Dodaj do ulubionych

Sunrise Festival Resort - Czy ktoś zna ten hotel?

12.03.08, 10:32
Witam
Znalazłem ofertę w jednym z BP do hotelu SUNRISE FESTIVAL RESORT w Hurghadzie,
standard 5*, niestety nic nie mogę znaleźć w sieci na jego temat, może ktoś
tam był lub ma info co to za hotel. Nowy czy stary??
Byłbym wdzięczny za pomoc
Obserwuj wątek
    • seatac Sunrise Festival Resort - widmo?? 12.03.08, 12:20
      Zadziwiajaca jest ta oferta. Tym bardziej zadziwiajaca, ze na
      stronie sieci Sunrise w ogole nie wystepuje hotel o tej nazwie...
      www.sunrisehotels-egypt.com/docs/resorts.htm
      Kolejna ciekawostka... odleglosc od centrum Hurghady 10km, podana w
      ofercie, moze wskazywac na to iz moze to byc Sunrise Mamlouk. Ale
      zdjecia zalaczone do oferty pokazuja fragment budynku
      czteropietrowego - czyli moze to byc Sunrise Holidays(???), ale ten
      hotel jest w centrum miasta, a Mamlouk ma niska zabudowe.
      Czyzby wiec proba nabicia klientow w butelke...??? Wirtualny hotel??
      Doradzam daleko posunieta ostroznosc lub szukanie innych ofert.
      T.
      • cameltravel [...] 04.07.08, 20:24
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • dzidzikk Re: Sunrise Festival Resort - Czy ktoś zna ten h 14.03.08, 10:33
      tez jestem zainteresowana tym hotelem!!! proszę również o wskazówki
      • iza0605 Sunrise Festival Resort - równiez szukam .... 19.03.08, 14:30
        prosze o pomoc szukam i szukam i nic nie moge znalesc, moze jestes w
        stanie mi pomóc che wykupic urlop w czerwcu w tym hotelu ale .....
        cena super jak na 5* ale nie wiele mozna znalesc
        • kondizu Sunrise Festival Resort lecę 19-04 z gdańska 12.04.08, 01:23
          na wszelki wypadek biorę ze sobą jaśka,noce są ciepłe na plaży ale
          lubię mieć coś pod głową. jeśli ktoś zna ten hotel niech coś napisze.
          • gabi100-g1 Re: Sunrise Festival Resort lecę 19-04 z gdańska 25.07.08, 15:27
            chcialabym dowiedziec sie cos ta temat tego hotelu, bardzo prose o szybka
            odpowiedz, kasiulek29@onet.eu

chodzi mi o hotel Sunrise Festival Resor
    • missundaztood Re: Sunrise Festival Resort - Czy ktoś zna ten h 18.03.08, 17:02
      Napisałam do sieci Sunrise i dostałam informację, że jeszcze nie ma
      na stronce info o hotelu, bo otwarcie będzie 29.03.
      Dostałam załącznik z info o hotelu, jakbyś ktoś chciał, to wyślę
      mailem. Hotel oficjalnie ma 4* z plusem.
      • derduch Re: Sunrise Festival Resort - Czy ktoś zna ten h 18.03.08, 17:04
        Jeżeli możesz to podeślij info na mail gazety.

Z góry dzięki i pozdrawiam
      • lk-wawa Re: Sunrise Festival Resort - Czy ktoś zna ten h 19.03.08, 10:31
        Czy mogłabym również poprosić o informacje o tym hotelu na maila?
        Z góry dziękuję i pozdrawiam.
      • biba-pop Re: Sunrise Festival Resort - Czy ktoś zna ten h 31.03.08, 11:00
        hej,

ja też jestem zainteresowana tym hotelem, tylko nie mogę znaleźć
        żadnych info, możesz mi przesłać to co dostałaś z Sunrise?
      • ideatravel Re: Sunrise Festival Resort - Czy ktoś zna ten h 02.04.08, 13:16
        Witam czy moglibyscie przeslac info na temat tego hot. i zdjecia z
        tego co otrzymaliscie od hotelu Sunrise na maila
        idea@idealnewakacje.pl

Dzieki z gory i pozdrawiam idea
    • drugi_engadin [...] 19.03.08, 10:52
      • seatac Re: Sunrise Festival Resort - Czy ktoś zna ten h 19.03.08, 11:10
        I po co ta agresywna reklama???
        Wiadomo nie od dzis, ze ten portal opiera sie na opiniach turystow,
        ktorzy byli w danym miejscu i maja ochote podzielic sie wrazeniami z
        innymi. Jesli wiec hotel nie jest jeszcze otwarty, to jak moga byc
        opinie o nim?? Chyba, ze rownie wirtualne, jak oferta sprzedazowa.
        Nowy Sunrise w SSH mial zostac otwarty na poczatku 2006, w HGH w
        polowie 2006 i w Marsa Alam na przelomie 2006/2007 roku. Dotychczas
        zaden jeszcze nie zostal poddany nawet procedurze tzw. "soft
        opening".
        Wiec doradzam rozsadek, zeby pozniej nie bylo zalu i placzu, ze nikt
        nie uprzedzal, a mialo byc tak pieknie. Moze warto poczekac rok na
        opinie innych, a teraz zaplacic 100zl wiecej za cos pewnego
        (sprawdzonego), albo jechac do hotelu z 1-na * mniej. Zmarnowanego
        okresu urlopowego nie odda zaden ubezpieczyciel.
        Pozdrawiam.
        T.
    • seatac Festival le Jardin Resort 4* = Sunrise Festival? 04.04.08, 09:59
      chyba jest tak jak w temacie, ponizej link do stronki, choc w
      troche "niecywilizowanym" jezyku... ;)
      zon.sunweb.nl/egypte/rode_zee/hurghada/hotel_festival_le_jardin_resort.htm?view=descriptions
      T.
    • kondizu Re: Sunrise Festival Resort - Czy ktoś zna ten h 13.04.08, 17:47
      może ktoś wrócił z tego hotelu . pierwsi polacy polecieli tam w
      zeszłym tygodniu
      • seabree Re: Sunrise Festival Resort - Czy ktoś zna ten h 28.04.08, 20:30
        kondizu napisał:

> może ktoś wrócił z tego hotelu . pierwsi polacy polecieli tam w
        > zeszłym tygodniu

(podbijam temat) czy moze ktos ma jakies info na temat tego hotelu??
        • wash-in-g-ton Sunrise Festival Resort - kto juz wrócił 17.06.08, 12:46
          Sporo osób deklarowało gotowość wyjazdu do w/w hotelu.
          Czy są na tym forum osobu, które były wróciły i są zadowolone lub
          niezadowolone?? Może opiszą choćby krótko swoje wrażenia.
          Dzięki w przedbiegach.
          WA
          • justynaszczecin Re: Sunrise Festival Resort 04.07.08, 17:12
            witam! jade do tego hotelu 9 lipca. w ogole to mialam jechac do
            Turcji,pozniej do Tunezji, w ostatecznosci wyszedl Egipt. w planach
            mialam inny hotel, ale gdy poszlam rezerwowac-nie bylo juz wolnych
            miejsc. wzielam ten. jade na tydzien-zobaczymy. ryzyko troszke jest,
            bo tak jak wszyscy pisali-brak opiniio tym hotelu. ale ktos musi
            pojechac by ta pierwsza opinie wydac :) jak wroce-odezwe sie:)
          • janusz0910 Re: Sunrise Festival Resort - kto juz wrócił 13.07.08, 22:24
            Byłem, wróciłem. W sumie O.K. Obsługa miła. Hotel świeżo po remoncie (lub
            nowooddany) - sprzedawca w sklepie hotelowym mówił,że działają trzy miesiące.
            Zalety - miła obsługa, różnorodne jedzenie, baseny ze słodką i słoną wodą, sejf
            w pokoju - bezpłatny, klimatyzacja w pokojach sterowana indywidualnie, TV z
            dwoma polskimi programami - TV PULS i TELE 5 (trochę śnieżą). Wady: brak
            internetu (choć jest w ofercie), przekąski w restauracji przy basenie płatne -
            mimo opcji all inclusive - za frytki dla dziecka zapłaciłem 3 dolary -
            rezydentka z rozbrajającą szczerością stwierdziła, że dowiaduje się o tym ode
            mnie...... Napoje w barze basenowym przy plaży wyraźnie gorszej jakości ( cola
            bez gazu). W napojach (sokach serwowanych do posiłków) czasami wyczuwalny zapach
            chloru (z dezynfekcji wody). W sumie jednak plusy zdecydowanie przesłaniają
            minusy - inaczej niż w pewnym kultowym filmie. Polecam i życzę udanego i
            zdrowego wypoczynku, (bo dolegliwości trzeba zgłaszać wcześniej SMS em do Polski
            do ubezpieczyciela,żeby lekarz hotelowy udzielił świadczeń).
    • justynaszczecin Re: Sunrise Festival Resort-kilka opinii 04.07.08, 17:44
      www.wakacje.pl/?page=opinieLista&id_hotele=16049
      link do stronkiz kilkoma opiniami hotelu. z tego co wyczytalam, o
      hotelu bylo malo informacji gdyz dopiero niedawno zostal oddany do
      uzytku. zwroccie uwage na opinie turystow,ktorzy wrocili z hotelu
      ostatnio-same pozytywy. Ci, ktorzy byli wczesniej-styczen i troszke
      dalej-niezadowoleni. dlaczego? remont, remont, remont...wcale sie
      nie dziwie-nie chcialabym trafic na okres budowy i wykonczen... :)
      • ropucha85 Re: Sunrise Festival Resort-kilka opinii 13.07.08, 21:19
        witam!!!wlasnie wrocilismy z tego hotelu jest sliczny w 100 procetach polecamy
        ten hotel!!!hotel jest calkowicie wyremontowany tylko obok hotelu trwaja budowy
        innych hoteli ale to nieprzeszkadza w wypoczynku:)na terenie hotelu znajduja sie
        3 baseny caly resort jest strasznie wielki.obsluga bez zastrzezen jedzenie
        bardzo dobre w razie pytan prosze pisac chetnie pomorzemy!!
        • ewelina515 Re: Sunrise Festival Resort-kilka opinii 14.07.08, 09:43
          ropucha85 napisała:

> witam!!!wlasnie wrocilismy z tego hotelu jest sliczny w 100 procetach polecamy
          > ten hotel!!!hotel jest calkowicie wyremontowany tylko obok hotelu trwaja budowy
          > innych hoteli ale to nieprzeszkadza w wypoczynku:)na terenie hotelu znajduja si
          > e
          > 3 baseny caly resort jest strasznie wielki.obsluga bez zastrzezen jedzenie
          > bardzo dobre w razie pytan prosze pisac chetnie pomorzemy!!

Witam interesuje mnie doslownie wszystko na temat hotelu sunrise festival resort.Czy ten hotel zasluguje na 5*,czy rzeczywiscie jedzenie jest tak dobre jak pisza,czy dobre sa anpoje alkoholowe i bezalkoholowe.Czy wieczorami osoby dorosle maja co robic w hotelu,czy jest jakas fajna muzyka wieczorami(czy np mozna sobie wziac dobrego drinka i posluchac sobie muzyki na zywo,bo w tatmtym roku bylam w hotelu do Coral Sea i byla muzyka na zywo i bardzo mi sie to podobalo).Czy na plazy i basenie nie ma halasu,poniewaz bardzo lubie cisze i spokoj.Jakby pani mogla,to prosze napisac jak najwiecej informacji na temat hotelu,poniewaz troszke sie obawiam,ale juz mam zalatwione i wyjezdam z rodzina 25 lipca.Bylabym wdzieczna za jakies fotki.Z gory dziekuje za odpowiedz.
        • jemek04 Re: Sunrise Festival Resort-kilka opinii 14.07.08, 22:34
          Zależy Kto co lubi, kuchnia średnia i monotonna jak chyba wszędzie, animacje
          amatorskie, choć animatorzy mili i przyjaźni, obsługa miła, pokoje i hotel
          czyste towarzystwo miłe i mieszane hol, fr, niem, cze, slo, hun,pl,nie ma bitwy
          o miejsca na plaży, ostatnio kolejki do restauracji i barów, brak przekąsek,
          bary na plaży i przy basenach zamykane o 18:00, daleko do centrum, pustka w okół.
        • jemek04 Re: Sunrise Festival Resort-kilka opinii 14.07.08, 22:42
          Zależy Kto co lubi, kuchnia średnia i monotonna jak chyba wszędzie, animacje
          amatorskie, choć animatorzy mili i przyjaźni, obsługa miła, pokoje i hotel
          czyste towarzystwo miłe i mieszane hol, fr, niem, cze, slo, hun,pl,nie ma bitwy
          o miejsca na plaży, ostatnio kolejki do restauracji i barów, brak przekąsek,
          bary na plaży i przy basenach zamykane o 18:00, daleko do centrum, pustka w
          okół.Pozdrawiam wszystkich z którymi byłem i nie było okazji bliżej pogadać
          Jacek Agata i Kacper
        • inanna_p Re: Sunrise Festival Resort-kilka opinii 15.07.08, 17:31
          Witam :) lecę do tego hotelu 17 lipca. Wiele osób pisze o trwających
          budowach, remontach. Czy jest to odczuwalne i uciążliwe dla
          turystów? Nie chciałabym być budzona przez koparki ;) Z jakiego
          biura byliście, jeśli można wiedzieć? A i spotkałam się jeszcze z
          opinią, że przekąski przy basenie, na plaży płatne (w opcji ALL) -
          czy to prawda?
          • aishha685 Re: Sunrise Festival Resort-kilka opinii 16.07.08, 16:15
            hej odezwijcie sieeee !!
            • inanna_p Re: Sunrise Festival Resort-kilka opinii 16.07.08, 16:52
              aishha685 z jakiego biura lecisz???
              • aishha685 Re: Sunrise Festival Resort-kilka opinii 16.07.08, 17:22
                hej inanna_p ja lece z sun fun 19.07. i obawiam sie starsznie tylko tego ze
                bedzie nudno ze trzeba bedzie dojezdac do hurghady 20 km zeby sie zabawic :)
                • inanna_p Re: Sunrise Festival Resort-kilka opinii 16.07.08, 17:35
                  my też lecimy z Sun&fun :) jak będzie kiepsko to można wybrać się do
                  Hurgady ;) około 15 km. W zeszłym roku byliśmy w miejscowości Makady
                  Bay, też koło Hurgady w hotelu Sun Rise Royal Makadi, i ani raz nie
                  wybrałiśmy się do Hurgady, nie było takiej potrzeby. Było
                  cudownie :) Wieczorami zawsze coś się działo.
                  • anetaa20 Re: Sunrise Festival Resort-kilka opinii 16.07.08, 21:09
                    hej ja też lece z sunfun 20.07. również mało wiem o tym hotelu mam
                    nadzieje że bedzie ok, wygląda obiecująco, jak ktoś coś wie i był
                    ostatnio to bardzo prosze o informacje
    • aishha685 Re: Sunrise Festival Resort - Czy ktoś zna ten h 14.07.08, 23:29
      hej ludzie wyjezdzam tam 19 lipca 08 plisss opowiedzcie jak jest
      czy sa poza hotelem jakies knajpki ?? to bardzo wazne !!!!! nie chce spedzic
      calego dnia na terenie hotelu :( co z tym interentem i przekaskami skoro sa w
      ofercie to ttrzeba sie upominac !!! mozna w ogole tak ??? czyli co sa tylko
      sniadania obiady i kolacje zero przekasek w ciagu dnia ??? a jakie godziny tych
      potraw ????najbardziej interesuje mnie czy poza hotelem jest jakies "zycie" czy
      na terenie hotelu sa jakies rozrywki ??? typu kaiwranie puby disco ??? a ci
      animatorzy na czym to polega ?????????? pozdrawiam
    • malinowy_raj [...] 17.07.08, 10:49
      • aishha685 Re: Sunrise Festival Resort - Czy ktoś zna ten h 17.07.08, 13:45
        hej na tej stronce nie ma jeszcze opini i SFestival :( masakra przeraza mie ten
        wyjazd wydaje mi sie ze bede sie tam nudzic z mezem :( ja chce puby kawiarnie
        dookoloa a podobno jest tylko pustynia i budowy :( a co z tymi przekaskami ja im
        nie daruje :)
        • cameltravel Re: Sunrise Festival Resort - Czy ktoś zna ten h 17.07.08, 15:20
          Niemcy nazwali ten hotel Le jardin festival
          obecnie ludzi będący na miejscu piszą ze hotel ma zawyżone *

Ewa
    • bryt.bryt szersza relacja z pobytu 18.07.08, 13:29
      Wrocilismy w czwartek (17.07).
      Byliśmy z Ecco Holiday. Na lotnisku w Hurgadzie 3 mile mlode dziewczyny (w żółtych uniformach) przechwytywaly (tuz po wyjsciu z budynku) ludzi i kierowaly do odpowiednich autokarow. W trakcie jazdy do hotelu dostaliśmy kwity do wypelnienia (meldunkowe), dostaliśmy informacje o tym, jak się zachowywac. Przy wyjezdzie był po nas człowiek spoza Ecco, trzeba było się z nim porozumiewac po angielsku. Zebral nas i odstawil prawie do lotniska. Prawie, bo tuz przez brama lotniska wyskoczyl z autokaru.

Na samym lotnisku spodziewaliśmy się kogos, kto pokieruje w odpowiednie miejsce, ale nie było nikogo. Trzeba – nie czekając na nic - pojsc w lewo, za barierki i poddac się procedurze. Dalej jest duza strefa wolnoclowa – w niej duzo sklepow z pamiątkami (taniej niż w hotelach, bardzo duzy wybor, można pamiątki kupic już na lotnisku bez ryzyka), sklepu z kosmetykami, napojami procentowymi, restauracje, bizuteria itp. Zaskakująco duzo, zaskakująco sympatycznie, na dobrym poziomie. Sprzedający się nie narzucaja (co za ulga…), placic można w LE (funty egipskie), USD, Euro.

Hotel – ok. 10 kilometrow od Hurghady, jedzie się przez tereny pustynne, po drodze duzo rozpoczętych budow, jakas stacja radarowa (chyba teren wojskowy), hotele. Na miejscu jeden skonczony hotel (Festiwal) i wiele wokół rozpoczętych, w trakcie. Nie ma dokad wyjsc na spacer, można jechac busem albo taksowka (granatowo-pomaranczowe auta) do Hurghady (najlepiej wyjsc na ulice, poczekac, ustalic z kierowca z gory cene, kierowca może tez poczekac w Hurghadzie na was).

Teren hotelu bardzo ladny, duzo zieleni, 3 bary przy basenach, duzo bezpłatnych leżaków i parasoli. Przy dwoch głównych basenach (slodkowodnych) trudno o miejsce, warto wyjsc wczesnie na sniadanie i rzucic recznik na lezak. Wypozyczalnie ręczników w budkach (na specjalne, zwrotne karty, reczniki w bialo-granatowe pasy). Miejsca na plazy pod parasolami nie zabraknie.
      Plaza specyficzna – zejście do wody po schodach kamienno-betonowych. Woda plytka, dopiero dalej od ladu nieco glebsza. Na glebsza i bezpieczna wode prowadzi tor spacerowy wyznaczony tyczkami i linami. Ale nie rzeba z niego korzystac. Wiele osob bierze maski i rurki do oddychania, bo można sobie popatrzeć na ryby i inne podwodne zycie.

Pokoje w dobrym standardzie. Bezpłatne sejfy (latwo się nauczyc obsługi, ale jakby co to telefon do recepcji i po 10 minutach przycodzi fachowiec), mala lodowka (codziennie uzupelniana woda mineralna w wersji ALL), suszarka do włosów, telewizor (z polskich TV Puls i Edusat – dobra jakość sygnalu), w lazience dobre biale reczniki (można poprosic o codzienna wymiane, wystarczy je zostawiac na wannie, to dla nich sygnal – odpowiednie info na scianie obok lustra). Wykończenie lazienki … niechlujne (fugi), ale nie ma co przesadzac. Mielismy klopoty z klimatyzacja – raz ciekla, raz działała, ale nie chłodziła. Tu tez wystarczy telefonia recepcje i działają dosc sprawnie.

Milym gestem było, kiedy po powrocie z plazy zastaliśmy w pokoju maly tort – okazalo się, ze pamiętali o mojej dacie urodzin.
      Obsluga ogolnie bardzo uprzejma, kompetentna, mila. Wszyscy znaja choc troche angielski.

Przy meldowaniu próbowałem zastosowac metode paru dolarow w paszporcie, żeby mieć lepszy pokoj, ale nie wyszlo. Dostaliśmy pokoj boczny, z widokiem na sciane nowego hotelu obok, tuz obok reszty naszej grupy. Ale warto się zainteresowac tematem i powalczyc – szybko dostaliśmy nieco lepsza lokalizacje.

Animacje w ciagu dnia niezle – aerobik w basenie, siatkowka itp. Wieczorem ok. 21:30 show w malym amfiteatrze obok hotelu. Show srednie, ale dla mnie wystarczające, nie oczekiwałem tego typu rozrywek na wysokim poziomie.

Jedzenie w dużej restauracji – dosc różnorodne, ale ze względu na obawe o chorobe jedliśmy to, co wydawalo nam się bezpieczne.

Remonty - jedyna faktyczna niedogodnosc to jakies prace obok plazy w godzinach okolopoludnowych w dni powszednie. Warczy tam dosc glosna maszyna, ale czytajac ksiazke mozna sie latwo od niej odizolowac.

Wycieczka - byliśmy na jednodniowej w Kairze. Warto.

To tyle na szybko. Ogolnie bylo fajnie. :-)

Jakby były jakies pytania, chetnie odpowiem.
      • prawdziwykrystek Re: szersza relacja z pobytu 20.07.08, 18:34
        Bardzo dziekuję za bardzo szczególowy opis hotelu. Miałbym jednak
        kilka dodatkowych pytań. Czy ręczniki przy basenie są bezpłatne czy
        płaci się za wypozyczenie? A jak z ewentualną wymianą pokoju- trzeba
        zapłacić czy rozmowa wystarcza? Czy warto zabierać ze sobą buty do
        wody? Czy przekąski przy barach przy basenie są płatne czy w wersji
        all bezpłatne? Pozdrawiam
        • bryt.bryt Re: szersza relacja z pobytu 20.07.08, 20:34
          1) Czy ręczniki przy basenie są bezpłatne czy płaci się za wypozyczenie?

-Przy meldunku dostaje sie takie nieduze kartoniki, ktore uprawniaja do
          wypozyczenia recznika. Wypozyczenie polega na tym, ze w specjalnych drewnianych
          budkach zostawia sie karte i dostaje w zamian recznik. Wracajac z plazy lub
          basenu podaje sie numer pokoju, oddaje recznik i zwracaja karte. I tak codziennie.
          Karty sa bezplatne, ale trzeba je zwrocic przy wymeldowaniu, wiec warto o nie
          dbac. Teoretycznie utrata karty konczy sie wplaceniem karnej kwoty - o ile
          dobrze pamietam - 50 LE (ok. 20 zl.). Na karcie zaznaczane sa kolejne daty,
          kiedy byl wypozyczany recznik. Tak bylo w wersji All Inclusive, ale chyba
          dotyczy wszystkich gosci.

2) A jak z ewentualną wymianą pokoju - trzeba zapłacić czy rozmowa wystarcza?

-Ja nie placilem, rozmawialem. Znalezli szybko nowy pokoj, ktory najpierw
          ocenilem i dopiero zaakceptowalem. W iinym razie szukaliby ddalej. Jednoczesnie
          umowa z panem na recepcji byla taka, ze nastepnego dnia moge przyjsc i sie
          upomniec o inny pokoj (caly czas ludzie sie melduja i wymeldowuja, wiec sytuacja
          jest zmienna). Sa elastyczni, nie robia problemow, ale trzeba sie upomniec i nie
          bac naciskac.

3) Czy warto zabierać ze sobą buty do wody?

-Ja mialem klapki i wystarczalo. Mozna wchodzic i bez tego, ale warto uwazac, bo
          dno jest roznorodne, w wielu miejscach pelno pokruszonych muszli, drobne
          kamienie. Najczesniej klapki zostawialem na brzegu i szedlem dalej boso. Tak jak
          wiekszosc ludzi.

4) Czy przekąski przy barach przy basenie są płatne czy w wersji all bezpłatne?

-Nic o tym nie wiem, ale chyba platne. Nie zwracalem uwagi na przekaski, tylko
          popijalem (soki, woda, piwo, pepsi).
          • prawdziwykrystek Re: szersza relacja z pobytu 21.07.08, 19:52
            Wielkie dzięki, uwagi były bardzo pomocne, pozwoli nam to
            zaoszczędzić trochę miejsca w torbach, a i stresów mniej. Do wyjazdu
            zostało nam jeszcze dwa tygodnie, więc jeżeli mi jeszcze przyjdzie
            coś do głowy to pozwolę sobie napisać :)
            • bryt.bryt Re: szersza relacja z pobytu 21.07.08, 22:53
              prawdziwykrystek napisał:

> Wielkie dzięki, uwagi były bardzo pomocne, pozwoli nam to
              > zaoszczędzić trochę miejsca w torbach, a i stresów mniej. Do
              > wyjazdu
              > zostało nam jeszcze dwa tygodnie, więc jeżeli mi jeszcze przyjdzie
              > coś do głowy to pozwolę sobie napisać :)

Bardzo prosze, chetnie odpowiem. :-)
            • arula71 Re: szersza relacja z pobytu 25.07.08, 18:14
              Witam!

Co do informacji odnośnie tego hotelu, to uwaga na odpłatność za
              niektóre przekąski i napoje. Między godz. 24.00 a 10.00 rano w holu
              alkohole są płatne. W restauracji proponują świeżo wyciśnięte soki
              owocowe - 15 LE - od razu przynoszą rachunek. Płatne są również
              lody, frytki i pizza. Poza tym wszystko jest w cenie. Jest bardzo
              miła obsługa. W restauracji ogromny wybór dań, czysto i świeżo.
              Kelnerzy przynoszą napoje, natomiast posiłki wybiera się samemu.
              Hotel jest ogromny, klimatyzowany, codziennie jest sprzątane. W
              pokojach również, codziennie zmieniana jest pościel i ręczniki.
              Powinno się zostawić napiwek dla sprzątającego. Jak będzie
              zadowolony z wysokości - zrobi ładne łabędzie lub inne egzotyczne
              ptaszki z ręczników, sukienki itp. Generalnie jest super.
              pozdrawiam i miłego urlopu życzę
              sylwia
              arkor71@wp.pl
      • ewelina515 Re: szersza relacja z pobytu 22.07.08, 10:29
        Mam takie pytanie,czy na terenie hotelu znajduje sie stol do ping pong,jak tak to gdzie sie znajduje,a takze trzy trzeba miec wlasne paletki i pilke.I moje drugie pytanie czy morze jest faliste i czy jego dno jest piaszczyste.Czy sa animacje w ciagu dnia i wieczorem.Bylabym wdzieczna takze za jakies fotki na email edzia217@wp.pl.Z gory dziekuje za odpowiedz.
        • bryt.bryt Re: szersza relacja z pobytu 22.07.08, 13:18
          ewelina515 napisała:

1) Czy na terenie hotelu znajduje sie stol do ping pong,jak tak to gdzie sie znajduje,a takze trzy trzeba miec wlasne paletki i pilke.

---Nie widzialem takiego stolu. Nie wykluczam, ze jest gdzies, a na pewno jest w opisie hotelu. Maja boisko do siatkowki, jest specjalne trawiaste boisko do plki noznej, a jesli tak, to pewnie i stol gdzies jest. Tyle tylko, ze to moze byc rozrywka dodatkowo platna.

2) Czy morze jest faliste i czy jego dno jest piaszczyste.

---Morze jest spokojne, inne niz Baltyk. Nie da sie wbiegac w fale, ani na nie skakac. :-)
          Dno jest roznorodne, ale duzo jest gruntu pokrytego delikatnie muszelkami, zwirem, kamieniami. Lepiej zabrac klapki na wszelki wypadek. Ale swobodnie mozna tez sie poruszac boso.

3) Czy sa animacje w ciagu dnia i wieczorem.

---W ciagu dnia aerobik w basenie, taniec w amfiteatrze, siatkowka (popularna wsrod plazowiczow), na zyczenie inne rozrywki (rzutki, bocce). Wieczorem o 21:30 show w amfiteatrze. Jest klub, gdzie mozna potanczyc.

4) Bylabym wdzieczna takze za jakies fotki na email edzia217@wp.pl.

---Postaram sie. ;-)
        • seabree Re: szersza relacja z pobytu 22.07.08, 18:43
          > Mam takie pytanie,czy na terenie hotelu znajduje sie stol do ping
          pong,jak tak to gdzie sie znajduje,a takze trzy trzeba miec wlasne
          paletki i pilke

nie jestem pewien na 100% ale wydaje mi się że stół znajduje sie
          przy wejściu do włoskiej restauracji na 1 piętrze (nad recepcja), na
          pewno jest tam bilard i piłkarzyki, co do sprzętu to sie nie
          orientuje czy trzeba mieć swój

pozdrawiam i życze miłego wypoczynku, kilka fotek hotelu może uda mi
          się przesłać
          • tomas0007 Re: szersza relacja z pobytu 03.08.08, 13:30
            witam:) mam pytanko czy ten hotel posiada siłownie??
            • ibitka Re: szersza relacja z pobytu 05.08.08, 16:21
              w hotelu jest siłownia, nawet miałam pokój na przeciwko niej.
        • bryt.bryt zdjecia 23.07.08, 00:14
          ewelina515 napisała:

(...)Bylabym wdzieczna takze za jakies fotki na email
          > edzia217@wp.pl.Z gory dziekuje za odpowiedz.

wyslalem kilka sztuk :-)
          • ewelina515 Re: zdjecia 23.07.08, 09:43
            Zdjecia sa.Bardzo za nie dziekuje i pozdrawiam.
            • emma.femme pytanie 22.08.08, 21:17
              jak wygląda sprawa alkoholu w wersji ALL? czy jest podawany tylko w
              jednym miejscu? czy jest urozmaicony? jak podawany?
    • translatorykaus Re: Sunrise Festival Resort - Czy ktoś zna ten h 29.09.08, 19:10
      Kompleks hotelowy śliczny - duży teren, rozległa plaża, czyste
      baseny (co noc woda filtrowana i oczyszczana). Baseny otwarte od 9 o
      17.30. Ręczniki na basenie i na plaży bezpłatne. Piękny, zadbany
      ogród - chyba największy walor hotelu. Dużo animacji - w ciągu dnia
      m.in. aerobik w wodzie, stretching, boccia, rzutki, latino-dance,
      taniec brzucha, piłka nożna, siatkówka; wieczorem show, np. występ
      fakira, wybory miss, kabaret, itp. Animatorzy conajmniej
      dwujęzyczni - na plakietkach z imionami małe flagi odpowiadające
      znajomości języków. Jedzenia bardzo dużo, urozmaicone - niestety
      potrawy ciepłe nie zawsze są ciepłe. W restauracjach czysto, dużo
      uprzejmej i bardzo profesjonalnej obsługi. Bez problemu można się z
      nimi dogadać po angielsku. Jeśli dostaną dolara lub dwa stają się
      Waszymi "best friendami". Na terenie hotelu kręci się dużo obsługi -
      sprawiają wrażenie, że ciągle się coś robi - tempo pracy takie,
      jakby ktoś ich odtwarzał w zwolnionym tempie. Obsługa w recepcji ma
      gości głęboko gdzieś - chyba, że dostaną "wsparcie" finansowe, nie
      wszyscy rozumieję po angielsku ( tzn. na pytania odpowiadają yes,
      yes ale nic z tego nie wynika). Największym minusem hotelem jest
      wykończenie, a najczęściej jego brak. Np. krzywe ściany, schody,
      popękane i krzywo ułożone płytki, niedomyte szyby, źle wykończony
      balkon - pozostawiony gruz, różne kolory sufitu (po dokonaniu
      poprawek pozostawione kwadraty w innym kolorze). Osobnym tematem
      jest KATASTROFALNA łazienka - grzyb na ścianach, woda nie spływa,
      brudne fugi, zalany sufit - strach wejść bez klapek. Pokoje duże,
      przestronne, z klimatyzacją (nie wszędzie działającą), lodówką
      (dziennie uzupełniany zapas wody mineralnej - trzeba się upominać),
      suszarką do włosów, TV Sat z dosyć dużym wyborem kanałów, w tym 2
      polskie - Tele5 oraz TV PULS. Pokoje dziennie sprzątane, ręczniki
      (duży i mały, bielusieńkie) wystarczy rzucić na ziemię, wtedy je
      wymienią. Sprzątacze barziej się starają i szybciej pracują, kiey
      damy im finansowego dopalacza. Świetny bar przy basenie - miła,
      kompetenta obsługa. Można siedzieć w wodzie i delektować się
      drinkami. Ilość drinków zarówno alkoholowych jak i bezalkoholowych
      nielimitowana. w hotelu bank-kantor(teoretycznie otwarty rano i
      wieczorem, w praktyce tylko wieczorem), taxi-service, kilku
      jubilerów, pamiątki, mini-market, sklep z piłkami, materacami,
      płetwami, maskami itp. Jest też bankomat - bez problemu można
      wyciągnąć gotówkę. Brak utrudnień dla palaczy - wszędzie
      popielniczki. Ogóle wrażenie dobre, nawet bardzo dobre - tylko te
      masakryczne łazienki :((
      Osobnym tematem jest sposób potraktowania turystów przez biuro
      podróży Sun&Fun. Biuro to sprzedało nam wycieczkę jako pobyt w
      hotelu SUNRISE FESTIVAL 5*. Nie byłoby w tym nic dziwnego, gdyby nie
      fakt, że hotel taki nie istnieje!!! Hotel w którym zostaliśmy
      zakwaterowani to Festival Riviera Resort. Jest to jeden kompleks z
      hotelem Festival Le Jardin, po drugiej strony ulicy buduje się
      kolejny budynek połączony z resztą przejściem podziemnym. Hotel nie
      ma jeszcze żadnych gwiazdek - są w trakcie certyfikacji i, jak
      twierdzi osoba z hotelowego Guest Relations, będą się cieszyć jeśli
      dostaną 4 i pół gwiazdki. Kolejnym oszustwem ze strony biura było
      twierdzenie, iż sporty wodne, oprócz windsurfingu, kitesurfingu i
      nurkowania są bezpłatne - nie są, np. wypożyczenie rowerka wodnego
      to wydatek ok. 15$ (cena po targowaniu, cena wyjściowa 30$). Pani
      rezydentka pojawia się - niestety trudno wyczuć w której części
      hotelu będzie, więc trzeba jej szukać. W sumie OK-starała się
      pozałatwiać wszystkie zgłoszone jej sprawy. Najbardzie rozwalił nas
      jej tekst, że "tu jest Egipt i do pewnych rzeczy trzeba się
      przyzwyczaić", co miało usprawiedliwiać wszelkie braki i niedoróbki
      hotelu.
      Dla zainteresowanych zdjęcia na maila.
      • emma.femme Re: Sunrise Festival Resort - Czy ktoś zna ten h 08.10.08, 21:06
        polecam, ewentualne pytania gg 649783
        • tjfikus rafa koralowa 23.11.08, 19:07
          Czy jest dostępna z plaży rafa koralowa?
          • diunka6 Re:festival riviera club - alfa star - brak zdjec 26.01.09, 15:04
            Witam! wykupiłam wczasy w tym hotelu w biurze alfa star
            tutaj hotel też nazywa się sunrise festival riviera club..
            rzeczywiscie mimo ze minął już rok bardzo mało wiadomo na temat
            hotelu... tymbardziejh ze mam wykupiony odpoczynek w cześci club...
            rozumiem że to ta cześc co sie budowała we wrzesniu :))
            Jelsi ktoś zna szczegóły bardzo prosze o kilka SŁOW.. MOZE ZDJEC...
            CZEGKOLWIEK ... ROCHĘ SIE NIEPOKOJĘ Ż NIGDZIE NIE MA ZDJECIA TEGO
            HOTELU NAWET W ALFA STAR... CZY ABY SIE NIE POZPIESZYŁAM Z TYM
            KUPNEM.... pozdrawiam
          • podroznik1981 Rafa koralowa 25.02.09, 11:55
            Informacji o rafie koralowej w Egipcie można poszukać na tym blogu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka