Dodaj do ulubionych

Sunrise Mamlouk Palace Resort

22.02.07, 17:48
Czy zna ktoś może wyżej wymieniony hotel? Będę wdzięczna za wszelkie
informacje.
Obserwuj wątek
    • skrypt Re: Sunrise Mamlouk Palace Resort 12.03.07, 15:04
      Tutaj po polsku oferta z jednego biura:
      www.eccoholiday.com/hotel,1754.php
      A tutaj po niemiecku:
      www.agypten.de/hotels/aegypten/hurghada/sunrise_mamlouk_palace/
      Sam chce tam jechac, ale troche smuci mnie, ze nie moge nic znalezc
      konkretnego. Malo fot (glownie jakies komputerowe obrazki, chyba projekty
      hotelu). Na zadnej mapie nie moge znalezc tego hotelu. Moze jakis nowiutki...

Tutaj tez ani slowa o tym Mamlouk'u:
      free4web.pl/3/1,63006,132867,Threads.html
      www.hurghada.pl/
    • iwona500 Re: Sunrise Mamlouk Palace Resort 13.03.07, 14:07
      Hotel po lewej stronie za alibaba i alladynem i dawnym conradem na pd ale jak
      byłem na poczatku stycznia to nawet podjazd był nie gotowy a bud gł bez okien
      i tynków.pozdr
      • skrypt Mapka - zdjecia satelitarne 14.03.07, 15:29
        iwona500 napisała:

> Hotel po lewej stronie za alibaba i alladynem i dawnym conradem na pd ale
        jak
        >
        > byłem na poczatku stycznia to nawet podjazd był nie gotowy a bud gł bez
        okien
        > i tynków.pozdr

Znalazlem tu na mapce te hotele, o ktorych piszesz. Mozesz zaznaczyc gdzie jest
        ten Sunrise Mamlouk albo gdzie powstaje (te zdjecia satelitarne sa czesto
        sprzed miesiecy)? :
        www.wikimapia.org/#y=27104214&x=33828857&z=16&l=28&m=h
        Moze to te szare fundamenty na poludnie od Aquaparku? ;)

Michal
        • skrypt Znalazlem ten hotel na zdjeciach satelitarnych! :) 14.03.07, 17:31
          Dopasowalem to co mowila iwona500 do tego zdjecia:
          www.dovolena.cz/img/hotel/bluestyle_4177-hurghada-14-0008jpg
          znalezionego tu:
          www.dovolena.cz/detail.html?id_pobyt=4531&id_termin=391107

i wyszlo, ze to jest to:
          www.wikimapia.org/#y=27100857&x=33829651&z=17&l=28&m=h&v=2

Jak widac, na tych zdjeciach jeszcze nawet basenow nie widac, wiec zapowiada sie ze to raczej nowiutki hotel na wakacje bedzie :)
          • bjalow Re: Znalazlem ten hotel na zdjeciach satelitarnyc 21.03.07, 09:30
            to co jest na tym zdjeciu juz troche nie odpowiada rzeczywistości, wrócilam z
            tego hotelu, ale nigdzie nie bylo ze to mamluk coś tam tylko sunrise garden
            beach (NEW EXTENSION). Być moze ten mamluk to zupełnie coś innego???
            To "new extension" jest faktycznie w budowie, dopiero około połowa jest
            zrobiona, basen jeszcze nie byl czynny, ale wode już miał, korzysta sie
            oczywiscie z całej infrastruktury sunrise garden beach wiec to nie problem,
            mysmy mieli pokój zaraz przy plaży, wiec bylo super :) Mam jakieś fotki jak ktoś
            chce
            pozdr
            b
            • wikik2 Re: Znalazlem ten hotel na zdjeciach satelitarnyc 21.03.07, 17:08
              W Ecco Holiday przez najbliższe miesiące sprzedają ten hotel jako Sunrise
              Garden Beach New Wing, a w sezonie wakacyjnym ten sam hotel nazywa się już
              Sunrise Mamlouk. Czyli obecnie wygląda to tak, że mieszka się w budynkach tego
              nowego hotelu, ale korzysta się ze wszystkich udogodnień hotelu garden?
              Występuje jakieś "rozróżnienie" turystów czy wszyscy traktowani są równo? Bede
              również wdzieczna za fotki: wikik2@wp.pl
              • bjalow Re: Znalazlem ten hotel na zdjeciach satelitarnyc 21.03.07, 21:58
                wszyscy traktowani są tak samo, główne posiłki w restauracji głównej, przekąski
                w barach, w tej "nowej części" jest już jeden bar też, ale tam dawano tylko
                napoje. Różnice sa jedynie w typie all inclusive, dostaje się karty różnego
                koloru, większość gości ma białą - ultra, z alkoholami importowanymi, ja miałam
                zieloną "zwykłą", tylko lokalne :) - dla mnie wystarczyło, bo piję tylko wino, a
                było całkiem dobre.
                Co do tej nowej części jest utrzymana w innym stylu niż sunrise garden, jest
                chyba bardziej elegancko, pokoje nowiutkie, za to nie ma takiej zieleni, jeszcze
                nie zdążyła wyrosnąć :)
                a jedziesz teraz czy latem? do lata pewnie zrobią całość, teraz lepiej nie
                trafić na te budynki dalsze od plaży (bliższe budowanej części - trafiliśmy tam
                na 1 dzień, cały dzień łazili nam robotnicy...), poprosiliśmy o zmiane i
                dostalismy zaraz przy plaży -seaview :)
                fotki wysle ci na maila jak znajde chwile, jak cos jeszcze chcesz wiedziec to pytaj
    • wikik2 Re: Sunrise Mamlouk Palace Resort 22.03.07, 12:54
      Dziękuje bardzo za wyczerpującą odpowiedz, a na zdjęcia bede cierpliwie czekac.
      Chciałam jeszcze zapytać w jakim biurze wykupiłaś wakacje i jaką nazwę hotelu
      podało to biuro? Cały czas zastanawiam się nad pewną kwestią. W Ecco Sunrise
      Garden jest ponad dwa razy droższy niż Sunrise Garden New Wing, a goście
      zarówno jednego jak i drugiego hotelu mają zagwarantowany ten sam standard
      usług. Jaki jest wobec tego haczyk?
      • bjalow Re: Sunrise Mamlouk Palace Resort 22.03.07, 13:19
        foto.onet.pl/ejane,99uooufe4ssk,u.html
        tu jest troche zdjec z tego pobytu, mam jeszcze troche innych, bo tam akurat
        chyba nie za wiele jest zdjec z tej nowej czesci, to pomaranczowe to jest stara
        częśc, a te jasne z ciemnym drewnem to nowe.

ja kupiłam w sun&fun, jako sunrice select garden beach (nie było mowy o new
        extension, ale w póżniejszych promocjach już się to pojawiło, więc nie byłam
        zaskoczona).
        Haczyk polega chyba na typie all incl - sun&fun zwykle miał ten ultra (tak samo
        alfa star), na nasz wyjazd była dość niezła promocja cenowa (ten sam pobyt w
        alfa star kosztował 600 albo 700 zł drożej), i jak się okazało na miejscu biuro
        zarezerwowało nam "new extension" i zwykłe all inclusive - dało się przeżyć :) -
        jedzenie było naprawdę dobre.
        Dopytaj w biurze które all inc dostaniesz - choć mi się wydaje że nie warto
        dopłacać za to ultra (chyba ze nie mozesz żyć bez importowanych alkoholi..).
        W tym ultra ma się jeszcze dodatkowo 15 min masażu i chyba 1 fryzjera - w
        praktyce wygląda to tak, ze jak chcesz sobie ten masaż zarezerwować, facet mówi
        ci że to tylko 15 min i jest kiepskie, zebys sobie lepiej wykupiła 1 godz
        jakiegoś super masazu za 40 euro a on da ci 10 euro zniżki.....
        A wszystkie typy all inc dają ci wstep do sauny, jacuzzi, i po 1 kolacji w rest
        włoskiej i arabskiej.
        to tyle
        pozdr

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka