Dodaj do ulubionych

Sharm el Naga

04.07.06, 08:52
Kto był?Proszę o parę słów na temat tego rezerwatu,czy warto się wybrać na tę
wycieczkę z dziećmi?podobno jest pieknie,jak wygląda plaża,czy trzeba tam
chodzić w bucikach,czy jest piasek?dzięki
Obserwuj wątek
    • 1eya Re: Sharm el Naga 04.07.06, 09:07
      Bylismy w ubieglym roku z dziecmi na tej wycieczce i tak nas rafa urzekla i rybki cudne, ze w tym roku
      lecimy do sharmu, gdzie przy hotelu bedziemy sie cieszyc "wlasnym" kawalkiem rafy :). Butkow zadnych
      nie mielismy. Plywalismy w pletwach, ktore tam na miejscu w ramach wycieczki sa wypozyczane.
      rowniez maska i fajka, ale te akurat mielismy swoje. plaza nie jest kamienista wiec spokojnie
      dzieciaczki moga sie po niej poruszac. wszystkie swoje rzeczy rozlozylismy pod wielkim slomianym
      parasolem - daszkiem. i to w 3 rodzinki z dziecmi. nie zeby nie bylo wiecej parasoli, ale trzymalismy
      sie wszystcy fajnym towarzystwem, wiec tak nam bylo przyjemniej, w cieniu razem pogwarzyc i
      poprzezywac :). widoki w wodzie przecudne, przeruzne zyjatka w pelnej symbiozie tworza ogromne
      polacie. mnostwo kolorowych rybek. jesli wezmiecie ze soba jakas buleczke bedziecie mogli sami je do
      siebie zwabiac (choc i tak robi to przewodnik wiec spokojnie zobaczycie duuuuzo ryb). ja bedac osoba
      owszem umiejaca plywac, ale z duuuza rezerwa i dystansem do wody, wypuscilam sie sama wzdluz liny
      - boi w glab morza obserwujac przepiekne widoki. naprawde wartooo i napewno gdybysmy byli jeszcze
      raz w hurgadzie to ponownie wybralibysmy sie na te wycieczke. zycze Wam pieknych wakacji :)
      • 232323m Re: Sharm el Naga 04.07.06, 09:11
        dzięki za odp.my równiez będziemy ze znajomymi,mam jeszcze pyt.dotyczące
        posiłku,wiem że jest jakiś obiad,a czy napoje też dają czy juz we własnym
        zakresie nalezy kupic?i jak drogo jest na miejscu?a moze warto jeszcze cos
        zobaczyć na miejscu?czy pamietasz moze z jakiego biura jechałaś,czy z lokalnego
        i ew.cena?czy dzieci mają znizkę?sporo pytań ,dzięki za info,pozdrawiam
        • 1eya Re: Sharm el Naga 04.07.06, 09:25
          posilek byl wliczony w cene wycieczki ale ile to wszystko kosztowalo to nie wiem, bo w naszym akurat
          przypadku dostalismy te wycieczke gratis od BP za to, ze zamiast pokoju rodzinnego dostalismy dwa
          niezalezne, ktore i tak lezaly obok siebie, wiec dla nas nawet wygodniej, bo mielismy dwie toalety. no
          ale BP zaliczylo to na poczet niewywiazania sie z umowy i podkreslam sami nam to zaproponowali jako
          rekompensate. a bylismy z alfa star. wracajac do twoich pyten. napoje trzeba bylo sobie dokupic do
          tego lunchu. mielismy swoje wziete na podruz wiec.... nastepne pytanie, otoz na miejscu raczej nic
          wieej do zobaczenia nie ma, my nic nie widzielismy , a i tez nikt nic nie mowil o dodatkowych
          atrakcjach tego miejsca. zreszta czas nam tak szybko uplynal w tej wodzie, ze chyba nie zdazylibysmy
          nic wiecej zobaczyc. plywalam z synkiem w basenie, ktory tez sie tam znajduje i z ktorego mozna
          korzystac. fajny tylko woda slona :). dzieci zawsze maja znizke we wszystkich biurach. z lokalnego
          biura tez korzystalismy nazywalo sie bodajze jeddah tours czy cos w tym rodzaju. pracuje tam Polak
          Mirek. mieszkalismy w hotelu sindbad, wiec do niego mielismy najblizej, ale takich loklnych biur jest
          tam zatrzesienie.
          • 232323m Re: Sharm el Naga 04.07.06, 09:36
            dzieki za odpowiedzi,na pewno tam pojedziemy.pozdrawiam
            • rebjot Re: Sharm el Naga 04.07.06, 11:21
              Parę dni temu byłam w Sharm El Naga i myślę, że o tej porze roku dla dziecii
              dla dorosłych moga przydać się jakieś klapki na piach. W okolicach południa
              piach jest bardzo gorący. Ceny picie do posiłku to np za puszkę Ice Tea 7 LE
              (to akurat piliśmy a wydaje mi się że inne napoje - cola. sprite, fanta- są w
              podobnej cenie). Ile piwo tego nie wiem
              • 232323m Re: Sharm el Naga 04.07.06, 12:02
                DZIĘKI za odp.juz się nie mogę doczekać,wylot 13.07
                • kicia127 Re: Sharm el Naga 04.07.06, 16:00
                  Byłam rok temu.Zgadzam sie z poprzednimi wypowiedziami.Warto! Piękne zdjęcia
                  stamtad pzrywiozłam.Rybki jedzą z ręki.Cena była zdaje sie 25 $ od osoby z
                  biura Orbit. Trzeba ok 2h jechać autem.
                  • rebjot Re: Sharm el Naga 04.07.06, 16:23
                    Byłam w Makadi Bay (ok 30 km od Hurgady na południe). Do Sharm El Naga jechałam
                    ok 15 min. WIęc z Hurgady jedzie się ok 45 min 50 min. Ale naprawdę warto !!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka