lidka103 21.06.07, 23:29 Wybieram sie z Triadą 7+7 na wypoczynek z rodziną 17 sierpnia do Egiptu . Czy ktoś również zdecydował sie na ten krok. Czekam na dobre rady. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
deoand Re: wakacje 22.06.07, 09:04 Pewno jedzie dużo ludzi bo zawsze autokar czy statek / chyba / sa pełne ... Duzo juz tu pisano o 7 + 7 .. więc pamietaj o tym by kupic wize za 15 a nie za 18 $ dalej pamietaj aby dać bakszysz pokojowemu na pobycie ok 1 dolca co 2-3 dni ... tylko nie wygłupiaj sie i nie dawaj 1 funta egipskiego ... pamiętaj o fakultecie do Abu Simbel ... przejdź z grupka kilku osób po targu w Asuanie ... potarguj się .. to zresztą trzeba robic wszędzie ... uważaj na zemste ... kieliszeczek brandy wieczorem jest bardzo w tym pomocny .. tylko nie od razu wzorem niektórych cała butelka ... pamietaj o Antinalu w miejscowej aptece ... koniecznie w muzeum starożytnosci wejdź do sali z mumiami uwaga wstęp dodatkowo płatny 60 czy 80 funtów egipskich ale tylko w ich walucie nie daj sie rozjechac przez samochody przy przechodzeniu przez jezdnię w Kairze .. sama zobaczysz o czym pisze na pobycie zalicz jeep safari ... wez z soba sznurki do wieszania bielizny bo potem gdzie powiesisz wyprany kostium chyba że w topless albo naturystka ... w toples jesli juz to nie opalaj sie na plażach publicznych tylko hotelowych ... tak jak Sandra Lewandowska ale i tak jakis Polaczek zrobił jej zdjecie i dostał szmal ... ja tez zreszta mam na kamerze co lepsze toplessy Hurghady ale niestety nie ma pieniędzy jak ten od Sandry ... to tak z grubsza ... nie wymieniaj naraz wszystkich pieniedzy w Egipcie ... kup sobie oczywiście pamiatki oraz coś ze złota symbolicznego .. uwaga sprzedaja na objeździe takie kartusze z imieniuem po polsku i arabsku ale czy ja wiem duzo pij wody mineralnej niegazowanej pzdr deo Odpowiedz Link Zgłoś
am98 Re: wakacje 22.06.07, 10:07 koniecznie w muzeum starożytnosci wejdź do sali z mumiami uwaga wstęp dodatkowo płatny 60 czy 80 funtów egipskich ale tylko w ich walucie Uprzejmie donoszę, iż mumie poszły w górę, no chyba,że ceny są obustronnie ruchome... Cennik z 27.05.2007: mumie : 100 LE muzemu w Kairze: 50 LE piramidy w Gizie: 50 LE Odpowiedz Link Zgłoś