Dodaj do ulubionych

rejs 7+7 Alfa Star-hotel

17.09.06, 23:32
Witam!
Mam pytanie czy warto doplacac do konkretnego hotelu w wybranym standardzie
4* schodzac ze statku z rejsu?
Wybieram sie na wycieczke 7+7 pierwszy jest rejs, schodzac ze statku nie mam
mozliwosci wyboru hotelu 4*.Z tego co wiem bp (ALFA STAR) narzuca hotel w
drugiej lini brzegowej, chyba ze dopłacę, prosze o wasze opinie, czy ktos juz
ten temat przerabial prosze o odp. pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • iza1509 Re: rejs 7+7 Alfa Star-hotel 18.09.06, 08:01
      my byliśmy na rejsie i wybierając hotel 4* zostaliśmy ulokowani w Sairze. nam
      się podobało. hotelik mały ale fajny i z własną plażą. z tego co wiem to 4*
      hotele są ok.
      • kacha33 Re: rejs 7+7 Alfa Star-hotel 18.09.06, 13:35
        ja też jestem zaintersowana, które to hotele. bardzo proszę o więcej informacji
      • kikakg Re: rejs 7+7 Alfa Star-hotel 19.09.06, 09:30
        do iza1509
        - czy przy hotelu Safir jest chociaz mala rafka koralowa?
        - czy obok hotelu jest jakas promenada np. ze sklepami, restauracjami?
        - czy do hotelu mozna wnosic napoje w plecakach (czy sprawdzaja co sie ma w
        plecaku)?
        • iza1509 Re: rejs 7+7 Alfa Star-hotel 19.09.06, 09:57
          - rafy są chyba jakieś malutki (nic specjalnego)
          - do promenady ze sklepami szło się ok 10-15 min. piechotką (możesz też
          busikiem), bo hotelik jest w takiej bocznej uliczce; ja polecam iść w starą
          część (nam się tam podobało bardziej), czyli wychodząc z hotelu idziesz w prawo
          i cały czas przed siebie; po drodze fajna knajpka Felfela. polecam!
          - my wnosiliśmy w plecakach i nikt nas nie sprawdzał, nasz kolega miał ww
          reklamówce i zabrali mu (ale jak wyjeżdżasz to ci oddają); trzeba się
          zakamuflować poprostu ale tak jest wszędzie.

My byliśmy tamw sumie 3 dni. hotelik dobry na odpoczynek, ale jak lubisz
          wiekszy tłum to lepiej będzie np. w Alladin Aqua Park czy the Gull (czy jakoś
          tak)
          • kikakg Re: rejs 7+7 Alfa Star-hotel 19.09.06, 11:32
            do iza1509
            wielkie dzieki za info
            czy na plazy mozna pic napoje nie hotelowe, czy nalezy sie z tym kryc??
            bylas moze na zatopionej lodce jakies 5-10 metrow za bojka, podobno tam mozna
            zobaczyc zywa rafe koralowa z rybkami...
            • iza1509 Re: rejs 7+7 Alfa Star-hotel 19.09.06, 12:31
              no wiesz...raczej lepiej chyba nie pić ale bez przesady...ja miałam napoje w
              plecaczku na plaży. no i nic, nikt tego nie przyuważył.

przyjechaliśmy do H w sobotę po południu i pierwsze co to poszliśmy na plażę, w
              niedzielę wyspaliśmy się i było spotkanie z rezydentem a później wycieczka po
              H, a wieczorem wyskoczyliśmy na miasto. w poniedziałek raniutko (oj raniutko:))
              wyjechaliśmy do Luxoru na rejs. wróciliśmy po 22 w piątek, a w sobotę
              musieliśmy sie wymeldować o 12.00 z hotelu więc wykorzystaliśmy pozostały nam
              czas: oddaliśmy walizki i poszliśmy na plaże się wyleżeć przed powrotem do
              Polski. (na plaży można być do 18.00, a w hotelu-aż do wyjazdu na lotnisko).
              wieczorem skoczyliśmy do miasta na ostatnie zakupy, posiłek i piwko.
              trochę to pogmatwane ale sama widzisz, że nie mielismy za dużo czasu żeby
              jeszcze korzystać z innych wycieczek

pozdrawiam i miłego wypoczynku. rejs to super wybór
              • kikakg Re: rejs 7+7 Alfa Star-hotel 19.09.06, 13:24
                ta zatopiona lodka ponoc jest zaraz przy plazy hotelowej (za bojka), wiec nie
                trzeba dodatkowej wycieczki, no ale z tego co piszesz to rzeczywiscie nie bylo
                czasu...rozumiem, ze bylas tylko 1 tydzien w Egipcie ;(
                • iza1509 Re: rejs 7+7 Alfa Star-hotel 19.09.06, 13:27
                  no niestety tydzień tylko...ale i tak bylo warto:)
                  • kikakg Re: rejs 7+7 Alfa Star-hotel 19.09.06, 13:35
                    oki, to dzieki za wszystkie informacje
                    pozdrawiam
    • katrinz3 Re: rejs 7+7 Alfa Star-hotel 19.09.06, 19:14
      moze panie sobie gdzie indziej porozmawiaja bo ja czekam na odp, prosze nie
      zapychac tego tematu.
      z gory dziekuje
      • annie2003 Re: rejs 7+7 Alfa Star-hotel 19.09.06, 19:26
        przecież odpowiedź już tu poniekąd jest.. wiadomo, że opcja
        typu "traf", "fortuna" czy czy cokolwiek w tym stylu, gdzie ma się wpływu na
        wybór hotelu, jest stworzona dla tych, dla których nieważna jest tak bardzo
        lokalizacja i otoczenie hotelu, ważna jest niższa cena. a ponieważ jest niższa,
        to i lokalizacja będzie gorsza, tzn. np dalej od plaży, daleko od centrum itd.
        musisz sobie sama odpowiedzieć na pytanie, na czym Ci zależy - jeśli chcesz
        mieć gwarancję dobrej dla Ciebie lokalizacji, to tylko dopłata Ci to zapewni.
        jeśli wolisz liczyć na łut szczęścia i może dobrze trafisz, a może gorzej - to
        pozostań przy już wybranej opcji.
        a ja swoją drogą byłabym wdzięczna za niedublowanie wątków.. nawet jeśli
        pojawia się tu dyskusja nieco odbiegająca od tematu, to i tak nie jest źle, bo
        wątek jest podnoszony do góry. dublowanie wątków dodatkowo zaśmieca to i tak
        już sponiewierane forum.. z góry Bóg zapłać! :)
        • kacha33 Re: rejs 7+7 Alfa Star-hotel 19.09.06, 19:34
          niezupełnie zgadzam się z tą opinią. Ja np. wiem co to znaczy "traf"
          czy "fortuna". Natomiast też byłam zainteresowana odpowiedziami osób, które z
          tej formy skorzystały i byłyb uprzejme podać nazwę konkretnych hoteli, a nie co
          może być. Bo to ja wiem.
          • annie2003 Re: rejs 7+7 Alfa Star-hotel 19.09.06, 20:05
            tylko że z tego co ja wiem, to nawet podanie nazw konkretnych hoteli, może być
            nikłą pomocą, bo one mogą się zmieniać jak w kalejdoskopie. ponieważ nie są
            ujęte w ofercie katalogowej, wystarczy że będą miały wymaganą kategorię i wolne
            pokoje.. 2 lata temu podczas objazdu po Turcji, jeszcze dzień przed
            zakwaterowaniem na pobyt, sama pilotka nie miała informacji z biura, do których
            hoteli pojadą ich goście, bo do ostatniej chwili szukali wolnych miejsc,
            oczywiście jak najtańszym kosztem.. więc to jest wielka loteria i życzę Wam
            powodzenia w losowaniu.. osobiście nigdy się na to nie odważyłam i raczej mi to
            nie grozi :))
            • iza1509 Re: rejs 7+7 Alfa Star-hotel 20.09.06, 07:23
              myślałby kto............może jakieś parametry odpowiedzi wyznaczysz najpierw, a
              nie później krytykujesz?
              • annie2003 Re: rejs 7+7 Alfa Star-hotel 20.09.06, 09:14
                przepraszam?
                wybacz, ale nie wiem skąd i po co ten jad.. ja nikogo nie krytykuję i proszę,
                byś też tego nie robiła, jeśli nie rozumiesz mojej wypowiedzi..
                z doświadczenia wiem, że można tu wypisać ze 20 hoteli, a autorka pytania może
                trafić na 21.. jeżeli zależy jej na dobrej lokalizacji - czyli jak rozumiem
                blisko plaży - to może powinna przemysleć kwestię dopłaty i wybrać sobuie
                konktretny hotel z katalogu. jeśli jest jej to obojętne, czy plaża będzie po
                drugiej stronie ulicy, czy pół kilometra od niej - ale za to taniej - to
                rzeczywiście opcja "na chybił trafił" jest lepsza. i tyle.
                ----
                • kikakg Re: rejs 7+7 Alfa Star-hotel 20.09.06, 10:34
                  annie2003
                  w zupelnosci masz racje czyli "kto co lubi, kto co woli" - traf czy konkretny
                  hotel wybor zalezy od wlasnych upodoban
                  wydaje mi sie, ze iza 1509 wczesniejsza wypowiedz kierowala do autorki watku,
                  ktora krytykowala nasza rozmowa...

a do autorki watku:
                  jesli chodzi o hotele to pani w biurze Alfa Star nie umiala podac liste hoteli
                  na traf, bo wybor hoteli organizuje na miejscu ich agent i moze byc roznie, w
                  zaleznosci gdzie jest miejsce. Mozesz trafic na hotel, ktorym Alfa Star nie ma
                  w swojej ofercie katalogowej i mozesz trafic na zupelnie nowy i nieznany hotel

pozdrawiam wszystkie panie te z jadem i te bez ;)
                  • iza1509 Re: rejs 7+7 Alfa Star-hotel 20.09.06, 11:40
                    nam rezydentka powiedziała ze wybór nie zależy od nich tylko od jakiegoś biura
                    rezerwacyjnego w Kairze. czyli AS nie ma na to wpływu. oj, oj, ktoś tu kłamie
                    czy jakoś tak :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka