Dodaj do ulubionych

EGIPT- hotel BEIRUT prosze o info

IP: *.bunkier.tbg.net.pl 04.04.03, 13:52
Był moze ktos w tym hotelu w Hurghadzie ,jesli tak prosze o jakies info , czy
czytso w hotelu w pokojach, jaka plaza przy hotelu, jakie połozenie, czy sa
jakies miejsca rozrywki w okolicy , czy mozna sie gdzies zaopatrzyć w alkohol?
I czy w sierpniu nie jest za gorąco jak na wyjazd do egiptu?
Z gory dzieki za odpowiedz, pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: BaB Re: EGIPT- hotel BEIRUT prosze o info IP: 217.153.112.* 07.04.03, 13:02
      Byłem w Hurghadzie i miałem do wyboru ten hotel. Po zasięgnieciu info nie
      zdecydowałem się na niego i bardzo dobrze.
      W hurghadzie wybrałem Desert Inn, niektóre osoby z mojej wycieczki mieszkały w
      Beirucie i b. narzekały, kiepskie warunki, wyłączona klima ogólnie lipa. Jeżeli
      masz wybór to dołóż troche i wybierze Desert Inn lub np Le Pacha warunki o
      wiele lepsze i jedzenie super. Pomomo kilku niedogodnośći na pewno następnym
      razem wybrałbym także Desert Inn.
      Nie daj się tylko namówić na Golden Five, jest b daleko i droższy cenowo.
      • Gość: Staszek Re: EGIPT- hotel BEIRUT prosze o info IP: *.zgora.dialog.net.pl 07.04.03, 14:47
        Jesli mozesz to zmien hotel.
        Hotel jest tani - i nic poza tym. Kawalek trawnika i mala plaza...
    • miriam_73 Re: EGIPT- hotel BEIRUT prosze o info 07.04.03, 17:14
      Nic nadzwyczajnego, ludzie z grupy w której leciałam do Egiptu bardzo
      narzekali. Położony mało ciekawie, jedzenie kiepskie. Ja się zdecydowałam
      dopłacić trochę i ostatecznie byłam w Sea Star Beau Rivage - całkiem całkiem,
      ładna plaża, duży kompleks basenowy, wspaniałe jedzenie. W sierpniu jest
      gorąco, ale nie aż tak by było nie do wytrzymania, zwłaszcza w Hurgadzie. Jeśli
      się wybierać do Luksoru lub Kairu to fakt, tutaj upały mogą dokuczać, acz moim
      zdaniem też da się przeżyć, byle butla z wodą i kapelusz był. A przynajmniej
      nie ma dużo turystów.
      • vivawawa Re: EGIPT- hotel BEIRUT prosze o info 07.04.03, 17:44
        Miriam , czy ten hotel zasługuje na 5* ???
        czy daleko jest od rozrywek i centrum Hurghady ?
        czy nie było problemów z "klątwą faraona" ?
        • miriam_73 Re: EGIPT- hotel BEIRUT prosze o info 08.04.03, 09:02
          Który? Sea Star? Raczej wg europejskich standardów dałabym mu 4, z tym, że jest
          ładny i wygodny. On jest położony na północy Hurgady, 15 min. piechotą do El
          Dahar (idzie się "na meczet") i już po drodze można bez kłopotu złapać busa do
          Sekali czy na lotnisko. Hotel ma sporą ładną i dobrze utrzymaną plaże, duży
          basen z barem i tarasem słonecznym tuż przy plaży oraz mniejszy, podgrzewany
          nieco bardziej w głębi przy hotelu. Jest kort do squasha, kort tenisowy
          (ziemny), fitness (siłownia, solarium i sauna oraz jacuzzi)oraz obłędne żacie
          nie-do-przejedzenia (i co do różnorodności i co do ilości). Z hoteli, które
          jeszcze znam podobał mi się Royal Palace w nowej Hurgadzie, korzystałam tu z
          plaży, jak byłam 2 lata temu w Ambasadorze. Natomiast stanowczo odradzam hotele
          poza Hurgadą bo jest się faktycznie skazanym na siedzenie na miejscu albo spore
          wydatki na busy. Natomiast wiem że ludzie bardzo narzekali na ten Beirut oraz
          na Paradiana laguna.
          • imm Re: EGIPT- hotel BEIRUT prosze o info 08.04.03, 16:07
            Przede wszystkim zapytajmy ile pieniedzy mamy na wydanie,
            jesli jest to kwota okolu 2 tysiecy na osobe na tydzien to nie mam mowy o
            mowieniu "lepiej troche dolóż i wybierz inny" bo to troche to jest min 500-600
            zl na osobe
            Jezeli planujemy wyjazd 3-4 osobowa rodzina to daje juz pewna kwote.
            Hotele o bardzo dobrym standardzie sa drogie, kosztuja okolo 3 tysiecy na
            tydzien i 4-5 tysiecy na 2 tygodnie, sa to duze kwoty i placac takie pieniadze
            mozemy duzo wymagac.
            Hotel Beirut jest hotelem skromnym, ale ma wszystko to co potrzeba, plaze,
            klime, blisko centrum. Nie ma bajerow, ale malo kosztuje.
            pozdr
            • miriam_73 Re: EGIPT- hotel BEIRUT prosze o info 08.04.03, 16:31
              I tu się myslisz. Byłam w styczniu w Hurgadzie z Vingiem. Beirut kosztował 1800
              PLN od łebka, natomiast o dwie gwiazdki lepszy sea Star 2150. Więc nie jest to
              sprawa kosztów znacznie powyżej 2000 zł. Kupowałam wyjazd w ofercie
              standardowej tzn. w październiku, po cenach katalogowych a nie last minute
              (potem było mniej za oba hotele).
              • imm Re: EGIPT- hotel BEIRUT prosze o info 08.04.03, 17:25
                miriam_73 napisała:

> I tu się myslisz. Byłam w styczniu w Hurgadzie z Vingiem. Beirut kosztował
                1800
                >
                > PLN od łebka, natomiast o dwie gwiazdki lepszy sea Star 2150. Więc nie jest
                to
                > sprawa kosztów znacznie powyżej 2000 zł. Kupowałam wyjazd w ofercie
                > standardowej tzn. w październiku, po cenach katalogowych a nie last minute
                > (potem było mniej za oba hotele).

Ale to tak czy inaczej 350 zl wiecej od osoby, oczywiscie tutaj ta roznica nie
                jest wielka, ale zwykle tak nie jest. Hotele o dobrym standardzie sa drogie,
                wezmy Grecje, gdzie jest to bardzo widoczne. Egipt zeby sie sprzedawal musi
                miec teraz dobre ceny, inaczej nikt by tam nie pojechal, i moze dlatego hotele
                obnizaja swoje ceny do bardziej przyjaznych dla turystow.
                Wyjazd w pazdzierniku jest tez tanszy od wyjazdow sezonowych letnich.
                Oferta na lato do Sharm el Sheikh wyglada nastepujaco (wlasnie z katalogu Vinga)
                ceny sa za tydzien w lipcu
                hotel***+ 2450 zl
                hotel**** ale z all inclusive 3000 zl
                hotel***** 2800 zl
                takze masz racje roznica pomiedzy hotelem 3* a 5* wynosi 350 zl, ale jak
                podsumujemy ceny za 2 osoby to juz nam to daje przy 3* -4900zl, a w 5* -5600zl
                duzo osob bedzie chcialo zmnieszyc ta kwote i beda wybierac jednak ten hotel 3*
                tak mi sie wydaje, ja bym tak zrobila
                Pozdrawiam i zycze wyjazdow tylko do dobrych hoteli!
                • vivawawa Re: EGIPT- hotel BEIRUT prosze o info 09.04.03, 04:27
                  cena bardzo zależy od standardu hotelu,
                  szczególnie w grecji jak się porównuje ceny dwóch hoteli 4* cena może być
                  bardzo różna
                  ostatnio jak byłem na Kos w sezonie to za 4* HB płaciłem 2500zł. za 1 tydz./1
                  osoba i było to już last minute
    • Gość: ART Re: EGIPT- hotel BEIRUT prosze o info IP: *.bunkier.tbg.net.pl 27.04.03, 00:07
      chyba wybiore jakis inny hotelik, dziekuje z informacje

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka