anka1383 21.08.07, 14:16 Proszę o polecenie sprawdzonych biur podróży:) opinie, rady, wrażenia... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
douglasdr Re: EGIPT z jakim biurem podróży??? katowice 29.08.07, 20:53 Podrozuje od wielu lat,najczesciej sluzbowo ale wygodniej jest mi wybrac wycieczki zorganizowane.Wiec jezdze duzo,czy to z Alfa star,exim czy viva tours.Mam tam wielu przyjaciol,Alfa star-Jurek,viva-super laski,moje ulubione "moi mili i moi kochani" Aska i Ola.Skladam wielkie poklony dla wszystkich rezydentow.Laski,trzymajcie sie i nie dajcie sie tam zjesc.jestescie the best!! Ola- mialas racje,to byla stella :). Odpowiedz Link Zgłoś
moniczka82j Re: EGIPT z jakim biurem podróży??? nie EXIM Tours 31.10.07, 20:55 Exim Tours to biuro oszustów. W imieniu mojej cioci chciałam napisać całą prawdę. Z Krakowa wystartowała 12 września o godzinie 4 rano, ale na lotnisku miała być o 23 (biuro potraktowało to jako jedenen z płatnych dni wycieczki). Natomiast osoby które wystartowały z Poznania lub Katowic, były już rano dzień wcześniej. Kiedy przyjechała nie zdążyła nawet zjeść śniadania i się umyć ponieważ od raz trzeba było jechać na wycieczę. Wycieczki były bardzo fajne i przewodnik też. W programie była uwzględniona przejażdżka na wielbłądzie. Niestety za tą krótką atrakcje trzeba było zapłacić z własnej kieszczeni 7 dolców (około 21 złotych na polskie). Jedna z pań nie miała pieniędzy a właściciel póścił wielbłąda i musiała sobie sama z nim poradzić. Na dodatek był bardzo nie posłuszny. 20 września zaraz po przyjeździe grupa z Krakowa i Gdańska została odprowadzona na lotnisko, a pozostali do hotelu. Tak więc w Krakowie była spowrotem 21 września. Natomiast pozostali wrócili dzień później. Tak więc biuro uznało że 2 dni wycieczki to dni na lotnisku. A więc zamiast 11 dni wycieczki, było 9. Moja ciocia zgłosiła reklamacje, otrzymała po długim czasie odpowiedź że reklamacje jest nie uzasadniona. Zadzwoniła więc do Warszawskiego Centrum tego pióra. Niegrzeczna pani zaczeła się wydzirać i przezywać , a następnie trzasła słuchawką. Sprawa w najliższym czasie trafi do Krakowskiej Rady Turystycznej. Dlatego mam prawo sądzić, że biuro nie zachowuje się uczciwie, i nigdy nie skorzystam z ich usług. Nie polecam także Go Wam. Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
telegram29 Re: EGIPT z jakim biurem podróży??? katowice 30.08.07, 11:09 Z Katowic leciałem do Egiptu z Rainbow Tours. Bez wpadek, więc polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
pocztowka_z_egiptu Re: EGIPT z jakim biurem podróży??? katowice 30.08.07, 18:27 Polecam Alfa Star! Bylam z nimi rok temu i było ok. Wszystko zapiete na ostatni guzik, zadnych wpadek, ani zadnych spoznien. Jednym słowem organizacja super! W tym roku tez sie z nimi wybieram, tym razem na rejs po Nilu. Odpowiedz Link Zgłoś
bruno1001 Re: EGIPT z jakim biurem podróży??? katowice 02.09.07, 14:16 z SUN&FUN byłem i było super polecam Odpowiedz Link Zgłoś
moniczka82j Re: Exim Tours 31.10.07, 20:56 Exim Tours to biuro oszustów. W imieniu mojej cioci chciałam napisać całą prawdę. Z Krakowa wystartowała 12 września o godzinie 4 rano, ale na lotnisku miała być o 23 (biuro potraktowało to jako jedenen z płatnych dni wycieczki). Natomiast osoby które wystartowały z Poznania lub Katowic, były już rano dzień wcześniej. Kiedy przyjechała nie zdążyła nawet zjeść śniadania i się umyć ponieważ od raz trzeba było jechać na wycieczę. Wycieczki były bardzo fajne i przewodnik też. W programie była uwzględniona przejażdżka na wielbłądzie. Niestety za tą krótką atrakcje trzeba było zapłacić z własnej kieszczeni 7 dolców (około 21 złotych na polskie). Jedna z pań nie miała pieniędzy a właściciel póścił wielbłąda i musiała sobie sama z nim poradzić. Na dodatek był bardzo nie posłuszny. 20 września zaraz po przyjeździe grupa z Krakowa i Gdańska została odprowadzona na lotnisko, a pozostali do hotelu. Tak więc w Krakowie była spowrotem 21 września. Natomiast pozostali wrócili dzień później. Tak więc biuro uznało że 2 dni wycieczki to dni na lotnisku. A więc zamiast 11 dni wycieczki, było 9. Moja ciocia zgłosiła reklamacje, otrzymała po długim czasie odpowiedź że reklamacje jest nie uzasadniona. Zadzwoniła więc do Warszawskiego Centrum tego pióra. Niegrzeczna pani zaczeła się wydzirać i przezywać , a następnie trzasła słuchawką. Sprawa w najliższym czasie trafi do Krakowskiej Rady Turystycznej. Dlatego mam prawo sądzić, że biuro nie zachowuje się uczciwie, i nigdy nie skorzystam z ich usług. Nie polecam także Go Wam. Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
sanpja Re: EGIPT z jakim biurem podróży??? katowice 04.09.07, 12:52 Ja byłam ze Scanem ( zawsze z nimi jeżdżę i zawsze było extra) tym razem będę pisała reklamację - oszukali mnie jeszcze w Polsce - co do pokoi - ale poza tym wszystko OK! Odpowiedz Link Zgłoś
iberia.pl Re: EGIPT z jakim biurem podróży??? katowice 01.11.07, 09:33 Alfa Star, vivatours. Odpowiedz Link Zgłoś
colin1974 Re: EGIPT z jakim biurem podróży??? katowice 01.11.07, 09:41 Każde biuro ma jakieś wpadki więc wybór BP przed wyjazdem to loteria. Odpowiedz Link Zgłoś