Dodaj do ulubionych

Hotel King Tut

20.09.06, 11:56
Serdecznie witam
Wybieram się na Święta Baożego Narodzenia do Hotelu King Tut z eximem. Bardzo
prosze o informacje na temat tego hotelu ewentualnie organizatora:
- jak wygląda plaża, czy faktycznie nie da sie wejść do wody bez obuwia,
- jak wyglądają posiłki i opcja All Inclusive
- jak drogie są wycieczki i czy można wykupić u miejscowych biur podróży.
Z góry dziękuje za informacje
Obserwuj wątek
    • izabelle4 Re: Hotel King Tut 20.09.06, 12:52
      CZESC ja bylam rok temu w tym hotelu ale na sylwestra choc podobno kolacja
      wigilijna byla podobna ...obsluga niesamowicie sympatyczna jedzenie na kolacji
      noworocznej bylo bardzo urozmaicone w inne dni bardziej monotonne ale
      smaczne...plaza sklada sie z wysunietego cyplu i tam faktycznie trzeba miec
      buty lub pletwy ale od razu po zanurzeniu sie widac piekna rafe i kolorowe
      rybki schodzac z tego cypelku masz plaze i plytka wode z samym piaskiem ..dla
      dzieciaków swietnie ....musze przerwac jutro jeszcze cos napisze POZDRAWIM
      • kasiulekkoz Re: Hotel King Tut 20.09.06, 13:04
        Serdeczne dzięki za odpowiedź. BArdzo prosze o dalsze infomacje. Czy w okresie
        zimowym morze jest ciepłe, jakie temperatury panują. Czy dla dzieci sa jakieś
        atrakcje. Czy są jakieś dania wegetariańskie. Jeszcze raz pozdrawiam
        • izabelle4 Re: Hotel King Tut 21.09.06, 11:24
          WITAM juz jestem co do wycieczek[bylismy ze SCANHOLIDAY teraz juz hotelu nie
          maja] to kupowalismy u rezydentki KAIR 1 dzien iJEEP SAFARI nie pamietam cen
          wiem ze za dzieci placilismy polowe i dostalismy gratis wycieczke po Hurghadzie
          organizacja super,na terenie hotelu jest biuro miejscowe wzielismy u nich lodz
          ze szklanym dnem bardzo tanio ale i jakosc slaba lodka zardzewiala szyba cala
          brudna od mulu dopiero tubylec czyscil ja przy nas w trakcie plywania zanurzal
          sie i szorowal ja od spodu...o rybkach opowiadali łamanym angielskim ale
          sympatyczni,byly dwa zejscia do wody nurkowalismy powierzchownie cudowne widoki
          i wspomnienia polecam ale nie z nimi .....a propo morza nie jest takie cieple
          jak latem ale super jest wskoczyc do wody gdy juz cie przypieka sloneczko extra
          ochloda i zobaczysz jaka to rozkosz ..tu sie opalasz a w Polsce mróz brrrr
          NIESAMOWITE ....moze bedziecie mieli wiecej szczescia i przy waszym pobycie
          beda podgrzewac basen,przy nas byl zimny ...my tez na swieta jedziemy do Egiptu
          ale tym razem do SHARM EL SHEIKH zobaczymy jak tam jest bedziemy w SEA LIFE
          RESORT z NECKERMANNA powodzenia milego pobytu i czekam na pytania
          • kasiulekkoz Re: Hotel King Tut 22.09.06, 08:53
            Dzieki za informacje.
            Jeżeli mogę jeszcze coś się dowiedzieć to jakie są posiłki, czy jest jakaś
            róznica w usytuowaniu pokoi, czy warto zabrać własny sprzet do nurkowania czy
            można na miejscu pożyczyć i najważniejsze czy wwarto wybrać ten hotel czy
            szukać innego. Pozdrawiam
            • izabelle4 Re: Hotel King Tut 22.09.06, 10:45
              czesc posilki jak w kazdym hotelu w Egipcie lubia sie powtarzac zacznijmy od
              sniadan pelno roznorodnego pieczywa,jajka gotowane,nalesniki,platki z
              mlekiem,bialy ser[slony ale dobry],ich wedlina[1 rodzaj taka czerwona]no i
              bardzo dobry omlet robi kucharz na miejscu przy tobie wybierasz sobe skladniki
              [cebula,papryka,itp],kawa,herbata,soki;..obiady sa podobne do kolacji jakies
              pieczone ziemniaczki,ryz,salatki robione ze smazonych warzyw np baklazany
              fasolki i inne BARDZO DOBRE ,miesa z 3 rodzaje ,spaghetti,z owocow to arbuz
              pomarancze melony,a ciast ile jest z 4-5 rodzai bardzo pyszne i b.slodkie i dla
              wszystkich po obiedzie lody .Bar przy plazy tez ma jakies przekaski po poludniu
              i owoce .....pokoje my mielismy widok od strony basenu jak sie troche
              wychylilam to i morze widzialam,dzieci mialy naprzeciwko nas pokoj i widok na
              ulice na miasto po prawej a po lewej z malym wychyleniem na morze pokoje byly
              czysciutkie proponowali nam pokoj jeden dla calej naszej czworki z pieknym
              widokiem na samo morze ale chcielismy miec osobne.....sprzet do nurkowania
              mielismy swoj skad mam wiedziec kto przede mna mial ta rurke w ustach..tylko i
              wylacznie swoj sprzet ...powiem jeszcze jedno w tym czasie co bylismy trwaly
              budowle z jednej i z drugiej strony hotelu moze sie juz koncza choc nam to
              wcale nie przeszkadzalo..my mamy wspaniale wspomnienia z tego hotelu ,kelnerzy
              i kucharze witali nas zawsze z usmiechem i z sympatia Polakow bardzo tam
              lubia ...musisz sama zdecydowac ...pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka