kiper.sc 04.12.07, 22:27 Wybieram się w maju do El Gouny do hotelu Arena Inn. Czy ktoś może podzielić się wrażeniami z tego miasteczka i hotelu? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
emma65 Re: El Gouna 05.12.07, 12:07 Poczytać o tym miasteczku można na www.hurghada.pl, jest tam też mapka. Kilka dni temu byłam tam. Pojechalismy na kilka godzin z Hurghady(między El Gouną a Hurghadą- Dahar jeździ bus-koszt 5LE w jedną stronę, taxi w jedną stronę jakieś 40 LE, być może można i taniej). Miasteczko ciche, spokojne, dosyć zielone, zadbane i czyste, ale jak dla mnie trochę nudne. Są sklepiki, restauracyjki, bus stop w centrum, po mieście jeździ busik, albo można przemieszczać się łódką. Ceny wyższe, niż w Hurghadzie. Woda przy plaży płytka chyba jakieś kilkadziesiąt metrów (przynajmniej tak było przy hotelu Movenpick). Odpowiedz Link Zgłoś
aniak68 Re: El Gouna 06.12.07, 08:38 Witaj byliśmy w tym hoteliku w sierpniu w 9 osób .Było super fajne, skromne pokoiki ale bardzo czysto obsługa super sprawna i bardzo miła.Rodzinna atmosfera i bardzo dobre jedzenie ,pyszne słodkości sporo owoców morza ,każdego dnia inna kuchnia.jedzenie w restauracji głównej (panoramiczna na wodzie,a także w kąciku grillowym na powietrzu,przed wejściem do restauracji drineczki,do posiłków alkohole serwują kelnerzy bardzo sprawnie i miło.Bar przy baseniku i bar w all na plaży. Na plażę zawozi busik z przed hotelu w miarę potrzeb, albo można popłynąć łodzią kursuje co godzinę ale trzeba dotrzeć pod hotel Sułtan.na plaże konieczne butki do wody. w głąb morza prowadzi 0k 700 m pomost na małą rafkę.z wodą w morzu na plaży czasami bywa krucho ale można spacerować kilometrami w wodzie . Odpowiedz Link Zgłoś
magda3008 Re: El Gouna 06.12.07, 17:07 @aniak, jak wrażenia z samej el gouna. interesuje mnie, czy jest to miejsce spokojne dobre na odpoczynek dla np. emerytów lu rodzin z dziećmi Czy ludzie mający ochote się pobawić, pospacerować promenadą, zrobić wakacyjne zakupy, wpaść na piwko do knajpki znajdą tam coś dla siebie? z góry dziękuję za odpowiedź, magda Odpowiedz Link Zgłoś
amat1 Re: El Gouna 06.12.07, 21:45 magda3008 napisała: > @aniak, jak wrażenia z samej el gouna. interesuje mnie, czy jest to > miejsce spokojne dobre na odpoczynek dla np. emerytów lu rodzin z > dziećmi Czy ludzie mający ochote się pobawić, pospacerować > promenadą, zrobić wakacyjne zakupy, wpaść na piwko do knajpki znajdą > tam coś dla siebie? > z góry dziękuję za odpowiedź, magda fotoforum.gazeta.pl/72,2,889,57847653.html fotoforum.gazeta.pl/72,2,889,57847807,72520881,0,2.html?v=2 pooglądaj i odpowiedz sobie sama. Jak dla mnie najpiekniejsze miejsce w Egiptowie :)) Odpowiedz Link Zgłoś
magda30081 Re: El Gouna 07.12.07, 08:07 @amat, dziękuje za link. Zdjęcia obejrzałam i utwierdziły mnie w przekonaniu że to bardzo fajne miejsce na urlop. jednak oprócz obejrzenia fotek, będę ogromnie wdzięczna za opinię, zwłaszcza w temacie przeze mnie przedstwionym w pierwszym liście. pozdrawiam magda:) Odpowiedz Link Zgłoś
jkk67 Re: El Gouna 09.12.07, 17:19 Witam potwierdzam to co napisała Ania w miejscowości dwa centra jedno centrum handlowe po drugiej stronie kanału (z Areny przepływa taki mały promik do 21 )i albo przejdziesz wzdłuż kanału i już jesteś albo przejdziesz między budynkami ,wszędzie pełno knajpeczek ,sklepików fajna kawiarnia wiedeńska na ryneczku .Drugie takie fajne centrum w porcie Abu Tig Marina z hotelu dojdziesz do dworca autobusowego(przy banku)jakieś 3 minutki spacerkiem i tam takim śmiesznym autobusikiem do portu ok 10 min.bilety kupisz w recepcji i są na 24 godziny.W Marinie też knajpeczki ,sklepiki kawiarenki,sklepiki jubilerskie i strefa bezcłowa. Cała El Gouna jest urokliwa,spokojna czysta i bezpieczna,polecam z całego serca bo jest wprost idealna na wypoczynek dla wszystkich,starych i młodych z dziećmi i bez.El Gouna ma nawet swoją telewizję i przez cały dzień podają co gdzie się dzieje.gdzie muza na żywo, gdzie koncerty albo inne imprezy plenerowe.Jak dla nas 9 osób a przekrój wiekowy (10-60)był szeroki było super Odpowiedz Link Zgłoś