Dodaj do ulubionych

przekręty Abba Sharm

18.01.07, 19:50
Wróciłem z Egiptu tydzień temu. Dopiero teraz mam czas pisać. Ostrzegam przed
Abba Sharm. Mnie próbowali oszukać to i Was mogą. Chciałem w sylwestra
pojechać z bratem na dwie rodziny do Jerozolimy i dowiedziałem się od ludzi w
hotelu ze jest taka wycieczka w tym biurze za 95$ ale trzeba szybko kupić bo
to na dziś. Pojechałem. W biurze siedział miejscowy koleś z którego po dużych
trudach wyjęłem, że wycieczki nie ma i mam iść do biura Orbita i tam mają.
Poszłem, mieli dużo drożej to powiedziałem nie. Ze mna była jeszcze jedna para
też przez tego kolesia wysłana. Oni kupili a potem ich spotkałem i mówili że
byli z tym Abba Sharm. To tak oni nabijaja kasę????? To oszuści czy oszust w
biurze? Uważajcie bo patrzył mi na pijanego albo naćpanego
Obserwuj wątek
    • szaga33 Re: przekręty Abba Sharm 18.01.07, 21:49
      to kiepsko, że poszłeś, bo jakbys poszedł to byłoby na pewno lepiej. Widocznie
      wyglądałeś na takiego, co go można naciągnąć, sorka.
      • jagarka Re: przekręty Abba Sharm 19.01.07, 14:37
        Poszlem czy poszedlem czy to takie wazne. Tez bylam z mezem w tym biurze przed
        sylwestrem bo chcialam sie dowiedziec szczegoow na temat Jerozolimy i siedzial
        tam jakis czlowiek, z ktorym zupelnie nie mozna sie bylo dogadac (maz zna
        angielski)i rzeczywiscie wygladal na czyms odurzonego. Bo normalne zachowanie
        to nie bylo. Tez wysylal nas do biura Orbit (a nie Orbita), sprawdzilimy bylo
        drozej i to sporo. To na co to wyglada?
    • januszert Re: przekręty Abba Sharm 19.01.07, 14:53
      Dziwne to co piszecie. Kupowalem Jerozolime w Aaba Sharm w zeszlym tygodniu.
      Obslugiwal mnie przesympatyczny egipcajnin mowiacy po polsku, a nie adna
      lachudra. Doskonala organizacja, od samego poczatku polski pilot, Pani Basia.
      Przeprowadzila nas przez granice jak dzieci. Szybko i sprawnie, co szczegolnie
      bylo widac na tle nastepnej grupy z Alfa Staru, pozbawionych jakiejkolwiek
      opieki, skolowanych, krecacych sie z kata w kat bez ladu i skladu. W Izraelu
      organizacja rownie dobra, pilot izraelski mowiacy po polsku. Doskonaly po
      polsku mowiacy przewodnik. Jednym slowem wszystko na 5. Zdecydowanie polecam to
      biuro. Pozdrawiam Pani Barbaro.
      P.S.Moze ten kogo opisujecie to tylko pzypadkowe zastepstwo, bo wprost trudno w
      to uwierzyc.
    • marialech3 Re: przekręty Abba Sharm 19.01.07, 15:01
      Teraz to Ja jestem oburzona,jak można tak oskarżać ludzi.Byliśmy na pięciu
      wycieczkach z tego biura.Owszem jeden fakultet zawalili/okres Ramadanu/,ale
      bez zarzutu nam zrekompensowali.
      • antymon1 Re: przekręty Abba Sharm 19.01.07, 16:26
        obrazac, jakby Pani siedziala 5 dni pod rzad w hotelu i zamiast wycieczek
        odbierala przeprosiny i jak ja i moi koledzy dwa dni wystawala wczesnym
        rankiem pod hotelem czekajac na busy czy jeepy widma, w okresie swiat, to by
        Pani tez oskarzala, ale patrzac na pierwsza wypowiedz juz sie nie dziwie.To nie
        byl 1 jak Pani nazwala fakultet, a dla nas 5 pod rzad. Wiem
        ze wlasciciela nie bylo, a polska obsluga biura tu sie nie liczy, ale zastepce
        wybral fatalnego. Sam prowadze
        firme i takiego pracownika, ktory zawala wszystko, a dalej jak przeczytalem
        zachowuje sie podejrzanie i mi sprzedaje moje
        wycieczki innym biurom wylalbym na zbity pysk. Pozdrawiam i prosze przyjac
        nasze przeprosiny Pani Basiu, wiem ze
        Pani niewinna, a od Nas i od wszystkich najwiecej Pani nazbierala, ale taka
        praca.
      • adamsach Re: przekręty Abba Sharm 19.01.07, 16:32
        Laskawa Pani, pisze Pani jak mozna obrazac ludzi, a ja tu czytam ze stracili
        czas na urlopie i zostali zrobieni w konia przez nieuczciwego i
        niekompetentnego pracownika i to podczas nieobecnosci wlasciciela. Nie wiem czy
        mozna to nazwac obraza. Ja bym to nazwal skarga i czekal na komentarz
        wlasciciela biura.
        • marialech3 Re: przekręty Abba Sharm 19.01.07, 17:01
          Złożyć skargę,zgadzam się.Ale nazwać kogoś ćpunem i pijakiem,to proszę Pana
          całkiem inna sprawa i to właśnie mi chodzi.Jeżeli chcemy szacunku,to nie wolno
          ponosić się frustracji w tak przyziemny sposób.
          • oburzony3 Re: przekręty Abba Sharm 22.01.07, 21:42
            .Ale nazwać kogoś ćpunem i pijakiem,to proszę Pana
            > całkiem inna sprawa i to właśnie mi chodzi.Jeżeli chcemy szacunku,to nie wolno
            > ponosić się frustracji w tak przyziemny sposób

Proszę Pani napisałem ze wyglądal na nacpanego lub pijanego nie ze byl, a reszta
            to fakty i nic tego nie zmieni. Chcial mnie wyraznie oszukac i przed tym pzestrzegam
          • mirella15 Re: przekręty Abba Sharm 29.01.07, 20:57
            Nie podzielam Pani oburzenia w kwestii: Ale nazwać kogoś ćpunem i pijakiem,to
            proszę Pana
            > całkiem inna sprawa i to właśnie mi chodzi.Jeżeli chcemy szacunku,to nie wolno
            > ponosić się frustracji w tak przyziemny sposób.
            Nie jestem podfruwajką i na pewno nie ponosi mnie frustracja. Czyta Pani jak
            większość, nie rozumiejąc tego co piszą. Nikt tego człowieka nie nazwał ćpunem,
            czy pijakiem, - napisano wyraźnie wyglądał jakby był pod wpływem ww. środków i
            to prawda, dokładnie tak wyglądał i tak się zachowywał jakby był pod wpływem
            środków odurzających. Widuję takich w poradni odwykowej. Niezborność ruchowa,
            nagłe zmiany nastrojów, chwilowa utrata kontaktu z rzeczywistością - i to
            własnie widziałam, próbując się z tym mężczyzną dogadać. Jestem jedną z tych,
            która ten człowiek chciał oszukać jak moich przedmówców przy zakupie
            sylwestrowej wycieczki do Jerozolimy. Apeluję do właściciela firmy: Jeśli chce
            sie Pan utrzymać na rynku, prosze lepiej dobierac biurowy personel firmy, - bo
            żałuję, że nie byłam, że nie udało sie mi jej zakupić. Słyszałam od znajomych,
            że była bardzo udana i miała świetna obsługę tak po stronie egipskiej jak i po
            izraelskiej.
    • magdalenawich Re: przekręty Abba Sharm 25.01.07, 21:40
      Hejka wszystkim. Podłaczam się pod dyskusję. Nam też Aaba Sharm umiliło pobyt, a
      właściwie zepsuło świąteczny wypoczynek. Wpierw zamarzaliśmy w autobusie do
      Kairu, a potem mimo, że zapłaciliśmy nigdzie nie udało się nam wyjechać.
      Pieniadze odzyskaliśmy dopiero w Nowy Rok, bo w sylwestra mieli nieczynne, a
      dzień przed w biurze był miejscowy człowiek z którym jak widzę nie tylko nam nie
      udało sie dogadać i nie tylko dla nas jego stan był podejrzany. Uważam, że nie
      obraże nikogo jak przyznam rację założycielowi tego postu. Ważne są fakty, a te
      były takie jak napisał oburzony3. Też jestem oburzona i zniesmaczona taka
      obslugą i jakością usług.
      Pozdrawiam MADA
      Nie wolno puszczać płazem takiego lekceważenia klienta
      • witalis54 Re: przekręty Abba Sharm 31.01.07, 23:41
        Ale nazwać kogoś ćpunem i pijakiem,to proszę Pana
        całkiem inna sprawa i to właśnie mi chodzi.Jeżeli chcemy szacunku,to nie wolno
        ponosić się frustracji w tak przyziemny sposób.

Moja Pani, - Pani chyba czyta wybiórczo, zarzuty dotyczyły próby oszustwa, a
        według piszących dodatkową atrakcja był stan sprzedawcy, - gdzie tu brak
        szacunku u piszących, - to raczej biuro okazało absolutny brak szacunku dla tych
        ludzi. Zatrudnianie oszusta, który pozwolił sobie przyjść do biura w takim
        stanie, jak opisano wyżej, lodowate autobusy, brak przewodników, brak dobrych
        pilotów - to nie tylko brak szacunku dla klienta, to wyraźne lekceważenie i
        frustracje przyziemne czy też nadziemne nie mają tu nic do rzeczy. Wniosek jest
        jeden właściciel zrobił kasę i uważa, że teraz nie ma na niego siły,to nas
        olewa, - myśli że wydruki z forum co wywiesił na szybach biura napędzą mu
        klientów. Ludzie nie dajmy się zwariować, lepiej zapłacić 10$ więcej w innej
        firmie, niż być narażonym na takie stresy. Aaba wyraźne idzie na jakościowe dno.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka