emamaa Re: Czy czekać na last minute na ostatni moment? 29.03.07, 16:23 Planujemy w lipcu wyjechać do egiptu, z jakim biurem podrózy lecieć, jaki hotel polecacie dla dzieci, my mamy 4 letnią córeczkę. Piszcie wszystkie wskazówki. Z góry dziękuje:) Odpowiedz Link Zgłoś
magdalena.e Re: Czy czekać na last minute na ostatni moment? 29.03.07, 16:43 Jeśli chodzi o okres wakacyjny, to nie radzę czekać na Last:) Proszę o kontakt na priv, to pmogę Pani znaleźć odpowiednią ofertę. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
cameltravel Re: Czy czekać na last minute na ostatni moment? 29.03.07, 16:57 madziu a ja wręcz przeciwnie na czerwiec i lipiec czekac !! na sierpień to zależy czy chcesz konkretny hotel - to możesz kupowac teraz choć 80% hoteli jest dostępnych non stop - ale !! uwaga koszty anulacji są wysokie więc tak czy owak przemyśl zanim wydasz kasę już teraz :) Ewa Odpowiedz Link Zgłoś
cameltravel Re: Czy czekać na last minute na ostatni moment? 29.03.07, 16:59 a hotel z małym dzieckiem ... aladyn ali baba siva empire beach rozpiętość szeroka zależna od budżetu wymaga namysły i niespiesznego działania pytaj chętnie ci odpowiem tu na forum :) też mam małe bobasy Ewa Odpowiedz Link Zgłoś
magdalena.e do Ewy 29.03.07, 21:23 Ewcia przecież lipiec, to koszmar z Last:) Moi teściowie w zeszłym roku mieli MEGA problem z kupnem wczasów!!! A poza tym lecąc z maluchem lepiej jest mieć DUUUŻYYY wybór hotelu i wybrać ten najlepszy - a przy Last już może nie być takiej możliwości wyboru jaka jest teraz. Do tego atrakcyjne cenowo są JUŻ praktycznie sprzedane (patrz Empire z Alfa:)) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
cameltravel Re: do Ewy 30.03.07, 10:23 > Ewcia przecież lipiec, to koszmar z Last:) Moi teściowie w zeszłym roku mieli > MEGA problem z kupnem wczasów!!! A poza tym lecąc z maluchem lepiej jest mieć > DUUUŻYYY wybór hotelu i wybrać ten najlepszy - a przy Last już może nie być > takiej możliwości wyboru jaka jest teraz. Do tego atrakcyjne cenowo są JUŻ > praktycznie sprzedane (patrz Empire z Alfa:)) Pozdrawiam eeee jaki tam problem ...... lastów zawsze masa ale w sierpniu są drogie. W lipcu wybór jest wystarczający hotele dla dzieci zawsze są dostępne. jest ich poprostu tyle, że zawsze absolutnie zawsze coś sie znajdzie. Empire z Alfy będzie dostępny jeszcze nie raz i nie dwa poza tym masa innych firm mam empire czasem w lepszych cenach :) Teraz łatwiej jest coś sprzedać bo są promocje ludki wpłacają 400 - 500 - 1000zł i mają zaklepany a jak sie dziecko rozchoruje, poparzy czy złamie rekę - nie krakać, ale sie zdarza i nawet ubezpieczenie od kosztów rezygnacji nie rekompensuje poniesionych nakładów na zaliczkę. moim zdaniem z dzieckiem trzeba czekać mam ich 3 więc cośkolwiek wiem ..... Madziu nie panikuj :) przecież dobrze wiesz że wiele miejsc jest zastopowanych ze względu na trwające promocje - potem te miejsca sie znajdą a Teściowie - no cóż ja teściową zabieram ze sobą - co by nigdy nie powiedziała że ją w złe miejsce wysłałam i nie mogłam jej nic znaleźć :) przyślij teściów do mnie znajdę im co trzeba i dam ci to co znalazłam abyś mogła im to sprzedać:) ewa ps nie odbierz mojej wypowiedzi źle - nie chciałam aby cokolwiek w niej źle zabrzmiało :) Odpowiedz Link Zgłoś
ojliwka Re: Czy czekać na last minute na ostatni moment? 30.03.07, 08:06 To może także mi coś polecicie. Z 12-letnim synem, który konicznie chce Egipi czyli dla niego nurkowanie i piramidy. Czy rejs czy pobyt stacjonarny? Ze względu na wakacje niestety wchodzi w grę pierwsza połowa lipca (reszta prawie już zaplanowana. Również zastanawiałam się nad last minute ale czytając co napisaliście powyżej to chyba lepiej zdcydować się już teraz. Pomocy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
gd_aba Re: Czy czekać na last minute na ostatni moment? 30.03.07, 08:14 u mnie sytuacja wygląda IDENTYCZNIE :-) dlatego jadę w lipcu (też z 12-latkiem ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
gd_aba Re: Czy czekać na last minute na ostatni moment? 30.03.07, 08:18 zapomniałam dopisać....główny problem to nie brak miejsc w hotelach, bo tych jest do bólu, ale w SAMOLOCIE. Może sie okazać, że wybierzesz sobie fajny hotelik, cenowo OK, napalisz sie na niego w danym terminie jak szczerbaty na suchary ;-)...a tu: brak miejsc w samolocie (szczególnie gdy lecisz z miasta, z którego do Egiptu nie lata zbyt wiele samolotów, jeśli lecisz z W-wy, można zaryzykowac i poczekać) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
qubax Re: Czy czekać na last minute na ostatni moment? 30.03.07, 09:20 drogie Panie gd_aba ma racje z tymi miejscami w samolocie może być cięzko. Z doświadczenia wiem jednak, ze te lepsze hotele badź bardziej popularne w sezonie sa juz sprzedane, wiec teraz macie chociaż wiekszy wybór hoteli no i możliwość wyboru biura z jakim chcecie jechac, a pozniej raczej nie bedziecie miały wyboru i bedziecie brały to co zostanie!!!! Biorąc pod uwage obecną przedsprzedaż oferty letniej na bardzo wysokim poziomie proponuję wybrac wczasy teraz, ale oczywiście wybór należy do Was - piękne Panie:-) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
gd_aba Re: Czy czekać na last minute na ostatni moment? 30.03.07, 09:28 święte słowa ;-) na spontan i last(oraz związane z tym ryzyko) mozna sobie pozwolić jak jada same dorosłe ludziska. Gdy się jedzie z potomkiem, lepiej nie ryzykować. Poza tym róznice w cenach FIRST MINUTE i LAST MINUTE są niewielkie (lub czasem żadne), za to różnice w mozliwości wyboru - olbrzymie. A i na improwizjacje przyjdzie czas...np. dziś wieczorem sziszarnia czy śmierdzące lenistwo przy basenie??? ;-) i takich dylematów wszystkim zyczę ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
cameltravel Re: Czy czekać na last minute na ostatni moment? 30.03.07, 10:31 kochane nie zgodze sie z wami do końca 1: lastów zawsze jak psów - często brak chętnych na wylot a nie miejsc 2: owszem czasem kończą sie miejsca w Samolocie - ale mamy taki wybór innych firm ....... 3: tylko klientom którzy na milion tysięcy procent chcą konkretny hotel proponuję aby przepłacali lub teraz kupowali ewentualnie jeśli mają urlop w baaaardzo ograniczonych ramach. 4: cały czerwiec i lipiec miejsc jest do oporu. 5: mamy też lasty z niemiec :) z wylotem z Wawy :) ja kupuję wcześniej TYLKO jeśli cena jest atrakcyjna !!! w przeciwnym wypadku czekam do końca ... spokojnie bez paniki ! PS ja nie umieszczam ofert na forum, nie pisze na gazetowe maile ofert - uważam że to nieetyczne - pomogę podpowiem ale musi wpłynąć zapytanie do mnie do biura przepraszam ale niestety takie sa zasady na forum - kilka razy sie dałam namówić i ... wycieli mnie :) Ewa Odpowiedz Link Zgłoś
qubax Re: Czy czekać na last minute na ostatni moment? 30.03.07, 14:26 z tym oporem miejsc to chyba przesada, z czerwcem jeszce bym sie zgodził, ale w lipcu na lasty bym raczej nie liczył, chyba ze komus nie zależy na konkretnym lotnisku wylotowym. Odpowiedz Link Zgłoś
gd_aba Re: Czy czekać na last minute na ostatni moment? 30.03.07, 15:00 No właśnie qubax. Skoro mam lotnisko pod nosem i w normalnym terminie za pare złotych więcej wybieram sobie nie tylko hotel i długośc pobytu w nim, ale i miejsce wylotu, to po co czekac do ostatniej chwili? By potem jechac z Gdańska do Katowic na lotnisko, bo stamtąd znalazłam ofertę 200 zł tańszą? Oczywiście nie neguję lastów, bo niejednokrotnie można trafic na super ofertę, ale ja takiego szczęścia nie mam :-) Podsumowując...ci, którzy maja szczęście, mogą czekac na last, bardziej zapobiegliwym doradzam First Minute Pozdrawiam jednych i drugich :-) Odpowiedz Link Zgłoś
madziaa20 Re: Czy czekać na last minute na ostatni moment? 01.04.07, 11:25 Dodam tylko, że jak jedziesz w większej grupie osób to Last jest prawie niemożliwy, albo rozsypia po lotniskach, albo po hotelu, a tak zaplanowane pokoje drzwi w drzwi itp. ja latam z first i zawsze miałam tanio i dobrze... Odpowiedz Link Zgłoś
pillowbook Re: Czy czekać na last minute na ostatni moment? 01.04.07, 14:50 Rodzinom z dziećmi polecam Menaville w Safadze - jest super. Jeśli chodzi o dostępność to różnie bywa - Mena w oresie 2 - 10 kwietnia od tygodnia sprzedany.... Czekać, nie czekać ... jak kto woli, ja zarezerwowałam wakacyjny pobyt w Safadze już w styczniu... Jak już ktoś powiedział: mozna nie mieć w czym wybierać.. Odpowiedz Link Zgłoś
magdalena.e Last czy nie?? 01.04.07, 22:42 Przykro mi ale nie zgadzam się z Cameltravel. Wiem, że z Wylotami z Warszawy jest zawsze problemik - tak było na Święta i Sylwestra, na ferie zimowe, Wielkanoc i weekend majowy, więc uważam, ze nie ma co czekać... Tak jak ktoś napisał na Last mogą pozwolić sobie single bądź max. 2 osoby, którym do tego nie zależy na hotelu i jest im bez znaczenia gdzie będą nocować:) Oczywiście prawdą jest też to, że nie ma co od razu rezerwować pierwszej z brzegu oferty - tylko spokojnie poprzeglądać. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mediterraneo1978 maj i czerwiec najlepsze 02.04.07, 07:58 W kwietniu, maju i czerwcu Egipt jest najtanszy w roku. Jeśli dziecko jest 4- letnie, więc nie chodzi do szkoły - czemu się nie wybrać np. w maju, kiedy jest 30 stopni, a w lipcu kiedy jest 40 ? Odpowiedz Link Zgłoś