kisiamisia 27.01.07, 14:09 Czy alfa star jest biurem godnym zaufania i czy warto zaryzykowac wczasy w club farana? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
janusz.amir Re: alfa star 27.01.07, 14:14 Moim zdaniem to jedno najlepszych BP. Byłem a nimi wielokrotnie. Co do hotelu to nie mam zdania. Pozdrawiam. Janusz Odpowiedz Link Zgłoś
kamira Re: alfa star 27.01.07, 15:36 witam! Z biurem alfa star bylam dwukrotnie w Egipcie i bylam bardzo zadowolona ze wszystkiego, a przede wszystkich z pilotow obecnych na miejscu. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
li1210 Re: alfa star 27.01.07, 17:59 Możesz z nimi jschać śmiało,hotel super.Dobre połozenie ,obsługa ,jedzonko.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
krempus Re: alfa star 27.01.07, 18:17 Co do biura nie mam zdania natomiast hotel rewelacyjny. Odpowiedz Link Zgłoś
mariawika1 Re: alfa star 28.01.07, 16:21 arogancja wobec klientow ze strony ALFA STAR-Bylismy 13-20.01.Nie dosyc,ze wielokrotnie zmieniano godz,wylotu - z wczesnoporannych na poznonocne,okrojono nam przez to oferte-7 dni all inclusive-do 6 dni bez zadnej rekompensaty okrojenia o 1/7 oferty to jeszcze po powrocie z rejsu po Nilu zakwaterowano nas w warunkach uragajacych jakiejkolwiek klasyfikacji-pomieszczenie ze straszna lazienka,wyposazeniem jak z FWP-owskiego demobilu,brakiem oswietlenia w okolicy wejscia(przy rozwalajacym pozbruku i walajacymi sie pod nogami budowlanymi smieciami)-ten fragment obiektu byl-jak znaczna czesc hotelu Reemeywera w Hurghadzie-w trakcie kapitalnego remontu. A rezydent pokazal sie tylko na moment.Chcemy zlozyc reklamacje i jezeli uwzglednia to jako tako wyjda z twarza. Odpowiedz Link Zgłoś
lewy.sierpowy Re: alfa star 29.01.07, 14:07 Mimo wszystko polecam to biuro. Przypadki takie jak wyżej, to jednak u nich rzadkość. Odpowiedz Link Zgłoś
voytaszek Re: alfa star 30.01.07, 13:36 odradzam! Chciałbym przestrzec forumowiczów przed niesolidnością Biura Podróży Alfastar z Radomia. Moi rodzice na przełomie września i października wyjechali z tym biurem do Egiptu. na miejscu okazało sie że jeden bagaz nie dotarł do Hurghady, a co sie po powrocie okazało - wysłano go omyłkowo do Heraklionu. wszelkie formalnoiści zgłoszenia zaginięcia bagazu zostały dopełnione, co tez potwierdzili rezydenci Biura w Egipcie. Reklamacji nie rozpatrzono w wymaganym terminie a w odpowiedzi napisano, że sprawa została przekazana do ubezpieczyciela (który umywa ręce jakoże bagaż sie znalazł po powrocie rodziców), gdyż BP nie odpowiada za bagaz. W umowie o wycieczkę jednak jest zupełnie inaczej, czego pracownicy SAlfastar zdają się nie dostrzegać. Tak więc czujemy się oszukani przez to biuro, i skierujemy sprawę do sądu. Przestrzegam! Odpowiedz Link Zgłoś
nina104 Re: alfa star 30.01.07, 14:15 Byłam już z tym biurem i wybieram się ponownie. Było bez zarzutów, mam nadzieję ,że zdania nie zmienię.A jeśli chodzi o wcześniejsze pretensje ,że skrócono pobyt ze względu na zmianę godz wylotu to proszę sobie poczytać w umowie, że 1 i ostatni dzień to są dni przeznaczone na podróż, a więc czasami z 7-dniowej wycieczki zostaje pełnych 5 dni! Niektórzy mają pecha, biuro jednak jasno określa warunki! Odpowiedz Link Zgłoś
ddb2 Re: alfa star 30.01.07, 15:05 Do tej pory jezdzilam z grupa TUI. W pazdzierniku wybralam sie z Alfa i jestem mile zaskoczona standartem uslug. Powiedzialabym nawet, ze stosunek do klienta znacznie lepszy niz np. u Neckermanna. Odpowiedz Link Zgłoś
janusz.amir Re: alfa star 30.01.07, 15:22 Co do bagażu to BP nie ponosi winy za pracę lotniska i przewoznika. Jak ktoś ocenia imprezę pod tym kątem to świadczy tylko o jego poziomie umysłowym. Serdecznie współczuję. Janusz Odpowiedz Link Zgłoś
amat1 Re: alfa star 30.01.07, 16:31 Mariawka !!! Wcale nie bronię Alfy. Nigdy z nimi nie byłem ale to co piszesz to jakaś bzdura. Na czym polegała wina BP? Rozumiem jak by wam zmienili hotel . Przecież wy dostaliście dokładnie to za co zapłaciliście. Hotel jest 3* z raczej b. słabymi recenzjami na forum. To czego się spodziewaliście? I co tu jest winne biuro? Odpowiedz Link Zgłoś
netuska Re: alfa star 02.02.07, 18:45 Wróciłam z pobytu w Egipcie z tym biurem i jestem zadowolona.Polecam Odpowiedz Link Zgłoś
agaagnes Re: alfa star 31.01.07, 15:43 poczytaj na forum o hotelach forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=14938 Odpowiedz Link Zgłoś
hanwar Re: alfa star 04.02.07, 13:01 do biura nie mam zastrzeżeń.hotelu nie znam.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś