Gość: taj IP: *.dmpbk.com.pl 29.07.03, 13:24 Prosba o opinie o biuru podrozy ORANGE (corka El Greco) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Ania Re: ORANGE - ktokolwiek byl, zna, poleca? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.03, 20:39 lepiej omijaj takie wynalazki, widzisz jak te biura padaja, a Orange dopiero powstało i wcale el greco nie ma nic do tego czy córka czy syn Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Black and White Re: ORANGE - ktokolwiek byl, zna, poleca? IP: 217.29.140.* 29.07.03, 22:33 Taaa a wszyscy dalej mysla ze aladin upadl! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ip Re: ORANGE - ktokolwiek byl, zna, poleca? IP: *.acn.waw.pl 29.07.03, 23:06 ciekawe co osoby z ip big blue ma do orange holidays- el greco. czyzbyscie sie obawiali zdrowej konkurencji? ;-) podle zagrywki Odpowiedz Link Zgłoś
iwa1977 Re: ORANGE - ktokolwiek byl, zna, poleca? 08.10.03, 12:25 Ja z nimi Byłam na Rejsie po NIlu i stanowczo odradzam.Stwierdzam jedno OSZUSCI wykupisz 5 * a chcą CIe zakwaterowac w 3 lub Romie bo ja prawie całą obstawiaja ( twierdza że nie ma pieniędzy na inny hotel). Trzeba się ostro kłócic o swoje nam to zajeło ( zakwaterowanie na statek 8 godzin, zakwaterowanie w Hurghadzie 4 godziny) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tonic Re: ORANGE - ktokolwiek byl, zna, poleca? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.03, 13:43 Ja bylam z tym biurem i naprawde bylo ok.Tam na miejscu wszyscy poslugiwali sie nazwa el greco,trudno zeby bylo inaczej jak z tego biura sie jedzie.Orange to jedynie grupa ktora wyodrebnila sie dla wycieczek do Egiptu.Jest to dokladnie to samo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tonic ORANGE - ktokolwiek byl, zna, poleca? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.03, 13:44 Ja bylam z tym biurem i naprawde bylo ok.Tam na miejscu wszyscy poslugiwali sie nazwa el greco,trudno zeby bylo inaczej jak z tego biura sie jedzie.Orange to jedynie grupa ktora wyodrebnila sie dla wycieczek do Egiptu.Jest to dokladnie to samo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: ORANGE - ktokolwiek byl, zna, poleca? IP: *.autotest.com.pl 16.10.03, 10:07 . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: ORANGE - ktokolwiek byl, zna, poleca? IP: *.autotest.com.pl 17.11.03, 10:46 . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beata Re: ORANGE - ktokolwiek byl, zna, poleca? IP: *.acn.pl 29.07.03, 23:37 Są bardzo drodzy, wczoraj czytałam ich oferte w poszukiwaniu miejsc samolotach na sierpien. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Renatka Re: ORANGE - ktokolwiek byl, zna, poleca? IP: *.echostar.pl 06.08.03, 15:03 Ceny mają przyzwoite, paiery Ok, więc może nie będzie źle, a ich wyprawy do Grecji i in. państw udane - z tego co słyszę... może się pocieszam bo też z nimi lecę ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beata Re: ORANGE - ktokolwiek byl, zna, poleca? IP: *.acn.pl 06.08.03, 16:18 Czy ja wiem, czy przyzwoite? Sheraton Miramark w Eximie 2600, w Orange 3200. Mała róznica? Mysle, że bardzo duza, bo za pieniadze mozna spedzic w hotelu w Egipcie dodatkowy tydzien. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: ORANGE - ktokolwiek byl, zna, poleca? IP: *.acn.pl 06.08.03, 17:43 różnicą jest kupić hotel i trafić do niego a kupić hotel który się chce i trafić do innego !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ;-) Re: ORANGE - ktokolwiek byl, zna, poleca? IP: *.acn.waw.pl 06.08.03, 20:24 Gość portalu: gość napisał(a): > różnicą jest kupić hotel i trafić do niego a kupić hotel który się chce i > trafić do innego !!! trafna uwaga Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beata Re: ORANGE - ktokolwiek byl, zna, poleca? IP: *.acn.pl 06.08.03, 22:16 Nie przesadzaj, ja kupiłam w Triadzie i trafiłam do niego bez zadnego problemu. Ci co kupują w Egipcie hotele 5 gwiazdek (oczywiscie te konkretne, a nie na chybił trafił) to tafiaja do nich i sa bardzo zadowoleni. Natomiast kiedy rozmawiałam z Panem z Orange, to nawet po zastanowieniu chciał dac znizke dla dziecka przy jednej osobie dorosłej. po czym niby to dzwonił do egiptu i okazało sie, że nie ma miejsc na dany termin. Ciekawe, że ja mam swoja prywatnarezerwacje na ten termin i podałam mu numer i nic nie załatwił. Dla mnie to jest firemka, która pod El greco próbuje cos sprzedac, beznadzieja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: regina Re: ORANGE - ktokolwiek byl, zna, poleca? IP: 213.231.14.* 07.08.03, 16:46 jest to firemka, znam dobrze i osobiscie nie polecam.Nie ma ja swoich miejsc w hotelech tylko je odkupuja.Partyzantka straszna.Ludzie jakośc jest zawsze podyktowana cena. Nie kupujcie tanizny. jak hotel ten sam w roznych firma rozna cene to jest to roznica w marzy ale rowniez w standardzie pokoi ktore sobie firma kupi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beata Re: ORANGE - ktokolwiek byl, zna, poleca? IP: *.acn.pl 07.08.03, 18:37 Regina, ale własnie chodzi o to, ze wszystkie duże firmy mają ten hotel taniej ok.2600-2800 za 2 tygodnie (Big Blue, Triada, Exim i inne), natomiast Pan, ktory siedzi w Orange sprzedaje go za 3200 za 2 tygodnie. Robi sobie wolna amerykanke. Znam ceny w tym hotelu, poniewaz tam byłam. I powtórze jeszcze raz. gdybym chciała jechac prywatnie, wykupic charter + dojechac z lotniska do hotelu (a hotel po mnie przysyła gratis busika mercedesa) to wyjdzie mi to taniej niż temu panu. Wychodzi cena na poziomie eximu, czyli 2600 od osoby za pokój dwuosobowy.Nie wspomne o zniżce dla dzieci, która w hotelu jest i to bardzo wysoka (nawet za drugie dziecko nie chca pieniedzy), a u niego nie ma żadnej, bo jak stwierdził nie opłaca mu sie to. A co to za filozofia kupic samolot i dostac sie do hotelu, tam taksówki stoja przy lotnisku tak samo jak na Okeciu, a jeszcze jak hotel wysyła swojego kierowce, to juz absolutnie nie ma problemu. ORANGE TO JACYS CICHOCIEMNI. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: q Re: ORANGE - ktokolwiek byl, zna, poleca? IP: *.chello.pl 07.08.03, 23:14 Gość portalu: regina napisał(a): > jest to firemka, znam dobrze i osobiscie nie polecam.Nie ma ja swoich miejsc > w hotelech tylko je odkupuja.Partyzantka straszna.Ludzie jakośc jest zawsze > podyktowana cena. Nie kupujcie tanizny. jak hotel ten sam w roznych firma rozna > > cene to jest to roznica w marzy ale rowniez w standardzie pokoi ktore sobie > firma kupi. PYTANIE CZY BYLAS Z TEGO BIURA POTRAKTOWALI CIE NIE MILO A JAK TO BIURO DZIALA TO TO ICH SPRAWA NAJWAZNIEJSZE JEST JAK CIE POTRAKTRUJA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beata Re: ORANGE - ktokolwiek byl, zna, poleca? IP: *.acn.pl 06.08.03, 22:17 Acha, zapomiałabym, mi taniej wyszło prywatnie, niz jemu z biura podrózy, ciekawe co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Renii Re: ORANGE - ktokolwiek byl, zna, poleca? IP: *.echostar.pl 08.08.03, 08:52 Słuchajcie kupiłam u nich wczasy w See Gull, a cena porównywalna z Excim,czy Alfa Star, wszystko potwierdzili, więc wygląda na to, że nie ma ściemy i tylko w głowie rodzi się pytanie czy ktoś z nimi był już na wakacjach i wrócił zadowolny, bo tak na marginesie to jeszcze nie słyszałam o biurze z którego wszyscy byliby zadowoleni... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciekawy Re: ORANGE - ktokolwiek byl, zna, poleca? IP: *.dabrowa-gornicza.sdi.tpnet.pl 08.08.03, 09:21 Możesz zdradzić ile kosztuje doba hotelowa na miejscu w pokoju 2-sobowym. Dodam że chciałbym polecieć z żoną i dzieckiem 4lata więc interesują mnie zniszki dla niego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Renii Re: ORANGE - ktokolwiek byl, zna, poleca? IP: *.echostar.pl 08.08.03, 09:26 Za os. dorosłą w See Gull (4,5 -5 gwiazdek)zapłaciłam 2259zł ze wszystkimi opłatami i ubezpiecz. dzieci gratis z tego co pamiętam, w in biurach podobna cena różnica maksymalnie ok 100-200 zł (tzw. wielkość prowizji wg mnie) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: ORANGE - ktokolwiek byl, zna, poleca? IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 10.10.03, 11:07 Niedawno podróżowałam z tym biurem (SHARM EL SHEIKH).W nawiązaniu do cen to wykupiłam ich ponieważ mieli przyzwoitą cenę w porównaniu do exim tours czy nawet oasis tours, domyślałam się że tak jak większość biur zmieniają hotel po przylocie (i to jest prawda). Prawdą jest to że działają tam jako pośrednicy jednego z egipskich biur. Należy mocno uważać jeśli na lotnisku zaoferują Ci inny "lepszy" hotel !. Hotel do którego trafiłam był naprawdę OK.- HOSTMARK !, miał jednak jedną dla osób młodych ciałem i duchem wadę, mianiwicie zlokalizowany był na strasznym zadup... ! mi to akurat nie przeszkadzało ale były osoby którym to przeszkadzało i to bardzo !. Uważaj w drodze powrotnej , bo może sie okazać że nie siedzisz razem z osobą z którą poleciałaś do Egiptu ! STRASZNA RULETKA !!!!!!!!! :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm Re: ORANGE - ktokolwiek byl, zna, poleca? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.03, 12:11 tylko taka jedna "techniczna" uwaga co do tego siedzenia razem na powrocie. Pamiętaj ze to nie biuro usadza a pracownicy lotniska którzy odprawiaja na odprawie biletowo - bagażowej. więc to oni dają ci miejsce. jeśli jesteście na lotnisku wczesnie to można poprosić i na pewno miejsca będą obok siebie. natomiast jeśli się przyjeżdza na ostatnią chwilę (my tak wracaliśmy bo się po drodze na lotnisko rozkraczył autokar) to usadzają tak jak zostaną miejsca, czyli często rozsadzaja pary osobno. to nie zależy od biura. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: ORANGE - ktokolwiek byl, zna, poleca? IP: *.autotest.com.pl 25.11.03, 10:15 . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PS Re: ORANGE - ktokolwiek byl, zna, poleca? IP: 217.96.79.* 08.10.03, 13:24 To El Greco - biuro, które istnieje zaledwie od roku i niczym szczególnym nie zaimponowało ma już swoje spółki-córki??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P Re: ORANGE - ktokolwiek byl, zna, poleca? IP: *.autotest.com.pl 09.10.03, 11:37 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paweł Re: ORANGE - ktokolwiek byl, zna, poleca? IP: *.autotest.com.pl 09.10.03, 11:43 może poruszę 3 punktu z 7 jakie złożyłem w oficjalnej skardze w EL GRECO w stosunku do orange OCZYWIŚCIE POLECAM EGIPT TYLKO MOŻE NIE KONIECZNIE Z BIURA POMARAŃCZOWE WAKACJE GŁÓWNY REZYDENT NA EGIPT PAN FILIP WASIAK BYŁ NASZYM PILOTEM PODCZAS REJSU PO NILU (WYRWAŁ SIĘ HURGHADY BO MIAŁ DOŚĆ WIECZNIE AWANTURUJĄCYCH SIĘ TURYSTÓW SAM STWIERDZIŁ ŻE NARESZCIE WYRWAŁ SIĘ Z SAIGONU)TO ZAKŁAMANY SUKINSYN PRÓBUJĄCY NA KAŻDYM KROKU OSZUKAĆ, UŚMIECHA SIĘ W TWARZ ZAGADUJE ROBI DOBRE WRAŻENIE ALE TO TYLKO ZŁUDZENIE BO GDY PRZYCHODZI DO RZECZY ZWIĄZANYCH Z KASĄ JAK ZAKWATEROWANIE ZAWSZE PRÓBUJE OSZUKAĆ: 1)KUPUJESZ WYCIECZKĘ ZE STATKIEM 5* DOSTAJESZ STATEK 4* ALE TAK CI SIĘ WYDAJE ŻE ON MA 4* BO JAK WCHODZISZ DO KABINY CZAR PRYSKA,TA ŁAJBA NIGDY BY NIE DOSTAŁA NAWET 3* MAŁA KLITA, WSZĘDZIE GRZYB, PRZEJMUJĄCY SMRÓD, TELEWIZOR POPSUTY, BRAK LODÓWKI, MAŁY KINKIECIK POROZRYWANY I NIE DZIAŁAJĄCY ŁÓŻKO Z DESEK I 2cm MATERACYK NA NIM PRZYKRYTY BRUDNĄ ŚMIERDZĄCĄ ZIELONĄ NARZUTĄ A PO POSTAWIENIU WALIZEK NIE MASZ SIĘ GDZIE RUSZYĆ, BASEN BYŁ TAK DUŻY, ŻE TYLKO DWIE OSOBY MOGŁY W NIM ZAŻYWAĆ KĄPIELI ALE W POZYCJACH PIONOWYCH, KLIMA DZIAŁAŁA ALE NIE WIADOMO JAK DŁUGO PO ZAKWESTIONOWANIU STANDARDU PRZEZ WSZYSTKICH UCZESTNIKÓW WASIAK WYKONUJE KILKA TELEFONÓW I STWIERDZA ŻE NIE MA PIENIEDZY NA INNY STATEK I CZY CHCEMY CZY NIE MUSIMY ZOSTAĆ W TEJ NOŻE A JAK NIE TO MOŻEMY SIĘ WYNOSIĆ ZE STATKU I SZUKAĆ SOBIE NA WŁASNĄ RĘKĘ LEPSZEGO, TO SĄ JEGO SŁOWA - KUTAS JEDEN WSZYSCY JEDNAK STALIŚMY OKONIEM (NIKT SIĘ NIE WYŁAMAŁ) I PO 5 GODZINACH BODAJŻE, ZOSTALIŚMY PRZOKRĘTOWANI NA 5* STATEK, KOLOSALNA RÓŻNICA JAKBYŚMY ZE SLAMSÓW DO PAŁACU PRZESZLI. TYLKO ŻE BYLIŚMY PO KILKUGODZINNEJ JEŹDZIE Z HURGHADY DO LUXORU DO TEGO KILKUGODZINNE ZWIEDZANIE W 45 STOPNIOWYM UPALE BRUDNI ZMĘCZENI I MAX WKURZENI WIĘC BYŁO TO OKROPNE PRZEŻYCIE, DODAM TYLKO ŻE FILIPEK SUKINSYM JEDEN PRZESPAŁ SOBIE W FOTELU POŁOWĘ TEGO CZASU I JESZCZE SIE NA NAS OBRAZIŁ. CO OKAZAŁ ŻUCAJĄC NAM NA STÓŁ PIENIĄDZE KTÓRE OD NAS ZEBRAŁ NA BAKSZYSZE PO 15$ OD OSOBY, TO TEŻ JEST OSZUSTWO, Z NASZYCH WYLICZEŃ WYDAŁ NIE WIĘCEJ NIŻ 5$ Z TYCH BAKSZYSZY ZOSTALI OPŁACENI TRAGARZE I OBSŁUGA STATKU DODAM ŻE OBSŁUGA STATKU NIE ŻĄDA ŻADNYCH BAKSZYSZY A TRAGARZE ROZWALILI POŁOWIE TURYSÓW WALIZKI NASZA NOWA MIAŁA 7 DUŻYCH USZKODZEŃ WIĘC I TAK POTEM SAMI TARGALIŚMY SWOJE WALIZKI BO BYŚMY W REKLAMÓWKACH RZECZY DO POLSKI DOWIEŹLI 2) W OFERCIE MASZ NAPISANE TRANSFER AUTOKAREM KLIMATYZOWANYM Z KAIRU DO HURGHADY W RZECZYWISTOŚCI TE AUTOKARY TO MAŁE BUSIKI, FOTELE SIĘ NIE ROZKŁADAJĄ itd. ALE NO CÓŻ TO TYLKO TRANSFER PROBLEM W TYM ŻE BUSIK KTÓRYM JECHALIŚMY JUŻ OD RANA WYKAZYWAŁ ŻE JEST NIE SPRAWNY TECHNICZNIE NIEWIELU PASAŻERÓW ZNA SIĘ NA TECHNICE ALE WSZYSCY STWIERDZILI ŻE CHYBA ZA GORĄCO JEST W ŚRODKU PONIEWAŻ NA DWORZU BYŁO ZE 40 STOPNI A W TEJ PUSZCE NIE DZIAŁAŁA KLIMA I BYŁO JESZCZE CIEPLEJ ZGŁOSILIŚMY TO FILIPOWI COŚ TAM ZAGADAŁ NO I STWIERDZIŁ ŻE CZEKAMY NA DECYZJE Z BIURA CZYLI DALEJ JEŹDZILIŚMY W UKROPIE PO ZWIEDZENIU KAIRU BUSIK SKIEROWAŁ SIĘ NA PUSTYNIE OCZYWIŚCIE PODNIEŚLIŚMY KRZYK. EFEKTEM DZIAŁAŃ FILIPKA BYŁO TO ŻE KAZAŁ ZATRZYMAC BUSA BYLIŚMY JUŻ ZA KAIREM I STWIERDZIŁ ŻE NOWY BUS BĘDZIE ZA 5 GODZIN I ALBO CHCEMY JECHAĆ ALBO CZEKAMY TAK CZY SIAK W UPALE PO STERRORYZOWANIU CAŁEJ GRUPY POJECHALIŚMY DALEJ WSZYSCY JAK PSY ZIAJALI Z GORĄCA WODY SZŁO HEKTOLITRY NO I BUSIK SIĘ POPSUŁ 300 km OD KAIRU A 400 km PRZED HURGHADĄ (ZATARŁ MU SIĘ SILNIK) WTEDY NASZ BOSS FILIP WASIAK ZACZĄŁ ZATRZYMYWAĆ STOPA (SWOJĄ MAŁĄ WALIZECZKE MIAŁ W RĘKU) ZAPYTALIŚMY GO CO ROBI A ON NA TO ŻE STOPA NAM ŁAPIE TYLKO JAK DO CHOLERY JASNEJ W 10 OSÓB Z WALIZKAMI MIELIŚMY SIĘ ZAPAKOWAĆ DO OSOBOWEGO SAMOCHODU FIUT JEDEN CHCIAŁ ZWIAĆ SAM I NAS ZOSTAWIĆ Z NASZYM ARABSKIM OPIEKUNEM KTÓRY BYŁ MIŁY ALE NIEMOTA) JAK GO OPIEPRZYLIŚMY TO ZACZĄŁ AUTOKARY ZATRZYMYWAĆ I ZAŁATWIŁ O POŁOWE MNIEJSZEGO BUSIKA NIŻ TEN CO JECHALIŚMY DO TEJ PORY W TAMTYM BYŁO CIASNO WIĘC SOBIE WYOBRAŹCIE JAK BYŁO W TYM, NO ALE WAŻNE ŻEŚMY RUSZYLI DALEJ, BO TO I TAK CHYBA CUD ŻE CHOCIAŻ TEN SIĘ ZNALAZŁ. JAK SIĘ OKAZAŁO FILIPEK TAK SIĘ SPIESZYŁ DO HURGHADY ŻE AŻ CHCIAŁ NAS ZOSTAWIĆ NA PUSTYNI PONIEWAŻ BYŁ NA KONKRETNĄ GODZINĄ Z GRUPĄ TURYSTÓW (MŁODYCH CHŁOPAKÓW) UMÓWIONY NA PIWO - SZMATA JEDNA ŻADNEGO POCZUCIA OBOWIĄZKU A POZA TYM SAM JUŻ MIAŁ DOŚĆ SKANDALICZNYCH WARUNKÓW PODRÓŻY I CHCIAŁSIĘ URWAĆ. 3) ZAPŁACIŁEM ZA DWIE OSOBY 5700 PLN GOTÓWKĄ W TYM DOPŁACIŁEM ZA HOTEL 5* BLISKO 600PLN JAKIEŻ BYŁO MOJE WKURWIENIE JAK PO PRZYJEŹDZIE DO HURGHADY PO GODZINNYM OCZEKIWANIU KAZANO MI SIĘ ZAMELDOWAĆ W ROMIE HOTEL 4* I ZNOWU AWANTURA FILIP WASIAK ZACZĄŁ SIĘ Z NAS PODŚMIEWYWAĆ (text do podwładnej mu rezydentki na nasz widok NO ZARAZ SIĘ ZACZNIE MÓWIŁEM CI O NICH i inne tego typu) po prostu totalna olewka był na swoim terenie i wśród swoich rezydentów NIE MOŻNA BYŁO SIĘ Z NIM W ŻADEN SPOSÓB POROZUMIEĆ MÓWIŁ ŻE TO NIE JEGO DZIAŁKA TEN SKURWIEL POPROSTU NAS OLAŁ DOPIERO ARAB KTÓRY BYŁ JAKIMŚ TAM VICE ZAŁATWIŁ NAM TO ZA CO ZAPŁACILIŚMY. KOSZT TEJ AWANTURY BYŁ TAKI ŻE BYLIŚMY KOMPLETNIE FIZYCZNIE I PSYCHICZNIE WYKOŃCZENI DO TEGO GŁODNI BRUDNI W BEZNADZIEJNEJ SYTUACJI GDZIE KAŻDY MA CIĘ W DUPIE A POWINIEN CI POMAGAĆ PONIEWAŻ TO JEST JEGO OBOWIĄZEK A WSZYSTKO TO ZA BAGATELA 6000 ZŁOTYCH JA OSOBIŚCIE MIAŁEM KOSZMARY SENNE PRZEZ DWIE NOCE ŚNIŁ MI SIĘ FILIP WASIAK HUJ JEDEN POPSUŁ NAM WYJAZD TYM ŻE NA KAŻDYM KROKU CHCIAŁ NAS OSZUKAĆ BO KASĄ ON DYSPONOWAŁ I JAKBY NAS ULOKOWAŁ NA TAŃSZYM STATKI I W TAŃSZYM HOTELU TO GDZIE TA KASA BY POSZŁA PRZECIEŻ NIE NA SIEROCINIEC TAK WYGLĄDAJĄ REALIA PODRÓŻY PO EGIPCIE Z ORANGE (czytaj ALLADYN - NIEKTÓRZY TAK TWIERDZĄ) A NAJŚMIESZNIEJSZE JEST TO, ŻE JAK SKŁADAŁEM OFICJALNĄ SKARGĘ W GŁÓWNEJ SIEDZIBIE EL GRECO TO PAN STWIERDZIŁ ŻE FILIP WASIAK TO NIE PRACUJE U NICH JUŻ 3 LATA NO PEWNIE ŻE NIE BO DO LIPCA W ALLADYNIE PRACOWAŁ TO WSZYSTKO JEDNA SITWA I WSZYSCY SĄ SIEBIE WARCI OGÓLNIE WYCIECZKA I WYPOCZYNEK BARDZO FAJNE TYLKO NIE Z FILIPEM WASIAKIEM I JEGO KLIKĄ ZWANĄ ORANGE PEWNIE JEŚLI CHODZI O EL GRECO TO W INNYCH KRAJACH JEST SPOKO ALE NA ORANGE TO JEST JEDEN SPOSÓB - WYKUPIĆ POBYT POWIEDZMY W NAJTAŃSZYM 5* KURORCIE PO PRZYJEŹDZIE, RAZ SIĘ WYKŁUCIĆ O SWOJE ALBO I WIĘCEJ (AŻ DO SKUTKU) I NIE MIEĆ Z NIMI DOCZYNIENIA PRZEZ CAŁY WYJAZD. Odpowiedz Link Zgłoś
iwa1977 Re: ORANGE - ktokolwiek byl, zna, poleca? 09.10.03, 12:16 Pawle!Chyba byliśmy na tej samej wycieczce tez przeżyłam z nimi piekło!! było tak jak opisałeś + jeszcze kolacja na bazarze( kto był w egipcie to wie o czy mówie) zamiast w hotelu ( budki z jedzeniem na stadionie 10-lecia to luksus przy tym). Ja wykupowałam wycieczkę to kierowałam sie tym ze nie ma żadnych negatywnych opini na temat Orange Holiday!!! wiec warto opisywac aby ludzie wiedzieli jak potrafja zorganizać i umilić zycie swoim klientom. Tez słyszałam że to jakies pozostałości po BP Aladyn ciekawe czy to jest prawdą.NA PEWNO NICH NIE POLECAM !!!!!!!!NAJGORSZE BIURO Z JAKIM KIEDYKOLWIEK MIALAM STYCZNOSC A TROCHE JUZ PODROZOWALAM I W ROZNYCH WARUNKACH ALE ZAWSZE ADEKWATNYCH DO TEGO ZA CO ZAPLACILAM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paweł Re: ORANGE - ktokolwiek byl, zna, poleca? IP: *.autotest.com.pl 09.10.03, 13:05 BIURO JAK BIURO CHOCIAŻ PEWNIE TEŻ MACZALI W TYM ŁAPY ALE REZYDENCI SĄ ŻE POŻAL SIĘ BOŻE JAK NIC OD NICH NIE CHCESZ TO SĄ TACY MILI ŻE MOŻNA BYŁO BY ICH ZE ŚCIANY ZLIZYWAĆ ALBO GARŚCIAMI JEŚĆ GORZEJ JEST JAK JUŻ COŚ POTRZEBUJESZ (NIE MÓWIE O PIERDOŁACH W STYLU ŻE NIE MA ŚWIATAŁA DWA DNI W ŁAZIENCE ALBO ŻE LODÓWKA NIE DZIAŁA) Z REGUŁY JEST TO NA ZASADZIE ŻE JAK PRZYJEDZIE GŁÓWNY REZYDENT FILIP WASIAK TO DO NIEGO SIĘ ZGŁOŚCIE TYLKO ON MOŻE TO ZAŁATWIĆ A FILIPEK SPECJALNIE BIERZE OBJAZDÓWKI ŻEBY SIĘ NIE UŻERAĆ Z KILKUDZIĘSIĘCIOMA TURYSTAMI A PO PRZYJEŹDZIE JEST NAPADANY PRZEZ TABUNY LUDZI KTÓRYCH Z GÓRY OLEWA UDAJĄC GŁUPA I TAK TO SIĘ ODBYWA CAŁY CZAS PODCZAS MOJEGO POBYTU FILIPEK ZNIKNĄŁ, SAMI REZYDENCI SIĘ PYTALI TURYSTÓW CZY GO NIE WIDZIELI BO WARSZAWA TEŻ GO SZUKA A MA TELEFON WYŁĄCZONY NO I TAJEMNICA SIĘ PO DWÓCH DNIACH WYJAŚNIŁA SAM ZORGANIZOWAŁ WYCIECZKĘ SAMOCHODAMI DO SHARM Z KILKOMA CHŁOPAKAMI KTÓRYCH TEŻ SZUKANO (KOSZT 1 OSOBY 45$ CIEKAWE ZA CO ?)TAK WYGLĄDA JEGO OBOWIĄZKOWOŚĆ GŁÓWNY REZYDENT MAJĄCY WSZYSTKO W DUPIE FACET KRĘCI NA WŁASNĄ RĘKĘ W TAK BESZCZELNY SPOSÓB ŻE AŻ GO PODEJRZEWAM ŻE JEST JEDNYM Z WŁAŚCICIELI TEGO ORANGE, SPECJALNIE ROZPĘDZILI ALLADYNA ŻEBY NA JEGO PODWALINACH SWOJE BIURO ZBUDOWAĆ. UDAJE ŻE NIC NIE MOŻE A TAK NAPRAWDĘ TO MU SIĘ NIE CHCE I CO MU ZROBICIE TAK SAMO JEGO WYCHOWANKI, FILIPEK STWIERDZIŁ PRZY NAS ŻE DZIEWCZYNY SĄ MŁODE I NOWE ALE JUŻ SOBIE RADZĄ (JEGO SZKOŁA) NO I WIDZIELIŚMY JEDNĄ Z NICH W AKCJI (ANIA DRUGA ZRESZTĄ TEŻ ANIA) JAK KTOŚ MÓWIŁ ŻE MU DRZWI W POKOJU WYŁAMANO I UKARADZIONO MIĘDZY INNYMI TELEFON KOMÓRKOWY ANIA SŁODKA TRUCIZNA NA TO MU ŻEBY NIE ZOSTAWIAŁ CENNYCH RZECZY W POKOJU TYLKO ZE SOBĄ NOSIŁ NO TO GOŚĆ COŚ TAM JEJ ODPOWIEDZIAŁ A TA Z PIANĄ NA GĘBIE WYKRZYCZAŁA ŻE JAK MU SIĘ COŚ NIE PODOBA TO NIECH WYPIEPEPRZA Z HOTELU I SOBIE DRUGIEGO POSZUKA (PODOBNY TEXT FILIPEK RZUCIŁ DO NAS NA STATKU) POTEM ODWRÓCIŁA SIĘ NA PIĘCIA COŚ TAM JESZCZE FURKNEŁA I ZNIKNEŁA ZA ROGIEM, POZBYWSZY SIĘ PROBLEMU A ZA ROGIEM NASTĘPNI GOŚCIE I ZNÓW PODOBNE PROBLEMY W TYM HOLU ROMY TO BY NIEZŁY FILM MOŻNA BYŁO NAKRĘCIĆ NO ALE GDZIE DORWAĆ REZYDENTÓW JAK NIE W HOLU PRZECIEŻ DYŻURY MAJĄ 1 GODZINĘ RAZ W TYGODNIU PODCZAS OBIADU JAK SIĘ USPOKOJE TO JESZCZE COŚ NAPISZĘ BO SOBIE ZNOWU CIŚNIENIE PODNIOSŁEM JAK O NICH MYŚLĘ Odpowiedz Link Zgłoś
iwa1977 Re: ORANGE - ktokolwiek byl, zna, poleca? 09.10.03, 13:20 Tez stwierdzam ze ten Filipek nieźle kręci zreszta zastanawiające było że wszyscy go znali! gdzie się nie ruszyliśmy na obiazdówce wszyscy witali Dr Filipka on się z nimi obsciskiwał a potem nasmiewał z Egipcjan ze to brudasy, półmózgi i prymitywy . Nieźle można było sobie popatrzyć jaki to fałszywy człowiek z tego fantastyczznego Filipka. Napewno czyta internet wiec niech sie dowie co o nim sądza turysci i jak go odbierają. Ciekawe czy samo biuro EL GRECO wie że szanowny ich rezydent organizuje wszystko na własną rękę ( wycieczki fakultatywne)i zapewnia turystów że on robi to dla nich aby było jak najtaniej co w rzeczywistości tak nie jest i prosi aby nikomu nie mówić bo mu biuro zabroni i turysci bede musieli wiecej płacić. JAKI ON HUMANITARNY JEST- KRĘTACZ JEDEN Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paweł Re: ORANGE - ktokolwiek byl, zna, poleca? IP: *.autotest.com.pl 09.10.03, 13:54 A DLACZEGO W MUZEUM KAIRSKIM NIE WYKUPILI NAM POLSKOJĘZYCZNEGO PRZEWODNIKA TYLKO FILIPEK SIĘ MĄDRZYŁ A JEGO WIEDZĘ NA TEMAT EGIPTU MOŻNA PORÓWNAĆ Z WIEDZĄ HIPOPOTAMA NA TEMAT SZYDEŁKOWANIA KAŻDY KTO PRZECZYTAŁ CO KOLWIEK O EGIPCIE MÓGŁ WIĘCEJ POWIEDZIĆ OD NIEGO CHOCIAŻ I Z TEGO UMIAŁ WYJŚĆ OBRONNĄ RĘKĄ PONIEWAŻ ODBYWAŁO SIĘ TO TAK - JESTEŚMY W BUSIE ON MÓWI : A TERAZ OPOWIEM PAŃSTWU COŚ NA TEMAT ŚWIĄTYNI (np. KARNAK),PONIEWAŻ W ŚWIĄTYNI PILOCI NIE MOGĄ OPOWIADAĆ (TRZEBA WYKUPIĆ PRZEWODNIKÓW MIEJSCOWYCH tego nie dodał oczywiście bo by musiał za to zapłacić a tak kasa zostawała na każdym kroku) POWIEDZIAŁ 3 ZDANIA JAKICHŚ INFORMACJI I TO WSZYSTKO CO WIEDZIAŁ W ŚWIĄTYNI COŚ TAM POBĄKIWAŁ BACZNIE SIĘ ROZGLĄDAJĄC I UDAJĄC ŻE ROBI TO DLA NAS I TAK RYZYKUJE ŻE GO ZŁAPIĄ I ZABRONIĄ MU WCHODZIĆ SŁYSZAŁEM Z 50 RAZY O CEGLE MUŁOWEJ I JAK TO TYLE LAT WYTRZYMAŁO I JAK TO CZY TAMTO SIĘ DOBRZE ZACHOWAŁO CHOLERA JASNA FACET TYLE LAT W EGIPCIE SIEDZI TO JAKĄŚ KSIĄŻKĘ MÓGŁBY PRZECZYTAĆ ŻEBY POTEM SOBIE WSTYDU NIE PRZYNOSIĆ NAPRAWDĘ NIEWIELE WYNIOSŁEM Z JEGO PRZEWODNICTWA FAKT ŻE CHCIAŁ NAM DUŻO POKAZAĆ I POKAZAŁ TO JEST JEGO JEDYNY PLUS ŻE POTRAFIŁ NIŹLE ZORGANIZOWAĆ ZWIEDZANIE TU MU SIE POCHWAŁY NALEŻĄ ŻEBY JESZCZE RESZTY NIE SPIEPRZYŁ DLA PARU GROSZY TO BYŁABY NAPRAWDĘ WSPANIAŁA WYCIECZKA A TAK POZOSTAJE DUŻY NIESMAK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: ORANGE - ktokolwiek byl, zna, poleca? IP: *.autotest.com.pl 10.10.03, 09:08 . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: ORANGE - ktokolwiek byl, zna, poleca? IP: 212.160.146.* 27.10.03, 08:50 JA mam wspaniale wspomnienia z Egiptu. Tez jechalam z Orange, na wycieczke pobytowa w Hurgadzie. Zakwaterowali nas dokladnie w tym hotelu, ktory byl w umowie- Roma ****. Jesli chodzi o rezydentów mam calkowicie odmienne wrazenia. FILIP WASIAK BYL JEDYNYM KOMPETENTNYM PILOTEM -REZYDENTEM Z CAŁEGO BIURA!!! Wszyscy chcieli jezdzic na wycieczki tylko z nim, bo jako jedyny opowiadał o miejscach, historii,zabytkach. U nas ludzie zmieniali terminy wycieczek, jak sie dowiadywali, ze Filip nie jedzie. W Kairze bylam z Magda i jej jedyny komentarz to "wjezdzamy do Kairu"... Do Luksoru na szczescie pojechalismy z Filipem-0 wszystko bylo dobrze zorganizaowane, no i profesjonalna opieka- historie o zwiedzanych miejscach przez cały czas wycieczki. Jesli chodzi o innych rezydentów, to czesciowo sie z Toba zgodze- ich wiedza o Egipcie wlasciwie nie istniala i podejscie tez mieli z lekka olewcze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iza Re: ORANGE - ktokolwiek byl, zna, poleca? IP: 195.245.217.* 28.10.03, 15:36 Egipt to fascynujący kraj! To prawda, że dużo zależy od biura podróży i rezydentów ale również od nastawienia/oczekiwań. Byłam w Hurghadzie z El Greco nie tak dawno i tak się składa, że również poznałam FILIPA. Uważam, że bardzo się starał aby wszyscy wrócili do Polski zadowoleni. Należy tu dodać, ze nie był żadnym szefem rezydentów. A ponieważ miał największą wiedzę o Egipcie (nie tylko o zabytkach ale również o postępowaniu z Egipcjanami)często był tak traktowany. O czym to swiadczy? Że wszyscy głównie na niego liczyli i rzeczywiście niemal obrażali się, że np. jedzie na wycieczkę w innym autokarze. Chciałabym dodać, że to między innymi jego opowiadania o Egipcie sprawiły, że ten kraj tak bardzo mnie zafascynował i chciałabym tam wrócić. Przy okazji jedna informacja: nie wszystko zależało tam od rezydentów El Greco a głównie od biura egipskiego, które jest partnerem El Greco w Hurghadzie. Z moich obserwacji wynika, że z przedstawicielami egipskimi nie było łatwo się dogadać (pewnie różnice kulturowe : )) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paweł Re: do kasi IP: *.autotest.com.pl 29.10.03, 09:34 PRZEBYWAŁAŚ Z FILIPKIEM TYLKO 1 DZIEŃ JAK JUŻ NAPISAŁEM TO NAPRAWDĘ DOBRY ORGANIZATOR ALE JAKBYŚ POJECHAŁA NA WYCIECZKĘ OBJAZDOWĄ I ZWIEDZIŁA KILKA ŚWIĄTYŃ A GOŚĆ CHRZANI CI CIĄGLĘ O TYM SAMYM POWTARZA SIĘ I NIE MÓWI ISTOTNYCH RZECZY A DO TEGO KOMBINUJE JAK KOŃ POD GÓRE JAKBY TU Z CIEBIE KASĘ WYCIĄGNĄĆ TO GWARANTUJE CI ŻE PO KILKU DNIACH BYŚ O NIM ZMIENIŁA ZDANIE NA PEWNO DOCENIŁA BYŚ ZAMIAST KOLACJI WYKUPIONEJ W 5* HOTELU ORIENTALNĄ KOLACJE NA BAZARZE W KNAJPCE WŚRÓD SLAMSÓW PRZED CAŁONOCNYM PRZEJAZDEM POCIĄGIEM Z ASUANU DO KAIRU I TĄ FANTASTYCZNĄ KLĄTWĘ FARAONA PO TYM FANTASTYCZNYM CUCHNĄCYM KEBABIE NO CÓŻ PRZECIEŻ ON TO ZROBIŁ DLA NAS CZYŻ NIE JEST TAKI CUDOWNY MÓGŁBYM JESZCZE PRZYTOCZYĆ KILKA PRZYKŁADÓW JAKI TO JEST FANTASTYCZNY CZŁOWIEK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: ORANGE - ktokolwiek byl, zna, poleca? IP: *.krz.eden.com.pl / *.eden.com.pl 23.10.03, 12:47 Byłam w Egipcie w Hotelu Roma w czasie tego rejsu Nilem i tak się składa że słyszałam zupełnie inne zdanie na temat tej wycieczki. Niektóre fakty się zgadzają ale nie wszystkie. Słyszałam o darmowej wycieczce na Giftun w zamian za te zepsuty minibus....A o tym nikt nie wspomniał. Znam też rezydenta Filipa i mam o Nim zupełnie inne zdanie. Jest rzeczywiście uśmiechnięty, stara się w miarę możliwości rozwiązywać problemy. Ale nie wszystkim można dogodzić. Niektóre problemy każdy sam powinien rozwiązać. W końcu nie jesteśmy dziećmi. Widziałam też tam w Egipcie różne sytuacje z turystami: wielu z nich było bardzo zadowolonych z rezydentury Filipa Wasiaka i byłam świadkkiem awantury o to który rezydent pojedzie w autobusie do Kairu (bo Ci którzy się awanturowali chcieli koniecznie ...Filipa W.) Czyżby dlatego że był taki beznadziejny? Widziałam też kilka sytuacji gdy turyści narzekali dosłownie na wszystko. Mnie też się zdarzyło kilka niezbyt miłych sytuacji ale sobie poradziłam. I z rezydentów jestem zadowolona... I może ktoś jeszcze oprócz mnie napisze jakieś pozytywne zdanie o tak tu oczernianym rezydencie, na którego ja słysałam więcej pozytywnych zdań.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: natka51 Re: ORANGE - ktokolwiek byl, zna, poleca? IP: 5.2.* / *.chello.pl 28.10.03, 20:13 > się zgadzają ale nie wszystkie. Słyszałam o darmowej wycieczce na Giftun w zam > ian za te zepsuty minibus....A o tym nikt nie wspomniał. za ten zepsuty bus to powinni pieniadze zwrocic za wycieczke a nie stopa lapac na pustynii jakos wyciczke wciskac to byl pierwszy znak ze te biuro nie umie zorganizowac bezpiecznego transportu z Kairu do Hurgady ... i jezdzi popsutymi autami ... nie baczac na bezpieczenstwo turystow ... a wczorajsza tragedia ... to juz nie wymaga komentarza ... Nigdy wiecej z tym biurem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paweł Re: ORANGE - ktokolwiek byl, zna, poleca? IP: *.autotest.com.pl 03.11.03, 10:09 <<<<<Ale nie wszystkim można dogodzić. Niektóre problemy każdy sam powinien rozwiązać. W końcu nie jesteśmy dziećmi. >>>>>>>> zwłaszcza jak cię kwaterują w hotelu o niższym standarcie nia patrząc na to że dopłaciłaś w POLSCE kilkaset złotych albo wożą cię niesprawnymi środkami transportu widać po wypadku też sami sobie musieli radzić przecież to tylko NIEKTÓRE PROBLEMY BYŁY INNE MAŁE PROBLEMY O KTÓRYCH NIE PISAŁEM PRZY KTÓRYCH NAWET NIE MIAŁEM OCHOTY PROSIĆ REZYDENTÓW wycieczki na giftun nie było tylko na same rafy I NA DODATEK TO NIE SAMO B.P. DAŁO WSPANIAŁOMYŚLNIE TĄ WYCIECZKĘ TYLKO PO KILKUDNIOWYM EGZEKWOWANIU JAKIEJ KOLWIEK REKOMPENSATY W KOŃCU SIĘ POCZULI ALE TYLKO PO TO ŻEBY MIEĆ ŚWIĘTY SPOKÓJ NA KONIEC DODAM ŻE ZAPOMNIANO POINFORMOWAĆ CZĘŚCI NIEFORTUNNYCH TURYSTÓW O TEJ DARMOWEJ WYCIECZCE POJECHAŁY TYLKO OSOBY KTÓRE BYŁY ZAKWATEROWANE W 5* KURORCIE 28KM OD HURGHADY ALE JAKIMŚ CUDEM ZAPOMNIANO O RESZCZIE KTÓRA MIESZKAŁA W HOTELU ROMA RAZEM Z REZYDENTAMI - NO TU SIĘ NALEŻĄ BRAWA DLA ORGANIZACJI TRZY ZEJŚCIA DO WODY ŻEBY POPŁYWAĆ WŚRÓD TŁUMÓW LUDZI NAD ZNISZCZONYMI JUŻ RAFAMI NIE JEST REKOMPENSATĄ ZA SPIEPRZONĄ PODRÓŻ POŚLUBNĄ WYBACZCIE ALE NA WYCIECZKĘ ZA 15$ TO JESZCZE NAS STAĆ BYŁO NASI ZNAJOMI JADĄC NA POKREWNĄ WYCIECZKĘ Z INNEGO B.P. BYLI BARDZO ZADOWOLENI WIĘC CHYBA COŚ JEDNAK BYŁO NIE TAK A TYM TAK BARDZO NIEWIERZĄCYM ŻYCZĘ PODOBNYCH PRZEŻYĆ I CIEKAWY JESTEM PÓŹNIEJSZYCH WRAŻEŃ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: ORANGE - ktokolwiek byl, zna, poleca? IP: *.krz.eden.com.pl / *.eden.com.pl 03.11.03, 10:44 Ty Pawel masz jakies problemy z soba. Daj spokoj, zalujesz ze sie ozeniles czy co????Zajmij sie lepiej zona a nie rozpatrywaniem tego co bylo. Osobiscie uwazam ze przesadzasz. Jakos niewiele osob narzeka jak Ty...A i sposob w jaki okazujesz swe niezadowolenie swiadczy tylko o Tobie. Mam nadzieje ze w zyciu osobistym lepiej Ci sie uklada niz w podrozy poslubnej. Bo tak jak tam ta i w zyciu nikt sie nie bedzie z Toba "cackal" Life is brutal.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paweł Re: ORANGE - ktokolwiek byl, zna, poleca? IP: *.autotest.com.pl 03.11.03, 15:18 w życiu osobistym powodzi mi się bardzo dobrze -dziękuje nie żałuje że się ożeniłem W KWESTI TWOJEGO SKWITOWANIA JEDNYM SŁOWEM "PRZESADZASZ" ODPOWIEM CI W TEN SPOSÓB BYŁEM JUŻ NA KILKU ZAGRANICZNYCH WYCIECZKACH W HISZPANI, GRECJI, WŁOSZECH, BUŁGARI Z BIURAMI JAK ORBIS TRIADA ZAWSZE BYŁY JAKIEŚ NIEDOCIĄGNIECIA I MINUSY TO BARDZIEJ JA STARAŁEM SIĘ STAWAĆ PO STRONIE ORGANIZATORÓW ALBO PILOTÓW JEDNAKŻE TYM RAZEM BYŁO ZA DUŻO TYCH MINUSÓW I KILKUKROTNIE POSTAWIONO NAS W SYTUACJI W KTÓREJ CZULIŚMY BEZRADNOŚĆ I BEZSENSOWNOŚĆ POŁOŻENIA PYTANIE MOJĘ CZY TY BYŁABYŚ SZCZĘŚLIWA GDYBYŚ ZAPŁACIŁA 6000 PLN I NA KAŻDYM KROKU MUSIAŁABYŚ POPROSTU SIŁĄ WYRYWAĆ TO ZA CO ZAPŁACIŁAŚ CZY WOLAŁABYŚ CIESZYĆ SIĘ WSPANIAŁOŚCIĄ EGIPTU - ZWIEDZAĆ WYPOCZYWAĆ , CZY WOLAŁABYŚ SZARPAĆ SIĘ BEZ PRZERWY O TO CO CI SIĘ NALEŻY CZY CZUĆ POCZUCIE BEZPIECZEŃSTWA GDYBYM WYKUPIŁ WYCIECZKĘ PO 1100pln NO TO MOŻE BYM SIĘ CIESZYŁ SAMYM EGIPTEM JAK SIĘ DOBRZE WCZYTASZ TO ZOBACZYSZ ŻE NIE MAM PRETENSJI O NIE WIADOMO CO TYLKO O TO W JAKI SPOSÓB NAS POTRAKTOWANO I CZEGO NIEDOTRZYMANO CHOCIAŻ BYŁO W UMOWIE NIE MAM PRETENSJI ŻE JEST ZA GORĄCO ŻE WODA ZA SŁONA itd ALE TO ŻE KTOŚ KAŻE MI "WYPIEPRZAĆ" ZE STATKU (KTÓRY JEST ZAPYZIAŁĄ NORĄ )I SZUKAĆ SOBIE SAMEMU INNEGO LEPSZEGO (KAŻDY CHYBA BYŁ LEPSZY)MOŻE ZOSTAWIĆ LEKKI NIESMAK (TO TYLKO JEDEN PRZYKŁAD) MYŚLĘ ŻE KAŻDY POWINIEN WIEDZIEĆ O TYCH RZECZACH JAKIE NAS SPOTKAŁY BO GDYBYM PRZECZYTAŁ WCZEŚNIEJ O MOŻLIWOŚCI TAKICH NIESPODZIANEK TO BÓG MI ŚWIADKIEM DOPŁACIŁBYM JESZCZE KILKASET ZŁOTYCH (NIE JESTEM BOGACZEM) I POJECHAŁ Z TUI PONIEWAŻ CHCIAŁEM SPĘDZIĆ WYJAZD O KTÓRYM NIE ZAPOMINA SIĘ DO KOŃCA ŻYCIA NO I NIE ZAPOMNĘ TYLKO TROCHĘ SKRZYWIONE SĄ TE WSPOMNIENIA BYŁO Z NAMI 17 OSÓB Z CZEGO PÓŹNIEJ 10 W KAIRZE I PODCZAS TYGODNIOWEGO WYPOCZYNKU W HURGHADZIE MOŻE NIE PISZĄ NA FORUM ALE PODPISALI SIĘ WSZYSCY NA OFICJALNEJ SKARDZE JAKĄ ZŁÓŻYLIŚMY W BIURZE EL GREKO W WARSZAWIE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: ORANGE - ktokolwiek byl, zna, poleca? IP: *.krz.eden.com.pl / *.eden.com.pl 04.11.03, 09:15 Przykro mi że Ci się wakacje nie udały. I też uważam że warto innych przestrzec. Ale nie podobał mi się sposób w jaki to robiłeś. Można inaczej i bardziej kulturalnie. I bez epitetów. Rozumiem Twoje rozczarowanie. I trzeba ten wyjazd potraktować jako lekcję ...od życia. I wiesz - są w życiu gorsze sytuacje niż nieudany wyjazd. Mogliśmy np. nie wrócić tak jak niektórzy w ostatnich dniach... I nie oceniaj ludzi zbyt szybko. Bo możesz się mylić i skrzywdzić kogoś. Chodzi mi tu o Filipa który wg mnie był ok. W Egipcie było wiele niedociągnięć ze striny biura a rezydenci nie są w stanie wszystkiego podociągać. I to są też tylko ludzie. A dla Ciebie - cudownej wycieczki następnego urlopu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PAWEŁ DO AGI IP: *.autotest.com.pl 06.11.03, 12:27 CZEMU RAZ SIĘ NAZYWACZ AGA INNYM RAZEM KIKA ALBO SIĘ W OGÓLE NIE NAZYWASZ JESTEŚ REZYDENTKĄ W HURGHADZIE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga do Pawla Re: DO AGI IP: *.krz.eden.com.pl / *.eden.com.pl 07.11.03, 08:44 Nie jestem rezydentką. I jestem tu po prostu Aga:-) I normalnie też. I wiesz - chyba nie chciałabym być rezydentką po tym wszystkim co tu piszą. Zresztą - chyba range to nieciekawe biuro. Czytałam że na Synaju teraz były całkiem nowe rezydentki, prosto z Grecji...Oj, nawet wycieczki do skutku nie doszły. W głowie się nie mieści! A Ty Paweł to przestań się tyle domyślać...bo czasem bładzisz krzywdząc innych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Edyta Re: do Paweł IP: *.choszczno.sdi.tpnet.pl 06.11.03, 10:16 Drogi Pawle!!! Przykro mi bardzo, że twoje oczekiwania nie zostały tak do końca spełnione w związku z wyprawa do Egiptu. Rozumiem, że wydałeś sporo pieniędzy na jak domniemywam wycieczkę swego życia, uważam jednak, że oczernianie innych na forum publicznym jest po prostu z twojej strony nieładne. Jedziesz rózno na rezydenta Filipa Wasiaka, który jest twoim zdaniem taki i owaki, ale zastanów się dobrze czy to, że łapaliście stopa bo popsuł się busik nie uratowało was od wiecznego kwitnięcia na pustyni ..... Przecież on ratował was jak potrafił a co Ty myslisz, że rezydent jak cos powie swoim szefom to na hop siup to dostanie to nie ma tak dobrze, właśnie wszyscy rezydenci muszą ratowac się z opresji w sposób czasmi smieszny bo ich również co niektórzy mają gdzieś głęboko, więc zamiast wypisywać różności może podziękowałbys Filipowi, że jednak szzęsliwie wróciliście do Hurghady, można kogoś krytykować ale w miarę człowieczeństwa a nie obrażać najlepiej jak się potrafi. Powinieś cieszyć się tym, że samolot doleciał, że autokar nie wyleciał np. z zakrętu czy statek nie zatonął czasami uwierz mi rezydenci są zdani tylko na siebie chociaż ich zwierzchnicy powinni im pomóc wtedy kiedy oni ich pomocy najbardziej potrzebują. Mam jednak nadzieję, że piękno Egiptu mimo wszystko wynagrodziło twoje niezadowolenia bo przecież do takiego miejsca jedzie się po to by odkryć tajemnice jakże różnego od Polski świata. A i nie wiem czy wiesz ale w krajach arabskich standard jest zawsze o jeden poziom niższy niż np w Europie np. hotele 4* w Egipcie są na takim poziomie jak nasze 3* czyli po prostu z tym tak czy siak trzeba sie pogodzić. Życze Ci aby twoja kolejana podróż w nieznane była lepsza od afrykańskiej i spełniała, a nawet przewyższała twe oczekiwania. pozdrawiam i bądźże bardziej wyrozumiały ;o) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: do Paweł IP: *.krz.eden.com.pl / 172.20.6.* 06.11.03, 11:19 Gość portalu: Edyta napisał(a): Zgadzam się z Edytą w 100%. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paweł Re: odpowiedz IP: *.autotest.com.pl 06.11.03, 12:18 nie mam pretensji że łapaliśmy stopa lecz o to że do takiej syruacji doszło bus był niesprawny od rana wiec był czas na załatwienie drugiego > A i nie wiem czy wiesz ale w krajach arabskich standard jest zawsze o jeden > poziom niższy niż np w Europie np. hotele 4* w Egipcie są na takim poziomie jak > > nasze 3* czyli po prostu z tym tak czy siak trzeba sie pogodzić. wiem o tym dlatego dopłaciłem kilkaset złotych żeby mieć 5* a chciano mi wrzucić hotel 4* czyli 3* WIĘC O TAKIE ŻECZY MAM PRETENSJE WYPOWIADEŁM SIĘ ŻE FILIP JEST NAPRAWDĘ DOBRYM ORGANIZATOREM I DOSKONALE SOBIE RADZI W TRUDNYCH SYTUACJACH ALE TO CO NA SAM KONIEC ZAPREZENTOWAŁ W STOSUNKU DO NAS W HOTELU ROMA I W JAKI SPOSÓB NAS POTRAKTOWAŁ PRZEWAŻYŁO SZALĘ A TAK BY SIĘ MOŻE ROZESZŁO PO KOŚCIACH I W INNY SPOSÓB BYM OPISAŁ NASZE PRZYGODY MOŻE CIĘ TO ZDZIWI ALE DO OSOBY KTÓRA STAŁA TYŁEM DO NIEGO ZACZĄŁ ROBIĆ GŁUPIE MINY I SZYDZIĆ Z NIEJ (JAK JAKIŚ DZIECIAK) AKURAT JEJ NIE LUBIŁ ALE CHYBA NIE WYPADA TAK SIĘ ZACHOWYWAĆ ZWŁASZCZA ŻE MYŚLAŁ ŻE TEGO NIKT NIE WIDZI MAM WIĘKSZOŚĆ Z TYCH RZECZY NAKRĘCONE NA KAMERZE (PRAWIE 6 GODZIN FILMU) WIĘC NIE JEST DLA MNIE PROBLEMEM POKAZANIE CO TAK NAPRAWDĘ REPREZENTUJE SOBĄ TEN FACET PO PROSTU BARDZO NIEŁADNIE SIĘ W STOSUNKU DO NAS ZACHOWAŁ I NIE MOGLIŚMY MU DOSŁOWNIE NIC ZROBIĆ CZUŁ SIĘ BAZKARNIE I ŚMIAŁ SIĘ NAM W OCZY JEST BARDZO OBRAŻALSKI I BARDZO MŚCIWY WIEĆ JA POSTANOWIŁEM NAPISAĆ O TYM W TAKIM MIEJSCU MOŻE POMOŻE TO INNYM NAWET W 1% NIE NAPISAŁEM TUTAJ NIEPRAWDY SĄ TO NASZE AUTENTYCZNE PRZEŻYCIA WIĘC JAK BY NIE DOCHODZIŁO TO TAKICH NAPIĘTYCH SYTUACJI TO NIE BYŁO BY O CZYM PISAĆ W SENSIE NIEPRZYJEMNYCH I OBRAŹLIWYCH EPILOGÓW MOŻE WÓWCZAS PAN WASIAK UZYSKAŁBY NAJLEPSZĄ REKLAMĘ NO CÓŻ NIESTETY NIE ZASŁUŻYŁ SOBIE SWOIM ZACHOWANIEM NA TAKI ZASZCZYT PRZYKRO MI ALE PRYWATNIE TO PEWNIE CAŁKIEM FAJNY GOŚĆ JEŻELI W GRE NIE WCHODZI KASA AKURAT TO GO NIE RÓŻNI NICZYM OD PRAWIE WSZYSTKICH LUDZI NA ŚWIECIE POZDRAWIAM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: ORANGE - ktokolwiek byl, zna, poleca? IP: *.autotest.com.pl 13.10.03, 08:12 . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: ORANGE - ktokolwiek byl, zna, poleca? IP: *.autotest.com.pl 17.10.03, 14:55 . Odpowiedz Link Zgłoś
algirdas Re: ORANGE - ktokolwiek byl, zna, poleca? 18.10.03, 13:17 Juz znam i nie polecam. Szczegoly w innym postcie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paweł Re: ORANGE - ktokolwiek byl, zna, poleca? IP: *.autotest.com.pl 22.10.03, 09:49 PANI WASIAK (SHARM)JEST ŻONĄ FILIPKA WASIAKA (HURGHADA) SĄ ZE SOBĄ OGÓLNIE NA ŚCIEŻCE WOJENNEJ ALE WYKONANI SĄ Z TEJ SAMEJ GLINY PANI Z BIURA W POLSCE MÓWIŁA (OCZYWIŚCIE W TAJEMNICY) ŻE NA PANIĄ WASIAK TO NIE MA CO LICZYĆ BO Z REGUŁY ROBI NA ZŁOŚĆ FILIPKOWI WASIAKOWI KTÓRY PODOBNO JEST JEJ PRZEŁOŻONYM I OBYDWOJE WALĄ W H... TURYSTÓW I KRĘCĄ NA WŁASNĄ RĘKĘ CZEGO PRZYKŁADY OPISAŁEM POWYŻEJ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kika Re: ORANGE - ktokolwiek byl, zna, poleca? IP: *.krz.eden.com.pl / *.eden.com.pl 23.10.03, 12:27 A skąd Ty masz takie informacje? I czy aby na pewno sprawdzone? Wasiaków na świecie może być więcej. A skoro ktoś Ci coś mówi w takemnicy to o Tobie świadczy że jej nie potrafisz dochować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paweł Re: ORANGE - ktokolwiek byl, zna, poleca? IP: *.autotest.com.pl 29.10.03, 09:46 SŁUCHAJ KIKA BO TO TAKA GÓWNIANA TAJEMNICA NIE POWIEDZIAŁEM KTO I Z JAKIEGO BIURA TYLKO CO POWIEDZIAŁ WIĘC NIE BĄDŹ TAKA MĄDRA A TO JEST JEGO ŻONA I MAJĄ 2 DZIECI Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kika Re: ORANGE - ktokolwiek byl, zna, poleca? IP: *.krz.eden.com.pl / *.eden.com.pl 29.10.03, 16:30 A wiesz jak Pani Wasiak ma na imię? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paweł Re: ORANGE - ktokolwiek byl, zna, poleca? IP: *.autotest.com.pl 04.11.03, 08:51 małgosia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: ORANGE - ktokolwiek byl, zna, poleca? IP: *.krz.eden.com.pl / *.eden.com.pl 04.11.03, 09:16 to nie jest żona filipa. zbieżnoś nazwisk...zostaeś źle poinformowany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PAWEŁ Re: ORANGE - ktokolwiek byl, zna, poleca? IP: *.autotest.com.pl 06.11.03, 12:23 WIEC PRZEPRASZAM ZOSTAŁEM W TAKIM UKŁADZIE OSZUKANY I NIE POWINIENEM TAKICH RZECZY PISAĆ NA PUBLICZNYM FORUM ALE MYŚLAŁEM ŻE TO PRAWDA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: turystka Re: ORANGE - ktokolwiek byl, zna, poleca? IP: *.bonair.com.pl 10.11.03, 09:08 Ciekawa jestem skad ty dziewczyno obrobco p.Filipka masz takie informacje kto jest jego zona a kto nie!( znasz imiana zon wszystkich mezczyzn na swiecie?)a może jesteś jedna z jego kolezanek! a moze rezydentka Orange??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kalina Re: ORANGE - ktokolwiek byl, zna, poleca? IP: 213.231.14.* 30.10.03, 10:18 hej,to jest produkt elgreco i tyle, zadna nowa firma.Ludzie jak widzialam wypowiedzi tych ludzi po wypadku w tvn 24 to sie noz otwiera w kieszeni.Zaden z nich to nie jest ta osoba, ktora podpisali na dole ekranu jak byly wywiady. A gdzie wypowiedz glownego szefa, ktory chyba sie ukrywa.Szkoda ze nie moge tu za duzo napisac na prawde załuje. Odpowiedz Link Zgłoś
iwa1977 Re: ORANGE - ktokolwiek byl, zna, poleca? 17.11.03, 13:48 Ja złożyłam osobiście pisemną oficjalna skarge w Biurze El Greco ponad 1,5 miesiaca temu i nikt do tej pory nawet nie zadzwonił i nie powiedzial słowa przepraszam ( skarga była podpisana przez wszytskich uczestników wycieczki). To świadczy tylko o jednym ze biuro EL Greco czyli ORANGE HOLIDAY ma nas klientów glęboko w d....!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: ORANGE - ktokolwiek byl, zna, poleca? IP: *.acn.waw.pl 17.11.03, 20:17 Wróciłem z Sharm z Orange. Dobra rada - wybierzcie inne biuro. Oczywiście zmienili hotel na gorszy, rezydentka śmiertelnie znudzona swoja pracą. Z tygodniowego wyjazdu prawie 2 dni zepsuli nam przenosinami hotelowymi. Totalna amatorszczyzna !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zośka Re: ORANGE - ktokolwiek byl, zna, poleca? IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 17.11.03, 23:22 Właśnie wróciłam z Sharm z Orange. Zdecydowanie odradzam korzystanie z usług tego biura. Kompletny brak zainteresowania klientami. Obsługa w stylu "Kliencie radź sobie sam". Orange nastawione na krótkie życie szybki zysk. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dorota Re: ORANGE - ktokolwiek byl, zna, poleca? IP: *.autotest.com.pl 18.11.03, 09:30 Unikać biura El Greco! Sharm i Hotel Savoy super Autor: Gość: Dorota IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl Data: 17.11.2003 22:56 + odpowiedz na list -------------------------------------------------------------------------------- Właśnie wróciłam z Egiptu. Byłam z rocznym dzieckiem. Nigdy wiecej z Biurem EL Greco które dba wyłącznie o własny interes. Zmiana hotelu na trzy dni przed wylotem, nie taki pokój za jaki zapłaciliśmy, opieka rezydenta praktycznie żadna, o wszystko musielismy się wykłocać sami. Bez zapowiedzenia i nawet jakichkolwiek przeprosiń skrócono nam pobyt o cały dzień. Hotel natomiast polecam. Ma ponad 5 gwiazdek, piękną zieleń, jest komfortowy z działającą klimatyzacją!, codziennie czysta pościel, 5 basenów z bardzo czystą wodą, własną plażę z przepiękną rafą koralową. Obsługa w porządku. Jedzenie mogło by być lepsze ale da sie przeżyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: ORANGE - ktokolwiek byl, zna, poleca? IP: *.autotest.com.pl 02.12.03, 08:31 . Odpowiedz Link Zgłoś