marialech3 15.08.06, 13:56 wyjezdzamy pierwszy raz do Egiptu,czy ktos z Was poradzi nam jak najlatwiej dostac sie do Luksoru,czy ktos organizuje taki wycieczki,dzieki Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
szaga33 Re: Shram a wycieczka do Luksoru 15.08.06, 22:54 Nie słyszałam o wycieczkach z Sharm do Luksoru. No chyba, że samolotem. Odpowiedz Link Zgłoś
egipt-hotele Re: Shram a wycieczka do Luksoru 15.08.06, 23:02 No wiesz, jeśli chciałeś odwiedzić Luksor, to trzeba było wybrać coś co nie jest drogą lądową oddalone o 1000 km. Najpierw patrz na mapę, a potem wybieraj kurort. Owszem, są wycieczki do Luksoru samolotem, nawet jedna osoba o takiewj pisała na forum, niestety była bardzo z niej nie zadowolona. Wielkiego wyboru nie masz, albo samolot za kupę kasy, albo następnym razem wybierz Hurghadę lub cokolwiek w Afrykańskiej części Egiptu. Odpowiedz Link Zgłoś
marialech3 Re: Shram a wycieczka do Luksoru 15.08.06, 23:08 Może kursują jakieś promy do Hurghady? Odpowiedz Link Zgłoś
marialech3 Re: Shram a wycieczka do Luksoru 15.08.06, 23:21 Wiem,wiem.Spełniając marzenie syna,czyli chęć ponurkowania wśród najpiękniejszych raf,podobno piękniejszych od kobiet,zapomniałam o swoim marzeniu.Jestem trochę zmartwiona,bo nie wiem czy będę miała jeszcze okazję polecieć do Egiptu. Odpowiedz Link Zgłoś
platynka.iw Re: Shram a wycieczka do Luksoru 16.08.06, 08:39 Masz racje marialech3-trzeba walczyc o swoje marzenia :-) Niewiele pomoge (zadnych konkretow niestety Ci nie podam) ale... moze dodam nadziei?? oto co znalazlam w Necie na temat wyjazdu z SSH do Luksoru: www.travelplanet.pl/przewodnik/egipt/luksor-z-sharm-el-shaikh_luksor-z-sharm-el-shaikh.html www.skyscanner.net/pl/linia-lotnicza/ms/egyptair.html Moze uda Ci sie wykupic bilet i samemu zorganizowac przelot i zwiedzanie?? www.traveligo.pl/travel.php/688/9229/Hotel-Crowne-Plaza-HB.html Moze uda Ci sie jeszcze w Polsce uzyskac namiar na rezydentow Traveligo w SSH i wysylajac SMS dowiedziec sie i ew. zapisac na taki wyjazd (Luksor z SSH masz w tym linku nizej "wycieczki fakultatywne" pod numerem 6) To wg. mnie-musi byc przejazd samolotem. Jezeli sie zdecydujesz na prom (odchodza s SSH i doplywaja do HRG) to wez pod uwage-ze musisz jeszcze sie z HRG dostac do Luksoru+zwiedzanie+droga powrotna. Jak dla mnie-nie do zrobienia w 1 dzien. Polecam Ci jeszcze link do BP Aaba Sharm www.taniewycieczkisharm.com/ Skontaktuj sie bezposrednio z Georgem. Ten facet dziala cuda. Jest wspanialym egipcjaninem. Jak mu napiszesz, ze to dla Ciebie bardzo wazne-na pewno postara sie cos zalatwic. Jest tam na miejscu wiec mu latwiej. Polecam zalatwiac to juz z Polski-pozniej moze braknac czasu. Pozdrawiam, Iwcia P.S. Nie jestem juz taka mloda :-) Ale dziekuje za cieple slowa, buzka! :-* Odpowiedz Link Zgłoś
swt22 Re: Shram a wycieczka do Luksoru 16.08.06, 08:50 Wypocznij i pozwiedzaj sobie Sharm i okolice,zrób Górę Mojżesza,Kair i nury.A do Luksoru zrób sobie wypadzik do Hrg w niskim sezonie za małe pieniądze z lasta. Odpowiedz Link Zgłoś
marialech3 Re: Shram a wycieczka do Luksoru 16.08.06, 08:57 Biorąc pod uwagę wiele okoliczności,prawdopodobnie na tym się skończy,ale jeszcze nic straconego.Jesli będie możliwe to do zrealizowania,podzielę się wiadomościami.Mari Odpowiedz Link Zgłoś
marialech3 Re: Shram a wycieczka do Luksoru 16.08.06, 08:51 Kochana Moja,wielkie dzięki za namiary.Teraz idę do pracy,ale wieczorem wszystko przestudiuje.Jeszcze raz dziękuje.Mari Odpowiedz Link Zgłoś
marina_diana Re: Shram a wycieczka do Luksoru 17.08.06, 14:25 Namawiam Cie do realizacji tego marzenia!! Sa promy do Hurghady,zreszta super podpowiedzi od jak zwykle niezawodnej platynki! Odpowiedz Link Zgłoś
al_fik w kazdą środę 18.08.06, 10:08 jest wycieczk samolotowa do luxoru za 190$ od rezydenta, co ciekawe te wycieczki "na miescie" kosztuja 220$ (katalogowo), sprobuj kontaktu z ktoryms z lokalnych biur moze zrobia promocje ;). przeprawy promem + organizacja konwoju to nie polecam, zaoszczedzone pieniadze nie sa warte tej straty czasu i sil (a na miejscu bedziesz ich potrzebowac bo jest co ogladac), no chyba ze planujesz zostac w luxorze min 1 - 2 noce. gdyby Ci sie udalo zalatwic sam lot i to taniej to tez super, luxor sie bardzo latwo zwiedza samodzielnie z dobrym przewodnikiem w dloni, ceny taxi, dorozki i przeprawy przez nil to niewielkie pieniadze ok 10EGP za kurs czyli 6zł, nie warto meczyc nóg w tych upałach Odpowiedz Link Zgłoś
martamm3 Re: w kazdą środę 23.08.06, 08:51 a moze lepiej na wlasna reke. dowiedziec sie kiedy sa wycieczki z hurgady do Luksoru (pewnie twoje biuro podrozy tez ma wczasy w hurgadzie), wtedy poplynac promem do hurgady, kupis wycieczke do luksoru i juz. moze sie uda Odpowiedz Link Zgłoś