Dodaj do ulubionych

ORANGE - ktokolwiek byl, zna, poleca?

IP: *.dmpbk.com.pl 29.07.03, 13:24
Prosba o opinie o biuru podrozy ORANGE (corka El Greco)
Obserwuj wątek
    • Gość: Ania Re: ORANGE - ktokolwiek byl, zna, poleca? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.03, 20:39
      lepiej omijaj takie wynalazki, widzisz jak te biura padaja, a Orange dopiero
      powstało i wcale el greco nie ma nic do tego czy córka czy syn
      • Gość: Black and White Re: ORANGE - ktokolwiek byl, zna, poleca? IP: 217.29.140.* 29.07.03, 22:33
        Taaa a wszyscy dalej mysla ze aladin upadl!
        • Gość: ip Re: ORANGE - ktokolwiek byl, zna, poleca? IP: *.acn.waw.pl 29.07.03, 23:06
          ciekawe co osoby z ip big blue ma do orange holidays- el greco. czyzbyscie sie
          obawiali zdrowej konkurencji? ;-) podle zagrywki
          • iwa1977 Re: ORANGE - ktokolwiek byl, zna, poleca? 08.10.03, 12:25
            Ja z nimi Byłam na Rejsie po NIlu i stanowczo odradzam.Stwierdzam jedno
            OSZUSCI wykupisz 5 * a chcą CIe zakwaterowac w 3 lub Romie bo ja prawie całą
            obstawiaja ( twierdza że nie ma pieniędzy na inny hotel). Trzeba się ostro
            kłócic o swoje nam to zajeło ( zakwaterowanie na statek 8 godzin,
            zakwaterowanie w Hurghadzie 4 godziny)
        • Gość: Tonic Re: ORANGE - ktokolwiek byl, zna, poleca? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.03, 13:43
          Ja bylam z tym biurem i naprawde bylo ok.Tam na miejscu wszyscy poslugiwali sie
          nazwa el greco,trudno zeby bylo inaczej jak z tego biura sie jedzie.Orange to
          jedynie grupa ktora wyodrebnila sie dla wycieczek do Egiptu.Jest to dokladnie
          to samo.
        • Gość: Tonic ORANGE - ktokolwiek byl, zna, poleca? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.03, 13:44
          Ja bylam z tym biurem i naprawde bylo ok.Tam na miejscu wszyscy poslugiwali sie
          nazwa el greco,trudno zeby bylo inaczej jak z tego biura sie jedzie.Orange to
          jedynie grupa ktora wyodrebnila sie dla wycieczek do Egiptu.Jest to dokladnie
          to samo.
      • Gość: . Re: ORANGE - ktokolwiek byl, zna, poleca? IP: *.autotest.com.pl 16.10.03, 10:07
        .
      • Gość: . Re: ORANGE - ktokolwiek byl, zna, poleca? IP: *.autotest.com.pl 17.11.03, 10:46
        .
    • Gość: Beata Re: ORANGE - ktokolwiek byl, zna, poleca? IP: *.acn.pl 29.07.03, 23:37
      Są bardzo drodzy, wczoraj czytałam ich oferte w poszukiwaniu miejsc samolotach
      na sierpien.
      • Gość: Renatka Re: ORANGE - ktokolwiek byl, zna, poleca? IP: *.echostar.pl 06.08.03, 15:03
        Ceny mają przyzwoite, paiery Ok, więc może nie będzie źle, a ich wyprawy do
        Grecji i in. państw udane - z tego co słyszę... może się pocieszam bo też z
        nimi lecę ;-)
        • Gość: Beata Re: ORANGE - ktokolwiek byl, zna, poleca? IP: *.acn.pl 06.08.03, 16:18
          Czy ja wiem, czy przyzwoite? Sheraton Miramark w Eximie 2600, w Orange 3200.
          Mała róznica? Mysle, że bardzo duza, bo za pieniadze mozna spedzic w hotelu w
          Egipcie dodatkowy tydzien.
          • Gość: gość Re: ORANGE - ktokolwiek byl, zna, poleca? IP: *.acn.pl 06.08.03, 17:43
            różnicą jest kupić hotel i trafić do niego a kupić hotel który się chce i
            trafić do innego !!!
            • Gość: ;-) Re: ORANGE - ktokolwiek byl, zna, poleca? IP: *.acn.waw.pl 06.08.03, 20:24
              Gość portalu: gość napisał(a):

> różnicą jest kupić hotel i trafić do niego a kupić hotel który się chce i
              > trafić do innego !!!

trafna uwaga
              • Gość: Beata Re: ORANGE - ktokolwiek byl, zna, poleca? IP: *.acn.pl 06.08.03, 22:16
                Nie przesadzaj, ja kupiłam w Triadzie i trafiłam do niego bez zadnego problemu.
                Ci co kupują w Egipcie hotele 5 gwiazdek (oczywiscie te konkretne, a nie na
                chybił trafił) to tafiaja do nich i sa bardzo zadowoleni.
                Natomiast kiedy rozmawiałam z Panem z Orange, to nawet po zastanowieniu chciał
                dac znizke dla dziecka przy jednej osobie dorosłej. po czym niby to dzwonił do
                egiptu i okazało sie, że nie ma miejsc na dany termin. Ciekawe, że ja mam swoja
                prywatnarezerwacje na ten termin i podałam mu numer i nic nie załatwił.
                Dla mnie to jest firemka, która pod El greco próbuje cos sprzedac, beznadzieja.
                • Gość: regina Re: ORANGE - ktokolwiek byl, zna, poleca? IP: 213.231.14.* 07.08.03, 16:46
                  jest to firemka, znam dobrze i osobiscie nie polecam.Nie ma ja swoich miejsc
                  w hotelech tylko je odkupuja.Partyzantka straszna.Ludzie jakośc jest zawsze
                  podyktowana cena. Nie kupujcie tanizny. jak hotel ten sam w roznych firma rozna
                  cene to jest to roznica w marzy ale rowniez w standardzie pokoi ktore sobie
                  firma kupi.
                  • Gość: Beata Re: ORANGE - ktokolwiek byl, zna, poleca? IP: *.acn.pl 07.08.03, 18:37
                    Regina, ale własnie chodzi o to, ze wszystkie duże firmy mają ten hotel taniej
                    ok.2600-2800 za 2 tygodnie (Big Blue, Triada, Exim i inne), natomiast Pan,
                    ktory siedzi w Orange sprzedaje go za 3200 za 2 tygodnie. Robi sobie wolna
                    amerykanke. Znam ceny w tym hotelu, poniewaz tam byłam. I powtórze jeszcze raz.
                    gdybym chciała jechac prywatnie, wykupic charter + dojechac z lotniska do
                    hotelu (a hotel po mnie przysyła gratis busika mercedesa) to wyjdzie mi to
                    taniej niż temu panu. Wychodzi cena na poziomie eximu, czyli 2600 od osoby za
                    pokój dwuosobowy.Nie wspomne o zniżce dla dzieci, która w hotelu jest i to
                    bardzo wysoka (nawet za drugie dziecko nie chca pieniedzy), a u niego nie ma
                    żadnej, bo jak stwierdził nie opłaca mu sie to. A co to za filozofia kupic
                    samolot i dostac sie do hotelu, tam taksówki stoja przy lotnisku tak samo jak
                    na Okeciu, a jeszcze jak hotel wysyła swojego kierowce, to juz absolutnie nie
                    ma problemu.

ORANGE TO JACYS CICHOCIEMNI.
                  • Gość: q Re: ORANGE - ktokolwiek byl, zna, poleca? IP: *.chello.pl 07.08.03, 23:14
                    Gość portalu: regina napisał(a):

> jest to firemka, znam dobrze i osobiscie nie polecam.Nie ma ja swoich
                    miejsc
                    > w hotelech tylko je odkupuja.Partyzantka straszna.Ludzie jakośc jest zawsze
                    > podyktowana cena. Nie kupujcie tanizny. jak hotel ten sam w roznych firma
                    rozna
                    >
                    > cene to jest to roznica w marzy ale rowniez w standardzie pokoi ktore sobie
                    > firma kupi.

PYTANIE CZY BYLAS Z TEGO BIURA POTRAKTOWALI CIE NIE MILO A JAK TO BIURO DZIALA
                    TO TO ICH SPRAWA NAJWAZNIEJSZE JEST JAK CIE POTRAKTRUJA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
              • Gość: Beata Re: ORANGE - ktokolwiek byl, zna, poleca? IP: *.acn.pl 06.08.03, 22:17
                Acha, zapomiałabym, mi taniej wyszło prywatnie, niz jemu z biura podrózy,
                ciekawe co?
                • Gość: Renii Re: ORANGE - ktokolwiek byl, zna, poleca? IP: *.echostar.pl 08.08.03, 08:52
                  Słuchajcie kupiłam u nich wczasy w See Gull, a cena porównywalna z Excim,czy
                  Alfa Star, wszystko potwierdzili, więc wygląda na to, że nie ma ściemy i tylko
                  w głowie rodzi się pytanie czy ktoś z nimi był już na wakacjach i wrócił
                  zadowolny, bo tak na marginesie to jeszcze nie słyszałam o biurze z którego
                  wszyscy byliby zadowoleni...
                • Gość: Ciekawy Re: ORANGE - ktokolwiek byl, zna, poleca? IP: *.dabrowa-gornicza.sdi.tpnet.pl 08.08.03, 09:21
                  Możesz zdradzić ile kosztuje doba hotelowa na miejscu w pokoju 2-sobowym. Dodam
                  że chciałbym polecieć z żoną i dzieckiem 4lata więc interesują mnie zniszki dla
                  niego.
                  • Gość: Renii Re: ORANGE - ktokolwiek byl, zna, poleca? IP: *.echostar.pl 08.08.03, 09:26
                    Za os. dorosłą w See Gull (4,5 -5 gwiazdek)zapłaciłam 2259zł ze wszystkimi
                    opłatami i ubezpiecz. dzieci gratis z tego co pamiętam, w in biurach podobna
                    cena różnica maksymalnie ok 100-200 zł (tzw. wielkość prowizji wg mnie)
          • Gość: Ewa Re: ORANGE - ktokolwiek byl, zna, poleca? IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 10.10.03, 11:07
            Niedawno podróżowałam z tym biurem (SHARM EL SHEIKH).W nawiązaniu do cen to
            wykupiłam ich ponieważ mieli przyzwoitą cenę w porównaniu do exim tours czy
            nawet oasis tours, domyślałam się że tak jak większość biur zmieniają hotel po
            przylocie (i to jest prawda). Prawdą jest to że działają tam jako pośrednicy
            jednego z egipskich biur. Należy mocno uważać jeśli na lotnisku zaoferują Ci
            inny "lepszy" hotel !. Hotel do którego trafiłam był naprawdę OK.- HOSTMARK !,
            miał jednak jedną dla osób młodych ciałem i duchem wadę, mianiwicie
            zlokalizowany był na strasznym zadup... ! mi to akurat nie przeszkadzało ale
            były osoby którym to przeszkadzało i to bardzo !. Uważaj w drodze powrotnej ,
            bo może sie okazać że nie siedzisz razem z osobą z którą poleciałaś do Egiptu !
            STRASZNA RULETKA !!!!!!!!! :)
            • Gość: mm Re: ORANGE - ktokolwiek byl, zna, poleca? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.03, 12:11
              tylko taka jedna "techniczna" uwaga co do tego siedzenia razem na powrocie.

Pamiętaj ze to nie biuro usadza a pracownicy lotniska którzy odprawiaja na
              odprawie biletowo - bagażowej. więc to oni dają ci miejsce. jeśli jesteście na
              lotnisku wczesnie to można poprosić i na pewno miejsca będą obok siebie.
              natomiast jeśli się przyjeżdza na ostatnią chwilę (my tak wracaliśmy bo się po
              drodze na lotnisko rozkraczył autokar) to usadzają tak jak zostaną miejsca,
              czyli często rozsadzaja pary osobno.

to nie zależy od biura.
            • Gość: . Re: ORANGE - ktokolwiek byl, zna, poleca? IP: *.autotest.com.pl 25.11.03, 10:15
              .
    • Gość: PS Re: ORANGE - ktokolwiek byl, zna, poleca? IP: 217.96.79.* 08.10.03, 13:24
      To El Greco - biuro, które istnieje zaledwie od roku i niczym szczególnym nie
      zaimponowało ma już swoje spółki-córki???
    • Gość: P Re: ORANGE - ktokolwiek byl, zna, poleca? IP: *.autotest.com.pl 09.10.03, 11:37
    • Gość: paweł Re: ORANGE - ktokolwiek byl, zna, poleca? IP: *.autotest.com.pl 09.10.03, 11:43
      może poruszę 3 punktu z 7 jakie złożyłem w oficjalnej skardze w EL GRECO w
      stosunku do orange
      OCZYWIŚCIE POLECAM EGIPT TYLKO MOŻE NIE KONIECZNIE Z BIURA POMARAŃCZOWE WAKACJE

GŁÓWNY REZYDENT NA EGIPT PAN FILIP WASIAK BYŁ NASZYM PILOTEM PODCZAS REJSU PO
      NILU (WYRWAŁ SIĘ HURGHADY BO MIAŁ DOŚĆ WIECZNIE AWANTURUJĄCYCH SIĘ TURYSTÓW SAM
      STWIERDZIŁ ŻE NARESZCIE WYRWAŁ SIĘ Z SAIGONU)TO ZAKŁAMANY SUKINSYN PRÓBUJĄCY NA
      KAŻDYM KROKU OSZUKAĆ, UŚMIECHA SIĘ W TWARZ ZAGADUJE ROBI DOBRE WRAŻENIE ALE TO
      TYLKO ZŁUDZENIE BO GDY PRZYCHODZI DO RZECZY ZWIĄZANYCH Z KASĄ JAK
      ZAKWATEROWANIE ZAWSZE PRÓBUJE OSZUKAĆ:
      1)KUPUJESZ WYCIECZKĘ ZE STATKIEM 5* DOSTAJESZ STATEK 4* ALE TAK CI SIĘ WYDAJE
      ŻE ON MA 4* BO JAK WCHODZISZ DO KABINY CZAR PRYSKA,TA ŁAJBA NIGDY BY NIE
      DOSTAŁA NAWET 3*
      MAŁA KLITA, WSZĘDZIE GRZYB, PRZEJMUJĄCY SMRÓD, TELEWIZOR POPSUTY, BRAK LODÓWKI,
      MAŁY KINKIECIK POROZRYWANY I NIE DZIAŁAJĄCY ŁÓŻKO Z DESEK I 2cm MATERACYK NA
      NIM PRZYKRYTY BRUDNĄ ŚMIERDZĄCĄ ZIELONĄ NARZUTĄ A PO POSTAWIENIU WALIZEK NIE
      MASZ SIĘ GDZIE RUSZYĆ, BASEN BYŁ TAK DUŻY, ŻE TYLKO DWIE OSOBY MOGŁY W NIM
      ZAŻYWAĆ KĄPIELI ALE W POZYCJACH PIONOWYCH, KLIMA DZIAŁAŁA ALE NIE WIADOMO JAK
      DŁUGO
      PO ZAKWESTIONOWANIU STANDARDU PRZEZ WSZYSTKICH UCZESTNIKÓW WASIAK WYKONUJE
      KILKA TELEFONÓW I STWIERDZA ŻE NIE MA PIENIEDZY NA INNY STATEK I CZY CHCEMY CZY
      NIE MUSIMY ZOSTAĆ W TEJ NOŻE A JAK NIE TO MOŻEMY SIĘ WYNOSIĆ ZE STATKU I SZUKAĆ
      SOBIE NA WŁASNĄ RĘKĘ LEPSZEGO, TO SĄ JEGO SŁOWA - KUTAS JEDEN

WSZYSCY JEDNAK STALIŚMY OKONIEM (NIKT SIĘ NIE WYŁAMAŁ) I PO 5 GODZINACH
      BODAJŻE, ZOSTALIŚMY PRZOKRĘTOWANI NA 5* STATEK, KOLOSALNA RÓŻNICA JAKBYŚMY ZE
      SLAMSÓW DO PAŁACU PRZESZLI. TYLKO ŻE BYLIŚMY PO KILKUGODZINNEJ JEŹDZIE Z
      HURGHADY DO LUXORU DO TEGO KILKUGODZINNE ZWIEDZANIE W 45 STOPNIOWYM UPALE
      BRUDNI ZMĘCZENI I MAX WKURZENI WIĘC BYŁO TO OKROPNE PRZEŻYCIE, DODAM TYLKO ŻE
      FILIPEK SUKINSYM JEDEN PRZESPAŁ SOBIE W FOTELU POŁOWĘ TEGO CZASU I JESZCZE SIE
      NA NAS OBRAZIŁ.
      CO OKAZAŁ ŻUCAJĄC NAM NA STÓŁ PIENIĄDZE KTÓRE OD NAS ZEBRAŁ NA BAKSZYSZE PO 15$
      OD OSOBY, TO TEŻ JEST OSZUSTWO, Z NASZYCH WYLICZEŃ WYDAŁ NIE WIĘCEJ NIŻ 5$
      Z TYCH BAKSZYSZY ZOSTALI OPŁACENI TRAGARZE I OBSŁUGA STATKU DODAM ŻE OBSŁUGA
      STATKU NIE ŻĄDA ŻADNYCH BAKSZYSZY A TRAGARZE ROZWALILI POŁOWIE TURYSÓW WALIZKI
      NASZA NOWA MIAŁA 7 DUŻYCH USZKODZEŃ WIĘC I TAK POTEM SAMI TARGALIŚMY SWOJE
      WALIZKI BO BYŚMY W REKLAMÓWKACH RZECZY DO POLSKI DOWIEŹLI

2) W OFERCIE MASZ NAPISANE TRANSFER AUTOKAREM KLIMATYZOWANYM Z KAIRU DO HURGHADY
      W RZECZYWISTOŚCI TE AUTOKARY TO MAŁE BUSIKI, FOTELE SIĘ NIE ROZKŁADAJĄ itd. ALE
      NO CÓŻ TO TYLKO TRANSFER PROBLEM W TYM ŻE BUSIK KTÓRYM JECHALIŚMY JUŻ OD RANA
      WYKAZYWAŁ ŻE JEST NIE SPRAWNY TECHNICZNIE NIEWIELU PASAŻERÓW ZNA SIĘ NA
      TECHNICE ALE WSZYSCY STWIERDZILI ŻE CHYBA ZA GORĄCO JEST W ŚRODKU PONIEWAŻ NA
      DWORZU BYŁO ZE 40 STOPNI A W TEJ PUSZCE NIE DZIAŁAŁA KLIMA I BYŁO JESZCZE
      CIEPLEJ ZGŁOSILIŚMY TO FILIPOWI COŚ TAM ZAGADAŁ NO I STWIERDZIŁ ŻE CZEKAMY NA
      DECYZJE Z BIURA CZYLI DALEJ JEŹDZILIŚMY W UKROPIE
      PO ZWIEDZENIU KAIRU BUSIK SKIEROWAŁ SIĘ NA PUSTYNIE OCZYWIŚCIE PODNIEŚLIŚMY
      KRZYK.
      EFEKTEM DZIAŁAŃ FILIPKA BYŁO TO ŻE KAZAŁ ZATRZYMAC BUSA BYLIŚMY JUŻ ZA KAIREM I
      STWIERDZIŁ ŻE NOWY BUS BĘDZIE ZA 5 GODZIN I ALBO CHCEMY JECHAĆ ALBO CZEKAMY TAK
      CZY SIAK W UPALE PO STERRORYZOWANIU CAŁEJ GRUPY POJECHALIŚMY DALEJ WSZYSCY JAK
      PSY ZIAJALI Z GORĄCA WODY SZŁO HEKTOLITRY
      NO I BUSIK SIĘ POPSUŁ 300 km OD KAIRU A 400 km PRZED HURGHADĄ (ZATARŁ MU SIĘ
      SILNIK)
      WTEDY NASZ BOSS FILIP WASIAK ZACZĄŁ ZATRZYMYWAĆ STOPA (SWOJĄ MAŁĄ WALIZECZKE
      MIAŁ W RĘKU) ZAPYTALIŚMY GO CO ROBI A ON NA TO ŻE STOPA NAM ŁAPIE TYLKO JAK DO
      CHOLERY JASNEJ W 10 OSÓB Z WALIZKAMI MIELIŚMY SIĘ ZAPAKOWAĆ DO OSOBOWEGO
      SAMOCHODU FIUT JEDEN CHCIAŁ ZWIAĆ SAM I NAS ZOSTAWIĆ Z NASZYM ARABSKIM
      OPIEKUNEM KTÓRY BYŁ MIŁY ALE NIEMOTA) JAK GO OPIEPRZYLIŚMY TO ZACZĄŁ AUTOKARY
      ZATRZYMYWAĆ I ZAŁATWIŁ O POŁOWE MNIEJSZEGO BUSIKA NIŻ TEN CO JECHALIŚMY DO TEJ
      PORY W TAMTYM BYŁO CIASNO WIĘC SOBIE WYOBRAŹCIE JAK BYŁO W TYM, NO ALE WAŻNE
      ŻEŚMY RUSZYLI DALEJ, BO TO I TAK CHYBA CUD ŻE CHOCIAŻ TEN SIĘ ZNALAZŁ. JAK SIĘ
      OKAZAŁO FILIPEK TAK SIĘ SPIESZYŁ DO HURGHADY ŻE AŻ CHCIAŁ NAS ZOSTAWIĆ NA
      PUSTYNI PONIEWAŻ BYŁ NA KONKRETNĄ GODZINĄ Z GRUPĄ TURYSTÓW (MŁODYCH CHŁOPAKÓW)
      UMÓWIONY NA PIWO - SZMATA JEDNA ŻADNEGO POCZUCIA OBOWIĄZKU A POZA TYM SAM JUŻ
      MIAŁ DOŚĆ SKANDALICZNYCH WARUNKÓW PODRÓŻY I CHCIAŁSIĘ URWAĆ.

3) ZAPŁACIŁEM ZA DWIE OSOBY 5700 PLN GOTÓWKĄ W TYM DOPŁACIŁEM ZA HOTEL 5*
      BLISKO 600PLN JAKIEŻ BYŁO MOJE WKURWIENIE JAK PO PRZYJEŹDZIE DO HURGHADY PO
      GODZINNYM OCZEKIWANIU KAZANO MI SIĘ ZAMELDOWAĆ W ROMIE HOTEL 4* I ZNOWU
      AWANTURA FILIP WASIAK ZACZĄŁ SIĘ Z NAS PODŚMIEWYWAĆ (text do podwładnej mu
      rezydentki na nasz widok NO ZARAZ SIĘ ZACZNIE MÓWIŁEM CI O NICH i inne tego
      typu) po prostu totalna olewka był na swoim terenie i wśród swoich rezydentów
      NIE MOŻNA BYŁO SIĘ Z NIM W ŻADEN SPOSÓB POROZUMIEĆ MÓWIŁ ŻE TO NIE JEGO DZIAŁKA
      TEN SKURWIEL POPROSTU NAS OLAŁ DOPIERO ARAB KTÓRY BYŁ JAKIMŚ TAM VICE ZAŁATWIŁ
      NAM TO ZA CO ZAPŁACILIŚMY.
      KOSZT TEJ AWANTURY BYŁ TAKI ŻE BYLIŚMY KOMPLETNIE FIZYCZNIE I PSYCHICZNIE
      WYKOŃCZENI DO TEGO GŁODNI BRUDNI W BEZNADZIEJNEJ SYTUACJI GDZIE KAŻDY MA CIĘ W
      DUPIE A POWINIEN CI POMAGAĆ PONIEWAŻ TO JEST JEGO OBOWIĄZEK A WSZYSTKO TO ZA
      BAGATELA 6000 ZŁOTYCH
      JA OSOBIŚCIE MIAŁEM KOSZMARY SENNE PRZEZ DWIE NOCE ŚNIŁ MI SIĘ FILIP WASIAK HUJ
      JEDEN POPSUŁ NAM WYJAZD TYM ŻE NA KAŻDYM KROKU CHCIAŁ NAS OSZUKAĆ BO KASĄ ON
      DYSPONOWAŁ I JAKBY NAS ULOKOWAŁ NA TAŃSZYM STATKI I W TAŃSZYM HOTELU TO GDZIE
      TA KASA BY POSZŁA PRZECIEŻ NIE NA SIEROCINIEC

TAK WYGLĄDAJĄ REALIA PODRÓŻY PO EGIPCIE Z ORANGE (czytaj ALLADYN - NIEKTÓRZY
      TAK TWIERDZĄ)

A NAJŚMIESZNIEJSZE JEST TO, ŻE JAK SKŁADAŁEM OFICJALNĄ SKARGĘ W GŁÓWNEJ
      SIEDZIBIE EL GRECO TO PAN STWIERDZIŁ ŻE FILIP WASIAK TO NIE PRACUJE U NICH JUŻ
      3 LATA NO PEWNIE ŻE NIE BO DO LIPCA W ALLADYNIE PRACOWAŁ TO WSZYSTKO JEDNA
      SITWA I WSZYSCY SĄ SIEBIE WARCI

OGÓLNIE WYCIECZKA I WYPOCZYNEK BARDZO FAJNE TYLKO NIE Z FILIPEM WASIAKIEM I
      JEGO KLIKĄ ZWANĄ ORANGE PEWNIE JEŚLI CHODZI O EL GRECO TO W INNYCH KRAJACH JEST
      SPOKO ALE NA ORANGE TO JEST JEDEN SPOSÓB - WYKUPIĆ POBYT POWIEDZMY W NAJTAŃSZYM
      5* KURORCIE PO PRZYJEŹDZIE, RAZ SIĘ WYKŁUCIĆ O SWOJE ALBO I WIĘCEJ (AŻ DO
      SKUTKU) I NIE MIEĆ Z NIMI DOCZYNIENIA PRZEZ CAŁY WYJAZD.

• iwa1977 Re: ORANGE - ktokolwiek byl, zna, poleca? 09.10.03, 12:16
        Pawle!Chyba byliśmy na tej samej wycieczce tez przeżyłam z nimi piekło!! było
        tak jak opisałeś + jeszcze kolacja na bazarze( kto był w egipcie to wie o czy
        mówie) zamiast w hotelu ( budki z jedzeniem na stadionie 10-lecia to luksus
        przy tym). Ja wykupowałam wycieczkę to kierowałam sie tym ze nie ma żadnych
        negatywnych opini na temat Orange Holiday!!! wiec warto opisywac aby ludzie
        wiedzieli jak potrafja zorganizać i umilić zycie swoim klientom. Tez słyszałam
        że to jakies pozostałości po BP Aladyn ciekawe czy to jest prawdą.NA PEWNO NICH
        NIE POLECAM !!!!!!!!NAJGORSZE BIURO Z JAKIM KIEDYKOLWIEK MIALAM STYCZNOSC A
        TROCHE JUZ PODROZOWALAM I W ROZNYCH WARUNKACH ALE ZAWSZE ADEKWATNYCH DO TEGO ZA
        CO ZAPLACILAM
        • Gość: paweł Re: ORANGE - ktokolwiek byl, zna, poleca? IP: *.autotest.com.pl 09.10.03, 13:05
          BIURO JAK BIURO CHOCIAŻ PEWNIE TEŻ MACZALI W TYM ŁAPY ALE REZYDENCI SĄ ŻE POŻAL
          SIĘ BOŻE
          JAK NIC OD NICH NIE CHCESZ TO SĄ TACY MILI ŻE MOŻNA BYŁO BY ICH ZE ŚCIANY
          ZLIZYWAĆ ALBO GARŚCIAMI JEŚĆ GORZEJ JEST JAK JUŻ COŚ POTRZEBUJESZ (NIE MÓWIE O
          PIERDOŁACH W STYLU ŻE NIE MA ŚWIATAŁA DWA DNI W ŁAZIENCE ALBO ŻE LODÓWKA NIE
          DZIAŁA) Z REGUŁY JEST TO NA ZASADZIE ŻE JAK PRZYJEDZIE GŁÓWNY REZYDENT FILIP
          WASIAK TO DO NIEGO SIĘ ZGŁOŚCIE TYLKO ON MOŻE TO ZAŁATWIĆ A FILIPEK SPECJALNIE
          BIERZE OBJAZDÓWKI ŻEBY SIĘ NIE UŻERAĆ Z KILKUDZIĘSIĘCIOMA TURYSTAMI A PO
          PRZYJEŹDZIE JEST NAPADANY PRZEZ TABUNY LUDZI KTÓRYCH Z GÓRY OLEWA UDAJĄC GŁUPA
          I TAK TO SIĘ ODBYWA CAŁY CZAS
          PODCZAS MOJEGO POBYTU FILIPEK ZNIKNĄŁ, SAMI REZYDENCI SIĘ PYTALI TURYSTÓW CZY
          GO NIE WIDZIELI BO WARSZAWA TEŻ GO SZUKA A MA TELEFON WYŁĄCZONY NO I TAJEMNICA
          SIĘ PO DWÓCH DNIACH WYJAŚNIŁA SAM ZORGANIZOWAŁ WYCIECZKĘ SAMOCHODAMI DO SHARM Z
          KILKOMA CHŁOPAKAMI KTÓRYCH TEŻ SZUKANO (KOSZT 1 OSOBY 45$ CIEKAWE ZA CO ?)TAK
          WYGLĄDA JEGO OBOWIĄZKOWOŚĆ
          GŁÓWNY REZYDENT MAJĄCY WSZYSTKO W DUPIE
          FACET KRĘCI NA WŁASNĄ RĘKĘ W TAK BESZCZELNY SPOSÓB ŻE AŻ GO PODEJRZEWAM ŻE JEST
          JEDNYM Z WŁAŚCICIELI TEGO ORANGE, SPECJALNIE ROZPĘDZILI ALLADYNA ŻEBY NA JEGO
          PODWALINACH SWOJE BIURO ZBUDOWAĆ.
          UDAJE ŻE NIC NIE MOŻE A TAK NAPRAWDĘ TO MU SIĘ NIE CHCE I CO MU ZROBICIE

TAK SAMO JEGO WYCHOWANKI, FILIPEK STWIERDZIŁ PRZY NAS ŻE DZIEWCZYNY SĄ MŁODE I
          NOWE ALE JUŻ SOBIE RADZĄ (JEGO SZKOŁA) NO I WIDZIELIŚMY JEDNĄ Z NICH W AKCJI
          (ANIA DRUGA ZRESZTĄ TEŻ ANIA) JAK KTOŚ MÓWIŁ ŻE MU DRZWI W POKOJU WYŁAMANO I
          UKARADZIONO MIĘDZY INNYMI TELEFON KOMÓRKOWY ANIA SŁODKA TRUCIZNA NA TO MU ŻEBY
          NIE ZOSTAWIAŁ CENNYCH RZECZY W POKOJU TYLKO ZE SOBĄ NOSIŁ NO TO GOŚĆ COŚ TAM
          JEJ ODPOWIEDZIAŁ A TA Z PIANĄ NA GĘBIE WYKRZYCZAŁA ŻE JAK MU SIĘ COŚ NIE PODOBA
          TO NIECH WYPIEPEPRZA Z HOTELU I SOBIE DRUGIEGO POSZUKA (PODOBNY TEXT FILIPEK
          RZUCIŁ DO NAS NA STATKU) POTEM ODWRÓCIŁA SIĘ NA PIĘCIA COŚ TAM JESZCZE FURKNEŁA
          I ZNIKNEŁA ZA ROGIEM, POZBYWSZY SIĘ PROBLEMU A ZA ROGIEM NASTĘPNI GOŚCIE I ZNÓW
          PODOBNE PROBLEMY W TYM HOLU ROMY TO BY NIEZŁY FILM MOŻNA BYŁO NAKRĘCIĆ NO ALE
          GDZIE DORWAĆ REZYDENTÓW JAK NIE W HOLU PRZECIEŻ DYŻURY MAJĄ 1 GODZINĘ RAZ W
          TYGODNIU PODCZAS OBIADU

JAK SIĘ USPOKOJE TO JESZCZE COŚ NAPISZĘ BO SOBIE ZNOWU CIŚNIENIE PODNIOSŁEM JAK
          O NICH MYŚLĘ
          • iwa1977 Re: ORANGE - ktokolwiek byl, zna, poleca? 09.10.03, 13:20
            Tez stwierdzam ze ten Filipek nieźle kręci zreszta zastanawiające było że
            wszyscy go znali! gdzie się nie ruszyliśmy na obiazdówce wszyscy witali Dr
            Filipka on się z nimi obsciskiwał a potem nasmiewał z Egipcjan ze to brudasy,
            półmózgi i prymitywy . Nieźle można było sobie popatrzyć jaki to fałszywy
            człowiek z tego fantastyczznego Filipka. Napewno czyta internet wiec niech sie
            dowie co o nim sądza turysci i jak go odbierają. Ciekawe czy samo biuro EL
            GRECO wie że szanowny ich rezydent organizuje wszystko na własną rękę (
            wycieczki fakultatywne)i zapewnia turystów że on robi to dla nich aby było jak
            najtaniej co w rzeczywistości tak nie jest i prosi aby nikomu nie mówić bo mu
            biuro zabroni i turysci bede musieli wiecej płacić. JAKI ON HUMANITARNY JEST-
            KRĘTACZ JEDEN
            • Gość: paweł Re: ORANGE - ktokolwiek byl, zna, poleca? IP: *.autotest.com.pl 09.10.03, 13:54
              A DLACZEGO W MUZEUM KAIRSKIM NIE WYKUPILI NAM POLSKOJĘZYCZNEGO PRZEWODNIKA
              TYLKO FILIPEK SIĘ MĄDRZYŁ A JEGO WIEDZĘ NA TEMAT EGIPTU MOŻNA PORÓWNAĆ Z WIEDZĄ
              HIPOPOTAMA NA TEMAT SZYDEŁKOWANIA KAŻDY KTO PRZECZYTAŁ CO KOLWIEK O EGIPCIE
              MÓGŁ WIĘCEJ POWIEDZIĆ OD NIEGO CHOCIAŻ I Z TEGO UMIAŁ WYJŚĆ OBRONNĄ RĘKĄ
              PONIEWAŻ ODBYWAŁO SIĘ TO TAK - JESTEŚMY W BUSIE ON MÓWI :
              A TERAZ OPOWIEM PAŃSTWU COŚ NA TEMAT ŚWIĄTYNI (np. KARNAK),PONIEWAŻ W ŚWIĄTYNI
              PILOCI NIE MOGĄ OPOWIADAĆ (TRZEBA WYKUPIĆ PRZEWODNIKÓW MIEJSCOWYCH tego nie
              dodał oczywiście bo by musiał za to zapłacić a tak kasa zostawała na każdym
              kroku)
              POWIEDZIAŁ 3 ZDANIA JAKICHŚ INFORMACJI I TO WSZYSTKO CO WIEDZIAŁ
              W ŚWIĄTYNI COŚ TAM POBĄKIWAŁ BACZNIE SIĘ ROZGLĄDAJĄC I UDAJĄC ŻE ROBI TO DLA
              NAS I TAK RYZYKUJE ŻE GO ZŁAPIĄ I ZABRONIĄ MU WCHODZIĆ
              SŁYSZAŁEM Z 50 RAZY O CEGLE MUŁOWEJ I JAK TO TYLE LAT WYTRZYMAŁO I JAK TO CZY
              TAMTO SIĘ DOBRZE ZACHOWAŁO

CHOLERA JASNA FACET TYLE LAT W EGIPCIE SIEDZI TO JAKĄŚ KSIĄŻKĘ MÓGŁBY
              PRZECZYTAĆ ŻEBY POTEM SOBIE WSTYDU NIE PRZYNOSIĆ
              NAPRAWDĘ NIEWIELE WYNIOSŁEM Z JEGO PRZEWODNICTWA
              FAKT ŻE CHCIAŁ NAM DUŻO POKAZAĆ I POKAZAŁ TO JEST JEGO JEDYNY PLUS ŻE POTRAFIŁ
              NIŹLE ZORGANIZOWAĆ ZWIEDZANIE TU MU SIE POCHWAŁY NALEŻĄ ŻEBY JESZCZE RESZTY NIE
              SPIEPRZYŁ DLA PARU GROSZY TO BYŁABY NAPRAWDĘ WSPANIAŁA WYCIECZKA A TAK
              POZOSTAJE DUŻY NIESMAK

• Gość: . Re: ORANGE - ktokolwiek byl, zna, poleca? IP: *.autotest.com.pl 10.10.03, 09:08
                .
          • Gość: Kasia Re: ORANGE - ktokolwiek byl, zna, poleca? IP: 212.160.146.* 27.10.03, 08:50
            JA mam wspaniale wspomnienia z Egiptu.
            Tez jechalam z Orange, na wycieczke pobytowa w Hurgadzie.
            Zakwaterowali nas dokladnie w tym hotelu, ktory byl w umowie- Roma ****. Jesli
            chodzi o rezydentów mam calkowicie odmienne wrazenia. FILIP WASIAK BYL JEDYNYM
            KOMPETENTNYM PILOTEM -REZYDENTEM Z CAŁEGO BIURA!!! Wszyscy chcieli jezdzic na
            wycieczki tylko z nim, bo jako jedyny opowiadał o miejscach,
            historii,zabytkach. U nas ludzie zmieniali terminy wycieczek, jak sie
            dowiadywali, ze Filip nie jedzie. W Kairze bylam z Magda i jej jedyny komentarz
            to "wjezdzamy do Kairu"... Do Luksoru na szczescie pojechalismy z Filipem-0
            wszystko bylo dobrze zorganizaowane, no i profesjonalna opieka- historie o
            zwiedzanych miejscach przez cały czas wycieczki.
            Jesli chodzi o innych rezydentów, to czesciowo sie z Toba zgodze- ich wiedza o
            Egipcie wlasciwie nie istniala i podejscie tez mieli z lekka olewcze.
            • Gość: Iza Re: ORANGE - ktokolwiek byl, zna, poleca? IP: 195.245.217.* 28.10.03, 15:36
              Egipt to fascynujący kraj! To prawda, że dużo zależy od biura podróży i
              rezydentów ale również od nastawienia/oczekiwań. Byłam w Hurghadzie z El Greco
              nie tak dawno i tak się składa, że również poznałam FILIPA. Uważam, że bardzo
              się starał aby wszyscy wrócili do Polski zadowoleni. Należy tu dodać, ze nie
              był żadnym szefem rezydentów. A ponieważ miał największą wiedzę o Egipcie (nie
              tylko o zabytkach ale również o postępowaniu z Egipcjanami)często był tak
              traktowany. O czym to swiadczy? Że wszyscy głównie na niego liczyli i
              rzeczywiście niemal obrażali się, że np. jedzie na wycieczkę w innym autokarze.
              Chciałabym dodać, że to między innymi jego opowiadania o Egipcie sprawiły, że
              ten kraj tak bardzo mnie zafascynował i chciałabym tam wrócić.
              Przy okazji jedna informacja: nie wszystko zależało tam od rezydentów El Greco
              a głównie od biura egipskiego, które jest partnerem El Greco w Hurghadzie. Z
              moich obserwacji wynika, że z przedstawicielami egipskimi nie było łatwo się
              dogadać (pewnie różnice kulturowe : ))
            • Gość: paweł Re: do kasi IP: *.autotest.com.pl 29.10.03, 09:34
              PRZEBYWAŁAŚ Z FILIPKIEM TYLKO 1 DZIEŃ JAK JUŻ NAPISAŁEM TO NAPRAWDĘ DOBRY
              ORGANIZATOR ALE JAKBYŚ POJECHAŁA NA WYCIECZKĘ OBJAZDOWĄ I ZWIEDZIŁA KILKA
              ŚWIĄTYŃ A GOŚĆ CHRZANI CI CIĄGLĘ O TYM SAMYM POWTARZA SIĘ I NIE MÓWI ISTOTNYCH
              RZECZY A DO TEGO KOMBINUJE JAK KOŃ POD GÓRE JAKBY TU Z CIEBIE KASĘ WYCIĄGNĄĆ TO
              GWARANTUJE CI ŻE PO KILKU DNIACH BYŚ O NIM ZMIENIŁA ZDANIE

NA PEWNO DOCENIŁA BYŚ ZAMIAST KOLACJI WYKUPIONEJ W 5* HOTELU ORIENTALNĄ KOLACJE
              NA BAZARZE W KNAJPCE WŚRÓD SLAMSÓW PRZED CAŁONOCNYM PRZEJAZDEM POCIĄGIEM Z
              ASUANU DO KAIRU I TĄ FANTASTYCZNĄ KLĄTWĘ FARAONA PO TYM FANTASTYCZNYM CUCHNĄCYM
              KEBABIE NO CÓŻ PRZECIEŻ ON TO ZROBIŁ DLA NAS CZYŻ NIE JEST TAKI CUDOWNY MÓGŁBYM
              JESZCZE PRZYTOCZYĆ KILKA PRZYKŁADÓW JAKI TO JEST FANTASTYCZNY CZŁOWIEK
      • Gość: Magda Re: ORANGE - ktokolwiek byl, zna, poleca? IP: *.krz.eden.com.pl / *.eden.com.pl 23.10.03, 12:47
        Byłam w Egipcie w Hotelu Roma w czasie tego rejsu Nilem i tak się składa że słyszałam zupełnie inne zdanie na temat tej wycieczki. Niektóre fakty
        się zgadzają ale nie wszystkie. Słyszałam o darmowej wycieczce na Giftun w zamian za te zepsuty minibus....A o tym nikt nie wspomniał.
        Znam też rezydenta Filipa i mam o Nim zupełnie inne zdanie. Jest rzeczywiście uśmiechnięty, stara się w miarę możliwości rozwiązywać problemy.
        Ale nie wszystkim można dogodzić. Niektóre problemy każdy sam powinien rozwiązać. W końcu nie jesteśmy dziećmi.
        Widziałam też tam w Egipcie różne sytuacje z turystami: wielu z nich było bardzo zadowolonych z rezydentury Filipa Wasiaka i byłam świadkkiem
        awantury o to który rezydent pojedzie w autobusie do Kairu (bo Ci którzy się awanturowali chcieli koniecznie ...Filipa W.) Czyżby dlatego że był taki
        beznadziejny?
        Widziałam też kilka sytuacji gdy turyści narzekali dosłownie na wszystko.
        Mnie też się zdarzyło kilka niezbyt miłych sytuacji ale sobie poradziłam. I z rezydentów jestem zadowolona...

I może ktoś jeszcze oprócz mnie napisze jakieś pozytywne zdanie o tak tu oczernianym rezydencie, na którego ja słysałam więcej pozytywnych
        zdań....
        • Gość: natka51 Re: ORANGE - ktokolwiek byl, zna, poleca? IP: 5.2.* / *.chello.pl 28.10.03, 20:13
          > się zgadzają ale nie wszystkie. Słyszałam o darmowej wycieczce na Giftun w zam
          > ian za te zepsuty minibus....A o tym nikt nie wspomniał.
          za ten zepsuty bus to powinni pieniadze zwrocic za wycieczke a nie stopa lapac
          na pustynii jakos wyciczke wciskac
          to byl pierwszy znak ze te biuro nie umie zorganizowac bezpiecznego transportu
          z Kairu do Hurgady ... i jezdzi popsutymi autami ... nie baczac na
          bezpieczenstwo turystow ...
          a wczorajsza tragedia ... to juz nie wymaga komentarza ...
          Nigdy wiecej z tym biurem
        • Gość: paweł Re: ORANGE - ktokolwiek byl, zna, poleca? IP: *.autotest.com.pl 03.11.03, 10:09
          <<<<<Ale nie wszystkim można dogodzić. Niektóre problemy każdy sam powinien
          rozwiązać. W końcu nie jesteśmy dziećmi. >>>>>>>>

zwłaszcza jak cię kwaterują w hotelu o niższym standarcie nia patrząc na to że
          dopłaciłaś w POLSCE kilkaset złotych

albo wożą cię niesprawnymi środkami transportu

widać po wypadku też sami sobie musieli radzić przecież to tylko NIEKTÓRE
          PROBLEMY

BYŁY INNE MAŁE PROBLEMY O KTÓRYCH NIE PISAŁEM
          PRZY KTÓRYCH NAWET NIE MIAŁEM OCHOTY PROSIĆ REZYDENTÓW

wycieczki na giftun nie było tylko na same rafy I NA DODATEK TO NIE SAMO B.P.
          DAŁO WSPANIAŁOMYŚLNIE TĄ WYCIECZKĘ TYLKO PO KILKUDNIOWYM EGZEKWOWANIU JAKIEJ
          KOLWIEK REKOMPENSATY W KOŃCU SIĘ POCZULI ALE TYLKO PO TO ŻEBY MIEĆ ŚWIĘTY
          SPOKÓJ

NA KONIEC DODAM ŻE ZAPOMNIANO POINFORMOWAĆ CZĘŚCI NIEFORTUNNYCH TURYSTÓW O TEJ
          DARMOWEJ WYCIECZCE POJECHAŁY TYLKO OSOBY KTÓRE BYŁY ZAKWATEROWANE W 5* KURORCIE
          28KM OD HURGHADY ALE JAKIMŚ CUDEM ZAPOMNIANO O RESZCZIE KTÓRA MIESZKAŁA W
          HOTELU ROMA RAZEM Z REZYDENTAMI - NO TU SIĘ NALEŻĄ BRAWA DLA ORGANIZACJI

TRZY ZEJŚCIA DO WODY ŻEBY POPŁYWAĆ WŚRÓD TŁUMÓW LUDZI NAD ZNISZCZONYMI JUŻ
          RAFAMI
          NIE JEST REKOMPENSATĄ ZA SPIEPRZONĄ PODRÓŻ POŚLUBNĄ
          WYBACZCIE ALE NA WYCIECZKĘ ZA 15$ TO JESZCZE NAS STAĆ BYŁO

NASI ZNAJOMI JADĄC NA POKREWNĄ WYCIECZKĘ Z INNEGO B.P. BYLI BARDZO ZADOWOLENI
          WIĘC CHYBA COŚ JEDNAK BYŁO NIE TAK

A TYM TAK BARDZO NIEWIERZĄCYM ŻYCZĘ PODOBNYCH PRZEŻYĆ I CIEKAWY JESTEM
          PÓŹNIEJSZYCH WRAŻEŃ

• Gość: Aga Re: ORANGE - ktokolwiek byl, zna, poleca? IP: *.krz.eden.com.pl / *.eden.com.pl 03.11.03, 10:44
            Ty Pawel masz jakies problemy z soba. Daj spokoj, zalujesz ze sie ozeniles czy co????Zajmij sie lepiej zona a nie rozpatrywaniem tego co bylo.
            Osobiscie uwazam ze przesadzasz. Jakos niewiele osob narzeka jak Ty...A i sposob w jaki okazujesz swe niezadowolenie swiadczy tylko o Tobie.
            Mam nadzieje ze w zyciu osobistym lepiej Ci sie uklada niz w podrozy poslubnej. Bo tak jak tam ta i w zyciu nikt sie nie bedzie z Toba "cackal" Life is
            brutal....
            • Gość: paweł Re: ORANGE - ktokolwiek byl, zna, poleca? IP: *.autotest.com.pl 03.11.03, 15:18
              w życiu osobistym powodzi mi się bardzo dobrze -dziękuje
              nie żałuje że się ożeniłem
              W KWESTI TWOJEGO SKWITOWANIA JEDNYM SŁOWEM "PRZESADZASZ" ODPOWIEM CI W TEN
              SPOSÓB
              BYŁEM JUŻ NA KILKU ZAGRANICZNYCH WYCIECZKACH W HISZPANI, GRECJI, WŁOSZECH,
              BUŁGARI Z BIURAMI JAK ORBIS TRIADA ZAWSZE BYŁY JAKIEŚ NIEDOCIĄGNIECIA I MINUSY
              TO BARDZIEJ JA STARAŁEM SIĘ STAWAĆ PO STRONIE ORGANIZATORÓW ALBO PILOTÓW
              JEDNAKŻE TYM RAZEM BYŁO ZA DUŻO TYCH MINUSÓW I KILKUKROTNIE POSTAWIONO NAS W
              SYTUACJI W KTÓREJ CZULIŚMY BEZRADNOŚĆ I BEZSENSOWNOŚĆ POŁOŻENIA

PYTANIE MOJĘ CZY TY BYŁABYŚ SZCZĘŚLIWA GDYBYŚ ZAPŁACIŁA 6000 PLN I NA KAŻDYM
              KROKU MUSIAŁABYŚ POPROSTU SIŁĄ WYRYWAĆ TO ZA CO ZAPŁACIŁAŚ CZY WOLAŁABYŚ
              CIESZYĆ SIĘ WSPANIAŁOŚCIĄ EGIPTU - ZWIEDZAĆ WYPOCZYWAĆ , CZY WOLAŁABYŚ SZARPAĆ
              SIĘ BEZ PRZERWY O TO CO CI SIĘ NALEŻY CZY CZUĆ POCZUCIE BEZPIECZEŃSTWA

GDYBYM WYKUPIŁ WYCIECZKĘ PO 1100pln NO TO MOŻE BYM SIĘ CIESZYŁ SAMYM EGIPTEM

JAK SIĘ DOBRZE WCZYTASZ TO ZOBACZYSZ ŻE NIE MAM PRETENSJI O NIE WIADOMO CO
              TYLKO O TO W JAKI SPOSÓB NAS POTRAKTOWANO I CZEGO NIEDOTRZYMANO CHOCIAŻ BYŁO W
              UMOWIE
              NIE MAM PRETENSJI ŻE JEST ZA GORĄCO ŻE WODA ZA SŁONA itd
              ALE TO ŻE KTOŚ KAŻE MI "WYPIEPRZAĆ" ZE STATKU (KTÓRY JEST ZAPYZIAŁĄ NORĄ )I
              SZUKAĆ SOBIE SAMEMU INNEGO LEPSZEGO (KAŻDY CHYBA BYŁ LEPSZY)MOŻE ZOSTAWIĆ LEKKI
              NIESMAK (TO TYLKO JEDEN PRZYKŁAD)
              MYŚLĘ ŻE KAŻDY POWINIEN WIEDZIEĆ O TYCH RZECZACH JAKIE NAS SPOTKAŁY BO GDYBYM
              PRZECZYTAŁ WCZEŚNIEJ O MOŻLIWOŚCI TAKICH NIESPODZIANEK TO BÓG MI ŚWIADKIEM
              DOPŁACIŁBYM JESZCZE KILKASET ZŁOTYCH (NIE JESTEM BOGACZEM) I POJECHAŁ Z TUI

PONIEWAŻ CHCIAŁEM SPĘDZIĆ WYJAZD O KTÓRYM NIE ZAPOMINA SIĘ DO KOŃCA ŻYCIA NO I
              NIE ZAPOMNĘ TYLKO TROCHĘ SKRZYWIONE SĄ TE WSPOMNIENIA

BYŁO Z NAMI 17 OSÓB Z CZEGO PÓŹNIEJ 10 W KAIRZE I PODCZAS TYGODNIOWEGO
              WYPOCZYNKU W HURGHADZIE
              MOŻE NIE PISZĄ NA FORUM ALE PODPISALI SIĘ WSZYSCY NA OFICJALNEJ SKARDZE JAKĄ
              ZŁÓŻYLIŚMY W BIURZE EL GREKO W WARSZAWIE

• Gość: Aga Re: ORANGE - ktokolwiek byl, zna, poleca? IP: *.krz.eden.com.pl / *.eden.com.pl 04.11.03, 09:15
                Przykro mi że Ci się wakacje nie udały. I też uważam że warto innych przestrzec. Ale nie podobał mi się sposób w jaki to robiłeś. Można inaczej i bardziej kulturalnie. I
                bez epitetów. Rozumiem Twoje rozczarowanie. I trzeba ten wyjazd potraktować jako lekcję ...od życia. I wiesz - są w życiu gorsze sytuacje niż nieudany wyjazd.
                Mogliśmy np. nie wrócić tak jak niektórzy w ostatnich dniach...
                I nie oceniaj ludzi zbyt szybko. Bo możesz się mylić i skrzywdzić kogoś. Chodzi mi tu o Filipa który wg mnie był ok. W Egipcie było wiele niedociągnięć ze striny biura a
                rezydenci nie są w stanie wszystkiego podociągać. I to są też tylko ludzie.
                A dla Ciebie - cudownej wycieczki następnego urlopu!
                • Gość: PAWEŁ DO AGI IP: *.autotest.com.pl 06.11.03, 12:27
                  CZEMU RAZ SIĘ NAZYWACZ AGA INNYM RAZEM KIKA ALBO SIĘ W OGÓLE NIE NAZYWASZ
                  JESTEŚ REZYDENTKĄ W HURGHADZIE
                  • Gość: Aga do Pawla Re: DO AGI IP: *.krz.eden.com.pl / *.eden.com.pl 07.11.03, 08:44
                    Nie jestem rezydentką. I jestem tu po prostu Aga:-) I normalnie też.
                    I wiesz - chyba nie chciałabym być rezydentką po tym wszystkim co tu piszą.
                    Zresztą - chyba range to nieciekawe biuro. Czytałam że na Synaju teraz były całkiem nowe rezydentki, prosto z Grecji...Oj, nawet wycieczki do skutku
                    nie doszły. W głowie się nie mieści!
                    A Ty Paweł to przestań się tyle domyślać...bo czasem bładzisz krzywdząc innych.
                    • Gość: PAWEŁ Re: DO AGI IP: *.autotest.com.pl 10.11.03, 08:06
                      ok
                    • Gość: PAWEŁ Re: DO AGI IP: *.autotest.com.pl 12.11.03, 07:58
                      IP jest to samo
              • Gość: Edyta Re: do Paweł IP: *.choszczno.sdi.tpnet.pl 06.11.03, 10:16
                Drogi Pawle!!!
                Przykro mi bardzo, że twoje oczekiwania nie zostały tak do końca spełnione w
                związku z wyprawa do Egiptu. Rozumiem, że wydałeś sporo pieniędzy na jak
                domniemywam wycieczkę swego życia, uważam jednak, że oczernianie innych na
                forum publicznym jest po prostu z twojej strony nieładne. Jedziesz rózno na
                rezydenta Filipa Wasiaka, który jest twoim zdaniem taki i owaki, ale zastanów
                się dobrze czy to, że łapaliście stopa bo popsuł się busik nie uratowało was od
                wiecznego kwitnięcia na pustyni ..... Przecież on ratował was jak potrafił a co
                Ty myslisz, że rezydent jak cos powie swoim szefom to na hop siup to dostanie
                to nie ma tak dobrze, właśnie wszyscy rezydenci muszą ratowac się z opresji w
                sposób czasmi smieszny bo ich również co niektórzy mają gdzieś głęboko, więc
                zamiast wypisywać różności może podziękowałbys Filipowi, że jednak szzęsliwie
                wróciliście do Hurghady, można kogoś krytykować ale w miarę człowieczeństwa a
                nie obrażać najlepiej jak się potrafi. Powinieś cieszyć się tym, że samolot
                doleciał, że autokar nie wyleciał np. z zakrętu czy statek nie zatonął czasami
                uwierz mi rezydenci są zdani tylko na siebie chociaż ich zwierzchnicy powinni
                im pomóc wtedy kiedy oni ich pomocy najbardziej potrzebują.
                Mam jednak nadzieję, że piękno Egiptu mimo wszystko wynagrodziło twoje
                niezadowolenia bo przecież do takiego miejsca jedzie się po to by odkryć
                tajemnice jakże różnego od Polski świata.
                A i nie wiem czy wiesz ale w krajach arabskich standard jest zawsze o jeden
                poziom niższy niż np w Europie np. hotele 4* w Egipcie są na takim poziomie jak
                nasze 3* czyli po prostu z tym tak czy siak trzeba sie pogodzić.
                Życze Ci aby twoja kolejana podróż w nieznane była lepsza od afrykańskiej i
                spełniała, a nawet przewyższała twe oczekiwania.

pozdrawiam i bądźże bardziej wyrozumiały ;o)
                • Gość: Aga Re: do Paweł IP: *.krz.eden.com.pl / 172.20.6.* 06.11.03, 11:19
                  Gość portalu: Edyta napisał(a):
                  Zgadzam się z Edytą w 100%.
                • Gość: p Re: do Paweł IP: *.autotest.com.pl 06.11.03, 11:36
                • Gość: paweł Re: odpowiedz IP: *.autotest.com.pl 06.11.03, 12:18
                  nie mam pretensji że łapaliśmy stopa lecz o to że do takiej syruacji doszło
                  bus był niesprawny od rana wiec był czas na załatwienie drugiego

> A i nie wiem czy wiesz ale w krajach arabskich standard jest zawsze o jeden
                  > poziom niższy niż np w Europie np. hotele 4* w Egipcie są na takim poziomie
                  jak
                  >
                  > nasze 3* czyli po prostu z tym tak czy siak trzeba sie pogodzić.

wiem o tym dlatego dopłaciłem kilkaset złotych żeby mieć 5* a chciano mi
                  wrzucić hotel 4* czyli 3* WIĘC O TAKIE ŻECZY MAM PRETENSJE

WYPOWIADEŁM SIĘ ŻE FILIP JEST NAPRAWDĘ DOBRYM ORGANIZATOREM I DOSKONALE SOBIE
                  RADZI W TRUDNYCH SYTUACJACH ALE TO CO NA SAM KONIEC ZAPREZENTOWAŁ W STOSUNKU DO
                  NAS W HOTELU ROMA I W JAKI SPOSÓB NAS POTRAKTOWAŁ PRZEWAŻYŁO SZALĘ A TAK BY
                  SIĘ MOŻE ROZESZŁO PO KOŚCIACH I W INNY SPOSÓB BYM OPISAŁ NASZE PRZYGODY

MOŻE CIĘ TO ZDZIWI ALE DO OSOBY KTÓRA STAŁA TYŁEM DO NIEGO ZACZĄŁ ROBIĆ GŁUPIE
                  MINY I SZYDZIĆ Z NIEJ (JAK JAKIŚ DZIECIAK) AKURAT JEJ NIE LUBIŁ ALE CHYBA NIE
                  WYPADA TAK SIĘ ZACHOWYWAĆ ZWŁASZCZA ŻE MYŚLAŁ ŻE TEGO NIKT NIE WIDZI

MAM WIĘKSZOŚĆ Z TYCH RZECZY NAKRĘCONE NA KAMERZE (PRAWIE 6 GODZIN FILMU) WIĘC
                  NIE JEST DLA MNIE PROBLEMEM POKAZANIE CO TAK NAPRAWDĘ REPREZENTUJE SOBĄ TEN
                  FACET

PO PROSTU BARDZO NIEŁADNIE SIĘ W STOSUNKU DO NAS ZACHOWAŁ I NIE MOGLIŚMY MU
                  DOSŁOWNIE NIC ZROBIĆ CZUŁ SIĘ BAZKARNIE I ŚMIAŁ SIĘ NAM W OCZY JEST BARDZO
                  OBRAŻALSKI I BARDZO MŚCIWY
                  WIEĆ JA POSTANOWIŁEM NAPISAĆ O TYM W TAKIM MIEJSCU MOŻE POMOŻE TO INNYM
                  NAWET W 1% NIE NAPISAŁEM TUTAJ NIEPRAWDY SĄ TO NASZE AUTENTYCZNE PRZEŻYCIA WIĘC
                  JAK BY NIE DOCHODZIŁO TO TAKICH NAPIĘTYCH SYTUACJI TO NIE BYŁO BY O CZYM PISAĆ
                  W SENSIE NIEPRZYJEMNYCH I OBRAŹLIWYCH EPILOGÓW

MOŻE WÓWCZAS PAN WASIAK UZYSKAŁBY NAJLEPSZĄ REKLAMĘ NO CÓŻ NIESTETY NIE
                  ZASŁUŻYŁ SOBIE SWOIM ZACHOWANIEM NA TAKI ZASZCZYT
                  PRZYKRO MI

ALE PRYWATNIE TO PEWNIE CAŁKIEM FAJNY GOŚĆ JEŻELI W GRE NIE WCHODZI KASA
                  AKURAT TO GO NIE RÓŻNI NICZYM OD PRAWIE WSZYSTKICH LUDZI NA ŚWIECIE
                  POZDRAWIAM
    • Gość: . Re: ORANGE - ktokolwiek byl, zna, poleca? IP: *.autotest.com.pl 13.10.03, 08:12
      .
    • Gość: . Re: ORANGE - ktokolwiek byl, zna, poleca? IP: *.autotest.com.pl 17.10.03, 14:55
      .
      • algirdas Re: ORANGE - ktokolwiek byl, zna, poleca? 18.10.03, 13:17
        Juz znam i nie polecam. Szczegoly w innym postcie.
        • Gość: paweł Re: ORANGE - ktokolwiek byl, zna, poleca? IP: *.autotest.com.pl 22.10.03, 09:49
          PANI WASIAK (SHARM)JEST ŻONĄ FILIPKA WASIAKA (HURGHADA) SĄ ZE SOBĄ OGÓLNIE NA
          ŚCIEŻCE WOJENNEJ ALE WYKONANI SĄ Z TEJ SAMEJ GLINY
          PANI Z BIURA W POLSCE MÓWIŁA (OCZYWIŚCIE W TAJEMNICY) ŻE NA PANIĄ WASIAK TO NIE
          MA CO LICZYĆ BO Z REGUŁY ROBI NA ZŁOŚĆ FILIPKOWI WASIAKOWI KTÓRY PODOBNO JEST
          JEJ PRZEŁOŻONYM I OBYDWOJE WALĄ W H... TURYSTÓW I KRĘCĄ NA WŁASNĄ RĘKĘ CZEGO
          PRZYKŁADY OPISAŁEM POWYŻEJ
          • Gość: Kika Re: ORANGE - ktokolwiek byl, zna, poleca? IP: *.krz.eden.com.pl / *.eden.com.pl 23.10.03, 12:27
            A skąd Ty masz takie informacje? I czy aby na pewno sprawdzone? Wasiaków na świecie może być więcej. A skoro ktoś Ci coś mówi w takemnicy
            to o Tobie świadczy że jej nie potrafisz dochować.
            • Gość: paweł Re: ORANGE - ktokolwiek byl, zna, poleca? IP: *.autotest.com.pl 29.10.03, 09:46
              SŁUCHAJ KIKA BO TO TAKA GÓWNIANA TAJEMNICA NIE POWIEDZIAŁEM KTO I Z JAKIEGO
              BIURA TYLKO CO POWIEDZIAŁ WIĘC NIE BĄDŹ TAKA MĄDRA A TO JEST JEGO ŻONA I MAJĄ 2
              DZIECI
              • Gość: Kika Re: ORANGE - ktokolwiek byl, zna, poleca? IP: *.krz.eden.com.pl / *.eden.com.pl 29.10.03, 16:30
                A wiesz jak Pani Wasiak ma na imię?
                • Gość: paweł Re: ORANGE - ktokolwiek byl, zna, poleca? IP: *.autotest.com.pl 04.11.03, 08:51
                  małgosia
                  • Gość: ... Re: ORANGE - ktokolwiek byl, zna, poleca? IP: *.krz.eden.com.pl / *.eden.com.pl 04.11.03, 09:16
                    to nie jest żona filipa. zbieżnoś nazwisk...zostaeś źle poinformowany.
                    • Gość: PAWEŁ Re: ORANGE - ktokolwiek byl, zna, poleca? IP: *.autotest.com.pl 06.11.03, 12:23
                      WIEC PRZEPRASZAM
                      ZOSTAŁEM W TAKIM UKŁADZIE OSZUKANY I NIE POWINIENEM TAKICH RZECZY PISAĆ NA
                      PUBLICZNYM FORUM
                      ALE MYŚLAŁEM ŻE TO PRAWDA
                    • Gość: turystka Re: ORANGE - ktokolwiek byl, zna, poleca? IP: *.bonair.com.pl 10.11.03, 09:08
                      Ciekawa jestem skad ty dziewczyno obrobco p.Filipka masz takie informacje kto
                      jest jego zona a kto nie!( znasz imiana zon wszystkich mezczyzn na swiecie?)a
                      może jesteś jedna z jego kolezanek! a moze rezydentka Orange???
    • Gość: kalina Re: ORANGE - ktokolwiek byl, zna, poleca? IP: 213.231.14.* 30.10.03, 10:18
      hej,to jest produkt elgreco i tyle, zadna nowa firma.Ludzie jak widzialam
      wypowiedzi tych ludzi po wypadku w tvn 24 to sie noz otwiera w kieszeni.Zaden
      z nich to nie jest ta osoba, ktora podpisali na dole ekranu jak byly wywiady.
      A gdzie wypowiedz glownego szefa, ktory chyba sie ukrywa.Szkoda ze nie moge tu
      za duzo napisac na prawde załuje.
      • iwa1977 Re: ORANGE - ktokolwiek byl, zna, poleca? 17.11.03, 13:48
        Ja złożyłam osobiście pisemną oficjalna skarge w Biurze El Greco ponad 1,5
        miesiaca temu i nikt do tej pory nawet nie zadzwonił i nie powiedzial słowa
        przepraszam ( skarga była podpisana przez wszytskich uczestników wycieczki). To
        świadczy tylko o jednym ze biuro EL Greco czyli ORANGE HOLIDAY ma nas
        klientów glęboko w d....!!!!!!!!!
        • Gość: Piotr Re: ORANGE - ktokolwiek byl, zna, poleca? IP: *.acn.waw.pl 17.11.03, 20:17
          Wróciłem z Sharm z Orange. Dobra rada - wybierzcie inne biuro. Oczywiście
          zmienili hotel na gorszy, rezydentka śmiertelnie znudzona swoja pracą. Z
          tygodniowego wyjazdu prawie 2 dni zepsuli nam przenosinami hotelowymi. Totalna
          amatorszczyzna !!
    • Gość: Zośka Re: ORANGE - ktokolwiek byl, zna, poleca? IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 17.11.03, 23:22
      Właśnie wróciłam z Sharm z Orange. Zdecydowanie odradzam korzystanie z usług
      tego biura. Kompletny brak zainteresowania klientami. Obsługa w stylu "Kliencie
      radź sobie sam". Orange nastawione na krótkie życie szybki zysk.
    • Gość: dorota Re: ORANGE - ktokolwiek byl, zna, poleca? IP: *.autotest.com.pl 18.11.03, 09:30
      Unikać biura El Greco! Sharm i Hotel Savoy super
      Autor: Gość: Dorota IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl
      Data: 17.11.2003 22:56 + odpowiedz na list

--------------------------------------------------------------------------------
      Właśnie wróciłam z Egiptu. Byłam z rocznym dzieckiem. Nigdy wiecej z Biurem
      EL Greco które dba wyłącznie o własny interes. Zmiana hotelu na trzy dni
      przed wylotem, nie taki pokój za jaki zapłaciliśmy, opieka rezydenta
      praktycznie żadna, o wszystko musielismy się wykłocać sami. Bez
      zapowiedzenia i nawet jakichkolwiek przeprosiń skrócono nam pobyt o cały
      dzień.
      Hotel natomiast polecam. Ma ponad 5 gwiazdek, piękną zieleń, jest komfortowy
      z działającą klimatyzacją!, codziennie czysta pościel, 5 basenów z bardzo
      czystą wodą, własną plażę z przepiękną rafą koralową. Obsługa w porządku.
      Jedzenie mogło by być lepsze ale da sie przeżyć.

• Gość: . Re: ORANGE - ktokolwiek byl, zna, poleca? IP: *.autotest.com.pl 02.12.03, 08:31
      .

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka