Dodaj do ulubionych

Izrael+Egipt (Triada)

31.05.07, 13:27
Czy ktoś kto ostatnio był na tej wycieczce może potwierdzić, że
1. Częśc objazdowa jest pierwsza
2. Dzień wolny w Jerozolimie to niedziela
Obserwuj wątek
    • tess77 Re: Izrael+Egipt (Triada) 31.05.07, 23:12
      Chodziło mi o dzień wolny w czasie wycieczki (tzn. dla chętnych fakultety a
      inni zostają w Jerozolimie i robią własny program).
    • tess77 Re: Izrael+Egipt (Triada) 02.06.07, 17:38
      Jeszcze jedno pytanie dotyczące tej imprezy.
      Ile właściwie nocy spędza się w hotelu w Sharm? PO objeździe wraca się do
      Nuweiby i dopiero następnego dnia do Sharm, tak? A o której tak mniej więcej?
      Czy stracę całą środę?
      • tess77 Re: Izrael+Egipt (Triada) 02.06.07, 17:49
        Acha zapomniałam o obiadokolacjach.
        Nie wykupiłam ich na objazd. W części pobytowej jest 7 obiadokolacji - jakim
        cudem jeśli będę tam tylko 6 dni (i to łącznie z tym, w którym jest
        wykwaterowanie). Niech mnie ktoś oświeci, proszę.
        • scorpio1956 Re: Izrael+Egipt (Triada) 02.06.07, 20:10
          Będziesz miała 7 obiadokolacji. Nie martw się. poniżej masz opis mojej imprezy.
          wprawdzie było to 2 lata temu,ale zasady są dalej takie same:
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=622&w=24642343
          • tess77 Re: Izrael+Egipt (Triada) 02.06.07, 22:55
            Twoje relacje znam od dawna i są naprawdę SUPER! Ale realia są jednak nieco
            inne teraz i dlatego wolalabym coś nowszego poczytać. Ja np. wylatuję z W-wy
            późnym wieczorem, najpierw mam, zdaje sie objazd, więc w tzw. pierwszym dniu
            nie tylko o kolacji ale i o spaniu mogę zapomnieć. Podobnie w dzień ostatni -
            czy jak wyrzucą mnie z pokoju o 12.00, a wylot mama o 5 nad ranem to na
            obiadokolację się łapię??? Nie myślcie, że aż tak mi zależy ale wolałabym
            wiedzieć jak to jest. Zaczynam sie wkurzać, że dopłaciłam 400-600 zł (2 osoby)
            do hotelu, w którym spędzę tak mało czasu. Kurczę, trza było wziąć TRAF,
            niechby nawet ten okropny Country Club (chociaż czytam tu teraz relacje, że
            raczej jakieś fajniejsze sie w TRAF **** zdarzają). Proszę o odzew kogoś kto
            był ostatnio, tzn. w 2007 roku:))
            • tess77 Re: Izrael+Egipt (Triada) 02.06.07, 23:00
              No i jakimi liniami Triada teraz lata W-wy i czy jest catering. Kurczę, znowu o
              jedzeniu:)) Wyjdę na jakiegoś głodomora, a ja to o chlebie i wodzie mogę byle
              ciekawie było wokoło.
              Ach i jeszcze jedno- jak jest wolny dzień w Izraelu , a z tego co wiem śpi się
              teraz nie w J. ale w Betlejem, to czy na własną rękę łatwo się dostać do J.?
              • scorpio1956 Re: Izrael+Egipt (Triada) 02.06.07, 23:39
                Wróciłem tydzień temu z objazdu Sharm+Jordania.Leciałem z Warszawy.W samolocie
                są tylko turyści z Triady.Tacy co tylko na wypoczynek ale i ci co w objazd na
                Jordanię i Izrael. Te grupy które jadą w objazd ,razem jadą do Nuweiby do
                hotelu Regina Style. Rano prawie razem ruszamy do Taby na granicę izraelską. I
                tam grupy się rozjeżdżają.Spotykamy się z nimi znowu za tydzień w Regina Style.
                Więc poczytaj moją ostatnią relację z objazdu po Jordanii,to będziesz wiedziała
                kiedy i jak znajdziesz się w Nuwiebie.
                W skrócie to wyglada to tak.Pierwsza doba upłynie Ci gdzieś jeszcze nad Polską
                w samolocie Prima Charter d. Fischer bez jedzonka niestety. Możesz napoje i
                kanapki kupić sobie w samolocie. W Sharm ,nad ranem,jednych zapakują do
                autobusów z napisem Jordania, Ciebie do autobusu z napisem Izrael. Nie płać na
                lotnisku wizy.Kolacja z pierwszego dnia Twojego pobytu(czyli tego w samolocie)
                będzie na Ciebie czekała w ...autobusie czyli w pudełka z lichimi kanapkami
                +soczek. To jest właśnie Twoja pierwsza obiadokolacja. W Nuweibie, po sniadaniu
                wsiadasz do autobusu z napisem Izrael i jedziesz zwiedzać. W czasie objazdu po
                Izraelu Triada nie lokuje teraz turystów(jak mnie ) w Jerozolimie tylko w
                lichym hotelu w Betlejem,czyli W AutonomiiPalestyńskiej. Nie wiem czy tam się
                odważysz wyjść z hotelu,żeby coś zjeść. nNe masz obiadokolacji(błąd) to weź
                zupki w torebkach,konserwy to jakoś przeżyjesz.
                Powrót z objazdu. W Nuweibie będziesz w poniedziałek wieczorem.To jest część
                objazdowa jeszcze ,to obiadokolacja nie przysługuje. Ale tego nikt tam nie
                sprawdza,możesz sobie pojeść(jak się odważysz-bo ja nie potrafiłem). W Sharm w
                swoim hotelu jesteś we wtorek.Tu zaczynasz się byczyć.Masz wtedy PEŁNE 7 dni i
                7 noclegów i 7 obiadokolacji do wtorku rano.O 12tej,we wtorek kończy się Twój
                pobyt, a wylot masz z wtorku na środę. Masz wtedy dwie opcje. Pierwsza
                kiblujesz w holu hotelowym do 2giej nad ranem(nie masz już też obiadokolacji,bo
                byłaby to 8sma obiadokolacja. Druga opcja to wykupić w Triadzie(tam na
                miejscu,w Sharm) przedłużenie o jedną dobę .Kosztuje to w zależności od hotelu
                10 do 20 $.Ja będąc w hotelu Sea Club(5*) dopłacałem za tę ostatnią noc 20$ od
                osoby(z wyżywieniem). Zostałem do czasu wylotu w tym samym pokoju. Suma 20$ ,to
                suma niewielka,choć z drugiej strony wkurzyło mnie to,że pierwszą noc miałem w
                samolocie a za tę ostatnią musiałem płacić. Z drugiej strony ten wylot z wtorku
                na środę powoduje to,że w Sharm byłem 8dni a nie jak grupa katowicka 7 dni. Oni
                wylecieli 24 godz. wcześniej niz my.
                Mam nadzieję,że w przystępny sposób wytłumaczyłem cC jak to wygląda.
                A poza ty to się ciesz ,że tam lecisz a nie martw się . Wszystko będzie oki.
                A to,że nie wybrałaś TRAFa to dobrze ,bo jak byś trafiła do Country,to
                pisałabyś z innymi do Triady zażalenie na hotel.Tak zrobili ci ,co po moim
                objeździe z Jordanii i Izraela dostali się do tego hotelu.
                I jeszcze jedno,jeżeli nie jedziesz do Kairu to w drodze powrotnej mozesz być
                w egipcie też bez wizy,czyli na pieczątce Sinai Only. I tu UWAGA. W pakiecie
                który się płaci przed objazdem jest już cena wizy wrzucona(18$).Ja tę sumę
                wyegzekwowałem spowrotem od swojego pilota(bez problemu).Inni o tym nie
                wiedzieli.
                • tess77 Re: Izrael+Egipt (Triada) 03.06.07, 00:05
                  Dzięki. Twój opis wyprawy ostatniej też już czytałam, bo ja to taka dość kumata
                  jestem.:) Wbrew pozorom. Ale z tym powrotem to mi sie i tak nie zgadza, bo ja o
                  7 rano we wtorek mam już być w W-wie, więc to 7 nocy to raczej nie bardzo:)
                  W Betlejem jak ktoś śą prztjemne sklepiki koło hotelu więć z głodu nie umrę.
                  Tylko nich mi ktoś powie jak do Jerozolimy dojechać w dniu wolnym, bo ja Mea
                  Shearim zaliczyć muszę.
                  • scorpio1956 Re: Izrael+Egipt (Triada) 03.06.07, 00:15
                    Nie jesteś w Warszawie z powrotem we wtorek tylko w środę o 7.30
                    To po pierwsze.
                    Po drugie, liczymy dni. Po objeździe jesteś we wtorek w Sharm w swoim hotelu. Z
                    wt/śr-1 szy nocleg ( śniadanie w Nuweibie tu pierwsza obiadokolacja z pobytu w
                    Sharm)
                    śr/czw.-2gi nocleg (tu śniadanie i obiadokolacja)
                    czw./pt-3ci nocleg ( j.w)
                    pt/sob -4ty nocleg (j.w)
                    sob/niedz -5ty nocleg (j.w)
                    niedz-pon- 6ty nocleg (j.w)
                    pon -wt- 7nocleg ( tylko śniadanie)
                    I sza obiadokolacja w formie breakfastfoodów w autobusie po przylocie.
                    Pasuje?
                    Za 8 noleg z wt/śr musisz dopłacić. W cenie obiadokolacja.
                    • tess77 Re: Izrael+Egipt (Triada) 03.06.07, 00:21
                      3 lipca to wtorek i trudno darmo
                      • scorpio1956 Re: Izrael+Egipt (Triada) 03.06.07, 00:33
                        Nie mam już cierpliwosci Ci tłumaczyć. W poniedziałek zadzwoń do Triady i
                        zapytaj się o dzień i godzinę powrotu.
                        Zobaczysz,że z wtorku na środę o godz 7.30. Innej opcji nie moze być ,bo we
                        wtorek o 7mej wracają Katowice ,a Prima Charter ma tylko jeden samolot.
                        No chyba ,że już dokupili i Triada zmieniła. W co nie wierzę.
                        Także ,tak jak pisałem wcześniej zadzwoń na ichniejszą infolinię.Tam potwierdzą
                        moja wersję.
                        W każdym razie ja się z tematu wyłączam.
                      • ajamaja1 Re: Izrael+Egipt (Triada) 03.06.07, 12:36
                        hotel w Betlejem nie jest taki zly a co do kolacji to blad ze ich nie wykupilas
                        bo niestety wokol hotelu sa same bary szybkiej obslugi i nie ma zadnej
                        restauracji..Mozesz pojechac do Jerozolimy bez problemu rano zabierasz sie z
                        grupa autokarem wysadzaja cie w jerozolimie a potem wracasz na wlasna reke
                        taksowka..Nie jest ona droga tak przynajmniej mowily osoby z naszej grupy
                        krorzy z takiej obcji skorzystaly
                        • tess77 Re: Izrael+Egipt (Triada) 03.06.07, 23:46
                          Dzięki Ajamaja 1. Właśnie na Twoją odpowiedź liczyłam, bo wyczytałam, że
                          niedawno wróciłaś. Pocieszyłaś mnie z tym dojazdem do Jerozolimy. A ten wolny
                          dzień (lub Fakultet) był w niedzielę, tak? Jedzeniem sie nie martwię - to dla
                          mnie nie problem, podobno są tam jakieś sklepiki.
                          A napisz jeszcze o której i w jakim dniu zakwaterowali Was w Sharm, ile tam w
                          końcu było tych nocy i jakiego dnia i o której byłaś w Warszawie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka