Dodaj do ulubionych

Palma de Mirette - Hurgada

21.06.03, 20:33
Witam,
Wybieram sie do tego hotelu pod koniec sierpnia - czy ktoś z Was był tam
może? jak wrazenia? Dodam, że lecę z Neckermannem.
Z góry dziękuję.
Lakszmi
Obserwuj wątek
    • algirdas Re: Palma de Mirette - Hurgada 07.07.03, 11:32
      lakszmi napisała:

> Witam,
      > Wybieram sie do tego hotelu pod koniec sierpnia - czy ktoś z Was był tam
      > może? jak wrazenia? Dodam, że lecę z Neckermannem.
      > Z góry dziękuję.
      > Lakszmi

Byłem w tym hotelu w grudniu zeszłego roku z Eximem. Dobry wybór dla osób,
      które nie lubia wiecznego zgiełku kombinatu turystycznego. Jest w miarę cichy,
      w pokoju telewizor z polskimi programami, internet-caffe i dobra lokalizacja.
      Za funta dojeżdżasz albo do centrum Sakkali, albo do al-Dahar'u. Generalnie
      bardzo przyjemnie wspominam ten pobyt i w tym roku chyba też tam pojadę.
      Jedyny jego minus to bardzo kiepskie pakiety z tzw. suchym prowiantem na drogę.
      Reszta OK
      Jak już tam będziesz to napisz z hotelu parę słów na forum.

Miłego urlopu życzy
      Algirdas
      • lakszmi Re: Palma de Mirette - Hurgada 08.07.03, 17:53
        drogi Algirdasie! (Brazauskasie?:D)
        bardzo uprzejmie dziekuje za wpis w watku mojego skromnego autorstwa.
        Nie omieszakam uczynić tego, co mi zasugerowałes. :-)
        Łączę serdeczne pozdrowienia.

Lakszmi
        • Gość: mikarski Re: Palma de Mirette - Hurgada i Neckerman do bani IP: *.acn.waw.pl 08.07.03, 20:42
          Byłem w Helnan Regina. Natomiast moi znajomi z Palmy byli podobnie jak ja
          średnio zadowoleni - przez dwa tygodnie takie same śniadania i takie same
          obiady.
          Pokoje są podobno dobre, ale warto dać recepcjoniście dolara i poprosić o coś
          ekstra z dobrym widokiem. Uwaga! Dolar to majątek dla Egipcjanina więc nie
          dawajmy więcej.
          • algirdas Re: Palma de Mirette - Hurgada i Neckerman do ban 09.07.03, 12:43
            Gość portalu: mikarski napisał(a):

> Byłem w Helnan Regina. Natomiast moi znajomi z Palmy byli podobnie jak ja
            > średnio zadowoleni - przez dwa tygodnie takie same śniadania i takie same
            > obiady.
            > Pokoje są podobno dobre, ale warto dać recepcjoniście dolara i poprosić o coś
            > ekstra z dobrym widokiem. Uwaga! Dolar to majątek dla Egipcjanina więc nie
            > dawajmy więcej.

Może się czepiam, ale...
            Śniadania i obiado-kolacje są w formie tzw. szwedzkiego stołu. Nawet jeżeli
            codziennie jest na nim to samo, to jest tego na tyle dużo, że można codziennie
            jeść coś innego. Może jak ja byłem w tym hotelu było inaczej, ale wtedy na
            śniadanie było m.in. co najmniej dwie sałatki, lazania, jajecznica (robiona na
            bieżąco przez kucharza), parówki, grzanki, jajka na twardo, wędlina, żółty ser,
            kawa, napar z hipbiskusa (karkade), sok itp.
            Nie wiem jak krytycy tego wyżywienia jadają w swoich domach, (tu pozwolę sobie
            na złośliwość), ale jak ktoś daje jednego dolara napiwku (bakszyszu) w recepcji
            za ładniejszy pokój to niech nie przesadza, że w domu jada lepiej.

Pagarbiai
            Algirdas
            • Gość: marlena Re: Palma de Mirette - IP: *.katowice.sdi.tpnet.pl 11.07.03, 10:16
              Byłam w zesżłym roku w lipcu obok tego hotelu. Ładny, nie powiem. Nie wiem jak
              pokoje ale z zewnątrz jest o.k. Jedzenie w Egipcie jest dobre oprócz wędlin na
              śniadanie :) Morze jest cudne (choćby z tego powodu wrócę do Egiptu nie raz) Na
              pewno wybierz się na pół dnia na wycieczkę, nurki (fajka i okulary, może
              płetwy - wystarczy) w morze. U Egipcjan płaciliśmy (wytargowaliśmy!) 25 dolarów
              za 2 osoby. A warto nawet 2 razy płynąć w ciągu 2 tygodni! Morze jest cudne.
              Zazdroszczę Ci, ale 2 razy w to samo miejsce pod rząd - nie zdecydowaliśmy się
              w tym roku...
              Pozdrawiam, udanych wakacji!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka