Nilu,
        zakwaterowanie w 3* hotelu (HB). Następnego dnia wyjazd autokarem do Abu
        Simbel: Świątynia Ramzesa II i Świątynia Królowej Nefertari. Powrót do Asuanu,
        lunch, powrót do Hurghady.

Przewodnik: do wyboru - angielski, rosyjski, niemiecki

Terminy wycieczki: wtorki

Cena: 120 USD
        • platynka.iw Re: Wycieczka do Abu Simbel 11.04.06, 14:35
          Wszystko super-ale nie wyobrazam sobie takiej wycieczki w lipcu... I te
          odleglosci w dwa dni HRG-Asuan-Abu-HRG... To naprawde ogromne wyzwanie ;-)
          Mimo wszystko polecam, bo Abu Simbel jest warte kazdego wyrzeczenia :-)
          Iwonka
          P.S. bedac tam w czerwcu o 10 rano byly 42 stopnie. Wracajac nowym mercedesem,
          ktory mial na dachu 4 ogromne klimatyzatory-schlodzil temp w srodku autokaru do
          29 stopni... wszyscy umierali a ciepla woda mineralna draznila zoladek...
          Za to jaka piekna fatamorgana na pustyni! :-)
          I.
    • Gość: . Re: Wycieczka do Abu Simbel IP: *.szczecin.pl 11.04.06, 11:44
      Poszukaj np. rezydentów Alfa Star. Codziennie organizują wyjazdy do Abu Simbel.
      • Gość: Turysta Re: Wycieczka do Abu Simbel IP: *.toya.net.pl 11.04.06, 15:23
        Platynko.iw - byliśmy w Abu Simbel w sierpniu. Dało się wytrzymać, szczególnie,
        że jedzie się tam w bardzo wczesnych godzinach porannych.

Oczywiście pod warunkiem, że autokar klimatyzowany.
    • Gość: mucha Re: Wycieczka do Abu Simbel IP: 194.79.99.* 15.04.06, 14:47
      Exim ma tez wycieczke do Abu simbel, z polskim przewodnikiem, tylko musi sie
      grupka uzbierac www.eximegipt.com/inne_hur.htm. Pozdrawiam
    • Gość: Nana Re: Wycieczka do Abu Simbel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.06, 19:57
      Pomimo temperatur naprawdę polecam tą wycieczkę. Byłam tam w połowie sierpnia,
      gdzie temp. dochodziła wtedy do ponad 50 stopni. Ale tego co zobaczyłam w Abu
      Simbel nie odbierze mi nikt. Nawet gdyby miało by być i 100 stopni to i tak bym
      pojechała:) Więc nie zastanawiaj się.
      Nie jestem pewna, ale najprawdopodobniej biuro Orbit Tour ma tą wycieczkę w
      swojej ofercie. Można kupić na miejscu. Polski przewodnik.
      • Gość: Krzysztof Re: Wycieczka do Abu Simbel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.06, 01:14
        Jechać! W ubiegłym roku tam byłem - co tam temperatura ! Już w Asuanie było 53
        stopnie , ale tam ciągle wieje wiatr i dało się przeżyć! Warto zobaczyć
        fatamorganę na pustyni nubijskiej. Jest to jedno z najsuchszych miejsc na
        świecie. Abu Simbel leży około 60 km za Zwrotnikiem Raka i jest to dla wielu
        ludzi głowny cel w Egipcie, a nie piramidy. Choć i one mnie urzekły - zresztą
        jak wszystko.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka