konek 25.10.07, 13:31 Co możecie powiedzieć o samolotach i pilotach tych linii? Są bezpieczne czy po prostu jak się trafi?? Lecę nimi w styczniu do Egiptu a nic o nich nie wiem. Z góry dziękuję za informacje Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
deoand Re: linie Prima Charter 25.10.07, 13:49 Dawny Fisher air .. zdania uczonych sa podzieloone ... w każdym razie z opóźnieniem albo czasem punktualnie laduja na ziemi i co najważniejsze na kołach .. maja Boeinga albo /i / licho ich tam wie 757 -200 przynajmniej ja takim leciałem w ub,roku jako Fisherair a syn leciał tym samym w br jako Prima charter .. jeszcze jednak nie zdązyli go przemalować ... na tytułowej stronie -forum gazety po kliknięciu - czas wolny - kliknij - samoloty i tam trafisz na gorąca dyskusje o Prima charter i o flocie jaka maja ... eksperci forumowi kłócą tam sie ostro o kapitał i stan posiadania linii Prima charter ... na pewno maja jeden Boeing 757 -200 ... pzdr deo Odpowiedz Link Zgłoś
konek Re: linie Prima Charter 25.10.07, 14:09 dziękuję. Podobno boeingi są jednymi z bezpieczniejszych. Dla mnie jednak samolot zawsze będzie czymś co powoduje szysze bicie serca. Mam po prostu wielkiego stresa podczas lotu. Ale to już mój kłopot. Miłego dnia Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek37k Re: linie Prima Charter 25.10.07, 18:28 Leciałem takim w tym miesiącu , tak jak napisał deo to dawny Fisherair , to co mogę powiedzieć to obługa miła , pilot jest polakiem , ale jedna uwaga bardzo ciasno siedzenia są rozstawione , dlatego osoby wyższe mają problem i w tym ja też . Puszczają filmu , słuchawki kosztują grosze , kanapki takie do zjedzenia . Pozdrawiam Wojtek Odpowiedz Link Zgłoś
konek Re: linie Prima Charter 26.10.07, 08:54 poczytałam sobie o nich wiele. I wydaje sie być wszystko ok. Dziekuje za odpowiedzi. Podnieśliście mnie na duchu. Teraz tylko z pozytywnym nastawieniem czekać do stycznia i wypoczywać. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
wp2007 Re: linie Prima Charter 25.10.07, 14:34 W ostatnim czasokresie nie było słychac ,żeby którys z samolotów Prima Charter NIE WYLĄDOWAŁ. Znaczy sie samoloty tej lini sa bezpieczne. wp2007 Odpowiedz Link Zgłoś
deoand Re: linie Prima Charter 26.10.07, 10:26 nie bój sie i tak licho wie czemu ta puszka piwa z siedzeniami w środku wzbija sie w powietrze i jakos leci ale leci ... niektórzy stosuja klasyczne środki znieczulające ale i bez nich pośpisz sobie trochę dwa razy wstaniesz do toalety drugie dwa razy wstaniesz do schowka po cos ... pare razy zerkniesz w dól oglądając Krym i coś tam jeszcze i jakoś zleci ... to nie najnowszy airbus z barami knajpkami i czymś tam jeszcze ... w normalnym samolotach to nie ma co robić ... tylko czekac na lądowanie pzdr deo Odpowiedz Link Zgłoś
konek Re: linie Prima Charter 26.10.07, 11:18 dzięki deo. Jesteś super facet. Wiem, że przeznaczenie jest najważniejsze i tego się nie zmieni. Jednak Twoje odpowiedzi są dla mnie bardzo ważne, ponieważ dodają otuchy - a ona jest mi bardzo potrzebna. To chyba lęk wysokości nie pozwala mi swobodnie "latać". Boomber napisał, że niepotrzebnie pytam bo i tak przewoźnika nie zmienię. Ale to nie o to chodzi. Dzięki pozytywnym opiniom, dobrej muzyce i może lekkiemu znieczuleniu przed lotem, mniej stresowo upłynie czas. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
boomer Re: linie Prima Charter 26.10.07, 10:18 Oprocz tego ze maja ciagle opoznienia i pewnie jak kazde linie lotnicze sprzedaja 200 biletow na 150 miejsc i istnieje ryzyko ze bedziesz czkeac na nastepne wahadelko to sa ok ;) Nie wiem po co pytasz bo przewoznika i tak nie zmienisz Odpowiedz Link Zgłoś
deoand Re: linie Prima Charter 26.10.07, 12:06 hej ... na to jakimi liniami lecisz oczywiście nie masz wpływu ... zreszta wszystkie podobne ... albo Boeingi albo Airbusy 6 siedzeń w rzędzie i tyle a wysocy zawsze mają problem ,, a jak jeszcze ktoś przed nimi opuści oparcie ... ale najgorsze dzieci albo wrzeszczące albo kopiące ... oby takich nie było ani z przodu ani z tyłu ... ja tez tylko pare razy latałem samolotami ... na wakacje więc pewno inaczej sie reaguje od tych co to tydzień w tydzień ... ale rytyna rytyną - zawsze jest taki dreszczyk emocji jak startuje ...silniki wyją pełną moca i coraz szybciej po pasie i nawet nie zdążysz się spostrzec i ziemia już pod nogami i coraz mniejsza .... a potem to już nuda szczerze mówiąc ... a do Egiptu ponad 4 godziny ... faktycznie w Fisherzee czy teraz Prima Charter za nieiwelkie pieniądze dostawało sie słuchawki aby miec głos do filmu ... teraz sobie przypomniałem jak poprzedni nick o tym wspomniał ... i jeszcze jedno ... obsługa była polska i kupowało sie za złotówki a nie jak w Nouvellairze za Euro ,,, natomiast w końcu i start i lądowanie ... to małe piwo ... nagrodzicie polota oklaskami ... zawsze tak robia czartery narażając się na kpiny regularnie latających ... a niech sie cieszą i kpia - ja tam zawsze klaszcze i nie tylko ja - cały czarter ... na Ziemi oczywiście i tyle waszej roli ... natomiast uważaj bardzo przy starcie i lądowaniu , który będzie należał wybitnie do ciebie ... a mianowicie jak się wybierzesz na Sahare i na wielbłada to pamietaj , ze przy starcie camela ... najpierw lecisz do tyłu a potem do przodu ... na zęby ... przy lądowaniu ..odwrotnie ... musisz dobrze trzymac sie tego siodła w Egipcie jedna ręka za łęk z przodu a druga za łęk z tyłu siodła ale juz w Tunezji ... tylko mozna sie było trzymac z przodu siodła i jeszcze niemiłosiernie osuwało sie na prawą strone ... łącznie z jeźdźcem .. pzdr deo ... PS . żona kolegi ... jak nie dała bakszyszu camelowi to wylądowała na plecach i leczyła sie już w Polsce z pół roku !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
konek Re: linie Prima Charter 26.10.07, 12:47 zaraz mnie "uduszą" za zaśmiecanie forum:) Ale nie mogę sie powstrzymać od pisania, ponieważ widzę, że wyczułeś co mnie dręczy. Ja już wiele razy leciałam samolotem, ale chyba nigdy nie powiem, ze to rutynowa czynność. To jednak ok. 10 000 m nad ziemią..... Jeśli chodzi o oklaski to najpiękniejszy moment. Wtedy też opuszcza mnie paraliż.....Klaskam chyba najgłośniej ze wszystkich:).... A na wielbłądzie jeszcze nie "startowałam, wiec znowu wielkie ukłony w Twoją stronę. Jeśli mogę cię pomęczyć, to proszę powiedz mi jak to jest z tymi piramidami. Każdy mówi zupełnie inaczej. A ja chcę wiedzieć, czy można do nich wejść (bez obaw, ze się nie wróci) czy zwiedzanie polega na szybkim zerknięciu na nie i przejściu do dalszego punktu wycieczki? Odpowiedz Link Zgłoś
boomer Re: linie Prima Charter 26.10.07, 13:05 Piloci nienawidza tych oklaskow. Dla nich to wlasnie rutyna, pochwalic ich mozna jak wyladuja w naprawde trudnych warunkach (awaria). Uwierz mi ze oni sie wkur... na te oklaski :) Co do piramid to w srodku nic ciekawego, zreszta bylo juz tutaj o tym. Kto szuka nie bladzi a szukajka najlepszym przyjacielem zaradnego turysty Odpowiedz Link Zgłoś
konek Re: linie Prima Charter 26.10.07, 13:25 masz rację, ale nie zawsze jest czas na szukanie:) Poza tym na forum dużo się dzieje i różni ludzie piszą. Zauważyłam, ze są i tacy co to Egipt z podręczników znają a wypowiadają się, jakby tam pół życia spędzili:) Dlatego myślę, że trzeba samemu sprawdzić by sie przekonać. Jednak każda uwaga jest cenna. A co do oklasków, to nie rozumiem, dlaczego ich to denerwuje..... Jakby ci szef klaskał z wdzięczności za twoją pracę to nie byłbyś zadowolony:):):) Odpowiedz Link Zgłoś
boomer Re: linie Prima Charter 26.10.07, 13:33 Wiesz piloci sa specyficzni ciagle slysze ze oni tego nie lubia. dla nich to zwykla praca, jakby mieli sie wykazac umiejetnosciami, doswiadczeniem, wiedza (tak jak pilot linii AMC, bodajze norweg o ile dobrze pamietam, ktory naprawde dokonal wielkiej rzeczy) to co innego. Ja ci tylko pisze to co oni mowia :)A w piramidach nic nie ma, tzn dlugi korytarz, czasem zabezpieczone szyba pismo na scianach, na koncu komnata i bye bye idziemy do gory. Ale warto i to zobaczyc chociazby dla samej frajdy ze sie tam zeszlo :) (gosc na samym dole bedzie chcial bakszysz hihihi ) Odpowiedz Link Zgłoś
konek Re: linie Prima Charter 26.10.07, 13:54 tak, tak wiem, ze trzeba mieć dużo drobnych:) Byłeś moze kiedys w styczniu w Egipcie? Jaka tam o tej porze będzie temperatura? - w necie różnie podają. Da sie spokojnie wejść do basenu czy raczej to już ryzyko? Podobno w hotelu, do którego jadę jeden basen jest podgrzewany, ale to oczywiście sprawdzę na miejscu:):) I jak z nurkowaniem o tej porze? Pewnie to nie takie przyjemne jak w sezonie..... Odpowiedz Link Zgłoś
boomer Re: linie Prima Charter 26.10.07, 14:09 Akurat w styczniu bylem w Hrg. Dla mnie bylo bardzo cieplo, jakakolwiek bluze bralem tylko do autokaru na wycieczki. Kapalem sie w morzu (roznica w temp wody a powietrza duza). Ci ktorzy tam byli lub sa od dluzszego czasu (np janusz.amir) zdazyzli sie juz przyzwyczaic do kliamtu i twierdza ze w Egipcie dosc chlodno (jak na Egipt) dla mnie bylo bomba, styczen super czas na wycieczki i na odpoczynek, opalilem sie, odpoczalem. Troche wialo, nie bylo tak cieplo jak np we wrzesniu ale wyjezdzajac z -15 do +25-30 w ciagu dnia jednak robi roznice :) Nurkowanie moze odpasc ale to zalezy juz od czlowieka jak odczuwa cieplo/zimno, wiadomo jednemu zimno innemu goraco. Snurkowania w styczniu nie probowalem, do nurkowania z akwalungiem i tak pianka sie przydaje wiec i w styczniu mozna :) Odpowiedz Link Zgłoś
deoand Re: linie Prima Charter 26.10.07, 14:05 ooo inni pisza o alkoholach w Egipcie i kto gdzie kiedy to myśmy tez sobie pogadali o lataniu i nie tylko ... faktycznie była już dyskusja o wnętrzu piramid ... ja nie jestem ekspertem od tych wnętrz i moge jedynie potwierdzic nie wprost słowa boonera bo mój syn mówił z grubsza to samo ... ja nie byłem ponieważ akurat do Cheopsa zabrakło biletów a przewodnik nie powiedział nam , że mozna do Chefrena ... więc tym razem mój syn będąc w tym roku w Kairze na fakultecie z Sharmu juz w piramidzie był ... ja , mam akurat podobna nieco filozofie do kol boonera po prostu trzeba zobaczyc ... zawsze " zaliczam standarty " w każdym kraju ... więc chcąc nie chcąc muszę jeszcze raz do Kairu aby w końcu w tej piramidzie sie znaleźć ... a piloci niech nie marudzą ... niech sie cieszą , że ich ktos docenia ... chyba niestety za dużo zarabiaja ... jeszcze trochę jak tacy mądrzy to im sie powie ... żadna tam elita za jaka siebie uważają tylko zwykli szoferzy ... 2000 na miesiąc i za stery hahahahahahah inna rzec , że ludzie po prostu sami odeagowuja i okazuja swoją radośc , że są na Ziemii ... a piloci ... jeszcze nie sami gej-stewardzi pracują na pokładzie więc jak taki kapitan X nie dostanie oklasków to na pewno stewardesy z całym szacunkiem dla swego kapitana .. powiedzą - jakich to wyrobionych pasażerów wiozłeś którzy nawet nie zaklaskali ... a w podtekście ... jesteś d ... nie pilot .. pzdr deo a gdzie jedziesz do Egiptu mozna wiedzieć ??? Odpowiedz Link Zgłoś
boomer Re: linie Prima Charter 26.10.07, 14:11 jakis taki zlosliwy jestes do tych pilotow :) Do wielkiej piramidy w ogole ciezko wejsc, trzeba byc tam o 6-7 i kupic bilet bo jest ich ograniczona liczba wiec zeby sie dostac na 100% to trzeba sie spieszyc bo potem od razu znikaja dla calych autokarow. Odpowiedz Link Zgłoś
deoand Re: linie Prima Charter 26.10.07, 15:12 hej a co piloci nie uważają sie za elitę ???? to powiedz im panie szofer hahahahahahahah a ja akurat pracuje z kobietami - najwspanialszą płcią pod słońcem ale jak jednego mana publicznośc uhonoruje a drugiego mana nie ... to temu nieuhonorowanemu na pewno damy doniosą .. hahahahaha może nawet współczuć będą hahahaha to ogólnie mało ważne ale mów sobie booner co chcesz ... jak sie wyląduje to od razu kamień z serca .. czy to z oklaskami czy bez ... pzdr deo Odpowiedz Link Zgłoś
boomer Re: linie Prima Charter 26.10.07, 15:19 Inaczej - jak samolot sie juz zatrzyma po ladowaniu to kamien z serca :) Ktoregos razu jak wracalismy (juz nie pamietam skad) to samolot strasznie dlugo lecial nad samym pasem - wialo i wialo i chlopaki musieli wcelowac w pas to ludzie zaczeli klaskac jak tylko samolot wyladowal. Szczesliwi klaskali ale od razu jak piloci dali po ciagu wstecznym to pasazerowie dopiero po zatrzymaniu zdolali odkleic twarze z siedzen przed nimi. Co to oznacza - klaskanie moze przyniesc pecha ;) Odpowiedz Link Zgłoś
deoand Re: linie Prima Charter 26.10.07, 15:35 a ci w Isambule to nie wiem czy nawet zdążyli zaklaskac jak sunęli metalem po pasie ... chyba musiał być piekielny hałas ??? kilku uczestników tego lotu pisało o nim ale chyba jeszcze byli w szoku ...bo pisali dośc nieśmiało ... nawet - jak pisali - nie zdążyli zapiąc pasów a załoga im nic nie mówiła ... może dobrze obyło sie bez paniki !!! pzdr deo ciekawe kiedy polecimy tym największym airbusem ... w końcu z warszawy tylu turystów odlatuje gdzieś tam do Afryki więc mozna by było ich wszystkich w airbusa / tego na 800 osób ... jednych by wyrzucił w Maroku innych w Manastirze jeszcze innych w Hurghadzie i na końcu w Sharmie ... 800 sztuk to by sie jakos zebrało hahahah pzdr deo Odpowiedz Link Zgłoś
boomer Re: linie Prima Charter 26.10.07, 15:42 wyrzucic doslownie czy z ladowaniem? :) Odpowiedz Link Zgłoś
konek Re: linie Prima Charter 26.10.07, 15:30 świetnie piszesz, aż miło się czyta- dziękuję. Lecę do Hurghady od 11 stycznia na dwa tygodnie ferii z moją pociechą. W planach mam by zobaczyć "standardy" Egiptowa:) I tak jak piszesz- pojawiając się w nowym miejscu trzeba jak najwiecej zobaczyć by poznać kraj. Oczywiście nie do przesady bo i wypocząć trzeba:) Jeśli chodzi o pilotów to może nich zarabiają, bo za 2000 to nie będzie im się chciało ryzykować:) Co do stewardów to ja lubię popatrzeć na ładne buzie:):. Ostatnio leciałam na Rodos i były stewardesy, niestety tak nieludzkie, ze wypadałoby skargę napisać. Poza tym samolot pełen polaków, 2 polskie stewardesy a informacje przekazywał tylko kapitan po angielsku i choć znam trochę ten język a nie rozumiałam go w ogóle. Odpowiedz Link Zgłoś
boomer Re: linie Prima Charter 26.10.07, 15:47 Ja bedac w Egipcie zastanawiam sie czy pan X z ktorym rozmawiam zna angielski czy to moze ja go nie znam? W czym stewardessy nieludzkie byly? Oj zeby poznac Egipt to rok czasu trzebaby tam mieszkac, po pol roku mozna powiedziec "poznalem" kulture i obyczaje, po roku "znam" a po wiecej niz roku "wiem na ten temat" :) Odpowiedz Link Zgłoś
konek Re: linie Prima Charter 26.10.07, 16:01 Stewardesy wykazały sie swoim profejonalizmem ze hahaha... Czekaliśmy na zezwolenie na start godzinę - to było naprawdę przykre. Dzieciaki płakały, ludzie się denerwowali i nakręcali a one?! Chodziły jak gwiazdy i udawały, że.....nie słyszą pytań kierowanych w ich stronę. Siedziały sobie gdzieś tam na boczku i chichotały w najlepsze. A my nie mieliśmy nawet informacji dlaczego czekamy. Poza tym, jak już wreszcie udało nam sie znaleźć w górze trzeba było czekać bardzo długo, aby któraś pojawiła sie ze swoim wózeczkiem cudów:) Na domiar wszystkiego jedna nakrzyczała na kobitkę w ciąży, która nie zdążyła znaleźć papierowej torebeczki. Ale nie chce mi sie dalej o tym pisać, ba jak tylko sobie to wspomnę to sie niepotrzebnie denerwuję. To zdarzyło się na szczęście tylko raz i mam nadzieję, że już nie powtórzy. Odpowiedz Link Zgłoś
deoand Re: linie Prima Charter 26.10.07, 16:01 jeśli chodzi o pilotów to może nich zarabiają, bo za 2000 to nie będzie im się chciało ryzykować:) noo spadochronów też raczej nie mają więc muszą pilnowac własnej skóry ... gorzej lecieć z arabami ... a nóz będą chcieli spotkać się z Allachem ???? dobrze że ten ostatni samolot Norweg polotował i nie zdążył widać przejśc na islam !!! Bóg czuwał na pewno ale pilot tez wspaniały ... niech ma już nie 2000 pln ale pewno też nawet nie 2000 Euro tylko chyba koło 20 tys EURO ???? nie wiem ile .... z drugiej strony taki pilot jakos w Polsce pozostal bezimienny jakos mało sie ogólnie mówiło i pisało jednak ... może dobrze nie wiem ... pzdr deo Odpowiedz Link Zgłoś
kiwigirl Re: linie Prima Charter 30.10.07, 11:46 nie bedziesz czekał na inne wahadełko... wsadzą cie do samolotu do Krakowa czy do Katowic czy H... wie dokąd. bez słowa przepraszam. i bez żadnego info co masz robić dalej (tzn. sorry - pani rezydentka A. Mazurkiewicz powie "z lotniska można taxówką do centrum dojechać") zamiast wyladować primacharerem w Warszawie, wyladujesz AMC w Krakowie tuz przed północą. i good luck. od miesiaca czekam na zwrot kasy za powrót do Warszawy... Odpowiedz Link Zgłoś
angelsmile Re: linie Prima Charter 26.10.07, 15:59 My mieliśmy lecieć liniami Prima Charter, ale lot wykonywał samolot linii Air Italy Polska (Boeing 737-200 ). Tak samo w drodze powrotnej. Odpowiedz Link Zgłoś
deoand Re: linie Prima Charter 26.10.07, 16:27 rozumiem konek , że pierwszy raz jesteś w Egipcie w Hurghadzie ??????????????? jeśli tak to standart Kair - Luksor jeśli się da to Abu - Simbell i jeep Safarii z tymi wielbłądami ... i w międzyczasie jakieś glass- boaty aby zobaczyć jak wygląda rafa .. chyba że razem z dzieckiem nurkujecie ... to już dla mnie za wysokie progi ... i oczywiście wszystko zależy ile lat ma dziecko i czy znosi podróże autokarem ... bo do Kairu jak i Luksoru trochę się jedzie ... ten Kair i Luksor to chyba u swojego polskiego tour-operatora a nie lokalnego ... co ambitniejsi jadą sami na wycieczki ale czy ja wiem - z dzieckiem ??? pzdr deo Odpowiedz Link Zgłoś
konek Re: linie Prima Charter 29.10.07, 08:41 witaj deoand. Tak, ja w ogóle pierwszy raz do Egiptu i stąd ten potok moich pytań. Wiem, ze Kair i Luksor to parogodzinne wyprawy autokarem, jednak pocieszające jest to, ze wyjeżdża się wczesnym rankiem więc może dzieciak trochę pośpi. To już duży facet, ma całe 8 lat! Ale jest dzielny więc nie powinnam mieć z nim problemów. Jeśli chodzi o nurkowanie to tylko raz próbowałam na Chorwacji. Piękna rzecz, ale troszkę się bałam. Nie koniecznie to powtórzę, choć naprawdę wspaniałe przeżycie. Póki co zostanę przy glass-boatach:):) Najbardziej ciekawa jestem jaką pogodę nam zaserwują:) Ja uwielbiam ciepełko i dlatego uciekam z zimowej Polski. Mam nadzieję, że temperatura pozwoli na harce w basenach (ze względu na dzieciaka)bo nie wyobrażam sobie dwóch tygodni bez tych kąpieli. Zanudziłby się. Ale jestem pełna optymizmu. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
boomer Re: linie Prima Charter 26.10.07, 19:32 No dobra czas na ziarenko prawdy. Linie Prima to dawny Fisch Air, dysponuja calym 1 samolotem reszte wynajmuja od innego przewoznika, dlatego maja ciagle opoznienia. Kto nie wierzy niech sam sprawdzi poszuka i sie dowie. Wiec ciebie angel de facto obslugiwal Air Italy a nie Prima :) Odpowiedz Link Zgłoś
angelsmile Re: linie Prima Charter 29.10.07, 11:41 być może tak boomer, jednak biuro od początku do końca twierdziło, że będą to linie Prima Charter. Tak więc często aż do momentu odebrania biletu (czyli na lotnisku) nie wiesz na 100% jakimi liniami będziesz lecieć. Na nic się wtedy zdają pytania na forum "co sądzicie o linii XYZ" Odpowiedz Link Zgłoś
boomer Re: linie Prima Charter 30.10.07, 11:56 Bo biuro ma umowe z prima, prima ma imponujaca liczbe samolotow sztuk 1 a reszte wynajmuje ale nadal oficjalnie obsluguje to biuro :) Jakis czas temu byla akcja o ile dobrze pamietam z LOTem - oficjalnie LOT nie mial zadnego samotolou wszystko leasing. Odpowiedz Link Zgłoś
boomer Re: linie Prima Charter 26.10.07, 19:31 No dobra czas na ziarenko prawdy. Linie Prima to dawny Fisch Air, dysponuja calym 1 samolotem reszte wynajmuja od innego przewoznika, dlatego maja ciagle opoznienia. Kto nie wierzy niech sam sprawdzi poszuka i sie dowie Odpowiedz Link Zgłoś
deoand Re: linie Prima Charter 29.10.07, 12:01 Konek ... tam chyba w Morzu tez będzie można spokojnie popływać ... przecie chyba woda cieplejsza niz najcieplesza w Bałtyku ???? w autokarze to kazdy spi czy to młody czy stary ... problem wstac ... troche zjeździłem autokarem tych krajów proroka ... więc nie tak źle Maske do nurkowania to mu weź ...i sobie tez a z tymi rurkami do snoorkowania ... to juz sama musisz wiedzieć jak to u ciebie w rodzinie z pływaniem jest chyba jednak tez jeep - Safari a nie Quad Safari .. i oczywiście drobny bakszysz dla wielbłada ... bo to dla małego przecie niewątpliwa atrakcja .. nie wiem czy samego go posadzą czy raczej z toba ... zobaczysz .. i targowac się o wszystko ...oprócz marketu abu ashar bodaj tam sa kasy fiskalne jak i u nas pzdr deo Odpowiedz Link Zgłoś