derduch 12.10.07, 14:32 Tu wpisujmy co kto ile i czego lubi obalać w Egipcie. Najlepiej mi wchodzi ta ichniejsza whiski, przypomina w smaku moim zdaniem Jacka Danielsa, chociaż są tacy do twierdzą że to cuchnie ropą :-) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wanda43 Re: Ranking egipskich alkoholi 12.10.07, 14:36 głodnemu chleb na mysli? to sie obliż smakiem! Odpowiedz Link Zgłoś
cairo7 Re: Ranking egipskich alkoholi 12.10.07, 14:36 Ja nie napiszę ile....ale ta whiski to koszmar,więc trenuję inne wynalazki,ale jak będziesz grzeczny to Ci przywiozę butelkę(oryginalnej!)...egipskiej:) Odpowiedz Link Zgłoś
derduch Re: Ranking egipskich alkoholi 12.10.07, 14:38 1. Sprawiasz mi Krzysiu przykrość obrażając moje Bóstwo :-) 2. A pewny jesteś że sobie jej za dwa tygodnie razem nie kupimy? ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
cairo7 Re: Ranking egipskich alkoholi 12.10.07, 14:41 Pewny jestem,że Smoczyca Cię nie puści....a z nią nie pojedziesz...bo Cię posadzimy na dużą minę....:) Odpowiedz Link Zgłoś
wanda43 Re: Ranking egipskich alkoholi 12.10.07, 14:44 a jasne, jeszcze ją podpuszcze ;-)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
derduch Re: Ranking egipskich alkoholi 12.10.07, 14:45 Matka Ty mi tu wątku nie spamuj, na Kraj wypad z PISuarami walczyć!. Odpowiedz Link Zgłoś
derduch Re: Ranking egipskich alkoholi 12.10.07, 14:44 Sam nie pojade bo jako single byśmy razem mieszkali i ja bym ciągle na dworzu spał jak Ty notorycznie laski będziesz do kopulatorium sprowadzał. Nie ma bata! Odpowiedz Link Zgłoś
derduch Re: Ranking egipskich alkoholi 12.10.07, 14:49 cairo7 napisał: > Cham...że tak powiem! Oczywiście żartowałem ale sytuacja może być taka jak w domu: Wchodzę raz do chałupy, patrze żona z kolegą siedzą, jakoś tak się na mój widok speszyli, buźki czerwone, oczy rozbiegane, oddech szybki, coś zacząłem podejrzewać.... Idę do kuchni, otwieram lodówkę i faktycznie, dranie! Z flaszki połowa odpita! Odpowiedz Link Zgłoś
vlodi Re: Ranking egipskich alkoholi 12.10.07, 14:40 Piwo Stella po retuszu Heinekena jest niczego sobie. Luxor to przereklamowane siki a Sakary to lepiej do ust nie brać. Odpowiedz Link Zgłoś
cairo7 Re: Ranking egipskich alkoholi 12.10.07, 14:43 To jednak rzecz smaku...ja w piwach całkowicie bym odwrócił kolejność. Odpowiedz Link Zgłoś
wanda43 Re: Ranking egipskich alkoholi 12.10.07, 14:40 to juz lepiej ziemie egipską, przynajmniej sobie buzie upieksze, zamiast on zalac. Odpowiedz Link Zgłoś
cairo7 Re: Ranking egipskich alkoholi 12.10.07, 14:49 Tu powiem tak.....koło rumu to to w życiu nawet nie stało,ale pije się dobrze-bo nie śmierdzi a kopnięcie ma:) Odpowiedz Link Zgłoś
janusz.amir Re: Ranking egipskich alkoholi 12.10.07, 14:55 Jedna część rumu + dwie części coli i do tego limonka!! Oczywiście w pojemniku półlitrowym!!!! Zaczynamy o 10.rano a kończymy o .... zależy... Jakby nie patrzeć to po 10. jest miodzio..Ooooo.. Odpowiedz Link Zgłoś
cairo7 Re: Ranking egipskich alkoholi 12.10.07, 15:08 Nio nieeeee..hahaha,ja w mocne wchodzę dopiero po popołudniowej siatce,ale potem bez ograniczeń czasowych:) Odpowiedz Link Zgłoś
janusz.amir Re: Ranking egipskich alkoholi 12.10.07, 15:11 W siatę nie gram..co najwyżej w boccia na plaży.....a rumik to od rana Odpowiedz Link Zgłoś
cairo7 Re: Ranking egipskich alkoholi 12.10.07, 15:14 Jak dozyję to pewnie też mnie spotka ten los:) Odpowiedz Link Zgłoś
elsalvador1 Re: Ranking egipskich alkoholi 12.10.07, 15:21 Panowie.Właśnie wróciłem z 3-dniowych urodzin kolegi i słuchajta co w tym stanie Wam powiem;1 litr Rasputina 70% zakupionego na bezcłowym,2 litry ichniej Whyski/piszę z dużej z szacunku dla nazwy/,pół kilo limonek i karkade do zapojki.Przepis na jednodniową kurację upiększającą wątrobę i trzustkę...a potem to już tylko modły... Odpowiedz Link Zgłoś
derduch Re: Ranking egipskich alkoholi 12.10.07, 15:26 No Robercik gratulacje :-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
aeki Znaleźli się 12.10.07, 15:18 Znaleźli się cholerni koneserzy. A przecież najważniejsze jest to , aby działało !!!! i szarpało i zapobiegało i leczyło. Piwo najlepsze 10 % bo najskuteczniejsze. P.s. To Derduch taki wielki chłop, a taki posłuszny ??? Byłem 2 razy jako singiel i teraz dopiero biorę z sobą grupę trzymającą władzę Odpowiedz Link Zgłoś
derduch Re: Znaleźli się 12.10.07, 15:25 aeki napisał: > P.s. To Derduch taki wielki chłop, a taki posłuszny ??? Wielki, fakt, zona mała też fakt ale przypier... potrafi :-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
janusz.amir Re: Znaleźli się 12.10.07, 15:26 Wreszcie jakiś wątek co rozruszał to zramolałe ostatnio forum!! Nawet Sali dał głos. Odpowiedz Link Zgłoś
cairo7 Re: Znaleźli się 12.10.07, 15:31 Panowie...nie dyskutować -tylko pakować walizki!Ja na wyjeżdzie gwarantuję,że lubelaki wygrają we wszelkich możliwych konkurencjach....a i uprzedzając lobby antyalkoholowe....we wszelkich..nie tylko pijackich:) Odpowiedz Link Zgłoś
mike-great Polska Wyborowa. I to nie kryptoreklama. 12.10.07, 16:57 Polska Wyborowa. I to nie kryptoreklama. Odpowiedz Link Zgłoś
casic Re: Ranking egipskich alkoholi 12.10.07, 15:35 Pewnie nie zabłysnę i nie równam się do Was, ale..............ichnie piwko-jak najbardziej!.....ichni gin z tonikiem i cytrynką i lodem- jak najbardziej,a najbardziej...........zielone drinki-wódka,sprite i zielony miętowy sok oraz limonka.................mmmmmmmmmmm po prostu bajka!!!:) Już nie mogę sie doczekać kiedy od 31 października będziemy to powtarzać regularnie przez CAŁY tydzień:) A mój Pan :))) -ichnia whiski z colą :) Odpowiedz Link Zgłoś
derduch Re: Ranking egipskich alkoholi 12.10.07, 15:43 31 października powiadasz... :-)))) Toć cała ekipa tam będzie :-) JAk moją Smoczyce przekonac? kurde no! Odpowiedz Link Zgłoś
casic Re: Ranking egipskich alkoholi 12.10.07, 15:45 derduch napisał: > 31 października powiadasz... :-)))) Toć cała ekipa tam będzie :-) > JAk moją Smoczyce przekonac? kurde no! Wiem! i też tam będę-bo lecę z całą ekipą:)) dawja Ją do telefonu albo maila!:) Odpowiedz Link Zgłoś
casic Cairo,Sali... 12.10.07, 15:50 chłopaki, (sorki że tak, na "Ty" od razu,ale brudzia na zlocie wypijemy-ja stawiam! :))) )pomóżmy Koledze przekonać Smoczycę, coby mógł (lub mogli) z Nami rozkoszować się słońcem i trunkami przez tydzień ;) Odpowiedz Link Zgłoś
derduch Re: Cairo,Sali... 12.10.07, 15:53 Ona nie che ze względu na "ekipę" własnie, obawia się ekscesów alkoholowych :-) Za raz wraca, dzisiaj pracowity dzień ma: Rano zakupy, potem siłownia, sauna i solarium, jak ona temu daje rade bidulka? :-( Odpowiedz Link Zgłoś
casic Re: Cairo,Sali... 12.10.07, 16:57 Ano Biedna, trochę Ją rozumiem,więc dam Ci radę-dziś już nie drażnij tematem,ale jutro jak odpocznie to ponów rozmowy i prośby ;) Ja to w sumie kiepski (ilościowo)zawodnik jestem,więc może być spokojna-a szkoda tego słonka i ciepłego morza nie zażyć w zimnym i pochmurnym listopadzie :) Odpowiedz Link Zgłoś
cairo7 Re: Cairo,Sali... 12.10.07, 15:54 Nie ma szans...trud nasz nadaremny...On wie-czym to pachnie:) Odpowiedz Link Zgłoś
derduch Re: Cairo,Sali... 12.10.07, 15:55 Ty weź mi nie odbieraj resztki nadziej... Odpowiedz Link Zgłoś
wanda43 Re: Cairo,Sali... 12.10.07, 16:27 oczywiscie, bo ją popre! Cholera jasna moczymordy jedne!Dobrze,ze tu wlazlam! Odpowiedz Link Zgłoś
casic Re: Cairo,Sali... 12.10.07, 17:05 Co Wy tacy niekoleżeńscy jesteście?? przecież wystarczy dla nas wszystkich i trunków i słonka ;-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
aeki Re: Cairo,Sali... 12.10.07, 15:59 Jak stawiasz to ja codziennie, co tam 5 razy dziennie z tobą będę pił ( z Poznania jestem ) A co do Smoczycy . No dobra Niech Derduch użyje najmocniejszego argumentu : AEKI BęDZIE Odpowiedz Link Zgłoś
casic Re: Cairo,Sali... 12.10.07, 16:54 Uuuułaaaa,wiem co to znaczy -mam rodzinkę pod Poznaniem ;)ale nic to! ja z Trójmiasta to juz prawie jak oligarcha-więc niech Ci będzie!:) Odpowiedz Link Zgłoś
angiem78 Re: Ranking egipskich alkoholi 12.10.07, 15:41 gratulacje:-) już dawno nie widziałam tak szybko rozrastajacego się postu. hmmmm czyzby ulubiony temat Polaków?:-) Odpowiedz Link Zgłoś
janusz.amir Re: Ranking egipskich alkoholi 12.10.07, 15:54 I temat też!!! A co?? Odpowiedz Link Zgłoś
janusz.amir Re: Ranking egipskich alkoholi 12.10.07, 16:05 No i wreszcie konkretny temat!! A o czym mamy dyskutować?? Z jakiego hotelu i którego pokoju jest lepszy widok?? Czy może o cenie złota albo wiagry w Egipcie?? Bo tylko o to się pytają pseudoturyści!! Jakoś na tym forum nie zauważam zainteresowania konkretami, tylko w kółko - a jaka pogoda lub nr.dobrego pokoju w hotelu. Nie wspomnę już o totalnym narzekaniu na BP... Nareszcie jeden konkretny DERDUCH zainicjował wątek,który jest bliski każdemu z nas!! WÓDA - oto co na łaczy!!!!!!!!!!! Poza tym wszystko inne dzieli. Odpowiedz Link Zgłoś
derduch Re: Ranking egipskich alkoholi 12.10.07, 16:35 janusz.amir napisał: > WÓDA - oto co na łaczy!!!!!!!!!!! > Poza tym wszystko inne dzieli. No jeszcze słonko, woda i luzik oraz swoboda. Odpowiedz Link Zgłoś
casic Re: Ranking egipskich alkoholi 12.10.07, 17:01 totalna swoboda w myślach i czynach :) i ciepło jakiego nie ma nigdzie indziej!!! i klimat który mi baaardzo służy :) Odpowiedz Link Zgłoś
derduch Re: Ranking egipskich alkoholi 12.10.07, 17:07 Moja Pani siada do kompa, proszę ją nakręcać. Odpowiedz Link Zgłoś
casic Re: Ranking egipskich alkoholi 12.10.07, 17:13 Hmmmmm.............sama nie wiem co powiedzieć, ale nie martw się Szanowna Żono Kolegi nie będzie tak źle na zlocie!!! obiecuje:)Nie będzie Ci szkoda, że nie zażyjesz ostatnich promieni(w tym roku) CZADOWEGO egipskiego słoooonkaaaa??!!! ja bym się spłakała jak bym nie mogła lecieć........Leć z Nami! będzie fajnie-uwierz mi! a sama się przekonasz i kiedyś podziękujesz że Cię namawiałam ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
casic Re: Ranking egipskich alkoholi 12.10.07, 17:26 Ej no!! chłopaki mówcie coś!!!:)nie zostawiajcie mnie samej, choć powiem tak-ja juz namówiłam 5 osób-więc może i jeszcze jedną też się uda!:) bo ja zaraz muszę spadac na imprezkę.......... Odpowiedz Link Zgłoś
derduch Re: Ranking egipskich alkoholi 12.10.07, 17:33 Przeczytała, śmiała się w głos czytając "Smoczyca", pewnie Seatac-owi kiedyś za to miano jaja wyrwie. NIe wiem, mam nadzieje że babe w końcu przekonam, tym bardziej że ferie w tym roku są w drugiej połowie lutego, a ja już w tym ponurym kraiku wysiedzieć nie moge. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejlitwicki Re: Ranking egipskich alkoholi 12.10.07, 16:41 barman w Baron Palms na plaży robił nam coś takiego: wymieszany w shakerze sok z guawy, mleko i mleczko kokosowe, odrobina anyżówki i seta rumu. dużo lodu. nie lubię takich udziwnień, ale to było wyśmienite. słodkie jak cholera, za nic w świecie nie da się wypić więcej niż dwa za jednym zamachem, ale wali w głowę niesamowicie. pozdrawiam www.asiaiandrzej.com Odpowiedz Link Zgłoś
15tolka15 Re: Ranking egipskich alkoholi 12.10.07, 17:19 A my szukamy smaku przez pierwszy tydzien.Nastepnie wyciagamy nasze kochane Whisky ktore nigdy nas nie zawiodlo i przetrzymalo dzielnie trud podrozy...oj jak wtedy smakuje. Odpowiedz Link Zgłoś
casic Re: Ranking egipskich alkoholi 12.10.07, 17:21 Tolka a Ty lecisz na 2 tygodnie???? no proooszę Cię nie rób mi tego bo ja TYLKO na tydzień :(((( Odpowiedz Link Zgłoś
15tolka15 Re: Ranking egipskich alkoholi 12.10.07, 17:25 Pierwszy raz lece na tydzien i chyba bede tylko szukala smaku.... Odpowiedz Link Zgłoś
casic Re: Ranking egipskich alkoholi 12.10.07, 17:27 15tolka15 napisała: > Pierwszy raz lece na tydzien i chyba bede tylko szukala smaku.... uffff to mi ulżyło, że też na tydzień :))) ja też pierwszy raz....na tydzień ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
15tolka15 Re: Ranking egipskich alkoholi 12.10.07, 17:31 Lecimy w cztery osoby,kazda z nas bierze dwie flaszeczki...oj same tego nie damy rady wypic... Odpowiedz Link Zgłoś
miriam_73 Re: Ranking egipskich alkoholi 13.10.07, 01:09 niektórym bardzo służy (i chyba nawet smakowała) karakade z rumem i ... to była johimbina w kropelkach, Sal ;-)))? Co Balbina tam mieszała do drinków w DV? w desperacji "pitnej", w dobrym towarzystwie to nawet ciepłą egipską wódkę da się wypić :))) Odpowiedz Link Zgłoś
balbina66 Re: Ranking egipskich alkoholi 13.10.07, 13:48 Miriam ,kochana jaka johambina w kroplach?Sali czy mysmy cos takiego kupowali?to byla karkade z rumem,poza tym ze kazdy byl wesoly nie zauwazylam u nikogo zadnych podejrzanych zachcianek,Kaziu czy ja znowu cos przeoczylam?!P Odpowiedz Link Zgłoś
cairo7 Re: Ranking egipskich alkoholi 13.10.07, 14:27 Wtajemniczeni wiedzą,że Balbina to Czarownica...i zawsze coś miesza:) zobaczymy jak będzie tym razem. Tolka,ja bardzo pochwalam Twój plan o whiski....i po tygodniu oddacie swoje buteleczki w dobre ręce....moje?:) Odpowiedz Link Zgłoś
15tolka15 Re: Ranking egipskich alkoholi 13.10.07, 15:36 Jesli tylko jakas buteleczka zostanie to bedzie Twoja...Tolka Odpowiedz Link Zgłoś
cairo7 Re: Ranking egipskich alkoholi 13.10.07, 15:37 To juz wiem,że nic nie dostanę......:) Odpowiedz Link Zgłoś
15tolka15 Re: Ranking egipskich alkoholi 13.10.07, 15:57 Oj nadzieje trzeba miec zawsze...ze zostanie:) Odpowiedz Link Zgłoś
cameltravel Re: Ranking egipskich alkoholi 13.10.07, 17:18 Ludu stało sie za 14 dni - odlot - a ja ciagle karmię !! kuuurcze ! mi najbardziej smakował sex on the roof i sex on the beach :) sex on the beach w wykonaniu barmanów z sun rise palcio a on the roof w wykonaniu Waela z Juke box nei pamiętam już co tam było ale on the beach to na bank: wódka, grenadine, pomarańcza i cos jeszcze a on the roof: wodka, rum, whiskey i jeszcze jakies trunki wysoko % + tonic rewela - wcale tak nie udeża a no i ten wściekły pies na soku trzcinowym !! noi rum z colą ! - standard ! Ewa Odpowiedz Link Zgłoś
elsalvador1 Re: Ranking egipskich alkoholi 14.10.07, 15:38 cameltravel napisał: > mi najbardziej smakował sex on the roof i sex on the beach :) > sex on the beach w wykonaniu barmanów z sun rise palcio a on the roof w > wykonaniu Waela z ... No Ewuś Ewuś,toś Ty taka?! i nic nie powiedziałaś tylko z bramanani?!,afujjjj ;-)))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
elsalvador1 Re: Ranking egipskich alkoholi 14.10.07, 15:35 balbina66 napisała: > Miriam ,kochana jaka johambina w kroplach?Sali czy mysmy cos takiego kupowali?t > o > byla karkade z rumem,poza tym ze kazdy byl wesoly nie zauwazylam u nikogo > zadnych podejrzanych zachcianek,Kaziu czy ja znowu cos przeoczylam?!P Absolutnie nic Słonko.Cosik się naszej Kasieńce pomięszało hehe ;- )))))) Ps.Do dziś nie powiedział jak smakowało hehe. Odpowiedz Link Zgłoś
balbina66 Re: Ranking egipskich alkoholi 14.10.07, 22:32 hahahahahahahaahahhaahahahahahahahaha,Sali jeszcze pare dni, i zrobimy powtorke z rozrywki,moze tym razem dokonczymy co w maju zaczelismy? Odpowiedz Link Zgłoś
miriam_73 Re: Ranking egipskich alkoholi 14.10.07, 23:59 Wiesz, Sal, to nie ja mieszałam :)))) Wiec raczej się nie pomieszało :)))) Btw., Balbinko, gościu mnie w tej narożnej aptece poznaje ;-) W każdym razie smacznego na przyszłość. Jesssooooooooooooo, ale ja wam zazdroszczę. U mnie w robocie sajgon, ergo zero szans na urwanie się na parę dni :( Odpowiedz Link Zgłoś
balbina66 Re: Ranking egipskich alkoholi 15.10.07, 12:17 hi ,no jasne ze cie poznaje tyle kremow co mysmy wszyscy u niego w tedy kupili , on to chyba za rok tyle nie sprzedal ,takiego utargu sie nie zapomina.Kasiu co za problem bierz urlop i my cie do naszego pokoju zaadoptujemy .P Odpowiedz Link Zgłoś
miriam_73 Re: Ranking egipskich alkoholi 15.10.07, 13:00 to se ne vrati bo mi szef nie da urlopu :( za dużo pracy teraz przed końcem roku. Odpowiedz Link Zgłoś
cameltravel Re: Ranking egipskich alkoholi 15.10.07, 14:25 miriam toż wylot jest 27 wieczorem :) bierzesz L4 - toż widać żeś chora - wszystkich zmarłych jest 1 - 2 dzień zaduszny potem wracasz - czyli 3 - to jaki urlop ?? !! 3 dni cię ledwie nie będzie :) Ewa Odpowiedz Link Zgłoś
miriam_73 Re: Ranking egipskich alkoholi 15.10.07, 20:43 No way - nie da mi wolnego na 29-31.10. "Niezdety" :( A L-4 - nie wchodzi w rachubę. Z różnych powodów (m. in tego w PS-e) PS. Uwielbiam mojego szefa :-)))Serio, serio. A roboty huuuuuuuuuuuuuuk Odpowiedz Link Zgłoś
elsalvador1 :-(((((( 16.10.07, 11:36 Nasza trójca nie leci.Za cholerkę nam nie wyszło.Załamka total.Nie damy rady wcześniej niż połowa listopada i to wszyscy!!!.Wielka szkoda bo byłem pewien...cóż,pozostaje mi życzyć wam zajefajnej imprezy...Pozdrawiam.Pogrążeni w rozpaczy-Sali,Kazio i Krzyś. Odpowiedz Link Zgłoś
cairo7 Re: :-(((((( 16.10.07, 12:07 I Derduch jak znam życie sam nie poleci...ładnie mnie wysterowaliście....nie marzyłem o tym w najpiękniejszych snach:))) Odpowiedz Link Zgłoś
derduch Re: :-(((((( 16.10.07, 12:17 Nie kładź na mnie krzyzyka jeszcze, w takiej sytuacji ropzatrze.. Odpowiedz Link Zgłoś
cairo7 Re: :-(((((( 16.10.07, 12:19 Wrzucam Cię do niewidocznych jak nie polecisz.....żeby nie było! Odpowiedz Link Zgłoś
balbina66 Re: :-(((((( 16.10.07, 15:19 Sali,Kaziu,Krzys ,to jest chyba zart!Cairo i planuj tu impreze ! Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek37k drink nawet smaczny 17.10.07, 19:18 dla jadących do kompleksu Alibaba , Aladdin proponuję spróbować , icniejszy rum wymieszany z sokiem anansowym , dobrze schlodzony ,bardzo dobrze smakuje jak na mój gust . Odpowiedz Link Zgłoś
cameltravel Re: drink nawet smaczny 17.10.07, 20:05 smakuje rewelacja ale my tym razem nie do Aladyna - tam juz nas znaja :D teraz Aqua Blu Krzysiu 3 panów ci skombinowałam dziś :) :D Ewa Odpowiedz Link Zgłoś
casic Re: :-(((((( 18.10.07, 09:14 Się własnie dowiedziałam że Kolega Derduch nie leci! Ładnie to tak?!!! ja namawiam koleżankę Smoczycę, cuda wianki robimy i takie odwdzięczyny mam ? :((( no pięknie.... Odpowiedz Link Zgłoś
cairo7 Re: :-(((((( 18.10.07, 10:17 A ja nie jestem kochający inaczej i za panów to ci bardzo dziękuję!Mi wystarczą Ci co ich znam i te wszystkie samotne Panie...:)....a zdrajcom z Krakowa i z Wawy-mówimy precz nam z oczu! Odpowiedz Link Zgłoś
casic Re: :-(((((( 18.10.07, 10:24 Czyli nieznajome i niesamotne panie też odpadają? szkoda.........myślałam, że choć podrinkujemy razem........no trudno :( Odpowiedz Link Zgłoś
cairo7 Re: :-(((((( 18.10.07, 10:31 Nie rób scen!Czytaj uważnie....chodziło mi o panów ,których znam!To tak nawiązując do tekstu Ewy:)A o drinkowanie się nie martw-ja stawiam pierwszą kolejkę:) Odpowiedz Link Zgłoś