wade13 03.07.07, 09:44 słuchajcie zarezerwowałam rejs a tu piszą o atakach. Czy wy kochający egipt nie obawiacie sie ? i mimo wszystko jedziecie??? czy to bezpieczne?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
platynka.iw Re: co z bezpieczeństwem w egipcie???? 03.07.07, 09:54 wade13 napisał: > słuchajcie zarezerwowałam rejs a tu piszą o atakach. Czy wy kochający egipt > nie obawiacie sie ? i mimo wszystko jedziecie??? > czy to bezpieczne?? A czy bezpiecznie jest pracowac w Angli? Czy bezpiecznie jesc pryskane nowalijki czy szynke nafaszerowana konserwantami? Czy bezpiecznie jest jechac z Wawy do Krakowa? Jezdzimy. Bo zycie to loteria. Jeden umrze od ataku terrorystycznego w egipcie drugi na raka. I co z tego? Trzeba sie cieszyc zyciem, myslec pozytywnie. Pakuj sie i nie marudz. Ludzie jezdzili, jezdza i beda jezdzic do egiptowa-bo to najcudowniejsze miejsce na ziemi!Jedz, zrob wspaniale zdjecia a po powrocie podziel sie wspomnieniami :-) Pozdrawiam, IW Odpowiedz Link Zgłoś
pc_maniac Re: co z bezpieczeństwem w egipcie???? 03.07.07, 10:05 Nic dodać, nic ująć do postu Platynki. Odpowiedz Link Zgłoś
wade13 Re: co z bezpieczeństwem w egipcie???? 03.07.07, 15:58 dziękuje za inteligentne odpowiedzi na moje pytanie. Taki sie mogłam spodziewać. Po raz kolejny odpowiadacie jakbyście nie czytali. dziwni ludzie na tym forum. ja się pytam czy bezpiecznie w egipcie a ty odpowiadasz pytaniem na pytanie czy bezpiecznie w angli. poziom piaskownicy Odpowiedz Link Zgłoś
pc_maniac Re: co z bezpieczeństwem w egipcie???? 03.07.07, 16:06 wade13 napisał: > dziękuje za inteligentne odpowiedzi na moje pytanie. Taki sie mogłam > spodziewać. Po raz kolejny odpowiadacie jakbyście nie czytali. dziwni ludzie na > > tym forum. ja się pytam czy bezpiecznie w egipcie a ty odpowiadasz pytaniem na > pytanie czy bezpiecznie w angli. poziom piaskownicy A jakich odpowiedzi się spodziewałaś? Napisz, to postaramy się dostosować do Twoich potrzeb ;o) Odpowiedz Link Zgłoś
platynka.iw Re: co z bezpieczeństwem w egipcie???? 03.07.07, 17:07 wade13 napisał: > dziękuje za inteligentne odpowiedzi na moje pytanie. Taki sie mogłam > spodziewać. Po raz kolejny odpowiadacie jakbyście nie czytali. dziwni ludzie na > tym forum. ja się pytam czy bezpiecznie w egipcie a ty odpowiadasz pytaniem na > pytanie czy bezpiecznie w angli. poziom piaskownicy Ale co chcesz uslyszec?? Chcialam Ci uswiadomoc, ze nikt Ci zadnej gwarancji nie da! Ze to loteria! My jezdzimy, nie boimy sie. Ale sa tacy, co sie boja i nie jezdza. I Oni Ci powiedza-nie jedz, jest niebezpiecznie. A ja Ci nie powiem-jedz, jest bezpiecznie-bo tego nie wiem. Jak napisalam-ja i wielu innych jezdzimy nie patrzac czy jest bezpiecznie czy nie-co ma byc to bedzie. W dzisiajszych czasach wszedzie, no moze poza Kozia Wólka, jest niebezpiecznie... nie ogladasz wiadomosci?? Wiec wyciagnij wnioski z mojej odpowiedzi i podejmij decyzje osobiscie. Albo-zadaj bardziej konkretne pytanie. Pozdrawiam, IW Odpowiedz Link Zgłoś
sharmdiver Re: co z bezpieczeństwem w egipcie???? 03.07.07, 17:29 platynka.iw napisała: > dzisiajszych czasach wszedzie, no moze poza Kozia Wólka, jest niebezpiecznie... > nie ogladasz wiadomosci?? Z najnowszego serwisu: Dzisiaj nad ranem pijany rowerzysta z Koziej Wólki wpadł w maszynę do rozrzucania gnoju z miejscowości Kozie Bobki. W akcie zemsty miejscowe koło "Samoobrony" spaliło sklep monopolowy (wcześniej wypiwszy zgromadzone zapasy - wg. zasady "chłop butelce nie przepuści") w K.W, zrobiło masaż kłonicami licznie zgromadzonej dookoła sklepu młodzieży świętującej zakończenie szkoły podstawowej i w zgwałciło bydło. Jak zapowiada sołtys z K.W. na dzisiejsza noc jest planowany atak na K.B. Mają mn. domalowywać wąsy na plakatach lidera samoobrony. W związku z nową "seks aferą" mają być prowadzone badania genetyczne... Spisano zeznania Krasuli i Mućki oraz świnki Piggi.. Jak zapewniają weterynarze ich stan jest stabilny i ich życiu nie zagraża niebezpieczeństwo. Odpowiedz Link Zgłoś
pc_maniac Re: co z bezpieczeństwem w egipcie???? 03.07.07, 19:14 > dzisiajszych czasach wszedzie, no moze poza Kozia Wólka, jest niebezpiecznie... Oj nie obrażaj Platynko Koziej Wólki. Słyszałem, że w zeszłym roku w Koziej Wólce był wypadek i pijany traktorzysta wymusił pierwszeństwo na jadącym samochodzie osobowym. Były ofiary w ludziach, więc Kozia Wólka odpada. Odpowiedz Link Zgłoś
sharmdiver Re: co z bezpieczeństwem w egipcie???? 03.07.07, 16:03 NIE obawiamy się. Jedziemy jak najbardziej. Jest to BARDZO bezpieczne. Odpowiedz Link Zgłoś
platynka.iw Oficjalne info ze strony MSZ 03.07.07, 17:12 Moze stad wyciagniesz samodzielnie jakies wnioski?? BEZPIECZEŃSTWO. Sytuacja w Iraku i generalnie niestabilne uwarunkowania procesu bliskowschodniego wywierają pośred¬nio negatywny wpływ na bezpieczeństwo całego regionu, w tym Egiptu. Wszystkie wycieczki autokarowe w czasie podró¬ży po Egipcie eskortowane są przez policję, a utrzymywanie przez władze szczególnych środków ostrożności jest następ¬stwem zamachów terrorystycznych, do jakich doszło jeszcze w latach dziewięćdziesiątych. Mimo to po kilkuletniej przerwie w 2004 r. dokonano zamachów bombowych w miejscowości Taba na Synaju w pobliżu granicy z Izraelem, w 2005 r. doszło do spektakularnych ataków ter¬rorystycznych w Kairze oraz w licznie odwiedzanej przez turystów zagra¬nicznych miejsco¬wości wypoczynkowej Szarm El-Szejk, a w kwietniu 2006 r. dokonano zamachu terrorystycznego w Dahab – ośrodku wypoczynkowym położonym we wschodniej części Synaju. W za¬machach tych zginęło łącznie około 100 osób, a ponad 250 zostało rannych. Chociaż w ich następstwie władze egip¬skie poczyniły dodatkowe kroki w celu za¬pewnienia bezpie¬czeństwa, nie można jednak wykluczyć ewen¬tualnej eskalacji działań terrorystycznych. Z tego względu zale¬cana jest ostroż¬ność oraz ścisłe stosowanie się do miejscowych przepisów i instrukcji służb policyjnych. Nie ma szczególnych zagrożeń przestępczością, w ostatnich latach jednak znacznie wzrosła liczba kradzieży kieszonkowych. Coraz częstsze są także zuch¬wałe napady rabunkowe w dzielnicach bie¬doty. Za prze¬stęp¬stwa wymierzane są surowe kary (dotyczy to także obcokra¬jowców), najczęściej w trybie doraźnym, na podstawie re¬gula¬cji obowiązującego w Egipcie od 1981 r. stanu wyjątkowego. Odpowiedz Link Zgłoś
yennyfer11 Re: Oficjalne info ze strony MSZ 03.07.07, 17:19 ...ataki terrorystyczne to nie prognoza pogody, którą niekiedy da sie przewidzieć.... Odpowiedz Link Zgłoś
platynka.iw Re: Oficjalne info ze strony MSZ 03.07.07, 17:38 yennyfer11 napisała: > ...ataki terrorystyczne to nie prognoza pogody, którą niekiedy da sie > przewidzieć... Swiete slowa... dokladnie tak! Odpowiedz Link Zgłoś
wade13 Re: Oficjalne info ze strony MSZ 03.07.07, 17:41 Dziekuje Panstwu. Naprawdę nie pytałam czy w październiku będzie atak terrorystyczny tylko czy w egipcie jest bezpiecznie. chciałam o to zapytać ludzi którzy tam jeżdżą. Te dziwnie sformuowywane odpowiedzi utwierdzają mnie w przekonaniu ze o zasady bezpieczeństwa w tym kraju mogłam równiedobrze zapytać ludzi z turcji:) Dziekuję raz jeszcze.A czego oczekiwałam ze mi napiszecie jak to tam wygląda, jak się zapewnia minimum bezpieczeństwa turystom itd ale nie fatygujcie sie już . Nie ma na tym formum z kim rozmawiać. Na innych otrzymuje człowiek szereg kompletnych informacji na tematy które sa istotne z punktu widzenia turysty. Na tym forum nie. TO SWIADCZY O POZIOMIE FORUMOWICZÓW. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
pc_maniac Re: Oficjalne info ze strony MSZ 03.07.07, 22:29 wade13 napisał: > Nie ma na tym formum z kim rozmawiać. Na innych otrzymuje > człowiek szereg kompletnych informacji na tematy które sa istotne z punktu > widzenia turysty. Na tym forum nie. TO SWIADCZY O POZIOMIE FORUMOWICZÓW. > Pozdrawiam. Bardzo nam przykro, że w przeciwieństwie do innych forów nie posiadamy tak PODSTAWOWYCH INFORMACJI, jak liczebność policji, wojska, ilość terrorystów (i antyterrorystów) na terenie Egiptu. Zapewne tak wyczerpujące informacje (jak również daty przewidywanych ataków terrorystycznych) otrzymałeś na forum Turcja, Tunezja, czy innych. Naprawdę czujemy się upokorzeni naszą niekompetencją i postaramy się w przyszłym roku te braki nadrobić. Z poważaniem niekompetentny (i według niektórych chamski -ukłony do Evano2) PC_Maniac Odpowiedz Link Zgłoś
sebcioo Re: Oficjalne info ze strony MSZ 03.07.07, 22:37 Tak na oko to mozna przyjac ze policji, wojska i innych mundurowych jest mniej wiecej tyle samo co turystow. Czy teraz czujesz sie bezpieczniej? I ze w kazdym hotelu sa bramki do wykrywania metali (cos jak na lotnisku). A jak ona zapipczy to chca rewidowac a jak nie to karza sie rozbierac. Dziwnym trafem pipczy zwykle gdy przechodza kobiety. Odpowiedz Link Zgłoś
deoand Re: Oficjalne info ze strony MSZ 03.07.07, 22:59 mimo wszystko : Zawsze lepsza zemsta faraona niz Bin - Ladena .. pzdr deo Odpowiedz Link Zgłoś
kadrom Re: Oficjalne info ze strony MSZ 04.07.07, 10:36 PC, a co ty na to ?: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=622&w=40773709&a=40776892 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=622&w=26902043&a=26902883 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=622&w=26833574&a=26833734 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=622&w=26831134&a=26832785 Pzdr Marcin Odpowiedz Link Zgłoś
pc_maniac Do Kadrom 04.07.07, 10:49 napisałem w cytowanych przez Ciebie postach, że jakby nie patrzeć Egipt nie jest bezpiecznym krajem. I mogę to podtrzymać i obecnie. Bo choćby konwoje to pic na wodę. Dlatego nie staram się nikogo przekonywać do bezpieczeństwa Egiptu, ale mam prawo napisać, że nie tylko w Egipcie jest niebezpiecznie, jak wskazywałyby ostatnie wydarzenia w Wielkiej Brytanii czy na Ibizie. Uważam, że powinniśmy przedstawiac realną sytuację, napisać co my o tym sądzimy, ale ocenę czy jechac czy nie pozostawić czytającemu. Osobiście tam się wybieram w październiku (na zlot), ale jeśli ktoś mie zapyta czy jechać odpowiem tak jak zwykle "ja jadę, bo co mi pisane to będzie", a nie "jeź, tam jest bezpiecznie". Odpowiedz Link Zgłoś
wade13 Re: Oficjalne info ze strony MSZ 05.07.07, 22:13 Marcin dzieki. Rozumię z epokazałeś mi obiektywne zapisy z kilku lat. Dziekuję.Wcześniej Egipt własnie taki mi się wydałał - niebezpieczny. Dziś ...chyba tez sie boje choc w to nie wierzę . Jestes jedyna osoba która normalnie odpisała Odpowiedz Link Zgłoś
marekjurek000001 Re: Oficjalne info ze strony MSZ 04.07.07, 13:36 Śmieszy mnie postawa niektórych ludzi bojących się własnego cienia przecież żyjemy w dobie światowego terroryzmu i tak naprawdę mogą Ci wysadzic dupsko w każdym Europejskim czy Arabskim mieście więc odpuśccie sobie tą psychoze . Jak już chcecie się czegoś bac polecam program „katastrofy lotnicze” na National Geographic w samolocie można naprawdę fajnie zdechnąc na wiele różnych sposobów Pozdrawiam srających w majtki ze strachu ;) Odpowiedz Link Zgłoś
platynka.iw Re: Oficjalne info ze strony MSZ 05.07.07, 15:19 marekjurek000001 napisał: > już chcecie się czegoś bac polecam program „katastrofy lotnicze” na > National Geographic Slyszalam o tym programie-nie ogladam. Boje sie latac i za kazdym razem jest to dla mnie stesior. Za to mam "przyjaznych" znajomych, ktorzy w zyciu nie lecieli i nie poleca samolotem-za to z zamilowaniem opowiadaja mi o tym programie. Takie tam wesole, zlosliwe, male ludziki ;-) > Pozdrawiam srających w majtki ze strachu ;) dziekuje za pozdrowienia. Przypomne sobie o ich przy najblizszej odprawie przed lotem ;-) Rowniez pozdrawiam-tych bojacych sie i tych-co potrafia spac w samolocie (jak Wy to robicie??) Iw Odpowiedz Link Zgłoś
sharmdiver Re: Oficjalne info ze strony MSZ 05.07.07, 15:40 platynka.iw napisała: > > Pozdrawiam srających w majtki ze strachu ;) > dziekuje za pozdrowienia. Przypomne sobie o ich przy najblizszej odprawie przed lotem ;-) > Rowniez pozdrawiam-tych bojacych sie i tych-co potrafia spac w samolocie (jak Wy to robicie??) > Iw Przede wszystkim trzeba wybrać linie godne zaufania (a nie mają zakaz latania nad większością krajów europy) i samolot który jest samolotem a nie zabytkiem z czasów Cara Iwana Groźnego.. Ja generalnie się "nie łamię" jeśli chodzi o powietrze (kurs spadochroniarski, pilota), wodę też ale kilka razy w życiu mi było zupełnie nie do śmiechu... Kiedyś będąc na rejscie (jestem j.sternikiem morskim - nastepny stopień to kapitan) po Bałtyku nasz stalowy jacht szedł prosto w sztorm z nieprawdopodobnymi błyskawicami. Mieliśmy podarte żagle po poprzednim sztormie, zepsuty "pyrkający" silnik i niedziałające radio. Wtedy pierwszy raz w życiu widziałem człowieka (kapitan) z zupełnie białą twarzą ze strachu, jeden z załogi dorosły człowiek szlochał "ja chcę do domu, ja chcę do mamy"... Ale pozbieraliśmy się, na szlochającym zastosowałem brutalne metody persfazji i udało nam się.. Odpowiedz Link Zgłoś
platynka.iw Re: Oficjalne info ze strony MSZ 05.07.07, 15:21 wade13 napisał: > Dziekuje Panstwu. Naprawdę nie pytałam czy w październiku będzie atak > terrorystyczny tylko czy w egipcie jest bezpiecznie. chciałam o to zapytać > ludzi którzy tam jeżdżą. [ciach] > Nie ma na tym formum z kim rozmawiać. Na innych otrzymuje > człowiek szereg kompletnych informacji na tematy które sa istotne z punktu > widzenia turysty. Na tym forum nie. TO SWIADCZY O POZIOMIE FORUMOWICZÓW. > Pozdrawiam. Czlowieku-a co chcesz uslyszec?? Rece opadaja jak sie czyta te Twoje dziwne i nieuzasadnione pretensje. Odpowiedzielismy Ci-a Tobie nadal zle... Ponawiam pytanie-co chcesz uslyszec, zadajac pytanie "czy w E jest bezpiecznie"? Iw Odpowiedz Link Zgłoś
sharmdiver Re: Oficjalne info ze strony MSZ 06.07.07, 01:30 wade13 napisał: > A czego oczekiwałam ze mi napiszecie jak > to tam wygląda, jak się zapewnia minimum bezpieczeństwa turystom itd Policja Egipska się stara jak może. Oto wyniki: Ponad 1200 kilogramów trotylu znalazła w czwartek egipska policja na pustyni w północnej części półwyspu Synaj. Trotyl znaleziono w 27 plastikowych torbach zakopanych niedaleko wioski Al-Raouda, około 200 kilometrów na zachód od granicy ze Strefą Gazy. Materiały wybuchowe znaleziono na podstawie informacji uzyskanej od Beduinów. PAP Odpowiedz Link Zgłoś
elgry Re: co z bezpieczeństwem w egipcie???? 05.07.07, 17:23 >słuchajcie zarezerwowałam rejs a tu piszą o atakach ...gdy byłam na rejsie w 2003 roku, był atak na statku z turystami hiszpańskimi. Na "moim" statku i wszystkich sąsiednich cumujących jeden obok drugiego - ataków nie było. > nie obawiacie sie ? Nie obawiam się. > i mimo wszystko jedziecie??? Mimo wszystko podróżuję. > czy to bezpieczne?? Nie wiem, czy to bezpieczne. Wtedy w 2003 dla mnie było bezpieczne, dla Hiszpanów - NIE. Odpowiedz Link Zgłoś
wade13 Re: co z bezpieczeństwem w egipcie???? 05.07.07, 22:17 no i to mi przypomina loterię albo nie... logikę... cytuję mojego profesora: - czy gęś ma 2 nogi? - czy joasia ma dwie nogi? tak tak to joasia jest gęsią jedynie marcin pokazał cos obektywnego pc- maniak wywołany do odpowiedzi też w sumie maniaku pc - sądzę...domniemam że masz pokłady poczucia humoru...tylko czmu gdy ktoś oczekuje formalnych info pokrywasz je nim??? wade czyli edyta Odpowiedz Link Zgłoś
kadrom Re: co z bezpieczeństwem w egipcie???? 05.07.07, 22:45 Edyto, W zasadzie to ja Ci nie odpowiedziałem,a tylko powołałem się wypowiedzie PC z poprzednich lat. Nie jestem gotowy nikomu odpowiedzieć:" Tak, jest bezpiecznie" lub "jest bardzo niebezpiecznie". To naprawdę kwestia indywidualnego podejścia. Ja jadą bo mnie tam ciągnie. Żar z nieba, rafy, zabytki i to coś... Znajomi w pracy pytają mnie nie: "Gdzie jedziesz na urlop ?" tylko: "Kiedy lecisz do Egiptu ?". I niektórzy niedwuznacznie się przy tym usmiechają... Jeszcze inni za te same pieniądze tynkują domy, kupują działki, kino domowe i dziwią się jak można tyle kasy wydać na dwa tygodnie. To ich wybór, a to mój wybór. I nie oceniam ich sposobu wydawania pieniędzy i nie wymagam aby oceniali mój. W 2005 roku tuż przed wyjazdem na rejs po Nilu pewien sobotni poranek mnie załamał. W TVN24 zobaczyłe relację z zamachu w Sharm. Dzień wcześniej przelałem całą sumę do biura. Wątpliwości było mnóstwo. Kolega który miał ze mna jechać natychmiast zamienił Sharm na Turcję. A ja ? Nie ukrywam, cykor był. Ale pojechałem. W drodze z lotniska widziałem jeszcze gruzy hotelu Gazalla... Jednak rejs i cały pobyt z 2005 wspominam bardzo miło. Starałem się nie myśleć o tym co sie wydarzyło, bo chyba bym zwariował, ale myślenia całkowicie wyłączyc sie nie da. Cóż mogę Ci więc doradzić ? Wybór należy do Ciebie. Należy zapoznac się z rozsądnymi poradami, z forum i innych źródeł, typu: ubezpieczenie, zakup wycieczek, lekarstwa itd. I jechać. Zapewniam Cie, że rejs jest naprawdę godny polecenia i będziesz go z pewnością mile wspominać. W ABC Forum Egipt znajdziesz mój i mojej córki opis. Nie wiem czy to Twój pierwszy wyjazd w te okolice, więc jeśli tak, czytaj ile można. Jeżeli masz jakieś pytania - jestem do Twoje dyspozycji. Pozdrawiam i życzę wspaniałego urlopu Marcin Odpowiedz Link Zgłoś
deoand Re: co z bezpieczeństwem w egipcie???? 05.07.07, 22:47 Pc tak juz ma .. zawsze w pierwszej chwili każdy negatywny głos o Egipcie traktuje jako atak na siebie ... tak maja wszyscy czegos - tam maniako-fani ... ale PC przymuszony do odpowiedzi w drugim podejściu udziela jej rzeczowo i obiektywnie ..... Nie dziwie sie wszystkim tym , którzy słysząc o zamachach czy groźbach zamachów się boja albo maja wątpliwości czy dobrze wybrali z wyjazdem ... no cóz ... wiadomo , że jak sie jedzie do " dzikich " krajów to wszystko moze się zdarzyc ... po to tam jest niemal więcej policjantów niz turystów aby tym turystom zapewnic bezpieczeństwo ale ... kto wie co siedzi w głowie Bin Ladena >>>> na razie w Egipcie bomby nie wybuchaja ... pzdr deo i mimo wszystko miłego pobytu w Egipcie . Odpowiedz Link Zgłoś
pc_maniac Re: co z bezpieczeństwem w egipcie???? 05.07.07, 23:09 > w sumie maniaku pc - sądzę...domniemam że masz pokłady poczucia humoru...tylko > czemu gdy ktoś oczekuje formalnych info pokrywasz je nim??? Może jestem za stary byk by się reformować, a jak zauważysz, to na tym forum jest już tylu trefnisiów, że jeden więcej, to już byłby wielki tłok. A co do formalnych info... Toż cały wątek "Pierwszy raz do Egiptu..." to formalne odpowiedzi. Niestety co do bezpieczeństwa, jest to tak ogólnikowe pytanie, ze nie da się na nie precyzyjnie odpowiedzieć. Weź za przykłąd moją żonę - dla niej nie Egipt jest niebezpieczny, lecz lot samolotem. Ona nie bałaby się nawet strzelaniny na ulicy, a w samolocie siedząc obok niej poprostu mam czasem ochotę wyskoczyć z samolotu, bo mam dość jej histerii. Ale jakoś to wytrzymuję, bo rekompensuje mi to jej radość z pobytu w Egipcie. A to co napisałem o moim podejściu do bezpieczeńśtwa było szczerą prawdą, ja naprawdę tak to pojmuję, że co ma być to będzie (i w samolocie również mam wszystko w nosie i jeśli nie ma fajnych widoków za oknem to idę spać). Taki już jestem, więc może poprostu nie potrafię zrozumieć, że inni martwią się tym co mnie wogóle nie zaprząta głowy. Odpowiedz Link Zgłoś
sharmdiver Sposób na niepokój i stres 06.07.07, 01:19 Seks dwa razy w tygodniu, ale nie więcej - taką "kurację" przepisał lekarz na pogotowiu w okolicach Genui, do którego zgłosiła się ciężko przestraszona młoda kobieta. Kobieta w stanie skrajnego zdenerwowania i paniki została dokładnie przebadana. Po sprawdzeniu ciśnienia krwi, pracy serca i układu oddechowego, lekarz na recepcie napisał tylko jedno wskazanie: "Seks dwa razy w tygodniu, ale nie więcej". Uznał, że w ten sposób kobieta wyleczy się z męczących ją objawów niepokoju i stresu. Dyrektor szpitala, w którym znajduje się pogotowie, poparł decyzję lekarza. Zastosujcie sie do tego dziewczyny !!! www.tvn24.pl/-1,1513125,wiadomosc.html Odpowiedz Link Zgłoś
sharmdiver Re: co z bezpieczeństwem w egipcie???? 06.07.07, 01:34 wade13 napisał: > A czego oczekiwałam ze mi napiszecie jak > to tam wygląda, jak się zapewnia minimum bezpieczeństwa turystom itd Policja Egipska się stara jak może. Oto wyniki: Ponad 1200 kilogramów trotylu znalazła w czwartek egipska policja na pustyni w północnej części półwyspu Synaj. Trotyl znaleziono w 27 plastikowych torbach zakopanych niedaleko wioski Al-Raouda, około 200 kilometrów na zachód od granicy ze Strefą Gazy. Materiały wybuchowe znaleziono na podstawie informacji uzyskanej od Beduinów. PAP Odpowiedz Link Zgłoś
sharmdiver Re: Wybieracie sie do Izraela? 06.07.07, 19:06 Szokująca akcja izraelskiej armii (Reuters) 10 osób zginęło, a 20 zostało rannych podczas izraelskiego rajdu w Strefie Gazy. W czasie akcji Ciężko rannny został pracujący dla Palestyńczyków kamerzysta. Na filmie z incydentu widać, jak po zranieniu operatora, żołnierze próbowali go dobić 6 lipca 2007 14:20 wideo.gazeta.pl/wideo/0,0,4295567.html Odpowiedz Link Zgłoś
gabka721 Re: co z bezpieczeństwem w egipcie???? 06.07.07, 19:26 bezpieczeństwo bezpieczeństwo tylko piszecie o strachu dwa lata temu w dniu którym był wybuch hoteli ja z moja rodziną wylatywalismy do egiptu ( chciałam odwołać ale w biurze powiedzieli że nie zwrócą pieniędzy bo wszystko załacone) no i pojechalismy do dzis nie żałuję mielismy wszyscy taką ochronę jak nasz prezydent i wakacje byłu naprawdę udane. Za 3 tygodnie znowu lecimy bo Egipt mnie zauroczył Odpowiedz Link Zgłoś