camellia2 19.09.07, 13:41 Właśnie wróciłam z Sharm El Sheikh z hotelu Sharm Cliff, jeśli ktoś ma jakieś pytania chętnie odpowiem, bo sama przed wyjazdem niewiele informacji o nim znalazłam... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
andrium Re: Wróciłam z Sharm Cliff Resort 19.09.07, 15:51 Witam jestem bardzo ciekaw nowych informacji,napisz proszę jak tam z budową nowej części hotelu.Jakie jest jedzenie,plaża,pokoje mam wiele pytań bo wybieramy się tam 10 października.Troche już wiem, ale świeże informacje są zawsze ważne.Proszę napisz może własne odczucia związane z pobytem w tym hotelu. Odpowiedz Link Zgłoś
miriam_73 Re: Wróciłam z Sharm Cliff Resort 19.09.07, 16:16 Jeśli możesz, to napisz trochę o tym hotelu tutaj, proszę: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=14938&w=41881138 Odpowiedz Link Zgłoś
anka1383 Sharm Cliff Resort wybieramy się tam 23.X wrocław 19.09.07, 19:58 a my się tam wybieramy, jedziemy po raz pierwszy do egiptu szkoda że tlko na tydzień ale cóż, jedziemy z alfa star. Mamy w planach 3 "imprezy", kair, nurkowanie i kłady :) może coś jest bardziej wartego do zobaczenia piszcie i doradzajcie :) Odpowiedz Link Zgłoś
andrium Re: Sharm Cliff Resort wybieramy się tam 23.X wr 19.09.07, 22:02 anka1383 napisała: > a my się tam wybieramy, jedziemy po raz pierwszy do egiptu szkoda że > tlko na tydzień ale cóż, jedziemy z alfa star. Mamy w planach > 3 "imprezy", kair, nurkowanie i kłady :) może coś jest bardziej > wartego do zobaczenia piszcie i doradzajcie :) my poraz drugi i też się nie możemy doczekać,dla mnie tylko nurkowanie,nurkowanie i ewentualnie nurkowanie (przesadziłem ale tylko troche)Egipt jest piękny a Morze Czerwone przepiękne. Co do wyjazdu to chyba jedziecie 24.X bo znieniły się dni wylotów, my mieliśmy lecieć 09.X a lecimy 10.X i też z ALFA STAR. Wracamy 24.X więc miniemy się w samolocie bo loty są z między lądowaniami w Gdańsku i Wrocławiu, my lecimy z Gdańska.Zmiana dnia wylotów to tylko moje informacje z bp,sprawdzcie sami swój dzień wylotu.Szkoda że nie lecimy w tym samym terminie,a może ktoś leci 10.X do Sharm Cliff Resort ? Odpowiedz Link Zgłoś
anka1383 Re: Sharm Cliff Resort wybieramy się tam 23.X wr 20.09.07, 07:31 a za pierwszym razem byliście również z alfa star? w tym samym hotelu? może napiszecie kilka wskazówek ku przestrodze na co zwracać szczególną uwagę :) jakie miejsca omijać a które koniecznie zobaczyć, a jeśli chodzi o wylot na pewno dziś zadzwonię do as :) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
andrium Re: Sharm Cliff Resort wybieramy się tam 23.X wr 20.09.07, 22:24 Pierwszy raz w 2006 roku też byliśmy z Alfa Star, ale w hotelu AL Diwan. Zadowoleni byliśmy z biura i z hotelu. Hotel tylko 3* ale nam wystarczył, nie potrzebujemy przysłowiowych " marmurów ".Ważna jest atmosfera w hotelu bo to co najpiękniejsze to jest poza hotelem.Poprostu Egipt i jego kultura oraz Może Czerwone.Można też łatwiej zwiedzić Jerozolimę i Betlejem tak jak my zrobiliśmy ubiegłym roku.Zobaczyliśmy też Kair,piramidy i sfinksa.Warto wybrać się łodzią na całodniowy rejs połączony z nurkowaniem ( coś pięknego )szczegulnie dla mnie.Właśnie wszystkie te żeczy i wiele innych o których długo by pisać sprawiają że nie mogę się już doczekać powrotu do Egiptu. Odpowiedz Link Zgłoś
ania-waw Re: Sharm Cliff Resort wybieramy się tam 23.X wr 20.09.07, 22:23 my lecimy 2.10 do tego hotelu, na 2 tyg.wiec pewnie sie spotkamy, pzdr Ania Odpowiedz Link Zgłoś
andrium Re: Sharm Cliff Resort wybieramy się tam 23.X wr 20.09.07, 22:32 WITAM więc do zobaczenia w Sharm Cliff Resort. Dla nas to szczegulny wyjazd bo świętować będziemy 25 rocznice ślubu. pozdrawiamy-Jola i Andrzej Odpowiedz Link Zgłoś
ania-waw Re: Sharm Cliff Resort wybieramy się tam 23.X wr 20.09.07, 22:38 :-) juz sie nie moge doczekac!!!gratuluje rocznicy! Ania i Mariusz pozdrawiamy Odpowiedz Link Zgłoś
camellia2 Re: Wróciłam z Sharm Cliff Resort 20.09.07, 12:56 No więc tak, hotel jak na 4* jest raczej skromny. Jeśli ktoś się spodziewa luksusów to niech wybierze inny hotel. Ale pokoje są duże, my mieliśmy dwa duże łóżka, tv, stolik z 2 fotelami, sejf w pokoju. Najważniejsze dla mnie, że było czysto, chłopak sprzątał sumiennie codziennie niezależnie od tego czy dostał jakiś bakszysz. Jedzenie znośne, wytrwałam na tym jedzeniu do końca bez żadnych żołądkowych problemów. Na śniadanie zwykle omlet, naleśniki, pieczywo, żólty ser(niedobry), gotowane kiełbaski w sosie pomidorowym, mi to wystarczało. Na kolację zawsze ryba, kurczak, często wołowina, 2 zupy, dużo ciast. Jedyny minus to bardzo mało owoców. Nadal czynny tylko 1 basen, wkoło budowa, ale zupełna cisza. Są jakieś animacje, ale niewielu z nich korzystało, bo ze względu na bardzo dobrą lokalizację hotelu mało kto w nim siedział. Schody nadal rozkopane, podobno maja byc gotowe za rok we wrześniu, nawet mają byc ruchome. Ja poprawiłam sobie kondycję dzięki tym schodom :-)ponieważ nie korzystałam z busów hotelowych, wszędzie na nogach. Pierwsze co mnie urzekło po przyjeżdzie to widoki, ponieważ hotel jest na wzgórzu. Jak już wspomniałam lokalizacja super, w samym centrum Naama Bay. Nie ma problemu z wnoszeniem napoi i zywności z miasta, zaraz po zejsciu ze schodów znajduje sie Bachu market który ma w miarę przyzwoite ceny, dalej jest drożej. Ja wspominam pobyt bardzo pozytywnie, ale też zaznaczam że nie jestem bardzo wymagającą osobą! Nie wiem czy tak jest zawsze, ale jak ja byłam to było naprawdę niewielu gości, atmosfera była kameralna. Pozdrawiam i zyczę miłego wypoczynku. P.S. Z wycieczek fakultatywnych polecam Izrael, choć bardzo męcząca podróż, i koniecznie Ras Mohamed, a nie polecam wielkiego safari, na którym niemal nie straciłam życia przez wielbłada :) Odpowiedz Link Zgłoś
camellia2 Re: Wróciłam z Sharm Cliff Resort 20.09.07, 12:59 Acha i jeszcze plaża piaszczysta, o tej porze nie było juz problemów z leżakiem. Reczniki za darmo, wydawane na podstawie Towels karty. Położona blisko hotelu, chodziłam zawsze pieszo, ale jak ktoś woli jest bus. Odpowiedz Link Zgłoś
anka1383 Re: Wróciłam z Sharm Cliff Resort 20.09.07, 13:13 dzięki serdeczne, dzięki Tobie upewniłam się że to był świetny wybór, ja również jestem osobą mało wymagającą i z tego co piszesz wynika że tam jest po prostu świetnie! jeszcze raz dzięki za poświęcony czas. Pozdrawiam p.s. nurkowanie- warto brać maskę i rureczkę z Polski.... :) Odpowiedz Link Zgłoś
camellia2 Re: Wróciłam z Sharm Cliff Resort 20.09.07, 17:27 Oczywiście proszę zabrać maskę i rurkę, bo mimo, że przy "naszej" plaży nie ma rafy to kilkanaście metrów w lewo przy hotelu Julie Ville jest juz jakaś rafa i sa naprawdę ładne rybki i inne stwotrzonka. Poza tym trzeba się koniecznie wybrać na snorkelling na Ras Mohamed! Wracając do hotelu to ma naprawdę rewelacyjną lokalizację i tym bije inne super hotele, które połozone sa w środku pustyni, a w koło tylko piasek i budowy...Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
anka1383 jakie pokoje wybrac? 02.10.07, 13:20 skoro byliście już w sharm cliff resort wiecie jakie są fajne pokoje chodzi mi dokładnie o to aby miały fajny widok i taras? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
yrec61 Re: jakie pokoje wybrac? 02.10.07, 16:35 widoki z balkonów (bo nie są to tarasy) pokojowych nie są fajne- budowy, my cały dzień mieliśmy zasłonięte okna, jedyny taras z fajnym widokiem i w dzień i w nocy to taras główny hotelu pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś