Dodaj do ulubionych

ZMIANY hoteli!!!

IP: 217.173.199.* 19.08.03, 20:49
Wiem ze to przerabane jak przez 2 tyg wybieracie hotel a potem w 30 sekund po
przylocie ladujecie w zupelnie innym. Ale przeczytajcie umowy, ktore
podpisujecie: kupujac oferte last minute, a wiekszosc takowa pewnie nabylo
(chocby i miesiac wczesniej=to tez czesto last minute, hehe) malym druczkiem
na odwrocie pisze, iz MOZE NASTAPIC ZMIANA HOTELU NA INNY, o podobnym
standardzie. I to juz tylko nasz bol, ze 3* nie sa = 3* w innym hotelu. Na
tym polega m.in. LAST MINUTE. Tylko szkoda ze o tym juz nikt w biurach
podrozy nie wspomina. Ja tez lece do Egiptu na poczatku wrzesnia. I mam
nadzieje ze przypadkiem trafie do hotelu, ktory wybralam!
Obserwuj wątek
    • Gość: iwka Re: ZMIANY hoteli!!! IP: *.wroc.zigzag.pl 19.08.03, 21:12
      Ja też mam taką nadzieję! Choć Pani w Biurze raczej nie zapewniła, że trafię do
      hotelu, który wybrałam po zdobyciu 1000 info o nim.
      Wyznała to po wpłacie całej kwoty za wycieczkę. Wcześniej mówiła , że na 100%
      trafię do wybranego hotelu, bo mają już potwierdzoną rezerwację.
      Żyjmy więc nadzieją cichutką...
      • czytelnik22 Re: ZMIANY hoteli!!! 19.08.03, 21:31
        Pisaliśmy juz na tym forum w róznych wątkach o tym słynnym overbooking w
        hotelach Hurghadzie, ale polecam jeszcze linka do grupy dyskusyjnej, którego
        wkleiłem w wątku "sytuacja turystyczna w Hurghadzie" tam jest to ładnie opisane
        przez Pedro. A swoja drogą jak skończy sie sierpień i sierpniowe tradycyjne
        urlopy we Włoszech i Francji to pewnie wszystko wróci do normy. Dodam, że w
        czasie mojego pobytu była wręcz totalna róznica pomiedzy zapełnieniem hotelu w
        3 ostatnich dniach lipca, a sierpniem. Na początku sierpnia zrobiło sie tłoczno
        z dnia na dzień.

A skończy sie to tym, że ten rok będzie pewnie ostatnim rokiem tak tanich
        wyjazdów do Egiptu (juz Egipcjanie na pewno zwietrzą interes i podniosa ceny),
        chyba ze znowu jakies zamachy nastapią.
        pzdr
      • Gość: gosia Re: ZMIANY hoteli!!! IP: 217.173.199.* 19.08.03, 22:20
        trzymam kciuki, za Ciebie, siebie i innych polskich szczesliwcow, do zobaczenia
        w Egipcie!
        • Gość: mati Re: ZMIANY hoteli!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.03, 11:30
          Do ktorego hotelu lecisz ??
      • Gość: misia Re: ZMIANY hoteli!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.08.03, 12:28
        Miałam potwierdzoną rezerwację na Hostmarka, a trafiłam do Golden Five...
        • Gość: KRABE Re: ZMIANY hoteli!!! IP: 217.30.159.* 20.08.03, 12:34
          A Z JAKIM BIUREM LECIAŁAŚ?
    • Gość: madzia Re: ZMIANY hoteli!!! IP: 62.233.189.* 20.08.03, 09:29
      po dosc dokladnej lekturze forum, poszlam wczoraj do BP i poprosilam o
      gwarancje, ze dostane jeden z dwoch hoteli, jaki mi obiecano ( hilton resort
      lub magawish). paniom po prostu mowe odjelo!!! powiedzialy, niestety nie moga
      tego zrobic, ze byc moze trafie do sheraton miramar, a ten jest extra. ale jak
      powiedzialam, ze owszem, tylko ceny w sklepikach 10 razy wyzsze, to niestety
      potwierdzily. no i trzeba placic za busa do hurg.pocieszam sie, ze na razie
      nikt nie narzeka na czesc wycieczkowa. lece z triady 28.08 o 20.15

pozdrawiam i badzmy dobrej mysli
      • czytelnik22 Re: ZMIANY hoteli!!! 20.08.03, 10:23
        Gość portalu: madzia napisał(a):

> po dosc dokladnej lekturze forum, poszlam wczoraj do BP i poprosilam o
        > gwarancje, ze dostane jeden z dwoch hoteli, jaki mi obiecano ( hilton resort
        > lub magawish). paniom po prostu mowe odjelo!!! powiedzialy, niestety nie moga
        > tego zrobic, ze byc moze trafie do sheraton miramar, a ten jest extra. ale
        jak
        > powiedzialam, ze owszem, tylko ceny w sklepikach 10 razy wyzsze, to niestety
        > potwierdzily. no i trzeba placic za busa do hurg.pocieszam sie, ze na razie
        > nikt nie narzeka na czesc wycieczkowa. lece z triady 28.08 o 20.15
        >
        > pozdrawiam i badzmy dobrej mysli

Trzymaj kciuki się żeby ci zmienili na sheratona Miramre (opisąłem w wątku
        Sheraton Miramare z Eximem-super) jakiś tydzień temu) jest to jak dla mnie
        najpiękniejszy hotel w tej części Egiptu, zadnej skargi na niego w internecie
        nie było, nawet od narzekających Polaków, za to na cała masa na Megawisha i
        Hilton Resoirt w różnych miejscach. Hotele przynajmniej z zewnątrz w ogóle
        niepoorównywalne (jesli już to jakby mercedesa do syrenki porównywać) ,
        podejrzewam, że wśrodku tez. Ceny w hotelach są prawie wszędzie identyczne, z
        tym że w Sheratonie nikt ci nie sprawdzi czy cokolwiek wnosisz, a w sklepikach
        w El Gounie ceny takie same albo i niższe nie w Hurghadzie. Co 20 minut z El
        Gouny jedzie autobus (nie bus) do Hurghady za 5 funtów od osoby. Ale tak w
        oóle przy objazdówkach to żdane biuro nie gwarantuje określonego hotelu tylko
        ilość gwiazdek, więc mogle Ci najwyżej ustnie coś obiecywać.
        POzdrowienia
        • Gość: madzia Re: ZMIANY hoteli!!! IP: 62.233.189.* 20.08.03, 11:08
          czytelniku 22 !! wielkie dzieki za dobre slowo!! mysle, ze dam sobie rade ;-)))
    • Gość: normalna Re: ZMIANY hoteli!!! IP: *.luszowice.sdi.tpnet.pl 20.08.03, 09:51
      Gosiu , ja bardzo dokładnie przeczytałam umowę , cała rzecz w tym , że może
      być zamiana na PODOBNY o TAKICH SAMYCH WARUNKACH !!!
      Mnie i jeszcze kilkunastu osobom zmieniono :
      -położenie (z centrum)
      -miał być basen , a nie było
      -miał być ogród i własna plaża , stołówka na miejscu - owszem było to, tylko w
      innym hotelu , do którego trzeba przejść przez ruchliwą ulicę.
      Zgodziłam się na rekompensatę w postaci jednodniowej wycieczki do Luksoru
      (szkoda mi było nerwów i czasu na oczekiwanie na rezydentkę , kłótnie itp).
      Pozdrawiam
    • Gość: mati Re: ZMIANY hoteli!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.03, 11:31
      Do ktorego hotelu lecisz??
      • Gość: gosia Re: ZMIANY hoteli!!! IP: 217.173.199.* 22.08.03, 11:18
        ja lece do Aida Verdi, 3-go, ale juz ktos pisal ze ponoc jest caly oblozony przez niemcow, tez na poczatku wrzesnia, wiec juz szykuje sie na fantastyczne "zmiany" :-)U mnie w umowie z Selectours pisze, ze zmiana moze nastapi na hotel nawet spoza oferty katalogowej, z zachowaniem tej samej kategorii zakwaterowania.A kategoria zapewne oznacza ilosc gwiazdek. A gwiazdka gwiazdce nie rowna w Egipcie. Ale musi byc dobrze.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka