Dodaj do ulubionych

Czy czekać na last minute na ostatni moment?

29.03.07, 16:22

Obserwuj wątek
    • emamaa Re: Czy czekać na last minute na ostatni moment? 29.03.07, 16:23
      Planujemy w lipcu wyjechać do egiptu, z jakim biurem podrózy lecieć, jaki hotel
      polecacie dla dzieci, my mamy 4 letnią córeczkę.
      Piszcie wszystkie wskazówki.
      Z góry dziękuje:)
      • magdalena.e Re: Czy czekać na last minute na ostatni moment? 29.03.07, 16:43
        Jeśli chodzi o okres wakacyjny, to nie radzę czekać na Last:) Proszę o kontakt
        na priv, to pmogę Pani znaleźć odpowiednią ofertę. Pozdrawiam
        • cameltravel Re: Czy czekać na last minute na ostatni moment? 29.03.07, 16:57
          madziu a ja wręcz przeciwnie
          na czerwiec i lipiec czekac !!
          na sierpień to zależy czy chcesz konkretny hotel - to możesz kupowac teraz choć
          80% hoteli jest dostępnych non stop - ale !! uwaga koszty anulacji są wysokie
          więc tak czy owak przemyśl zanim wydasz kasę już teraz :)

Ewa
          • cameltravel Re: Czy czekać na last minute na ostatni moment? 29.03.07, 16:59
            a hotel z małym dzieckiem ...
            aladyn ali baba
            siva
            empire beach
            rozpiętość szeroka zależna od budżetu

wymaga namysły i niespiesznego działania

pytaj chętnie ci odpowiem tu na forum :) też mam małe bobasy

Ewa
            • magdalena.e do Ewy 29.03.07, 21:23
              Ewcia przecież lipiec, to koszmar z Last:) Moi teściowie w zeszłym roku mieli
              MEGA problem z kupnem wczasów!!! A poza tym lecąc z maluchem lepiej jest mieć
              DUUUŻYYY wybór hotelu i wybrać ten najlepszy - a przy Last już może nie być
              takiej możliwości wyboru jaka jest teraz. Do tego atrakcyjne cenowo są JUŻ
              praktycznie sprzedane (patrz Empire z Alfa:)) Pozdrawiam
              • cameltravel Re: do Ewy 30.03.07, 10:23
                > Ewcia przecież lipiec, to koszmar z Last:) Moi teściowie w zeszłym roku mieli
                > MEGA problem z kupnem wczasów!!! A poza tym lecąc z maluchem lepiej jest mieć
                > DUUUŻYYY wybór hotelu i wybrać ten najlepszy - a przy Last już może nie być
                > takiej możliwości wyboru jaka jest teraz. Do tego atrakcyjne cenowo są JUŻ
                > praktycznie sprzedane (patrz Empire z Alfa:)) Pozdrawiam

eeee jaki tam problem ......
                lastów zawsze masa ale w sierpniu są drogie. W lipcu wybór jest wystarczający
                hotele dla dzieci zawsze są dostępne.
                jest ich poprostu tyle, że zawsze absolutnie zawsze coś sie znajdzie.

Empire z Alfy będzie dostępny jeszcze nie raz i nie dwa poza tym masa innych
                firm mam empire czasem w lepszych cenach :)
                Teraz łatwiej jest coś sprzedać bo są promocje ludki wpłacają 400 - 500 - 1000zł
                i mają zaklepany a jak sie dziecko rozchoruje, poparzy czy złamie rekę - nie
                krakać, ale sie zdarza i nawet ubezpieczenie od kosztów rezygnacji nie
                rekompensuje poniesionych nakładów na zaliczkę.

moim zdaniem z dzieckiem trzeba czekać
                mam ich 3 więc cośkolwiek wiem .....

Madziu nie panikuj :)
                przecież dobrze wiesz że wiele miejsc jest zastopowanych ze względu na trwające
                promocje - potem te miejsca sie znajdą
                a Teściowie - no cóż ja teściową zabieram ze sobą - co by nigdy nie powiedziała
                że ją w złe miejsce wysłałam i nie mogłam jej nic znaleźć :)

przyślij teściów do mnie znajdę im co trzeba i dam ci to co znalazłam abyś mogła
                im to sprzedać:)

ewa
                ps nie odbierz mojej wypowiedzi źle - nie chciałam aby cokolwiek w niej źle
                zabrzmiało :)
    • ojliwka Re: Czy czekać na last minute na ostatni moment? 30.03.07, 08:06
      To może także mi coś polecicie. Z 12-letnim synem, który konicznie chce Egipi
      czyli dla niego nurkowanie i piramidy. Czy rejs czy pobyt stacjonarny? Ze
      względu na wakacje niestety wchodzi w grę pierwsza połowa lipca (reszta prawie
      już zaplanowana. Również zastanawiałam się nad last minute ale czytając co
      napisaliście powyżej to chyba lepiej zdcydować się już teraz. Pomocy!!!
      • gd_aba Re: Czy czekać na last minute na ostatni moment? 30.03.07, 08:14
        u mnie sytuacja wygląda IDENTYCZNIE :-)
        dlatego jadę w lipcu (też z 12-latkiem ;-)
      • gd_aba Re: Czy czekać na last minute na ostatni moment? 30.03.07, 08:18
        zapomniałam dopisać....główny problem to nie brak miejsc w hotelach, bo tych
        jest do bólu, ale w SAMOLOCIE. Może sie okazać, że wybierzesz sobie fajny
        hotelik, cenowo OK, napalisz sie na niego w danym terminie jak szczerbaty na
        suchary ;-)...a tu: brak miejsc w samolocie (szczególnie gdy lecisz z miasta, z
        którego do Egiptu nie lata zbyt wiele samolotów, jeśli lecisz z W-wy, można
        zaryzykowac i poczekać)
        pozdrawiam
        • qubax Re: Czy czekać na last minute na ostatni moment? 30.03.07, 09:20
          drogie Panie gd_aba ma racje z tymi miejscami w samolocie może być cięzko.
          Z doświadczenia wiem jednak, ze te lepsze hotele badź bardziej popularne w
          sezonie sa juz sprzedane, wiec teraz macie chociaż wiekszy wybór hoteli no i
          możliwość wyboru biura z jakim chcecie jechac, a pozniej raczej nie bedziecie
          miały wyboru i bedziecie brały to co zostanie!!!!
          Biorąc pod uwage obecną przedsprzedaż oferty letniej na bardzo wysokim poziomie
          proponuję wybrac wczasy teraz, ale oczywiście wybór należy do Was - piękne
          Panie:-)
          pozdrawiam
          • gd_aba Re: Czy czekać na last minute na ostatni moment? 30.03.07, 09:28
            święte słowa ;-)
            na spontan i last(oraz związane z tym ryzyko) mozna sobie pozwolić jak jada
            same dorosłe ludziska. Gdy się jedzie z potomkiem, lepiej nie ryzykować.
            Poza tym róznice w cenach FIRST MINUTE i LAST MINUTE są niewielkie (lub czasem
            żadne), za to różnice w mozliwości wyboru - olbrzymie.
            A i na improwizjacje przyjdzie czas...np. dziś wieczorem sziszarnia czy
            śmierdzące lenistwo przy basenie??? ;-)
            i takich dylematów wszystkim zyczę ;-)
            • cameltravel Re: Czy czekać na last minute na ostatni moment? 30.03.07, 10:31
              kochane
              nie zgodze sie z wami do końca
              1: lastów zawsze jak psów - często brak chętnych na wylot a nie miejsc
              2: owszem czasem kończą sie miejsca w Samolocie - ale mamy taki wybór innych
              firm .......
              3: tylko klientom którzy na milion tysięcy procent chcą konkretny hotel
              proponuję aby przepłacali lub teraz kupowali ewentualnie jeśli mają urlop w
              baaaardzo ograniczonych ramach.
              4: cały czerwiec i lipiec miejsc jest do oporu.
              5: mamy też lasty z niemiec :) z wylotem z Wawy :)

ja kupuję wcześniej TYLKO jeśli cena jest atrakcyjna !!! w przeciwnym wypadku
              czekam do końca ...

spokojnie bez paniki !

PS ja nie umieszczam ofert na forum, nie pisze na gazetowe maile ofert - uważam
              że to nieetyczne - pomogę podpowiem ale musi wpłynąć zapytanie do mnie do biura
              przepraszam ale niestety takie sa zasady na forum - kilka razy sie dałam namówić
              i ... wycieli mnie :)

Ewa
              • qubax Re: Czy czekać na last minute na ostatni moment? 30.03.07, 14:26
                z tym oporem miejsc to chyba przesada, z czerwcem jeszce bym sie zgodził, ale w
                lipcu na lasty bym raczej nie liczył, chyba ze komus nie zależy na konkretnym
                lotnisku wylotowym.
                • gd_aba Re: Czy czekać na last minute na ostatni moment? 30.03.07, 15:00
                  No właśnie qubax. Skoro mam lotnisko pod nosem i w normalnym terminie za pare
                  złotych więcej wybieram sobie nie tylko hotel i długośc pobytu w nim, ale i
                  miejsce wylotu, to po co czekac do ostatniej chwili? By potem jechac z Gdańska
                  do Katowic na lotnisko, bo stamtąd znalazłam ofertę 200 zł tańszą?
                  Oczywiście nie neguję lastów, bo niejednokrotnie można trafic na super ofertę,
                  ale ja takiego szczęścia nie mam :-)
                  Podsumowując...ci, którzy maja szczęście, mogą czekac na last, bardziej
                  zapobiegliwym doradzam First Minute
                  Pozdrawiam jednych i drugich :-)
    • madziaa20 Re: Czy czekać na last minute na ostatni moment? 01.04.07, 11:25
      Dodam tylko, że jak jedziesz w większej grupie osób to Last jest prawie
      niemożliwy, albo rozsypia po lotniskach, albo po hotelu, a tak zaplanowane
      pokoje drzwi w drzwi itp. ja latam z first i zawsze miałam tanio i dobrze...
    • pillowbook Re: Czy czekać na last minute na ostatni moment? 01.04.07, 14:50
      Rodzinom z dziećmi polecam Menaville w Safadze - jest super. Jeśli chodzi o
      dostępność to różnie bywa - Mena w oresie 2 - 10 kwietnia od tygodnia
      sprzedany.... Czekać, nie czekać ... jak kto woli, ja zarezerwowałam wakacyjny
      pobyt w Safadze już w styczniu...
      Jak już ktoś powiedział: mozna nie mieć w czym wybierać..
      • magdalena.e Last czy nie?? 01.04.07, 22:42
        Przykro mi ale nie zgadzam się z Cameltravel. Wiem, że z Wylotami z Warszawy
        jest zawsze problemik - tak było na Święta i Sylwestra, na ferie zimowe,
        Wielkanoc i weekend majowy, więc uważam, ze nie ma co czekać... Tak jak ktoś
        napisał na Last mogą pozwolić sobie single bądź max. 2 osoby, którym do tego nie
        zależy na hotelu i jest im bez znaczenia gdzie będą nocować:) Oczywiście prawdą
        jest też to, że nie ma co od razu rezerwować pierwszej z brzegu oferty - tylko
        spokojnie poprzeglądać. Pozdrawiam
        • magdalena.e do ojliwka 01.04.07, 22:50
          wysłałam mail na priv
          • mediterraneo1978 maj i czerwiec najlepsze 02.04.07, 07:58
            W kwietniu, maju i czerwcu Egipt jest najtanszy w roku. Jeśli dziecko jest 4-
            letnie, więc nie chodzi do szkoły - czemu się nie wybrać np. w maju, kiedy jest
            30 stopni, a w lipcu kiedy jest 40 ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka