bratekboy Re: Egipt z Jordanią 08.02.07, 23:05 Sorry :) Jeszcze raz :) Zastanawiam się z jakim biurem można jechać, zeby zwiedzić i Egipt i jordanię a przy tym trochę poleniuchować nad morzem. NIe chciałbbym przepłacać, ale z drugiej strony w 2* tez noie bede rezydował. Licze na wasze rady. Odpowiedz Link Zgłoś
scorpio1956 Re: Egipt z Jordanią 08.02.07, 23:44 www.triada.pl/prezentacja.php?AKCJA=IMPREZA&idImprezy=2714,2715&TypWypoczynku=ZW Odpowiedz Link Zgłoś
bratekboy Re: Egipt z Jordanią 09.02.07, 15:29 O dzieki. Nie wiedzialem, ze triada ma tez Jordanie. milo. A jakies inne opcje, bo nie wybierac pierwszej lepszej wycieczki, choc to sie prezentuje ciekawie :) Odpowiedz Link Zgłoś
chlopaczekpiesek Re: Egipt z Jordanią 09.02.07, 17:12 jest jest, z wypoczynkiem w Sharm, w jordanii zahaczasz o tabe, Petre, Madabe, fajny programik, niestety Jordanii nie widzialem, i nie jestem w stanie napisac nic poza tym, ze sam bym z cholerna checia tam pojechal :) Odpowiedz Link Zgłoś
nelle76 Re: Egipt z Jordanią 09.02.07, 17:57 Ja jadę z Triadą, pierwszy raz. Kupiłam w promocji do 23.01. i cena naprawdę była do przyjęcia. A jak korzystasz z oferty katalogowej i jeszcze z nimi nie leciałeś to masz chyba 22% zniżki. Tydzień jazdy, tydzień odpoczynku. Poza tym w Petrze spędza się dość dużo czasu, tak że z opisu wynika, że nie jest na wariackich papierach. Odpowiedz Link Zgłoś
miriam_73 Re: Egipt z Jordanią 09.02.07, 18:35 Nelle, tak z ciekawści - jaki termin i ile zapłaciłaś na osobę? Bo jak ja policzyłam te wszystkie opłaty plus trzeba wziąć pod uwagę że zarówno Morze Martwe jak i Wadi Rum są jako fakultety to doszłam do wniosku, że wcale ta cena nie jest rewelacyjna... W sumie wybrałam inne biuro i dziś wpłaciłam zaliczkę (z tym, że mam Jordan z Syrią plus pobyt)oraz oba ww. miejsca w cenie. I płyne do Akaby z Nuweiby a nie przebijam się przez Izrael. Odpowiedz Link Zgłoś
nelle76 Re: Egipt z Jordanią 09.02.07, 19:09 2300 z groszami/os., ale nie wiem czy zalicze morze martwe i pustynie bo się na to nie nastawiałam, raczej przy pobycie w Sharm wole Kair. Wybrałam tak bo zależało mi na połączeniu Egiptu z Jordanią, koniecznie z odpoczynkiem w tym pierwszym. Ze sobą wezmę ok.500 dol./os. W promocji było naprawdę taniej niż z katalogu. Początkowo chciałam egipt z Nilem ale nie było już miejsca w wybranym terminie, myślałam że Jordania będzie droższa bo tak było na folderzea, ale po obliczeniu wszystkiego zapłaciłam 50zł taniej od os. niż wynosił egipt z rejsem. termin 8 maj. Odpowiedz Link Zgłoś
asafazja Re: Egipt z Jordanią 09.02.07, 19:24 Według mnie Triada to firma krzak po podliczeniu tych opłat które wynajdują z sufitu iniby bakszyszów wyjdzie ci drozej poza tym zmieniaja hotele badziewie .Ja bylem w zeszłym roku z Rainbow Egipt-Jordania promem do Akaby i było ok Odpowiedz Link Zgłoś
bratekboy Re: Egipt z Jordanią 10.02.07, 00:47 Z tym krzakiem to sie nie zgodze. Wielu znajomych korzystalo z tego biura i zawsze sobie chwalili wyjazdy. Zreszta watpie by najwieksze biuro w polsce bylo krzakiem :) Dlatego wlasnie zastanawiam sie nad ta Jordanią. Odpowiedz Link Zgłoś
miriam_73 Re: Egipt z Jordanią 09.02.07, 20:56 Nelle, właśnie rzecz w tym, że Morze Martwe i Wadi Rum NIE SĄ W CZASIE POBYTU, tylko na objeździe po Jordanii... Masz alternatywę - pierwszego dnia siedzisz na własną rękę w Ammanie i organizujesz sobie czas, a w przypadku Wadi Rum to chyba tylko w autobusie, bo to jest na trasie przejazdu z Petry do granicy i dalej do Nuweiby. Dlatego ja je wliczyam do faktycznej ceny wycieczki (szacunkowo rzecz jasna). Jaki hotel wybrałaś w Sharmie? Odpowiedz Link Zgłoś
nelle76 Re: Egipt z Jordanią 10.02.07, 16:26 Wiem że na objeździe, ale są to dodatkowo płatne wypady. Nie wiem jeszcze czy chce tam jechać. Hotel Sea Life, koleżanka była, ponoc jest super. Ja jade pierwszy raz więc nie mam narazie zdania. Odpowiedz Link Zgłoś
staniwaw Re: do miriam_73 09.02.07, 20:14 Witam. miriam: a ja Tobie nie wierzę,że pojedziesz,bo w ub.roku rozgladaliśmy się ,żeby Ciebie wypatrzeć w grupie,a szczerze mówiąc to bardzo przydałaby się na trasie taka "znawczyni problematyki bliskowschodniej".Nawet nie wiesz ilu ludzi szukało wzrokiem w Ammanie na wzgórzu...która to może byc ta miriam z forum? Zawiodłaś forumowiczów. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
miriam_73 Re: do miriam_73 09.02.07, 20:49 W zeszłym miałam egzamin na doradce podatkowego więc cały wypoczynkowy urlop mi urlop diabli wzieli :((( Wszystkiego tydzień ze skryptami w łapie przesiedziałam w maju w Palmyrze przy basenie... Nawet się nie mogłam Sharmem nacieszyć bo siedziałam na leżaku i kułam (ja wiem to jest perwersja, siedzieć nad podatkiami w Sharmie, no ale w domu nie zrobiłabym nic, a tak miałam basen pod ręką, żarcie o każdej porze i masażytę na zmasakrowany od siedzenia kręgosłup). No i zdałam. W tym roku póki co nie mam żadnych egzaminów, pracy zmieniać nie planuję, a dzisiaj wpłaciłam tęczowym zaliczkę :)))) jeszcze tylko musze wymienić wreszcie paszport. Odpowiedz Link Zgłoś
scorpio1956 Re: do miriam_73 13.02.07, 10:58 "Tęczowi" czyli Rainbow Tours zima.rainbowtours.pl/Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
scorpio1956 Re: do miriam_73 13.02.07, 11:00 Żle mi się wkleiło zima.rainbowtours.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś