Dodaj do ulubionych

Taba-jaki hotel z all?Jakie atrakcje?

27.06.07, 14:13
Jaki hotel wybrac z wersją all? Są w rozsądnej cenie, jest ich kilka z alfy
star>Czy oprócz hoteli jest coś jeszcze w tabie?Sklepy, deptaki?
Obserwuj wątek
    • olpp Re: Taba-jaki hotel z all?Jakie atrakcje? 27.06.07, 15:22
      1. Sofitel,
      2. Radisson,
      3. Intercontinental,
      3. Wekala,
      5. Movenpick.
      Kolejność jest nieprzypadkowa i wynika z moich doświadczeń oraz kryteriów
      lokalizacyjnych, standardowych i estetycznych. O reszcie hoteli nie wspominam,
      bo albo nie prowadzą AI (jak Hyatt lub Marriott) albo nie nadają się z różnych
      powodów.
      Zachęcam do penetracji wyszukiwarki, region Taby jest nieźle opisany. I weź pod
      uwagę, że Taba to nazwa rozległego geograficznego regionu a nie miasto czy
      kurort. Nie spodziewaj się tam więc deptaków, sklepów (poza hotelowymi) czy tym
      podobnych atrakcji. Wyjazd tam ma zato wiele innych zalet, o czym dowiesz się z
      wyszukiwarki.
    • iw42 Re: Taba-jaki hotel z all?Jakie atrakcje? 27.06.07, 15:40
      My wybraliśmy Radissona lecimy w październiku przekonały nas opinie
      forumowiczów
      • ameboda Re: Taba-jaki hotel z all?Jakie atrakcje? 27.06.07, 15:51
        ....Ja spędziłam dwa tygodnie w Sol y mar Sea Star. Ma opcję all w rozsądnej
        cenie. Niestety sklepów wogóle nie ma w okolicy. Można natomiast pojechać do
        Taba Hight - taxówką. Jest tam namiastka shoop center z supermarketem. Wracając
        do hotelu - ogólnie dobry , z miłą obsługą. Rzut kamieniem do granicy z
        Izraelem. Dobry punkt wypadowy do Jerozolimy , Petry i Izraela.
        • chudyolek Re: Taba-jaki hotel z all?Jakie atrakcje? 28.06.07, 20:19
          Amebodo! - rozwiałaś moje wątpliwości, gdyż zaczęłam wątpić w mój ekonomicznie
          uzasadniony wybór hotelu sea star w tabie :) Sklepy w Tabie mnie nie
          interesują, proszę natomiast o informacje na temat rejsów łodzią w celu
          nurkowania. Może korzystałaś? z kim najlepiej? Poza tym pytanie, które mnie
          nurtuje - zamierzamy nie wykupywać wizy, czy bez wizy mozemy udac sie prywatnie
          do Izraela - obejrzeć tabę z drugiej strony granicy? czy przy hotelu jest
          chociaż malutka rafka? czy byłaś na wyspie faraona? której pokoje warto wybrac?
          rozkręciłam się :) będę Ci niezmiernie wdzięczna za poświęcenie chwili czasu
          dla mnie i zaspokojenie mojej ciekawości :) serdecznie pozdrawiam i cieszę się,
          że Twój urlop był udany
          • cle_oo Re: Taba-jaki hotel z all?Jakie atrakcje? 28.06.07, 23:45
            Na temat nurkowania nie odpowiem bo nie korzystaliśmy z takowych. My byliśmy na
            objazdówce i od rezydenta wykupiliśmy dodatkowo safari. Wiem, że w hotelu jest
            przedstawiciel jakiegoś lokalnego biura, ale dokładnie co i jak Ci nie powiem
            bo się tym nie interesowaliśmy. Możecie przekroczyć granicę z Izraelem bez
            płatnej wizy egipskiej (Synai Only) . Po drugiej stronie jest miasteczko Eilat.
            Przy plaży jest mała rafa i można tam spotkać kilka gatunków rybek. My przed
            objazdówką mieliśmy pokój pięć tyś coś tam, był na parterze przy drugim
            basenie. Po powrocie dostaliśmy pokój w budynku głównym na drugim piętrze i
            nigdy nie zapomnę numeru bo był łatwy do zapamiętania 1313. Na pierwszym
            piętrze były numery zaczynające się od 2. Polecam budynek główny, pokoje są
            takie same wszędzie, ale widok był znakomity.
            • chudyolek Re: Taba-jaki hotel z all?Jakie atrakcje? 29.06.07, 17:10
              serdecznie dziekuje cle_oo za informacje, są bardzo przydatne, pierwszy raz
              lecimy do egiptowa i nie ukrywam, iż nie możemy się już doczekać; dzisiaj
              poinformowano mnie, iż Alfa Star przesunęła dzień wylotu - na szczęście nie
              zakłóca to naszych planów; cle_oo-czy na plazy przy sol y mar jest barek?papu?
              pitku? płatne czy darmocha dla all?
              • cle_oo Re: Taba-jaki hotel z all?Jakie atrakcje? 29.06.07, 18:28
                Witam ponownie
                Jest barek na plaży zaopatrzony w wszelkie napoje (bezalkoholowe i alkoholowe)
                i to wszystko w ramach all. Niestety na obiadek trzeba pofatygować się do
                hotelu, są tylko jakieś przekąski. Pierwszy raz spotkałam się z tym żeby
                plażowy przynosił do leżaków owoce i lemoniade też w ramach all. Jak mu dacie
                parę funciaków to na drugi dzień zajmie Wam leżaki z samego rana gdzie
                będziecie chcieli, a roznosząc smakołyki zacznie od Waszej strony. My mu
                daliśmy 3 razy po 10 funtów przez 2 tygodnie.
                Pozdrawiam serdecznie i życzę miłego wypoczynku
                • chudyolek Re: Taba-jaki hotel z all?Jakie atrakcje? 29.06.07, 19:42
                  cle_oo - serce moje sie raduje, gdy czytam Twoje wspomienia, bardzo dziekuje za
                  poswiecenie mi czasu i przekazanie istotnych informacji
                  pozdrowienia z kaprysnej pogodowo Gdyni
                  • cle_oo Re: Taba-jaki hotel z all?Jakie atrakcje? 29.06.07, 20:10
                    Nie ma sprawy z przyjemnością odpowiadam. Bardzo lubię wchodzić na to forum i
                    zapewniam, że czasu mi nie brakuje. Jakby coś to pytaj śmiało.
                    • cle_oo Re: Taba-jaki hotel z all?Jakie atrakcje? 30.06.07, 08:08
                      Wracając jeszcze do przekroczenia granicy z Izraelem, musisz pamiętać że na tej
                      granicy płacisz za wizę izraelską. Ile to ci nie powiem, bo za nas płaciła
                      pilotka. Wracając na Egipskiej granicy znowu wpisujesz Synai Only, chyba że
                      macie zamiar pojechać do Kairum wówczas potrzebna będzie Wam wiza płatna.
                      Jeszcze raz pozdrawiam i życzę wspaniałych, niezapomnianych wakacji.
                      • chudyolek Re: Taba-jaki hotel z all?Jakie atrakcje? 26.07.07, 14:53
                        Dzisiejszej nocy wróciłam z Sol Y Mar Sea Star :) cudowny urlop. Hotel jest
                        czysty, smaczne jedzonko, na odludziu, największą zaletą tego hotelu są jego
                        pracownicy. Zdecydowanie odradzam pobyt w Tabie turystom, którzy szukają
                        nocnego gwaru, dyskotek, sklepów. Tydzień urlopu spędziłam nurkując-pływając z
                        plazy sol y mar do zatoczki, w ktorej cumują łodzie dla turystów miałam okazję
                        pływać z żółwiem morskim, skrzydlicami, płaszczkami, ośmiornicami i cała reszta
                        przecudnych stworzeń. Na plaze, od godziny 9-ej kursuje busik. Polecam ten
                        hotel (a wlasciwie plaze hotelowa) osobom szukającym ciszy, spokoju, mającym
                        ochotę poznać kulturę, sposób bycia i charakter Egipcjan, którzy pracują w
                        hotelu, a którzy bardzo chętnie odpowiadają na pytania. Na plaży czeka na
                        turystów "prywatny" wielbłąd, można jeździc, fotografowac i kupować pamiątki od
                        uroczego Pana Hasina. Hotelowe baseny - to gwar, muzyka, animacje i straszliwy
                        upał. Podsumowując - hotel usytuowany na kompletnym pustkowiu, w drugiej linii
                        brzegowej, cisza, spokój, relaks. Dysponujemy ogromną ilością zdjęć otoczenia
                        hotelu oraz stworzeń morskich, które mieliśmy okazję spotkać. Jeżeli ktoś byłby
                        zainteresowany - z przyjemnością je udostępnimy.
                        • cle_oo Re: Taba-jaki hotel z all?Jakie atrakcje? 26.07.07, 17:57
                          Witam Cię serdecznie,widzę że wróciłaś zadowolona, a to najważniejsze. Mam do
                          Ciebie prośbę odnośnie fotek, czy mogłabyś kilka zamieścić na foto-forum? Forum
                          jest podzielone tematycznie i między innymi jest Taba-hotele, zdjęcia podwodne
                          itp. Wiesz......... ten wątek niewątplwie spadnie jutro na dalsze strony, a jak
                          zamieścisz tam fotki to z pewnością więcej osób je oglądnie.
                          Pozdrawiam serdecznie

tinyurl.com/2f46wf
                        • kmisio Re: Taba-jaki hotel z all?Jakie atrakcje? 28.07.07, 17:44
                          czy mogłabym prosic o fotki z plaży na maila kasiek.nel@wp.pl??? bardzo będę
                          wdzięczna...Zależy mi na tym bo jestem w trakcie podejmowania decyzji o hotelu
                          dla moich rodziców: wybieram między Sea star a Holiday Taba Resort; mogłabyś mi
                          coś doradzić...dzięki z góry
                          • cle_oo Re: Taba-jaki hotel z all?Jakie atrakcje? 29.07.07, 14:00
                            Zdjęcia możesz oglądnąć tutaj.

fotoforum.gazeta.pl/72,2,889,57845872.html
                        • rzuwik Re: Taba-jaki hotel z all?Jakie atrakcje? 31.07.07, 00:23
                          Ciesze sie czytajac takie slowa, bo wybieram sie do tego hotelu 28.08!:) Mam
                          pytanie o wycieczli, jaka jest mozliwosc wykupienia wycieczki na miejscu poza
                          oferta Alfy?
                          Z gory dziekuje za odpowiedz i pozdrawiam.
                          • cle_oo Re: Taba-jaki hotel z all?Jakie atrakcje? 31.07.07, 08:18
                            W hotelu jest przedstawiciel lokalnego biura, ale nie powiem Ci co mieli w
                            swojej ofercie. My mieliśmy objazdówkę Jordania - Izrael i dlatego nas to nie
                            interesowało. Gdzieś czytałam na forum, że ceny były porównywalne do tych co
                            proponowała Alfa. Mam w domu jeszcze wykaz i cennik z Alfy.
                            Pozdrawiam i życzę miłego wypoczynku.
    • franulka5 Re: Taba-jaki hotel z all?Jakie atrakcje? 27.06.07, 16:00
      A hotel Hilton?jak oceniacie?
      • ameboda Do franulka5 27.06.07, 17:41
        ...Hilton leży obok przejścia granicznego z Izraelem w ładnej okolicy. Znajomi
        byli w nim z Alfa star , ale nie było opcji all tylko Hb.
        • cle_oo Re: Do franulka5 27.06.07, 18:32
          Ja byłam z jedną parą na safari, oni właśnie byli z Hiltona i mieli opaski.
          Wycieczke wykupili tak jak i my od rezydenta Alfa Star.
      • salvan Re: Taba-jaki hotel z all?Jakie atrakcje? 27.06.07, 21:18
        Polecam zdecydowanie El Wekala. Jako jedyny hotel w Tabie jest przy niedużym
        centrum z kilkunastoma sklepikami, knajpkami, supermarketem. Ponadto obsługa,
        czystość i atmosfera na najwyższym poziomie.
      • franulka5 Re: El Welkala Resort 29.06.07, 11:01
        Zdecydowałam się na ten hotel?Powiedzcie mi jeszcze coś na temat wyżywienia ,
        czy jest w porządku?
        • sharmdiver Re: El Welkala Resort 29.06.07, 11:03
          jest w porządku
        • olpp Re: El Welkala Resort 29.06.07, 12:10
          Uwzględnij fakt, że Wekala jako jedyny resort z pięciu tworzących Taba Heights
          jest oddalony od brzegu Zatoki Akaba. Nawet jeśli będziesz miała widok na
          morze, to w dość odległej perspektywie. Od hotelowej plaży (zreszta dość małej
          i marnej) będzie dzielić Cię +/- 20 min. spaceru w jedna stronę lub
          alternatywne dostosowanie się do kursów (mniej więcej co pół godziny)
          bezpłatnych busów łączących ze sobą tylko w dzień wszystkie obiekty Taba Heights
          • jaarekl Re: El Welkala Resort 29.06.07, 13:29
            Plaża wcale nie jest taka zła, jest dużo leżaków i parasoli otoczonych
            wyplatanymi z trzciny parawanami, obok jest nieduży basen i barek (napoje
            alkoholowe są dodatkowo płatne). Wzdłuż brzegu jest promenada i można
            spacerować od Hyatt'a aż do portu - zajmuje to ponad godzinę.
            Możesz obejrzeć to na stronie:

www.tabaheights.com/
            Ja wróciłem z Wekali bardzo zadowolony.
            • franulka5 Re: El Welkala Resort 29.06.07, 13:46
              A jakie jedzenie, ok?
              • sharmdiver Re: El Welkala Resort 29.06.07, 13:49
                OK.
              • jaarekl Re: El Welkala Resort 29.06.07, 14:55
                Jedzenia dużo , smaczne i co najważniejsze nikt nie mial kłopotów żolądkowych
              • olpp Re: El Welkala Resort 29.06.07, 15:52
                Skoro jedzenie ma dla Ciebie tak duże znaczenie, to powinnas pojechać do
                Radissona.
                • gutek166 Re: Hilton 28.07.07, 18:01
                  Ja szczerze polecam Hilton Taba byłem pod wrażeniem tego hotelu dla chętnych
                  moge udzielić więcej inFO
    • jajo71 Re: Taba-jaki hotel z all?Jakie atrakcje? 31.07.07, 06:42
      Sol Y Mar Sea Star. Chcemy wyjechać we wrzesniu do tego hotelu w Tabie! Proszę
      forumowiczów o
      opinie na jego temat. Zwłaszcza chodzi mi o to jak wygląda formuła all
      inclusive. Czytałem, że np. drinki podawane są w nim tylko do zachodu słońca!
      Czy to prawda? Proszę o wszelkie inne info!!! Pozdrawiam i dziękuję.

• beka71 Re: Taba-jaki hotel z all?Jakie atrakcje? 31.07.07, 11:09
        jedzonko jest bardzo dobre napoje i drinki w budynku głównym od 10 do 23 a
        czasem do 24, w dyskotece od 21.30 również można się napić, na basenie i na
        plaży do 17, obsługa bardzo miła, przede wszystkim czysto i na basenie i na
        plaży i w pokojach, hotel Hilton (przy granicy z Izraelem) to potężny moloch
        • ewadas Re: Taba-jaki hotel z all?Jakie atrakcje? 31.07.07, 15:14
          A byłeś w tyn hotelu? Moloch to on może wygląda, a wygląd nie jest równoznaczny
          z ilością osób na plaży i na basenie.Pokoje owszem sa zajęte ale w większej
          części przez ludzi którzy tam przyjeżdżają do kasyna.
    • sabotage8 Re: Taba-jaki hotel z all?Jakie atrakcje? 31.07.07, 10:53
      Taba ? Tam nie ma nic. Góry, morze i hotele.
      Osobiście polecam Holiday Inn. ; ]
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka