Dodaj do ulubionych

Hotel Conrad Sharm

14.01.08, 11:12
Witam ,
do hotelu Conrad wybieram się 29 stycznia na dwa tygodnie.W związku z tym
proszę o informacje o pokojach o które warto się starać . Próby znalezienia
planu hotelu nie powiodły się .Strona internetowa hotelu nie zawiera tej
informacji. Proszę więc tych co mieli okazję odpoczywać w tym hotelu o
podzielenie się tą wiedzą .
Z poważaniem
amar
Obserwuj wątek
    • amar11 Re: Hotel Conrad Sharm 16.01.08, 14:00
      Ponawiam pytanie ,dotyczące hotelu Conrad.
      amar
      • ola9944 Re: Hotel Conrad Sharm 19.01.08, 15:46
        Wybieram się tam w lecie, ale z tego co wiem pokoje są raczej większe niż w
        innych hotelach, ale czy wszystkie to nie wiem
    • netka_71 Re: Hotel Conrad Sharm 19.01.08, 22:07
      Witam, ja również wybieram się do tego hotelu w lipcu.Bardzo mało
      informacji o nim znalazłam. Może znajdzie się ktoś kto tam był i
      odpowie na kilka pytań.
      • amar11 Re: Hotel Conrad Sharm 20.01.08, 08:47
        Witam,
        po szczęśliwym powrocie w dniu 12.02.2008 zdam relację z pobytu. Szczegółowo
        opiszę ten hotel pod warunkiem jeśli BP Selectours nie mi go nie zmieni.
        Pozdrawiam
        amar
    • bernadetta.kustosz Re: Hotel Conrad Sharm 25.01.08, 00:06
      22 stycznie wróciłam z sharm z hotelu conrad i szczerze zazdroszczę że tam
      jedziesz . Może się zamienimy?
      Polecam pokoje ok nr 2105 na uboczu o wyższym standardzie. Nie ma widoku na
      morze ale jest przy samej plaży i zdala od głośno śpiewających włochów którzy
      mają swój teatrzyk - jak pojedziesz to zobaczysz :)
      Pyszne jedzonko, wspaniała obsługa. Proszę o przekazanie pozdrowień dla
      ochroniarzy Timo i Achmeda, przytojnego barmana w italian barze od Bernadetty i
      Bikera - cudowni ludzie naprawdę.
      Dobry wybór naprawdę gratuluję i życzę udanego wyjazdu.
      pozdrawiam
      Bernadetta
      • amar11 Re: Hotel Conrad Sharm 25.01.08, 08:29
        Witaj,
        dziękuję za odpowiedź. Nie , nie zamienimy się , ja też chcę trochę słoneczka.
        Czy masz wiedzę na temat bezpłatnego internetu w tym hotelu i z jakim biurem
        wybrałaś się do SSH ?
        Z poważaniem
        amar
      • chudyolek Re: Hotel Conrad Sharm 25.01.08, 19:22
        Uwielbiam czytać takie historie, dzieli mnie jeszcze 6 miesięcy od
        wyjazdu -ale juz wiem, który pokój wybrać :) Bernadetto, czy można
        poprosić o jeszcze trochę informacji? Bar na plaży, ceny taksówek do
        centrum, polecane rejsy?
        Pozdrawiam serdecznie.
        • torg Re: Hotel Conrad Sharm 12.02.08, 13:41
          Czy w hotelu byl podgrzewany basen?
          • amar11 Re: Hotel Conrad Sharm 12.02.08, 14:35
            Witam serdecznie ,
            Wróciłem dzisiaj z dwutygodniowego ( 29.01-12.02.08 wylot z Gdańska) pobytu w
            hotelu Conrad ( sieć Hiltona ). Organizatorem wyjazdu było BP Selectours koszt
            pobytu to 2669 zł z opcją AL i ubezpieczeniem.
            Hotel lata świetności już ma za sobą , aby dogonić konkurencje remontuje część
            swoich pokoi. Część pokoi mieszkalnych jest ustawiona kaskadowo w kształcie
            podkowy w kierunku dużego basenu i plaży. Dla tych mniej wymagających to na
            obrzeżach z nieciekawym widokiem. Szczęściu trzeba pomagać a banknot z
            odpowiednim wizerunkiem włożony w paszport potrafi czynić cuda . Późniejsza
            walka często kończy się niepowodzeniem.
            My zajmowaliśmy pokój 5011 w wyremontowanej części hotelu w okolicy małego
            basenu (pokoje o nr 3001-3021,4001-4021,5001-5021 z widokiem na basen i wjazd do
            hotelu (słońce na balkonie w godz. popołudniowych), natomiast pokoje o nr
            3022-3043 i odpowiednio wyżej z widokiem na morze i plażę publiczną – czytaj
            śmietnik ) . Pokoje duże czyste – nie mieliśmy do naszego Pana sprzątającego
            zastrzeżeń (balsamy, szampony, mydła uzupełniane codziennie) Hotel ma dwa
            baseny w tym jeden mały z podgrzewaną wodą temp. ok.30 stopni. Do dyspozycji
            gości z AL. dwie restauracje 4 bary usytuowane przy basenach i na plaży oraz
            jedna restauracja płatna. Jedzenie dobre i urozmaicone , zawsze można znaleźć
            coś dla siebie . Jedna z restauracji jest nastawiona na gości z Włoch ale jest
            tam tak głośno ,że zrezygnowaliśmy z jej usług (ale z lodów tam podawanych
            nie). Hotel opanowany przez włochów , mają swój odrębny klub ( blue club ),
            niezależne animacje na plaży . Dla innych nacji animacje w j.angielskim skromne
            aerobik w zimnym basenie oraz siatkówka i piłka nożna plażowa).
            Największą atrakcją tego hotelu jak i sąsiedniego Baron Resort jest pobliska
            rafa koralowa .
            Całymi godzinami można pływać wśród przepięknych niezniszczonych raf . Opowieści
            naciągaczy na wycieczki statkiem z portu SSH do parku Ras Mahmad o tym że
            zobaczy się tam przepiękne rafy – należy między bajki włożyć . Codziennie do
            parku raf koralowych płynie ok. 30 statków z 25 osobami na pokładzie i to w
            tylko wyznaczone miejsca to co można tam zobaczyć . Osobiście pomiędzy pomostami
            hoteli Baron i Conrad spotkałem nurkując powierzchniowo dwu metrową murenę ,
            rybę krokodylą , płaszczkę i wiele innych kolorowych odmian ryb . Na plaży jest
            do dyspozycji centrum nurkowe, wypożyczalnia sprzętu do uprawiania snoorkingu
            oraz ofertę masaży i tatuaży.
            Odrębny temat to dojazdy do centrów czy to do Old Market (25 km) czy do Naoma
            Bay (18 km) wszędzie daleko i stosunkowo drogo . Każdy hotel proponuje swój
            transport w te miejsca i cena wynosi ok. 10 $ w obie strony ( 2x dziennie).
            Przed bramą hotelu stoją taksówki ale cen nie znam. W pobliżu hotelu Baron jest
            niewielkie centrum handlowe , jest tam wszystko z jednym ale ceny wyższe.
            Wycieczki inaczej zwane fakultetami – ja kupiłem u rezydentki BP z którym
            jechałem . Za mało grzeszyłem abym musiał zmierzyć się z nocną wyprawą na Górę
            Synaj albo do Jerozolimy . Wybrałem spokojną wycieczkę z polską przewodniczką do
            Klasztoru św. Katarzyny oraz wycieczkę statkiem w grupie angielsko-francusko
            języczną do parku Ras Mahmed (brak wyboru).
            O szczegóły proszę pytać .
            Z poważaniem
            amar
            • jeef26 Re: Hotel Conrad Sharm 12.02.08, 17:03
              dzieki amar za odpowiedz na innym wątku,,,jak możesz odezwij się na
              gg 352959 ,,,mam mnóstwo pytań dotyczących hotelu conrad.pozdrawiam
              • torg Re: Hotel Conrad Sharm 12.02.08, 22:48
                amar ile wsadzilas do tego paszportu?? Co im powiedzialas, zeby dali
                ci pokoj lepszy czy cos?
                • amar11 Re: Hotel Conrad Sharm 13.02.08, 10:21
                  Witaj,
                  moje wejście do hotelu wyglądało następująco. Stojąc przy kontuarze recepcji
                  hotelowej z paszportami w ręku (lekko wystawał z nich banknot bez widocznego
                  nominału)wypełnialiśmy kartę meldunkową . Po jej wypełnieniu wraz z paszportami
                  podaliśmy recepcjoniście , który skwapliwie paszporty schował pod tę kartkę. Z
                  koperty przygotowanej dla nas , gdzie znajdowały się opaski AL i instrukcje
                  wyjął klucz a następnie udał się na zaplecze z naszymi paszportami. Powróciwszy
                  wydał nam inny klucz do pokoju twierdząc ,że jest to bardzo dobry pokój. Ile
                  zainwestowałem niech pozostanie moją tajemnicą . Dla informacji znajomym którzy
                  przyjechali tydzień później recepcjonista na pytanie ile kosztuje zamiana
                  pokoju poinformował ich , że wynosi to 20 Euro z dzień. Nie podjęli dalszych
                  negocjacji.
                  Z poważaniem
                  amar
    • jeef26 Re: Hotel Conrad Sharm 13.02.08, 14:15
      amar,,,jak możesz to napisz cos o opcji all w tym hotelu ,,i o
      dojazdach do nama bay,,no i oczywiście o twoich wrażeniach,,,co ci
      sie podobało a co nie.pozdrawiam
      • torg Re: Hotel Conrad Sharm 13.02.08, 14:23
        jak nie chcesz powiedziec ile dokladnie dalas to mniej wiecej
        przedzial od do bo nie chce dac za malo albo za duzo ;) A jak z
        pogoda?
        • amar11 Re: Hotel Conrad Sharm 14.02.08, 08:26
          Witam,
          wysokość nominału zależy tylko od ciebie i nie ma reguły ile jest właściwe.
          Zależy też od obłożenia hotelu. W sezonie apetyt na kasę może być dużo wyższy
          niż poza sezonem. Druga sprawa to dojazd do Naoma Bay odległość ok. 18 km ile
          kosztuje przejazd taxi nie znam . Nie interesowało mnie spacerowanie po ulicach
          miasta ani zakupy. Wystarczającą ilość czasu zaserwowano nam podczas wycieczki
          do św.Katarzyny. Temp. w lutym już były wysokie ok. 30 stop.
          Z poważaniem
          amar
          • mat.monika Re: Hotel Conrad Sharm 23.02.08, 16:08
            Amar
            ile pięter mają hotelowe budynki i na którym Ty nieszkałeś?
            Czy masz jakieś fotki z widokiem hotelu a szczególnie położenia
            zachwalanych przez Ciebie pokoi?
            • amar11 Re: Hotel Conrad Sharm 23.02.08, 19:01
              Witaj,
              nie zachwalam pokoi tylko stwierdzam gdzie mieszkałem. Pokój zajmowany przez nas
              to 5011 na II piętrze w budynku przy małym basenie z podgrzewaną wodą . Widok na
              basen oraz wejście do hotelu a dalej za murem i drogą dojazdową na pawilon
              hotelu Baron Palms. W m-cu lutym słońce na pokojowym balkonie od godz. 12.
              Pawilon ma II piętra . Pozostałe pokoje znajdują się w kaskadowo ustawionych
              budynkach okalających w kształcie podkowy duży basen . Zdjęcia hotelu na stronie
              www.conradhotels1.hilton.com
              z poważaniem
              amar
              • eryka10 Re: Hotel Conrad Sharm 23.02.08, 21:14
                dzięki amar i pozdrawiam
                Eryka
    • tmbydgoszcz Re: Hotel Conrad Sharm 17.05.08, 10:23
      w tym tygodniu wróciłem z SSH, z hotelu Conrad,
      pogoda idealna - morze już jest dość ciepłe,
      muszę powiedzieć, że to hotel max 4 gwiazdki, ale ładna plaża i
      super rafa zrekompensowały mi to czego oczekiwałem po samym hotelu,
      który mocno nadużywa 5 gwiazdek - wróciłem zadowolony, ale już do
      tego hotelu nie wrócę,
      współczuję tym, którzy nie umiejąc pływać, zmuszeni są przebywać w
      hałaśliwej atmosferze natrętnych "animacji" (głośno zarówno na samej
      plaży, jak i w hotelu, każdego dnia, również wieczorami),
      nie polecam tego hotelu osobom chcącym wypocząć w spokoju, polecam
      tym którzy chcą spędzać czas aktywnie w wodzie - nurkującym z butlą
      i snurkującym z fajką - ja snurkowałem na najbliższych rafach, ale
      wieczorami chciałem odpoczywać - niestety "animacje" były tak
      irytujące i głośne, że nawet w zamkniętym pokoju nie dało się
      odpocząć
      • jeef26 do tmbydgoszcza 17.05.08, 17:35
        witam,,,mam pytania podobne jak w tym wątku wyzej,,ale może masz świeższe informacje---które pokoje polecasz???w starej czy wnowej części??-ponoć z nowej jest wszedzie daleko???czy dawałeś$ za dobry pokój -jeśli tak to ile???jak jezd z ojazdami do nama bay i jakie są koszty???no i moze jakieś rady np. na co uważac w tym hotelu,,,a co polecasz???pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka