bibbik 16.08.06, 14:14 proszę o jakieś info na temat tego hotelu, bo informacje o nim na forum są znikome. wybieram się do tego hotelu 29.09 Pozdrawiam Monika Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lefkara Re: Sunrise select royal makadi??? 17.08.06, 14:22 Witaj Moniko! Wielokrotnie już pisałam na temat tego hotelu - byłam w nim jesienią zeszłego roku. Generalnie hotel bardzo (!) polecam - głównie ze względu na kuchnię, infrastrukturę (place zabawa, liczne baseny, bary itp.), wysoką jakość obsługi. Obok hotelu jest hotel Fort Arabesque - sa tam piękne rafy koralowe, a kolorowe rybki podpływają prawie pod sam brzeg. Z drugiej strony - hotel Le Meridien (ma chyba najpiękniejszą plażę w Makadi). Generalnie korzystałam z plaż ww. hoteli (będąc gościem Royal Select) - ale nikt nie zwróci uwagi turyście ;) Hotel Royal Select polecam rodzinom z dziećmi, bądź osobom w podeszłym wieku - które chcę wypocząć, nie prowadzą aktywnego życia rozrywkowego. Makadi to iękny rejon, położony jest 30 km na południe od Hurghady - ale raczej taka sypialnia. Koszt dojazdu w dwie strony do Hrg to ok. 30 USD (ALE! mieli wprowadzić darmowe busy dla gości - może to już jest? Dopytaj w biurze). Dla osób chcących korzystać z życia nocnego - zdecydowanie hotele w samej Hurghadzie. Moniko, jezeli masz jakieś szczegółowe informacje to pisz - aleksandra.thira@wp.pl. W miare mozliwości pomogę. Pozdrawiam serdecznie i bardzo (!) zazdroszczę Ci wyjazdu do Egiptu :))) Ola Odpowiedz Link Zgłoś
bibbik Re: Sunrise select royal makadi??? 18.08.06, 10:29 Dziękuje Olu za info. Byłam w Meridianie w 2004roku i po Twoim opisie dokładnie wiem gdzie będę w tym roku. Z tego co pamiętam na miejscu gdzie teraz stoi sunrise był tylko piach. oni to mają tempo budowy. Czy możesz mi coś napisać jeszcze o pokojach, jakie są, czy sa duże? Pozdrawiam Monika Ps.sama sobie zazdroszczę tego wyjazdu, tylko tyle muszę jeszcze czekać... Odpowiedz Link Zgłoś
lefkara Re: Sunrise select royal makadi??? 18.08.06, 14:06 Witaj :) Pokoje są dość przestronne (raczej takie studio), z oddzieloną sypialnią i częscią dzienną, kliematyzacja, kazdy pokój ma balkonik, albo taras, ładne łazienki, pokoje otwierane na karty. Jak tam dojedziesz - to od razu pogadaj w recepcji, żeby dali Tobie pokój w dobrym budynku. Ten hotel jest naprawdę ogromny (!) i część w której zostaniesz zakwaterowana ma znaczenie. Najlepsze miesjca to okolice basenu, ew. plaży - tylko niestety są one przewidziane dla Niemców... W recepcji pracuje dużo ludzi z Ukrainy - można się dogadać;) Pokoje sprzątane są 2 razy dziennie (!), czysciutkie ręczniki wymieniane codziennie, są też kosmetyki (mydełka, szampony itp). Na plazy są reczniki kapielowe - więc ich nie bierz. To jest naprawdę dobry hotel - dla mnie priorytetem był fakt, że oferują międzynarodowe alkohole (chyba jako jedyny hotel w Egipcie). Jak ja byłam to biznes się dopiero rozkręcał - ale teraz można się spodziewać tylko najlepszego! Koniecznie daj znać jak wrócisz - i jakbyś jeszcze miała jakies wątpliwości to pisz. Pozdrawiam serdecznie! Ola Odpowiedz Link Zgłoś
kasiapfk Re: Sunrise select royal makadi??? 08.11.06, 11:03 CZy możecie podpowiedzieć kótre pokoje sa ok? Jakie numery? Odpowiedz Link Zgłoś