Dodaj do ulubionych

wrociliśmy z Sharm El Sheikh

31.05.07, 12:27
Witam wszystkich serdecznie, wczoraj wróciliśmy z mężem, hotel SHARM CLIFF.
Po początkowych perypetiach z zakwaterowaniem przez TRIADA dla TRAF 4*,
wylądowaliśmy w końcu w tym właśnie hotelu i spędziliśmy wspaniały tydzień na
rafach.

Pozdrawiam wszystkich którzy się tam wybierają.

Krzysia
Obserwuj wątek
    • dora19791 Re: wrociliśmy z Sharm El Sheikh 31.05.07, 22:10
      wrocilam z wycieczki z alfa,u nas tez czesc osob dostala ten hotel na trafie
      4*i byli zadowoleni,mieli piekne widoki i blisko centrum.My trafilismy chyba
      gorzej...
    • dora19791 Re: wrociliśmy z Sharm El Sheikh 31.05.07, 22:12
      wrocilismy wycieczki z alfy i u nas tez czesc osob dostala ten hotel na trafie
      4*i byli zadowoleni,piekne widoki,blisko centrum,my trafilismy chyba gorzej...
      (do morza daleko busem,de centrum daleko-Saint George)
    • yrec61 Re: wrociliśmy z Sharm El Sheikh 01.06.07, 09:37
      napisz jaki twoim zdaniem jest hotel, będziemy w nim w lipcu, po objeżdzie
      izraela. pytamy o czystość, wyżywienie, pokoje, baseny, plażę i ogólne odczucia
      • krzysiazuzia Re: wrociliśmy z Sharm El Sheikh 01.06.07, 12:24
        Jeśli pytasz się o SHARM CLIFF RESORT to hotel naprawdę OK czysto
        przestronnie , pościel i ręczniki codziennie zmieniane i czyściutkie, obsługa
        sympatyczna i nie narzucająca się. Naprawdę SUPER. Basen OK, brak animacji ale
        przecież to nie o to chyba chodzi, blisko do centrum NAAMABAY jakieś 500m, do
        plaży jakieś 800m, ale polecam plażę DELTA jakieś 10 minut busikiem co 0,5
        godziny ładniejsza rafa a i żwirek fajniejszy.

Pozdrówki
        • andrium Re: wrociliśmy z Sharm El Sheikh 01.06.07, 22:14
          Witaj "krzysiazuzia" napisz prosze jakie jest jedzenie w tym hotelu ( bardzo
          ważna sprawa dla mojej żony )i więcej o plaży a właściwie o rafach ( bardzo
          ważne dla mnie ).Byliśmy już w Egipcie i te dwie sprawy okazały się ważne .
          Interesują nas rownież inne informacje o SHARM CLIFF RESORT bo tam właśnie
          wybieramy się w pażdzierniku .
          Pozdrawiam

• krzysiazuzia Re: wrociliśmy z Sharm El Sheikh 03.06.07, 09:07
            No więc jeśli chodzi o jedzenie, OBIADY - kilka rodzajów mięs, sporo sałatek i
            gotowanych warzyw, ryby, brak owoców morza, dwie zupy, sporo ciast (wszystkie
            równo słodkie), owoce na deser najczęściej pomarańcze i pieczone daktyle,
            zdarzył się też melon, ŚNIADANIA - wędlina jedna ichnia taka sobie mortadela,
            sery, sałaty, jajka smażone i gotowane, płatki z mlekiem, kawa, herbata, owoce
            i ciasta. Codziennie było coś innego dodane więc na całkowitą monotonię nie
            można narzekać. Jedzenie podane czysto i miło dla oka, smaczne, nie wszystko
            próbowaliśmy, oczywiście do kolacji picie za dodatkową kasę. Jeśli chodzi o
            rafę to plaża DELTA najdalej oddalona od hotelu busik pomyka co pół godziny a
            hotelu HOLIDAY (3 minuty piechotką), sama plaża taka sobie natomiast rafa OK,
            nie taka fajna jak ze stateczków, ale sporo można zobaczyć np Mureny ok 2m.
            Pierwsza plaża najbliżej hotelu nie ma prawie rafy i jest blisko portu więc
            rybek troche jest, ale widoki żadne. Napewno spory atut tego hotelu to blisko
            do centrum NAAMABAY, nie zrażajcie sie zepsutymi schodami (dokładnie rzecz
            biorąc budowanymi). Pozdrowionka i miłego pobytu.
            • andrium Re: wrociliśmy z Sharm El Sheikh 03.06.07, 15:06
              Dziękuje " krzysiazuzia " za odpowiedz i dziękuje też " nadyja5 " za informacje
              o Sharm Cliff Resort .Wiem już co nieco o tym hotelu i wiedziałem przed
              podjęciem decyzji o rezerwacji, ale zapoznam się chętnie z wrażeniami z tego
              hotelu bo wyjazd ten jest dla nas szczególny.Tam właśnie będziemy świętować
              naszą 25 rocznice ślubu ,poza tym rok ten jest szczególny dla nas bo córka
              skończyła studia i za pare dni wychodzi za mąż(przepraszam za prywatne
              zwierzenia ale jestem szczęśliwym mężem i ojcem )
              • krzysiazuzia Re: wrociliśmy z Sharm El Sheikh 03.06.07, 16:19
                w uzupełnieniu, ponieważ to wasze 25 lecie więc nie zapomnijcie o spoooorej
                ilości alkoholu wysokoprocentowego w sklepie wolnocłowym na okęciu (ile
                udźwigniecie tyle wasze), można ewentualnie w sklepie wolnocłowym w NAAMABAY
                48h po przylocie jakieś 15 minut piechotką od hotelu, pomaga przetrwać klątwę.
                Jak dolecicie to wykupcie sobie ANTINAL w aptece albo streptoqueen (zielone
                opakowanie)-znacznie lepszy dla mnie. Tabletek nie łykać tylko mieć, a przy
                pierwszych skurczach żołądka natychmiast zaaplikować coby lekko przejść
                rewolucję. Mąż nie zdążył i dwa dni odchorował, ja natomiast czułam się dziwnie
                ale bez tragedii. Woda oczywiście zamykana (NESTLE) + Coca_Cola i bezwarunkowo
                mało lub wcale ich soków hotelowych bez opakowań (dystrybutory) nie mówiąc już
                o restauracjach, tak samo surowe warzywa i owoce naprawdę z umiarem.
                Zastanówcie się nad wycieczkami, wejście na górę Mojżesza mało mistyczne i
                okropnie wyczerpujące, jak ktoś nie zna lub nie lubi gór wrażenia słabiutkie,
                ale tylu gwiazd na niebie nie ma nigdzie... Statkiem na rafy rzecz jak zawsze
                gustu ale dla nas fantastyczne. Ponieważ byliśmy 7 dni to nie jechaliśmy ani do
                Kairu ani do Luxoru a tym bardziej do Jerozolimy,ale jak jesteście dłużej to
                zastanówcie się nad Jerozolimą - chwalili, ewentualnie nad Luxorem. Dla nas
                Kair to MCDONALDS przy piramidach, ale Luxor następnym razem musimy obejrzeć.
                życzę udanych wakacji i pozdrowionka
                Krzysia
                • andrium Re: wrociliśmy z Sharm El Sheikh 03.06.07, 17:24
                  Witam ponownie --odnośnie alkocholu znamy sprawę bardzo dobrze ponieważ byliśmy
                  dokładnie rok temu w Egipcie tylko w innym hotelu (Al
                  Diwanie ).Jerozolimę,Betlejem i Kair już zwiedziliśmy byliśmy też na wyprawie
                  statkem z nurkowaniem ( było super ).Teraz świadomie wybraliśmy ten hotel bo
                  jest w centrum a chcielibyśmy zasmakować życia nocnego. Może pomożesz nam i
                  zaproponujesz ciekawe miejsca.
                  pozdrawiam
                  Andrzej
    • nadyja5 Re: wrociliśmy z Sharm El Sheikh 03.06.07, 12:23
      Ja również przypadkiem trafiłam do tego hotelu i bardzo dobrze - basen duży,
      zieleni niewiele (może i lepiej bo niekiedy narzekają, że śmierdzi po
      podlewniu!), obsługa bardzo sympatyczna i na zawołanie, jedzenia w bród,
      wycieczki na plażę niezapomniane - szczególnie jeśli mowa o tych nieszczęsnych
      schodach, uwaga wieczorem bo są słabo oświetlone i chodzi się na własne ryzyko -
      znajoma weszła na wystający z ziemi pręt, animacji mało ale przy 40 st. to
      nawet się nie chciało wyginać śmiało ciało. Pozdrawiam
      • mariuszgr Re: wrociliśmy z Sharm El Sheikh 03.06.07, 17:39
        Jesli na ten hotel traficie w TRAFIE Triady, to bedzie jak najbardziej ok.Jest
        na pewno lepiej niz w przypadku Zouary czy Countru Clubu.

Minusem tego obiektu jest widok na rozciagajaca sie po obu stronach
        budowe.Pokoje sa w porzadku, dosyc duze, ze sporymi tarasami.

Stolowka tez jest ok, jej najwiekszym plusem jest widok na gory... Co do
        jedzenia to absolutnie nie zgodze sie z wczesniejszymi wypowiedziami.Jest go nie
        za duzo, dosyc monotonne.Po tgodniu ma sie juz jego dosyc.Poza tym nie wiem
        dlaczego /na stolowce bylo czysto/ mase osob dopadala zemsta faraona.

Basen sredniej wielkosci, tez bez zadnych rewelacji, w wiekszosci innych hoteli
        sa ladniejsze.

Faktycznie hotel jest dobrze polozony.5 minutek od Naama, a te slynne schody tez
        maja swoj "urok".

Kiedys pisalem juz o tym hotelu, wg mnie zasluguje na 3,5.*

Dla zainteresownych moge podeslac fotki na meila.
        • andrium Re: wrociliśmy z Sharm El Sheikh 03.06.07, 18:40
          Witam jeśli można to ja bardzo proszę o zdięcia
          andrzej.mazurowski1@neostrada.pl

• mil-la Re: wrociliśmy z Sharm El Sheikh 03.06.07, 18:49
          witam! niedługo wybieram sie do tego hotelu i chętnie obejrzałabym zdjęcia które
          proponujesz. z góry dziękuje za ich przesłanie. (mil-la@gazeta.pl) a czy ktoś z
          was wie jak jest z dostawką w pokoju?
          • mariuszgr Re: wrociliśmy z Sharm El Sheikh 03.06.07, 20:19
            Zrobimy inaczej, forki wrzucilem do tego watku.Sa na samym koncu.

fotoforum.gazeta.pl/72,2,889,57844683,63582709,0,2.html?v=2

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka